Res till otroliga Indien
Indcen Resor är specialist på resor till Indien – den färgstarka kontinenten med flera olika kulturer, språk och demografi. Med oss reser du när du vill och hur du vill. I våra färdiga reseförslag ingår privat guidning med trygghet eller så kan vi anpassa resan helt utifrån dina önskemål.

I norra Indien rekommenderar vi vår paketresa Klassiska Indien, där höjdpunkterna inkluderar bland annat Taj Mahal i Agra, huvudstaden Delhi, de erotiska templen i Khaujuraho, spökstaden Fatehpur Sikri, imponerande Amber For och rosa staden Jaipur i det kungliga Rajasthan. I resan ingår självklart även besök i världens äldsta stad Varanasi vid den heliga Ganges-floden, med ljusceremoni och båttur.

På vår resa Gyllenen Triangeln & Kerala har vi kombinerat godbitarna i norra Indien med sol & bad på Varkala beach – en av Keralas vackraste stränder med tillgång till ayurveda och yoga.

På vår förstagångsresa till Kerala som heter Introduktionsresa till Kerala ingår historiska hamnstaden Kochi, Munnar bergsstad med vackra teplantage, Kardemummaberget i Periyar, Allapuzha, välkänt från Backwaters, och övernattning på husbåt med avslutning på en badort som till exempel Varkala, Kovalam, Marari, Cherai eller Poovar.

Kombination av Sydindiens båda sidor ingår i vår rundresa Bästa av Sydindien med avkoppling i Kerala med delstaterna Kerala och Tamil Nadu. Börja med porten till Sydindien – Chennai, centrum för tamilsk kultur, med filmindustrin Kollywood och kända strandpromenaden Marina Beach. Gamla franska kolonin Pondicherry, templen i Trichy och kryddparadiset Thekkady ingår med abslutning i Varkala Beach, där närmaste flygplatsen är Trivandrum.

Avskildhet, stillhet och ett genuint badparadis som man drömmer om kan upplevas i vår resa Andamanerna med Port Blair och Havelock Island /Chennai, Port Blair & Havelock Island), som dessutom erbjuder utmärkt dykning och snorkling utöver sol och bad.

Sol & bad med fantastiska stränder finns även i Goa, som har smeknamnet ”Indien light” på grund av ett stor portugisisk inflytande då regionen var koloni from till 1962. Här finns härlig shopping, sol och bad, yoga och meditation, lokala sevärdheter och ayurveda med turister från hela världen på populära stränder såsom Calangute, Palolem och Arambol, Vi bokar tågbiljetter hit från / till Mumbai eller till / från Kerala.

För en helande resa för kropp & själ med massage enligt en 5000 år gammal hälsolära, åk på vår Ayurvedaresa till Indien, där det ingår yoga & meditation om du önskar. I vår nyaste resa Andliga Indien är inriktningen all sinnen och något utöver det vanliga. Eller vad sägs om Dalai Lamas exilstad sedan 1959 Dharamsala, Amritsar med sikhernas heliga Gyllene Templet, Rishikesh med heliga män och Beatles ashram från 60-talet, huvudstaden Delhi som är samlingsplats för hela Indien, samt badparadiset Goa? Vill du prova asketiskt liv eller bara lämna stressen bakom dig för ett tag, välj då vår Meditation och Yoga res (Delhi, Haridwar & Rishikesh), vars dagliga program inriktar sig för att lugna tankarna med andningsövningar och mycket god indisk vegetarisk mat. Äventyr och vandring i en buddhistisk omgivning finns i vår Ladakh ”lilla Tibet! I Indien-resa i delstaten Kashmir och vackra bergstaden Leh i Himalaya.

Kontakt med djur & natur kan väljas som en extra krydda, eller som enda inriktning såsom i vår Tigersafariresa (Delhi, Agra, Khajuraho, Bandhavgarh, Kanha & Mumbai) dr du kommer in i Djungelboken på riktigt med tigersafari i Bandhavgarh, Indiens tigertätaste nationalpark såsom Kanha nationapark.

Passa på och kombinera resan med andra länder såsom Nepal, Bhuta, Sri Lanka, Maldiverna, Thailand och så vidare. Eller gör ett stopover på vägen till/från. Hör med oss – vi ger dig råd.

Vill du arbeta volontärt eller söker du en trygg och lärorik praktik (LIA) i Indien så kan vi hjälåa till – maila till oss eller ring för information.

Utöver vanliga tåg i Indien, som vi rekommenderar att du bokar hos oss god tid i förväg, kan du resa lyxigt som forna maharadjor i palats på hjul – Place On Wheels.

Vi säljer även indiska simkort, kartor & reseguideböcker. Titta gärna i vår webshop eller kom in till vårt kontor på Sveavägen 17 (T-bana Hötorget).

Nyhet: det går att söka billigare e-visum upp till 30 dagars vistelse direkt från nätet!

Fakta Indien

  • Antal invånareca. 1,2 miljarder
  • Yta 3 287 590 km².
  • Huvudstad  New Delhi.
  • Indisk valuta  Rupee (INR). Växla enkeltvid ankomst på flygplatsenalt. ta ut pengar på bankomat
  • Visum behövs ALLTID!1 om vistelse över 30dagar2 för kortare resor - E visa
  • Språk  18 officiella språk, varav Hindi och Engelska.
  • Indiska turistbyrå  hemsida
  • Indcen Resor - allt om Indien på ett ställe. Enstaka service eller komplett paket med boende, transfers, tåg, hyrbil (med chauffeur), rundturer, guideservice mm Ring 08-56265000 eller maila till oss