Indcen ResorIndcen Resor
Forgot password?

Rundresa Indien & Bhutan

Rundresa Indien & Bhutan 

En innehållsrik resa där du kombinerar det bästa av två världar! Du besöker både storstäder och landsbygd – upplever safari i ett av Indiens bäst skyddade områden och tar in del av mystiken runt Kungariket Bhutan. Bhutan är en vacker blandning av tät djungel, öppna fält, forsande floder och snöklädda bergstoppar. En unik resa som ger dig minnen för livet! Ett tips är att passa på att tajma in någon av Bhutans färgglada festivaler, hör med oss! 

Resan påbörjas i Delhi och Bagdogra i Indien och tar dig sedan till Bhutan där du besöker Thimphu, Punakha och Paro, och till slut Delhi igen när det är dags att flyga hem.

Resplan med höjdpunkter
 
Dag 1: Delhi – Bagdogra flyg
Dag 2: Bagdogra (rundtur)
Dag 3: Bagdogra – Thimphu
Dag 4: Thimphu (sightseeing)
Dag 5: Thimphu – Panukha
Dag 6: Panukha – Paro
Dag 7: Paro (Tiger’s Nest)
Dag 8: Paro – Delhi flyg, Delhi stadsrundtur
Dag 9: Avslut av resan

Dag 1: Delhi – Bagdogra
Flyg till Bagdogra. Transfer till hotell i Chalsa. Chalsa Hilltop sprider ut sig över 20 hektar med vacker grönska och det är lätt att förstå varför den här platsen ses som den finaste semesterorten i norra Bengalen. Byggd i harmoni med naturen är orten idealisk för folk som söker vila. Blicka ut över trädgården, ta ett dopp i poolen och njut av lugnet! Middag och övernattning på hotell.

Dag 2: Bagdogra
Jeepsafari i Gorumara naturreservat! Parken har blivit förklarad som den bästa bland de skyddade områdena i Indien. Vegetationen här är så tjock att solljuset knappt når ner till marken och det finns tillfällen då det är omöjligt att se igenom. Däggdjur som lever här är bland annat Indisk noshörning, leopard, vildhund, Indisk varg & asiatisk elefant. Fåglar man kan se är bland annat Scarlet Minivet, Sunbird, Spangled drongo, Hackspett, Fasan & Påfågel. Kvällspromenad genom ”tea trails” med besök på téfabrik. Lunch, middag och övernattning på hotell.

Dag 3: Bagdogra – Thimphu
Efter frukost landvägen till Bhutans huvudstad Thimphu. Bhutan är inte bara otroligt vackert och spännande, landet ses även som en förebild när det kommer till miljöfrågor. Eller vad sägs om att Bhutan är koldioxidneutralt och landets målbild är att fortsätta vara det för alltid. Thimphu är en unik stad, inte bara som en av världens minsta huvudstäder men stad där gamla traditioner garderas mot internationalisering. Även om det inte är vad man kanske förväntar sig från en huvudstad så är Thimphu fortfarande ett livligt ställe! Middag och övernattning på hotell.

Dag 4: Thimphu
Efter frukost sightseeing tur med besök till stadens mest berömda sevärdheter. Buddha Point ger en fantastisk utsikt över Thimphu-dalen, här finns även landets största Buddha-staty. Fortsätt vidare till bland annat Nationalbiblioteket, Konst & hantverksskolan och Craft Bazaar. På kvällen tid för egna strövtåg för att utforska staden närmare! Övernattning i Thimphu.

Dag 5: Thimphu – Punakha
Efter frukost landvägen mot Punakha! Här får man en enastående utsikt över det avlägsna Himalaya på Dochula pas, på Thimphu-Punakha Road. Dalen är grön och bördig, hör hur floden porlar och njut av lugnet.

Dag till förfogande. Tips är att besöka Punakha Dzong – en vacker klosterborg, som är väl värt ett besök. Den har spelat en viktig roll i Bhutans historia, skadad av fyra katastrofala bränder och en jordbävning. Platsen är idag helt återställts av den nuvarande kungen. Övernattning på hotell i Punakha.

Dag 6: Punakha – Paro
Landvägen vidare till Paro, vid ankomst check in på hotellet. Denna vackra dal är en naturlig skönhet, hem åt hundratals myter och legender. Det är även hem åt många av Bhutans äldsta tempel och kloster, National Museum och innehar landets enda flygplats. Paro är också en av de mest bördiga dalarna i Bhutan som producerar en stor del av det lokalt berömda röda riset. Ta en tur till Rinpung Dzong (tempel) och besök det gamla klocktornet Ta Dzong. Museet rymmer en fascinerande samling av bland annat av konst, reliker och religiösa thangkha-målningar. Middag och övernattning i Paro.

Dag 7: Paro
En kort bilresa bort ligger Satsam Chorten, här börjar vandringen upp till Tiger’s Nest (du kan även välja ponnyridning den första delen om du vill).  Tiger’s Nest är Bhutans kändaste kloster, det klamrar sig fast mot en klippa hängandes över Paro-dalen. Platsen är drömmigt vacker och det sägs att Guru Rinpoche anlände hit flygande på en tiger. De traditionella byhusen är super vackra och gårdarna är mycket färgglada och dekorativa. Alla hus följer samma mönster och besöket ger en bra inblick om hur man lever på landet. Middag och övernattning i Paro.

Dag 8: Paro – Delhi
Transfer till Paro International Airport, därifrån flyg till Delhi för att checka in på hotell. Besök Jama Masjid, den största moskén i Indien. Kör förbi det Röda Fortet, ett underverk i röd sandsten. Huvudporten (Lahore Gate) ligger vid Chandni Chowk som är fylld med små gator och trånga basarer. Besök Humayun’s Tomb, betraktad som en prototyp av berömda Taj Mahal. Besök också India Gate – ett minnesmärke för de indiska soldaterna som dog under första världskriget och det afghanska kriget. Middag och övernattning i Delhi.

Dag 9:  Avslut av resan

INGÅR
• Inrikesflyg Indien
• Boende i dubbelrum för 8 nätter/ 9 dagar
• Helpension i Bhutan
• Halvpension i Delhi
• Bhutan visum

• Transfer enligt resplanen
• Utflykter enligt resplan inkl. privat engelsktalande guide + entréavgifter
• Bhutan Government Royalty Tax
• Representant för hjälp vid alla ankomst- och avgångstransfers.
• Alla aktuella avgifter inklusive serviceavgift

HOTELL
Chalsa – Sinclair Resort
Thimphu – Norkhil Boutique Hotel & Spa
Punakha – RKPO Green Resort
Paro – Naksel Boutique Hotel & Spa
Delhi – Pride Plaza Aero City

INGÅR EJ
• Personliga utgifter & övriga tjänster som inte nämns
Tillval – vi kan hjälpa med flyget till Indien

 

Visum till Indien behövs!

Alternativ 1. E-Visum (visa on arrival) Söks senaste 5 dagar före avresan. Obs. Har man urspung från någon av Indiens grannländer så visumet alltid sökas fysiskt hos Indiska Ambassaden dvs. inte e-visum!

Klicka här för att komma till e-visum ansökningssida!

Behöver du hjälp med ovan? du kan kontakta oss på Indcen Resor.

Alternativ 2. Visum som kan sökas på ambassaden och blir stämplat i passet inför resan:  Indiens ambassad i Stockholm: Kornhamnstorg 4, 111 27, Stockholm.

OBS! Passet måste alltid vara giltigt i sex månader efter hemkomsten från Indien!

Regler kan ändras med kort varsel – aktuell information finns på ambassadens hemsida –  kontrollera i samband med att du ska ansöka om visum.

Felaktigt visumformulär eller inbetalning kan medföra extra avgifter och försening i hanteringen.

Man kan bli nekat e-visum med hänvisning att söka hos ambassaden. Erlagt avgift återbetalas inte.

// Tracker från Sami