Indcen ResorIndcen Resor
Forgot password?

Rundresa Indien & Bhutan

Rundresa Indien & Bhutan 

En innehållsrik resa där du kombinerar det bästa av två världar! Du besöker både storstäder och landsbygd – upplev safari i ett av Indiens bäst skyddade områden och ta del av mystiken runt Kungariket Bhutan. Bhutan är en vacker blandning av tät djungel, öppna fält, forsande floder och snöklädda bergstoppar. En unik resa som ger dig minnen för livet! Ett tips är att passa på att tajma in någon av Bhutans färgglada festivaler, hör med oss!

Har du redan bokat flyg? Hör med oss för prisavdrag – vi skräddarsyr alltid helt efter dina önskemål! 

Resplan & höjdpunkter
Dag 1: Flyg till Delhi
Dag 2: Delhi – Bagdogra
Dag 3: Bagdogra (safari)
Dag 4: Bagdora – Thimphu
Dag 5: Thimphu (sightseeing)
Dag 6: Thimphu – Panukha
Dag 7: Panukha – Paro
Dag 8: Paro (Tiger’s Nest)
Dag 9: Paro – Delhi
Dag 10: Avgång Delhi

Dag 1: Flyg till Delhi

Dag 2: Ankomst Delhi – Bagdogra
Du landar i Delhi och tar dig med anslutningsflyg till Bagdogra. Transfer till hotell i Chalsa. Chalsa Hilltop sprider ut sig över 20 hektar med vacker grönska och det är lätt att förstå varför den här platsen ses som den finaste semesterorten i norra Bengalen. Byggd i harmoni med naturen är orten idealisk för folk som söker vila. Blicka ut över trädgården, ta ett dopp i poolen och njut av lugnet! Middag och övernattning på hotell.

Dag 3: Bagdogra
Jeepsafari i Gorumara naturreservat! Parken har blivit förklarad som den bästa bland de skyddade områdena i Indien. Vegetationen här är så tjock att solljuset knappt når ner till marken och det finns tillfällen då det är omöjligt att se igenom. Däggdjur som lever här är bland annat Indisk noshörning, leopard, vildhund, Indisk varg & asiatisk elefant. Fåglar man kan se är bland annat Scarlet Minivet, Sunbird, Spangled drongo, Hackspett, Fasan & Påfågel. Kvällspromenad genom ”tea trails” med besök på téfabrik. Lunch, middag och övernattning på hotell.

Dag 4: Bagdogra – Thimphu
Efter frukost kör ni till Bhutans huvudstad Thimphu – Bhutan är inte bara vackert och spännande, det ses även som en förebild när det kommer till miljöfrågor. Det sägs vara koldioxidneutralt och målbilden är att fortsätta vara det för alltid. Thimphu är en unik stad, en av världens minsta huvudstäder där gamla traditioner mer och mer blandas med den moderna utvecklingen. Även om det inte är vad man kanske förväntar sig från en huvudstad så är Thimphu fortfarande ett livligt ställe! Middag och övernattning på hotell.

Dag 5: Thimphu
Efter frukost blir det sightseeing med besök till stadens mest berömda sevärdheter. Buddha Point ger en fantastisk utsikt över Thimphu-dalen, här finns även landets största Buddha-staty. Fortsätt vidare till bland annat Nationalbiblioteket, Konst & hantverksskolan och Craft Bazaar. Tillbringa kvällen på egen hand för att utforska staden närmre! Övernattning i Thimphu.

Dag 6: Thimphu – Punakha
Efter frukost bär det av mot Punakha! Du kan få en enastående utsikt över det avlägsna Himalaya på Dochula pas, på Thimphu-Punakha Road. Dalen är grön och bördig, hör hur floden porlar och njut av lugnet.

Här har du dagen fri, tips är att besöka Punakha Dzong – en vacker klosterborg, väl värt ett besök. Punakha Dzong har spelat en viktig roll i Bhutans historia, skadad av fyra katastrofala bränder och en jordbävning så har platsen idag helt återställts av den nuvarande kungen. Övernattning på hotell i Punakha.

Dag 7: Punakha – Paro
Åk vidare till Paro, vid ankomst checkar ni in på hotellet. Den vackra dalen är en naturlig skönhet, hem åt hundratals myter och legender. Det är även hem åt många av Bhutans äldsta tempel och kloster, National Museum och landets enda flygplats. Paro är också en av de mest bördiga dalarna i landet som producerar en stor del av det lokalt berömda röda riset. Ta en tur till Rinpung Dzong (tempel) och besök det gamla klocktornet Ta Dzong. Museet rymmer en fascinerande samling av bland annat av konst, reliker och religiösa thangkha-målningar. Middag och övernattning i Paro.

Dag 8: Paro
En kort bilresa bort ligger Satsam Chorten, här börjar vandringen upp till Tiger’s Nest – du kan även välja ponnyridning den första delen om du vill! Tiger’s Nest är Bhutans kändaste kloster, det klamrar sig fast mot en klippa hängandes över Paro-dalen. Platsen är drömmigt vacker och det sägs att Guru Rinpoche anlände hit flygande på en tiger. De traditionella byhusen är vackra och gårdarna är mycket färgglada och dekorativa. Alla hus följer samma mönster och ett besök här ger en bra inblick om hur man lever på landet. Middag och övernattning i Paro.

Dag 9: Paro – Delhi
Transfer till Paro International Airport, därifrån flyg till Delhi för att checka in på hotell. Besök Jama Masjid, den största moskén i Indien. Kör förbi det Röda Fortet, ett underverk i röd sandsten. Huvudporten (Lahore Gate) ligger vid Chandni Chowk som är fylld med små gator och trånga basarer. Besök Humayun’s Tomb, betraktad som en prototyp av berömda Taj Mahal. Besök också India Gate – ett minnesmärke för de indiska soldaterna som dog under första världskriget och det afghanska kriget. Middag och övernattning i Delhi.

Dag 10: Avgång hem
Nu är resan slut för den här gången, transfer till flygplatsen för flyg hemåt!

INGÅR
• Flyg t/r Indien
• Inrikesflyg Indien
• Boende i dubbelrum för 8 nätter/ 9 dagar
• Helpension i Bhutan
• Halvpension i Delhi
• Bhutan visum

• Transfer enligt resplanen
• Utflykter enligt resplan inkl. privat engelsktalande guide + entréavgifter
• Bhutan Government Royalty Tax
• Representant för hjälp vid alla ankomst- och avgångstransfers.
• Alla aktuella avgifter inklusive serviceavgift

HOTELL
Chalsa – Sinclair Resort
Thimphu – Hotel Thimphu Tower, eller liknande
Punakha – Hotel Pema Karpo , eller liknande
Paro – Village Lodge, eller liknande
Delhi – Vivanta by Taj Dwarka

INGÅR EJ
• Personliga utgifter & övriga tjänster som inte nämns

 

Visum till Indien behövs!

E-Visum / visa on arrival –  Nyhet! för vistelse upptill 60 dagar. Ska sökas senast 5 dagar före avresa. Hemsidan kräver snabb ifyllning av svar till frågorna samt skannad pass och bild på sökande. Man ska inte ha ursprung från Indiens grannländer – då ska visumet istället sökas på visumkontoret!
Klicka här för att komma till e-visum ansökningssida!

Indcen Resor kan hjälpa med sökandet av e-visumet – vi tar 350 kr  servicearvode utöver de 80 USD.
E-visumet mailas direkt till resenärens mail, godkännande ska skrivas ut och tas med för att bekräfta till flygbolaget att visumet finns att erhålla vid ankomst i Indien. Obs! Räkna med att det kan ta ca 1 timme extra vid ankomsten, så kom ihåg att ha marginal för eventuellt anslutningsflyg/tåg ifall du ska åka vidare på en gång.

Visum som stämplas i passet  –  Från och med den 11 maj 2020 är det inte längre möjligt att söka visum hos Cox & Kings Global Services.

2. Alla utländska medborgare som vill resa till Indien med ett regelbundet visum bör kontakta Indiens ambassad i Stockholm direkt från 11 maj 2020 på Adress: Kornhamnstorg 4, 111 27, Stockholm för visumtjänster.

3. Indiens ambassad i Stockholm kommer inte att vara ansvarig för någon tvist och / eller förlust som uppstått till följd av att ansökan lämnades in den 11 maj 2020 eller senare för att besöka Indien på M / s Cox & Kings Global Services Private Limited i Stockholm.

 

OBS! Passet måste vara giltigt i sex månader efter hemkomsten från Indien.

Då regler och avgifter kan ändras med kort varsel är det viktigt att du går in på hemsidan för aktuell information och kontroll i samband med att du ska ansöka om visum. Felaktigt visumformulär eller inbetalning kan medföra extra avgifter och försening i hanteringen.
På anvisning av Indiens regering har biometriska rutiner, (fingeravtryck och ansikstsscan) införts vid ansökan av visum till Indien.