Indcen ResorIndcen Resor
Forgot password?

Bhutan – Drakarnas Land (Delhi & Paro)

Addu Atoll Bhutan
Kulturresor 🙏Rundresor 🏯

32.000 kr

Intresseanmälan

Bhutan – Drakarnas Land

Sagolandet i Himalaya – följ med på en resa till ett land där tiden tycks stå still! 


Mellan Kina och Indien ligger ett mytiskt kungadöme gömt – Bhutan skyndar långsamt, värnar om sin natur

och är idag koldioxidneutralt – utöver det så rankas det ofta som ett av världens lyckligaste länder.

Bhutan var isolerat långt in på 1900-talet, vilket har bidragit till att allt idag är extra intensivt – naturen är orörd, luften frisk och
kulturen genuin. Följ med oss på en resa till djupa skogar, branta klippor och blå himmel. Under 7 dagar får du uppleva Bhutans pärlor,
med avslut i Indiens myllrande stad Delhi.

Med en resa full av mäktiga kloster, genuina människor och med ett besök till en av världens minsta huvudstäder ger vi dig
ett äventyr du kommer vilja skryta om!

Överblick & höjdpunkter
Dag 1: Ankomst Delhi
Dag 2: Delhi – Paro
Dag 3: Paro (Tiger’s Nest)
Dag 4: Paro – Thimphu (Ringpung Dzong)
Dag 5: Thimphu (city tour) 
Dag 6: Thimphu – Paro – Delhi (kväll i Delhi)
Dag 7: Avgång Delhi 

 

Dag 1
Flyg till Delhi.

Dag 2
Ankomst Delhi och vidareflyg till Paro, Bhutan. Transfer och incheckning på hotell.

Dag 3
Välkomna till Paro! Efter frukost besöker ni det mytomspunna Tiger’s Nest, och legenden säger att helgonet Guru Padmasambhava kom flygande hit på ryggen av en tiger. 900 meter över dalen klamrar sig klostret fast i bergen med en häpnande utsikt. Bege er sedan till Ta Dzong, ett gammalt utsiktstorn som byggdes under 1700-talet. Tornet invigdes som Bhutans nationalmuseum år 1968 och här får du möjlighet att få en bra inblick i landets historia, religion och kultur.

Dag 4
Besök Rinpung Dzong, ett kloster känt från Bertuluccis film “Lille Buddha” och ett av de finaste exemplen på bhutansk arkitektur. Ni fortsätter till närliggande Drukgyel Dzong, en buddhistisk fästning som i mitten av 1600-talet fick utstå flera belägringar av den tibetanska armén. Färd vidare till Bhutans huvudstad, Thimpu. Efter incheckning på hotellet besöker ni National Library, Zorig Chusum och National Textile Museum.

Dag 5
God morgon – Idag vaknar ni upp i en av världens minsta huvudstäder!
Thimphu är en vacker, liten stad med traditionellt byggda hus. Ni tar en rundtur i staden och besöker sevärdheter som Tashichhodzong och Changangkha Lhakhang, ett populärt pilgrimsmål dit föräldrar enligt traditionen kommit för att ge sina nyfödda namn och välsignelser från den beskyddande guden Tamdrin.

Dag 6
Efter frukosten färdas ni med transfer till flygplatsen i Paro för återresa till Delhi. Vid ankomst går transfern till ert hotell där ni checkar in för en sista natt.

Härliga Delhi – en spännande stad där två världar möts! Charmiga, stökiga Old Delhi med sina smala gator och New Delhi med sina avenyer och pampiga byggnader. Tillbringa sista kvällen på egen hand, upptäck staden och insup Indiens härliga atmosfär.

Dag 7
Transfer till flygplatsen för flyg hem till Sverige.
Tack för en minnesvärd resa och vi hoppas på att få se er snart igen!

INGÅR
• Flyg Delhi – Paro t/r
• Flygskatter & bränsletillägg
• Hotellvistelse
• Helpension i Bhutan (alla måltider inklusive)
• Transporterna i landet med bil och chaufför
• Engelsktalande guide
• Entréavgifter
• Visum till Bhutan

INGÅR EJ
• Personliga kostnader & övrigt som inte nämns ovan
• Internationella flyget

Pris avser lägsta prisperioder i mån av lediga platser. Tillägg på flyg samt boende förekommer vissa perioder på året. Priset är per person i delat dubbel- eller trippelrum. Tillägg för enkelrum. Barnrabatter finns 0-11 år.

Visum till Indien behövs!

E-Visum / visa on arrival –  Nyhet! för vistelse upptill 60 dagar. Ska sökas senast 5 dagar före avresa. Hemsidan kräver snabb ifyllning av svar till frågorna samt skannad pass och bild på sökande. Man ska inte ha ursprung från Indiens grannländer – då ska visumet istället sökas på visumkontoret!
Klicka här för att komma till e-visum ansökningssida!

Indcen Resor kan hjälpa med sökandet av e-visumet – vi tar 350 kr  servicearvode utöver de 80 USD.
E-visumet mailas direkt till resenärens mail, godkännande ska skrivas ut och tas med för att bekräfta till flygbolaget att visumet finns att erhålla vid ankomst i Indien. Obs! Räkna med att det kan ta ca 1 timme extra vid ankomsten, så kom ihåg att ha marginal för eventuellt anslutningsflyg/tåg ifall du ska åka vidare på en gång.

Visum som stämplas i passet  –  hanteringen sker hos visumkontoret.
David Bagaresgatan 26, Stockholm:
Klicka här för att komma till visumkontorets hemsida!

OBS! Passet måste vara giltigt i sex månader efter hemkomsten från Indien.

Då regler och avgifter kan ändras med kort varsel är det viktigt att du går in på hemsidan för aktuell information och kontroll i samband med att du ska ansöka om visum. Felaktigt visumformulär eller inbetalning kan medföra extra avgifter och försening i hanteringen.
På anvisning av Indiens regering har biometriska rutiner, (fingeravtryck och ansikstsscan) införts vid ansökan av visum till Indien.

// Tracker från Sami