Indcen Resor | Flyg, hotell, skräddarsyttIndcen Resor | Flyg, hotell, skräddarsytt
Forgot password?

Bhutan – Drakarnas Land (Delhi & Paro)

Bhutan
Kulturresor 🙏Rundresor 🏯

Bhutan – Drakarnas Land

En resa för dig som vill utforska en försvinnande värld, till ett land där tiden tycks ha stått stilla!

Res med oss till det lilla unika kungadömet Bhutan, inkilat mellan Indien och Kina i den mäktiga bergskedjan Himalaya.

Här upplever man urgamla traditioner, idylliskt landskap, fascinerande kloster och ödmjuka människor.

Bhutan är än idag ett av världens mest slutna samhällen, och landet tar varje år emot endast ett begränsat antal turister.

Bhutans vardag och kultur bottnar i den buddhistiska traditionen. Ambitionen är en värld utan stress och landet är stolt för sitt BNL index (Bruttonationallycka), som myntades av Bhutans kung Jigmeme Singye Wangchuck på 1970-talet.

Det lilla landet håller på att moderniseras, men mycket varsamt och med respekt för den lokala kulturen och religionen. De flesta invånare lever på jordbruk för självhushåll och man värnar starkt om miljön.

DAGSPROGRAM 

Dag 1
Flyg till Delhi.

Dag 2
Ankomst Delhi och vidareflyg till Paro, Bhutan. Transfer och hotellinkvartering.

Dag 3
Efter frukost besöker vi Taktsang (tigernästet) – Bhutans mest berömda kloster, beläget på en klippa 1200 meter över Parodalen. Enligt myten upptäcktes klostret av Guru Padmasambhava som kom flygande hit på en tiger från Tibet. Klostret förstördes delvis av en brand år 1998 men har sedan dess återställts till sin forna glans. På eftermiddagen beger vi oss till Ta Dzong, ett utsiktstorn som byggdes under 1700-talet. Tornet invigdes som Bhutans nationalmuseum år 1968 och ger bra inblick i landets historia, religion och kultur.

Dag 4
Idag upptäcker vi Paro Dzong (Rinpung Dzong), ett kloster med 200 munkar som är känt från Bertuluccis film “Lille Buddha”. Klostret är ett av de finaste exemplen på bhutansk arkitektur och användes ofta för att försvara Paro-dalen från tibetanskt intrång. Därefter fortsätter vi till den närliggande Drukgyel Dzong, en buddhistisk fästning som i mitten av 1600-talet fick utstå flera belägringar av den tibetanska armén. På eftermiddagen går färden (55 km, cirka 2 timmar) vidare till Bhutans huvudstad, Thimpu. Efter incheckning på hotellet besöker vi National Library, Zorig Chusum och National Textile Museum.

Dag 5
Rundtur i huvudstaden, som har cirka 45 000 invånare. Vi besöker de mest intressanta sevärdheterna, bland annat det kungliga regeringssätet Tashichhodzong och Changangkha Lhakhang, ett populärt pilgrimsmål dit föräldrar enligt traditionen kommit för att ge sina nyfödda lovande namn eller välsignelser för sina små barn från den beskyddande guden Tamdrin.

Dag 6
Efter frukosten färdas ni med transfer till flygplatsen i Paro för återresa till Delhi.
Vid ankomsten går transfern till ert hotell för en sista övernattning.

Dag 7
Transfer till flygplatsen för flyg hem till Sverige. Vi tackar för en minnesvärd vecka och hoppas få välkomna er tillbaka till Asien en annan gång.

INGÅR PAKETPRIS 
• Flyg till Delhi t/r

• Flyg Delhi – Paro t/r
• Flygskatter & bränsletillägg
• Hotellvistelse
• Helpension Basis (alla måltider inklusive) i Bhutan
• Transporterna i landet med bil och chafför
• Engelsktalande guide
• Entréavgifter
• Visum till Bhutan

Pris avser lägstaprisperioder i mån av platser lediga. Tillägg på flyg samt boende förekommer vissa perioder på året. Avser per person i delat dubbel- eller trippelrum. Tillägg enkelrum. Barnrabatter finns 0-11 år

VISUM BHUTAN 
Ordnas av Indcen Resor. Passet ska vara giltigt i sex månader efter sista resedagen samt ha minst två tomma sidor.

VISUM INDIEN 

Visum behövs till Indien och söks hos India Visa Application Centre
Passet ska vara giltigt i sex månader efter hemkomsten från Indien samt ha minst två tomma sidor.

Visum för vistelse upp till 30 dagar: Sök online här    (klicka sedan på “e-TOURIST VISA – eTV”)

RESEFÖRSÄKRING 

Vi kan hjälpa dig teckna en reseförsäkring som ett komplement till Er hemförsäkring alternativt en komplett reseförsäkring (måste alltid tecknas före avresan).

Indcens Nyhetsbrev!

Registrera dig, bli inspirerad och ta del av våra exklusiva specialerbjudanden! Vi skickar enbart ut relevant information!