Resor till Madagaskar

Vad kan man inte göra på Madagaskar? Här finns det mesta, från stränder och dykning till regnskog och utmanande vandringar. Djurlivet är rikt och unikt, från lemurer och reptiler till grodor och insekter. Östkusten erbjuder fantastiska möjligheter att se valar.   Här finns också många omkringliggande öar att upptäcka såsom Nosy Be, Nosy Komba, Nosy Verona, Sainte Marie, Ile Aux Nattes och Sakatia. Madagaskar resan kan kombineras med Reunion, Mauritius, Rodrigues och Seychellerna – hör med oss! Vi skräddarsyr Madagaskar resan enligt Era önskemål. Lyxa till Er resa med flyg i Business Class eller First Class.

Vill du se lite av varje i landet och uppleva mycket under kort tid? Då passar paketet Madagaskar – En resa tillbaks i tiden! utmärkt för dig. Denna resa inkluderar bland annat en city-sightseeing i Antananarivo med besök på en lemurpark, “Town of Water” med sina varma källor och två kratersjöar, nationalparken Ranomafana i regnskogen med lemurer, kameleonter, spindlar, grodor, orkidéer och medicinalväxter, Isalo nationalpark, Ampitabe-sjön och den privata Palmarium park. Vi får också chansen att utforska lite av Madagaskars kultur då vi besöker en ädelstensfabrik, stannar till i Ambalavao, det kommersiella centret i södra Betsileo-regionen som är känd för sin folkkonst och hantverk samt besöker en vinproducent för vinprovning. En annan rundresa som kombinerar flera delar av landet är Madagaskar – Fantastiska Öst & Nord! Här besöker ni en lemurpark samt stadsrundtur i Antananarivo, tittar på kameleonter i Marozevo, den privata Palmarium-parken med den största mängden lemurer på Madagaskar, kopplar av vid Ampitabe sjön, gör en utflykt till National Park of Montagne d’Ambre där man kan se lemurer, vattenfall och många sällsynta och endemiska växter, besöker ön Nosy Be med mera.

Efter en intensiv rundtur med fullspäckat program kan det vara skönt att bara koppla av i en paradislik miljö med sol och bad. Vårt påbyggnadspaket Madagaskar – Princess Bora Lodge (Sainte Marie Island, Påbyggnadspaket!) på paradisön Sainte Marie Island går utmärkt att lägga till efter din rundresa i landet. Korallön är omgiven av en lagun och fina och artrika korallrev som är perfekta för dykning och snorkling.

Boka resan till Madagaskar med oss, vi ger dig råd.

Fakta Madagaskar

  • Antal invånare: ca 19,5 miljoner.
  • Yta: ca 587.040 km².
  • Huvudstad: Antananarivo.
  • Statsskick: Republik.
  • Högsta Berg: Maromokotro ca 2.643 m ö h.
  • Tidzon: Vintertid +2 timmar & sommartid +1 timme.
  • Valuta: Ariary (MGA).
  • Språk: Malagassiska & Franska.
  • Web: www.madagascar-tourisme.com/en
Huvudön Madagaskar är världens fjärde största ö!