Välkommen till Tanzania ?

Tanzania är ett mycket vackert land som är förmöget på det typiskt afrikanska, såsom nationalparker och djurrika savanner. Strax utanför den långa kusten mot Indiska Oceanen ligger paradisöarna Zanzibar, Pemba och Mafia med sina vita, berömda stränder och korallrev – utmärkta för dykning och snorkling. Få länder i Afrika kan mäta sig med Tanzania vad gäller variation av upplevelser med en natur så fantastisk att den bara måste upplevas. Några av världens mest spektakulära naturområden finns här, som exempelvis den makalösa Ngorongorokratern, de ändlösa savannerna i Serengeti, de mytomspunna baobao-träden i Tarangire, det vilda Ruaha och Afrikas högsta berg Mount Kilimanjaro. Kombinera gärna med t ex Abu Dhabi, Doha, Dubai, Istanbul, Seychellerna eller Mauritius/Rodrigues. Lyxa till Er resa med flyg i Business Class eller First Class.

Indcen Resor har ett brett utbud av paketresor till Tanzania som passar alla smaker, intressen och plånböcker. Vi har ett stort antal äventyrs- och safariresor – från Den stora migrationen Tanzania – en naturupplevelse i världsklass där du bevittnar hur en miljon gnuer, en halv miljon Thomsons gaseller och tvåhundratusen zebror förflyttar sig över de stora slätterna på jakt efter betesmarker och vatten och Äventyrsresa till Södra Tanzania, en fartfylld safari och ute på savannen till Selous Game Reserve och Ruaha Nationalpark där riktigt stora hornelefanter och lejon strövar och ett av de bästa områdena för att upptäcka utrotningshotade vilda hundar i deras naturliga miljö, till kombinationsresor där du får uppleva både safari och sol & bad på härliga strandparadiset Zanzibar, såsom Tanzania Safari och Zanzibar, Klassisk Tanzania Safari & Zanzibar Island Kombo samt Tanzania Campingsafari & Zanzibar Island. Du kan också välja vårt spännande paket Seychellerna Sol- & Bad & Tanzania (Safari) Kombo, som kombinerar Afrikas mest intressanta vildmarksområden inklusive Serengeti, safariparkernas safaripark med möjligheter att få se “The Big Five” med sol och bad på underbara Praslin Island i Seychellerna, naturens egna paradis.

Drömmer du om att bestiga Kilimanjaro, Afrikas högsta berg? Följ med på den adrenalinfyllda äventyrsresan Marangu Route (Kilimanjaro) Tanzania, där du i en internationell grupp vandrar längs Marangu Route, den enklaste och kortaste vägen till Kilimanjaros topp och den så kallade “Coca Cola”-rutten. Om dykning är ditt stora intresse vill vi varmt rekommendera det superlyxiga dykpaketet The Manta Dive Resort & Spa (4*) Pemba Island Tanzania, ett svenskägt förstaklasshotell med möjlighet att bo i en superläcker flytande lyxvilla 4 meter under havsytan där du kan beskåda det rika marina livet.  Hotellet håller en mycket hög servicenivå, ligger direkt vid en snövit korallsandstrand och har ett Padi 5 Star Dykcenter.

Bröllopsresa i paradiset? I vårt exklusiva Tanzania – Karafuu Beach Resort & Spa (Zanzibar Island, All Inclusive, Honeymoonpaket!) med Honeymooners paketerbjudande till specialpris bor ni på Deluxeklasshotellet (5 star) Karafuu Beach Resort & Spa med måltidsformen All Inclusive Basis direkt vid den fina vita korallsandstranden Pingwe. Bygg gärna på vistelsen med trekking i Kilimanjaro, stopover i huvudstaden Dar Es Salaam eller med safari i till exempel Serengeti National Park.

Vi har också möjlighet att helt skräddarsy resan till Tanzania utifrån just Era önskemål, intressen och budget – välkommen att kontakta oss för tips och inspiration! 

Fakta Tanzania

  • Antal invånare: ca 42 miljoner.
  • Yta: ca 945.090 km².
  • Huvudstad: Dodoma.
  • Valuta: Tanzanisk Shilling (TZS).
  • Språk: Swahili och Engelska.
  • Statsskick: Republik.
  • Tidzon: + 1/2 timmar.
  • Visum: Krävs för EU-medborgare. Ansök här: www.tanemb.se
  • Pass: Måste vara giltigt minst 6 månader från utresedatum.
  • Official Web: www.tanzaniatouristboard.com