Indcen ResorIndcen Resor
Forgot password?

Den stora migrationen Tanzania

Tanzania
Safariresor 🐾

Den stora migrationen Tanzania

En naturupplevelse i absolut världsklass – den stora migrationen, Tanzania!

Välkommen med på en oförglömlig resa där du upplever en av de största naturupplevelserna i världen – den stora migrationen i Tanzania, där mer än en miljon gnuer, en halv miljon Thomsons gaseller och tvåhundratusen zebror förflyttar sig över de stora slätterna på jakt efter betesmarker och vatten. Migrationens vandringar varierar från år till år beroende på vädret; den exakta tidpunkten djuren befinner sig i ett specifikt område är helt beroende på regn och tillgången på bete. Under denna sagolika resa följer vi den stora migrationen med besök i norra Tanzanias absoluta pärlor; Tarangire, Lake Manyara, Ngorongoro Crater samt Serengeti.

Ni bor i bekväma tältläger och lodger med det där lilla extra, noggrant utvalda av oss. Somna till ljudet av nattens djuraktiviteter, njut av fantastiska måltider och låt er bli förtrollade av Tanzanias vackra natur. Resan avgår juli – september månad med minst 4 personer som reser tillsammans.

 

DAGSPROGRAM:

Dag 1:
Ert safariäventyr börjar med ankomst på Kilimanjaro International Airport. Ni hämtas på flygplatsen av vår representant för transfer till Arusha och ert hotell The African Tulip för övernattning.
Måltider: Bed and Breakfast

Dag 2:
Efter frukost lämnar ni Arusha och åker till Tarangire National Park för game drive en heldag i parken med picknicklunch.
Tarangire är elefanternas och baobaobträdens park. Parken är hem för bland andra mer än 5000 elefanter. Det vackra landskapet tillsammans med den rika blandningen av djurarter gör parken unik. Här kan man se lejon, geparder, zebror, giraffer, gnuer, babianer, impala mfl. Parken har också den mest artrika fågellivet bland de tanzaniska parkerna. Middag samt övernattning på Lake Burunge Tented Camp.
Måltider: Helpension

Dag 3:
Efter frukost lämnar ni Tarangire och åker till Lake Manyara National Park för game drive en heldag i parken med picknicklunch.
Lake Manyara är en sodasjö som är hem för vattenfåglar och flamingon. Parken är känd för sina trädklättrande lejon men här kan man även se flodhästar, elefanter, babianer med flera. Parken ligger längs med The Great Rift Valley och bjuder på ett oerhört vackert landskap. Middag samt övernattning på i den närliggande byn Karatu på TlomaLodge.
Måltider: Helpension

Dag 4:
Efter en tidig frukost åker ni till gränsande Ngorongoro och ner i den fantastiska Ngorongoro Crater, världens största hela kaldera och mänsklighetens vagga, för game drive en heldag (ca 6 tim). Kratern, som har en yta på 210 kvadratkilometer och en diameter på cirka 20 km, är hem till den största koncentrationen av landlevande däggdjur; detta på grund av den goda vattentillgången och det svalare vädret. Ngorongorokratern är även med på UNESCO’s världsarvslista. Lunch avnjuter ni på kraterns picknicksajt med utsikt över flodhästpoolen. På eftermiddagen lämnar ni Ngorongoro och åker till Serengeti för middag samt övernattning på Serengeti Kati Kati Tented Camp.
Måltider: Helpension

Dag 5:
Ni lämnar Seronera tidigt och åker till norra Serengeti där migrationen håller till (runt Mara River) vid denna tid på året. Game drive och lunchboxar på vägen. Ni stannar i fantastiska Kogatende som ligger närmast floden för middag samt övernattning på Mara Under Canvas.
Måltider: Helpension

Dag 6:
Efter frukost har ni en heldag i området kring Mara River. Ni spenderar dagen i migrationens spektrum och beskådar det årliga, häpnadsväckande spektaklet. Picknicklunch eller lunch på er tented camp. Middag samt övernattning på Mara Under Canvas.
Måltider: Helpension

Dag 7:
Efter tidig frukost lämnar ni Kogatende och börjar nu bege er söderut till centrala Serengeti, Seronera. Game drive och lunchboxar en route.Serengeti är inte bara hem till den spektakulära migrationen av gnuer, Thomson gaseller och zebror; med världens största landlevande djurpopulation, mängden av stora rovdjur och det fantastiska landskapet är Serengeti ett av världens mest fascinerande naturområden. Framme i Seronera blir det kort game drive, därefter middag samt övernattning på Serengeti Kati Kati Tented Camp.
Måltider: Helpension

Dag 8:
Efter extra tidig frukost har ni er sista game drive i Serengeti följt av en tidig lunch på er tented camp/alternativt picknicklunch. Efter lunch lämnar ni Serengeti och åker mot Karatu för avkopling, middag samt övernattning på Tloma Lodge.
Måltider: Helpension

Dag 9:
Ni lämnar Karatu efter frukost och åker mot Arusha och Kilimanjaro International Airport (JRO) för flyg hem alternativt till Arusha Airport för inrikesflyg (tilläggspaket till Zanzibar-öarna). På vägen stannar ni för ett besök i en Maasaiby; här kommer ni kunna bekanta er med Maasaiernas traditionella danser, sånger samt deras levnadssätt.
Måltider: Frukost

 

INGÅR PAKETPRIS:
• Flyg t/r reguljärt till Kilimanjaro
• Flygskatter & bränsletillägg
• Alla parkavgifter
• Boende enligt program
• Transfers enligt program
• Besök i Maasaiby enligt program
• 4×4 med pop-uptak
• Professonell engelsktalande förarguide
• 1 flaska vatten per person per dag
• Te och kaffe under safari

INGÅR EJ PAKETPRIS:
• 
Visum
• Dricks
• Måltidsdryck
• Personliga utgifter
• Avbeställningsskydd
• Reseförsäkring
• Övrigt som inte är nämnd ovan

Paketpris avser per person i delat dubbel- eller trippelrum, tillägg singelrum (eget rum). Barnrabatter finns 0-11 år. Pris avser lägstaprisperioder i mån av platser lediga, tilläggsperioder förekommer på flyg & boende. Kampanjer med lägre flygpriser förekommer också.

MER INFORMATION / AMBASSAD:
Embassy of The United Republic of Tanzania.
Adress: Näsby Allé 6, 183 55 Täby, Sweden.
Telefon: 08-7322430/31.
Web: www.tanemb.se
Mail: mailbox@tanemb.se

Observera att Visum krävs för Nordiska Medborgare för inresa till Tanzania. Kontakta ambassaden som ovan för mer information. Pass måste vara giltigt minst 6 månader från utresedatum från Tanzania.

MISSA INTE VÅRA NYHETER!
Indcens Nyhetsbrev
Registrera dig för vårt nyhetsbrev, bli inspirerad och ta del av våra exklusiva specialerbjudanden!
JA TACK!
Vi skickar enbart ut relevanta nyheter och delar inte dina uppgifter.

Indcens Nyhetsbrev!

Registrera dig, bli inspirerad och ta del av våra exklusiva specialerbjudanden! Vi skickar enbart ut relevant information!
JA TACK!