Indcen ResorIndcen Resor
Forgot password?

Tanzania Stora Safariresan (Arusha, Tarangire, Serengeti, Ngorongoro Crater & Mto wa Mbu Village) & Zanzibar Island Kombo

Tanzania- Stora Safariresan & Zanzibar Island 14 dagar

En otroligt spännande resa till det fantastiska Tanzania och dess berömda nationalparker, inklusive Tarangire och Serengeti National Park samt Ngorongoro-kratern. Upplev imponerande natur samt fascinerande djurliv med unik safariupplevelse samt möjlighet att fördjupa sig i den lokala kulturen. Mto wa Mbu ger dig en inblick i det dagliga livet och lokala kulturen.

Avslutning på äventyret med avkoppling, sol och bad på den tropiska ön Zanzibar i Indiska Oceanen.
Obs. resan kan anpassas efter egna önskemål.  Tex. inkludera besök på fler öar utanför Zanzibar, som Pemba Island, Shamiani Island och Mafia Island.

Tanzania erbjuder en oöverträffad variation av upplevelser och en fantastisk natur. Vi är dedikerade till att skapa den perfekta resan med skräddarsydda detaljer – utifrån egna önskemål. Upptäck det bästa av Afrika i Tanzania!

Program översikt
Dag 1: Meet & greet Kilimanjaro flygplats, transfer till boende
Dag 2: Arusha – Tarangire 
Dag 3: Tarangire – Serengeti 
Dag 4: Serengeti
Dag 5: Serengeti – Ngorongoro Crater- Karatu area
Dag 6: Mto wa Mbu Village, Manyara – flyg till Zanzibar
Dag 7-14: Zanzibar

DAG 1: Ankomst Kilimanjaro Airport 
Ankomst till Tanzania, transfer till hotell Arusha Planet Lodge i Arusha för en god natts sömn.

Vid tidig ankomst finns möjlighet att upptäcka Arusha, som är en central punkt för safariäventyr och är ofta den plats där resenärer startar sina resor till de omgivande nationalparkerna.
Arusha har ett rikt kulturellt liv och flera marknader där man kan uppleva den lokala atmosfären och handla traditionella hantverk och souvenirer. Det finns flera restauranger och kaféer som erbjuder olika matupplevelser.
Staden ligger nära Kilimanjaro och mittemellan bergskedjorna Ngurdoto- och Meru, vilket innebär spektakulära vyer och många vandrings och klättrings möjligheter.

DAG 2: Arusha – Tarangire
Efter frukost blir det tidig avfärd mot Tarangire National Park som är en av Tanzanias mest fascinerande och unika nationalparker.  Belägen i Manyara-regionen, sydost om Arusha, är Tarangire känd för sitt mångsidiga landskap, stora koncentrationer av vilda djur och särskilt sina imponerande elefantpopulationer. Majestätiska baobabträd är karakteristiska för området och skapar en unik atmosfär.
Under den torra perioden, som sträcker sig från juli till oktober, förvandlas floden Tarangire till en vital vattenkälla, och den naturliga cirkulationen av vilda djur är en fantastisk syn.
Middag samt övernattning på Baghayo Garden Suite i Karatu.
 

DAG 3: Tarangire – Serengeti  
Efter tidig frukost blir det game drive i Serengeti National Park, med möjlighet att stanna till vid Olduvai Gorge – en historisk plats av stor arkeologisk betydelse.
Serengeti National Park är en av Afrikas mest ikoniska platser och ett måste för alla som älskar vildmarken och dess fantastiska djurliv. Det är även hem för den storslagna migrationen, där hundratusentals gnuer och zebror färdas över de stora slätterna i sökandet efter färskt gräs och vatten. Detta dramatiska händelseförlopp är ett fantastiskt skådespel att bevittna. Förutom migrationen har Serengeti en rik och varierad population av vilda djur. Här kan du se ”Big Five” (lejon, elefanter, bufflar, leoparder och noshörningar), giraffer, krokodiler, hyenor, och många andra arter i deras naturliga livsmiljö. Serengeti är känt för sina utsträckta slätter och öppna landskap, vilket ger besökare möjlighet att se långt och brett över savannen. De vidsträckta vyerna gör att man verkligen kan känna sig förlorad i naturens storslagenhet. Oavsett om det är under den storslagna migrationen eller under andra tider på året, erbjuder Serengeti en oförglömlig safariupplevelse.
Sent på em fortsätter färden till Intimate Camp Seronera för middag och övernattning. 

DAG 4: Serengeti
Börja din dag med att vakna upp till de förtrollande ljuden och lukterna av vildmarken, medan solen sakta stiger över Serengetis ändlösa slätter. Efter att ha inandas den friska morgonluften är det dags för en tidig frukost innan kursen går mot de centrala delarna av Serengeti och en heldag med game drive. Under game driven har du möjlighet att upptäcka det rika djurlivet som Serengeti har att erbjuda. Din erfarna guide kommer att dela med sig av sin kunskap om områdets fauna och flora och du kommer att få chansen att bevittna naturens drama i realtid.
När kvällen närmar sig och solen börjar sjunka ner mot horisonten, återvänder du till lägret. Vid lägerelden samlas du med andra resenärer för att dela dagens spännande upplevelser och skapa minnen som varar livet ut. Medan lägerelden sprakar och stjärnorna pryder natthimlen, förbereds en utsökt middag som avslutar dagen på bästa möjliga sätt.
Övernattning på Intimate Camp Seronera

DAG 5: Ngorongoro Crater
Efter en tidig frukost ger ni er iväg mot Ngorongoro Conservation Area. Ngorongoro benämns ibland som världens åttonde underverk och är en geologisk skatt. Kratern, som bildades för cirka 2 till 3 miljoner år sedan när en stor vulkan exploderade och kollapsade, utgör dagens huvudmål. Med sina imponerande dimensioner är kratern 610 meter djup, har en diameter på 15 km och täcker en yta på cirka 260 kvadratkilometer.
Kratern karakteriseras av varierande ekosystem, inklusive gräsmarker, träskmarker, skogar och en saltvattenssjö. De höga väggarna skapar en naturlig inramning för en rik fauna och flora, formationen liknar en enorm naturlig amfiteater. Detta gör Ngorongoro till en av de bästa platserna i Afrika för att observera de ”Big Five” – lejon, elefant, buffel, leopard och noshörning – inom ett relativt begränsat område.
Hela Ngorongoro Conservation Area, som inkluderar kratern, är erkänt som ett UNESCOs världsarvsområde.
Efter en dag fylld med upplevelser i Ngorongoro fortsätter ni er resa till Karatu för middag och övernattning på Baghayo Garden Suites

DAG 6: Manyara – Mto wa Mbu Village 
Efter frukost går färden vidare till Mto wa Mbu som är en mångfacetterad by som ligger i Manyara-regionen.
Byn ligger vid foten av Riftdalen och floden Mbu slingrar sig genom området.
Landskapet präglas av bananplantager, risfält och andra grödor, en naturpromenad här ger möjlighet att upptäcka områdets varierande och frodiga natur.
Det som gör Mto wa Mbu unikt är dess förbluffande mångfald av kulturer och språk som inte finns någon annanstans. Byn är hem för människor från flera olika etniska grupper och ca 120 olika stammar, vilket avspeglas i det dagliga livet och de lokala traditionerna. De lever alla tillsammans i byn och delar sina kunskaper inom handel, jordbruk och konst.
Ni kommer besöka lokala bondgårdar, skolor, marknader och kyrkor. 

Därefter fortsätter resan till Arusha, där ni tar eftermiddagsflyget till Zanzibar. Vid ankomsten till Zanzibars flygplats väntar en transfer till ert hotell.

DAG 7-13: Zanzibar – Karafuu Beach Resort & Spa med halvpension
På Zanzibar kan du njuta av det bästa av två världar – en avkopplande atmosfär och en rad spännande aktiviteter.
Zanzibar, med sina vita sandstränder och kristallklara vatten, erbjuder en idyllisk miljö för avslappning. Du kan luta dig tillbaka i en solstol, lyssna på ljudet av vågorna och värma dig i solen.
För de äventyrslystna finns det ett brett utbud av aktiviteter att utforska på Zanzibar. Från snorkling i de korallrika vattnen till vattensporter som kitesurfing och paddling – ön har något för alla.
Du kan även ta en tur till kryddodlingarna och upptäcka den fascinerande processen bakom kryddproduktionen, eller utforska de historiska städerna Stone Town och Nungwi för en dos av lokal historia och kultur.

DAG 14: Transfer till Zanzibar Airport för ditt flyg tillbaka hem.

 

Hotellalternativ i Zanzibar mot tillägg, hör med oss:

– Esseque Zalu med Halvpension
– The Royal Zanzibar Resort med All Inclusive

INGÅR 
• Inrikesflyg till Zanzibar.
• Safaris & entréavgifter. Bil 4×4 med popup-tak
• Helpension under Safarin dag 2-5
• Helvpension i Zanzibar dag 6-13
• Mineralvatten under Game drive, kaffe och annan alkoholfri dryck
• Allt boende som nämns i resplanen
• All transfer som nämns
• WIFI på safari jeepen, kikare

• Professionell, engelskspråkig guide och förare 
• Lokala transporter och flygplatstransfers
• Alla statliga skatter

INGÅR EJ
• Olduvai Gorge i Serengeti (hör med oss)
• Luftbalongfärd över Serengeti (hör med oss)
• Dricks till safariguiden 
• Visum
• Enkelrumstillägg (valfritt)
• Personliga utgifter
• Avbeställningsskydd & reseförsäkringar
• Övrigt som inte är nämnd ovan
• flyg till destinationen, hör med oss för bästa pris

HOTELL

Arusha Planet Lodge – Arusha
Baghayo Garden Suite – Karatu
Intimate Camp Seronera – Serengeti
Karafuu Beach Resort & Spa (Garden Room) – Zanzibar

Pris avser per person för 2 personer som reser tillsammans. Pris ovan avser när resan sker under peak season, mellan ca december –  mars och i mån av lediga platser.

Zanzibar Island är belägen ca 35 km ut ifrån Tanzanias kustlinje (i Indiska Oceanen), ligger ca 6 grader söder om ekvatorn och högsta punkten på ön mäter ca 150 m ö h. På ön finns fina möjligheter till snorkling, dykning, båtturer samt egna strövtåg. Zanzibar Island och dess småöar inklusive Pemba Island har en befolkning om ca 1,3 miljoner människor totalt. Ön Zanzibar är känd som ”kryddön” i folkmun och har alltid varit en viktig handelsplats för sjöfarare. Området är känt som ett av världens kryddcentrum (t ex odlas här saffran & nejlika). Idag är också turismen en viktig inkomstkälla och det mest kända turistområdet är Nungwi på norra delen av ön. Olika former av vattensporter är populära här t ex dykning och snorkling på de fina korallreven som omger öarna. Den tätbefolkade staden Stone Town är väl värd ett besök. Här råder ett tropiskt klimat så det är varmt året-om. Två regnperioder finns och den långa är normalt mellan ca mars-maj och den korta mellan november & december. Zanzibar har många ovanliga djur- och växtarter. Jozani Chwaka Bay Nationalpark är huvudöns enda Nationalpark och här finns exempelvis en art av röda guerezor (apor) vilken är en av Afrikas mest sällsynta apor (ca 1500 individer kvar endast) och många exotiska träd. Det ryktas finnas Zanzibarleoparder kvar men den är möjligtvis utrotad, annars finns inga större vilda djur här. Det finns dock flera arter av apor, penselsvin, mungo, många fågelarter, flygande hundar (en art endemisk för ön Pemba t ex) samt fjärilar & små antiloper.

MER INFORMATION / AMBASSAD 
Embassy of The United Republic of Tanzania.
Adress: Näsby Allé 6, 183 55 Täby, Sweden.
Telefon: 08-7322430/31.
Web: www.tanemb.se
Mail: mailbox@tanemb.se

Observera att Visum krävs för Nordiska Medborgare för inresa till Tanzania. Kontakta ambassaden som ovan för mer information. Pass måste vara giltigt minst 6 månader från utresedatum från Tanzania.

// Tracker från Sami