Indcen ResorIndcen Resor
Forgot password?

Klassisk Tanzania Safari & Zanzibar Island Kombo

Tanzania
Safariresor 🐾

Tanzania – Klassisk Tanzania Safari & Zanzibar Island

En mycket intressant förstagångsresa till underbara Tanzania och dess tre berömda Nationalparker. Upplev en mycket storslagen natur samt fascinerande djurliv med bland annat “The Big Five” & Flamingos. Avsluta med avkoppling, sol- och bad på den tropiska ön Zanzibar i Indiska Oceanen.

 

RESEPROGRAM

DAG 1: Flyg till Kilimanjaro.
DAG 2: Safari på Serengeti National Park
DAG 3: Ngorongoro. Se The Big Five.
DAG 4: Lake Manyara, känd för trädklättrande lejon och flamingos.
DAG 5: Zanzibar – Stone Twon.
DAG 6-12: Sol- och bad, egna utflykter.
DAG 13: Flyg hemåt
DAG 14: Ankomst Sverige

Det går att förlänga/anpassa resan enligt önskemål tex. besök fler öar utanför Zanzibar Island som t ex Pemba Island, Shamiani Island & Mafia Island. Få länder i Afrika om något kan mäta sig med Tanzania vad gäller variation av upplevelser och den fantastiska naturen.

Vi ordnar Er drömresa till Tanzania!

DAGSPROGRAM:

DAG 1:
Avresa på morgonen. Ankomst Kilimanjaro sent på kvällen. Vår guide möter upp och ni åker vidare till SG Resort för en god natts sömn.

DAG 2:
Till Serengeti National Park som den största och mest kända nationalparken i landet. Här får ni se lejon, leoparder, bufflar, gnuer, flodhästar, elefanter giraffer, antiloper, zebror, hyenor m fl djur. Namnet Serengeti betyder den oändliga slätten. Safaritur på eftermiddagen med lunchbox. Ankomst och inkvartering på Ikoma Safari Camp.

DAG 3:
Efter frukost Game Drive i parken med lunchbox. På eftermiddagen fortsätter ni till Ngorongoro – världens åttonde underverk. Kratern är 610 meter djup och har en diameter på 15 km och en yta på ca 311 kvadratkilometer. Här lever 30.000 djur. Har man tur får man se den svarta noshörningen och “The Big Five”. Inkvartering på Crater Forest Camp.

DAG 4:
Game Drive på förmiddagen med lunchbox. Ni åker vidare till Lake Manyara. Parken är känd för sina trädklättrande lejon och för sina flamingos. Övernattning på Migunga
Tented Lodge.

DAG 5:
Tidigt på morgonen Game Drive i parken. Inrikesflyg från Arusha till ön Zanzibar Island på eftermiddagen. Vår guide möter upp på flygplatsen i Zanzibar. Övernattning på hotel Dhow Palace i Stone Town.

DAG 6-12:
Efter frukost transfer till hotell Langi Langi Beach Bungalows som ligger i berömda Nungwi Village- & Beach på den norra delen av Zanzibar. En vecka på Zanzibar med sol- och bad, vila och avkoppling, utflykter på egen hand.

DAG 13:
Transfer till flygplatsen för hemresa till Sverige

DAG 14:
Ankomst Sverige igen på förmiddagen.

 

INGÅR PAKETPRIS:
• Flyg t/r reguljärt enligt program med skatter & bränsletillägg
• Safaris och boende i Kilimanjaro, Serengeti, Ngorongoro & Lake Manyara med helpension (frukost/lunch/middag)
• entréavgifter till parkerna
• Boende i Arusha, Stone Town, Zanzibar med frukost.
• delat dubbelrum/trippelrum
• lokala transporter och flygplatstransfers

INGÅR EJ I PAKETPRIS:
• Måltidsdryck
• Dricks till safariguiden (ca 10 USD pp/dag)
• Avreseskatt från Zanzibar Island (hemresan)
• Visum ca 50 USD (erhålls vid ankomsten)
• Enkelrums tillägg (valfritt)
• Personliga utgifter
• Avbeställningsskydd
• Reseförsäkring
• Övrigt som inte är nämnd ovan

Paketpris avser per person i delat dubbel- eller trippelrum, tillägg singelrum (eget rum). Barnrabatter finns 0-11 år. Pris avser lägstaprisperioder i mån av platser lediga, tilläggsperioder förekommer på flyg & boende. Kampanjer med lägre flygpriser förekommer också.

 

Zanzibar, belägen ca 35 km ut ifrån Tanzanias kustlinje, ligger ca 6 grader söder om ekvatorn och högsta punkten på ön mäter ca 150 m ö h. På ön finns fina möjligheter till snorkling, dykning, båtturer samt egna strövtåg.
Zanzibar Island och dess småöar inklusive Pemba Island har en befolkning om ca 1,3 miljoner människor totalt. Ön Zanzibar är känd som ”kryddön” i folkmun och har alltid varit en viktig handelsplats för sjöfarare. Området är känt som ett av världens kryddcentrum (t ex odlas här saffran & nejlika). Idag är också turismen en viktig inkomstkälla och det mest kända turistområdet är Nungwi på norra delen av ön. Olika former av vattensporter är populära här t ex dykning och snorkling på de fina korallreven som omger öarna. Den tätbefolkade staden Stone Town är väl värd ett besök. Här råder ett tropiskt klimat så det är varmt året-om. Två regnperioder finns och den långa är normalt mellan ca mars-maj och den korta mellan november & december.
Zanzibar har många ovanliga djur- och växtarter. Jozani Chwaka Bay Nationalpark är huvudöns enda Nationalpark och här finns exempelvis en art av röda guerezor (apor) vilken är en av Afrikas mest sällsynta apor (ca 1500 individer kvar endast) och många exotiska träd. Det ryktas finnas Zanzibarleoparder kvar men den är möjligtvis utrotad, annars finns inga större vilda djur här. Det finns dock flera arter av apor, penselsvin, mungo, många fågelarter, flygande hundar (en art endemisk för ön Pemba t ex) samt fjärilar & små antiloper.

MER INFORMATION / AMBASSAD:
Embassy of The United Republic of Tanzania.
Adress: Näsby Allé 6, 183 55 Täby, Sweden.
Telefon: 08-7322430/31.
Web: www.tanemb.se
Mail: mailbox@tanemb.se

Observera att Visum krävs för Nordiska Medborgare för inresa till Tanzania. Kontakta ambassaden som ovan för mer information. Pass måste vara giltigt minst 6 månader från utresedatum från Tanzania.

MISSA INTE VÅRA NYHETER!
Indcens Nyhetsbrev
Registrera dig för vårt nyhetsbrev, bli inspirerad och ta del av våra exklusiva specialerbjudanden!
JA TACK!
Vi skickar enbart ut relevanta nyheter och delar inte dina uppgifter.

Indcens Nyhetsbrev!

Registrera dig, bli inspirerad och ta del av våra exklusiva specialerbjudanden! Vi skickar enbart ut relevant information!
JA TACK!