Indcen ResorIndcen Resor
Forgot password?

9 dagar – En smak av Tanzania med Safari och Zanzibar

9 dagar – En smak av Tanzania

Arusha – Tarangire Nationalpark – Lake Manyara – Ngorongoro Kratern & Zanzibar Island (Indiska Oceanen)

Njut av lugnet och stillheten i Tarangire Nationalpark i skuggan av ett Baobab träd. Få en inblick av livet i den unika och mångsidiga byn Mto wa Mbu och upplev en av Afrikas vackraste platser, Lake Manyara. Utforska det frodiga landskapet i vulkankratern Ngorongoro och spendera en hel dag omgiven av lejon, svarta noshörningar, flodhästar och Afrikas största elefanter. Bo avskilt och fridfullt i lodger eller tält under hela safarin, en perfekt kombination av komfort och fullständig naturupplevelse.

Avsluta resan med sol och bad på vackra Zanzibar, en riktig pärla i Indiska Oceanen.

 

Program översikt
Dag 1: Meet & greet på flygplatsen och transfer till hotellet i Arusha
Dag 2: Arusha – Materuni waterfall/ Chemka Hot Springs
Dag 3: Tarangire Nationalpark 
Dag 4: Lake Manyara Nationalpark/ Mto wa Mbu
Dag 5: Ngorongoro – flyg till Zanzibar
Dag 6-9: Zanzibar 

Dagsprogram:

Dag 1: 

Meet & Greet på flygplatsen och transfer till ditt hotell i Arusha. Om du anländer tidigt kan du ta en stadsrundtur eller bara ta det lugnt och aklimatisera dig på hotellet. Du kommer att informeras om äventyret som väntar. Arusha Planet Lodge – Bed & Breakfast (BB)

Arusha är en central punkt för safariäventyr och är ofta den plats där resenärer startar sina resor till de omgivande nationalparkerna.
Staden har ett rikt kulturellt liv och flera marknader där man kan uppleva den lokala atmosfären och handla traditionella hantverk och souvenirer. Det finns flera restauranger och kaféer som erbjuder olika matupplevelser.
Arusha ligger nära Kilimanjaro och mittemellan bergskedjorna Ngurdoto- och Meru, vilket innebär spektakulära vyer och många vandrings och klättrings möjligheter.

Dag 2:

Efter en lugn frukost åker ni till Materuni vattenfall, som ligger vid foten av Kilimanjaro. Materuni-vattenfallen erbjuder en glimt av tanzanisk natur. Turen ger också möjlighet att se hur lokala frukter som avokado, mango, citroner och bananer växer, samt att lära sig om lokal historia, traditioner, byekonomi, jordbruks- och kulturliv och kaffeplantager. Det blir även en lokal gastronomisk lunch. Senare kör ni till Kikuletwa varma källa, även känd som Chemka Hot Spring. Chemka är en liten damm som är omgiven av palmer och fikonträd med slingrande rötter. Detta är en av de vackraste platserna att koppla av på. Även om de kallas varma källor är vattnet i Kikuletwa inte riktigt ”hett” utan uppfriskande, eftersom vattenkällan matas av Kilimanjaro själv. Senare kör ni tillbaka till ert boende för avkoppling och övernattning. Arusha Planet Lodge – Bed & Breakfast (BB)

Dag 3:

Efter frukost åker ni vidare in i Tarangire National Park. Tarangire konkurrerar med Serengeti när det gäller det stora antalet och mångfalden av vilda djur. Det är ett bra val för resenärer som vill stöta på fler djur (parken är känd för sina stora elefanthjordar) Tarangire River är den enda vattenkällan i området och erbjuder utmärkta observationer eftersom den lockar reservatets rikliga djurliv. Landskapet är också en fotografs dröm, på grund av det stora antalet natursköna baobabträd och dess vidsträckta träskmarker som förvandlar delar av reservatet. Lunch kommer att intas på picknickplatsen i parken. Sent på eftermiddagen kör ni till boendet i Karatu för middag och övernattning på Baghayo Garden Suites – Helpension 

Dag 4:

Idag fortsätter safarituren till Lake Manyara National Park. Lake Manyara ligger i Great Rift Valley och är en av de vackraste platserna i Afrika. Dramatiskt kantad av frodig grön vegetation och när du går in i porten till parken kommer du att fängslas av stora trupper av babianer och blå apor som bor i höga träd. Valfri aktivitet: – Du kan besöka byn Mto wa Mbu där du får en naturvandring och en kulturell upplevelse. Under ditt besök får du en insikt i den sociala sidan av byn – gårdarna och kvarnmaskinerna, skolorna, marknaderna och kyrkorna. Sen eftermiddag fortsätter ni till ert boende för lite fritid och middag. Baghayo Garden Suites – Helpension

Dag 5:

Vakna till synen och ljudet av vildmarken. När värmen från den afrikanska solen sakta börjar lysa upp trädtopparna och gräsmarkerna fylls den tidiga morgonsafarin med en energi som är både spännande och lugnande. Idag fortsätter ni, efter en tidig frukost, till Ngorongorokratern och dess natursköna vyer och djurliv. Vid ankomsten tar ni er ner genom en frodig höglandsskog, med ett magnifikt fågelliv som kan ses bland de olika trädarterna. När ni väl är på den gräsbevuxna kraterbottnen kan du upptäcka en stor variation av betande växtätare, liksom de rovdjur som lockas av detta rikliga utbud av byten. Dess 260 kvadratkilometer stora golv är förvånansvärt varierat med en permanent sjö, öppen savann och områden med frodig skogsmark. Omgiven av branta, tätt skogsklädda väggar som reser sig över 600 meter höga, är effekten som av en enorm naturlig amfiteater. Efter en fantastisk dag i kratern kör ni tillbaka till Arusha och direkt till Arushas flygplats för att ta kvällsflyget vidare till Zanzibar. Vid ankomsten på Zanzibars flygplats möts du upp igen och körs till ert hotell för avkoppling. Langi Langi Beach Bungalows (sea view suite) – Halvpension (frukost och middag)

Dag 6-8:

På Zanzibar kan du njuta av det bästa av två världar – en avkopplande atmosfär och en rad spännande aktiviteter.
Zanzibar, med sina vita sandstränder och kristallklara vatten, erbjuder en idyllisk miljö för avslappning. Du kan luta dig tillbaka i en solstol, lyssna på ljudet av vågorna och värma dig i solen.
För de äventyrslystna finns det ett brett utbud av aktiviteter att utforska på Zanzibar. Från snorkling i de korallrika vattnen till vattensporter som kitesurfing och paddling – ön har något för alla.
Du kan även ta en tur till kryddodlingarna och upptäcka den fascinerande processen bakom kryddproduktionen, eller utforska de historiska städerna Stone Town och Nungwi för en dos av lokal historia och kultur. Langi Langi Beach Bungalows (sea view suite) – Halvpension (frukost och middag)

Dag 9:

Beroende på din flygtid, transfer tillbaka till Zanzibars flygplats och vidare flyg.

 

 

Ingår i paketpriset:

 • Tur och retur Flygplatstransfer
 • 4×4 fordon för safarifordonet (pop up takjeep).
 • Tjänster av kunnig och erfaren Engelska Safari förare guide
 • Boende och måltider som nämns i resplanen
 • Mineralvatten på game drive, kaffe och några andra läskedrycker
 • Kratertur och statliga skatter.
 • Besök i Chemka/Kikuletwa varma källor
 • Inrikesflyg ARK/ZNZ
 • WIFI på Safari jeepen
 • Kikare
 • Alla inträdesavgifter till nationalparkerna, koncessionsavgifter och avgifter för krater service.

Ingår ej i paketpriset:

 • internationella flygbiljetter
 • Visum
 • Aktiviteter som inte nämns i resplanen ovan
 • Rese-/sjukvårds-/bagageförsäkring
 • Dricks, Tvätt
 • Telefonräkningar
 • Andra föremål av personlig karaktär

 

Pris ovan avser per person för 2 personer som reser tillsammans. Pris avser när resan sker under peak season, mellan ca december –  mars och i mån av lediga platser.

LANGI LANGI BEACH BUNGALOWS ZANZIBAR (3*)
Adress: Nungwi Beach Area, Nungwi Village, Zanzibar Island, Tanzania, Indian Ocean.
Web: www.langilangizanzibar.com

Trevligt och efterfrågat samt mycket prisvärt bättre mellanklasshotell med utsökt läge direkt vid Nungwi Beach Area & Village  på den norra delen av paradisön Zanzibar utanför Tanzanias kust (i Indiska Oceanen). Hotellet är namngett efter den aromatiska blomman LangiLangi. Avstånd från Stone Town & flyglatsen på ön ca 60 minuters transfertid enkel väg. Ön Zanzibar ligger ca 35 km ut ifrån Tanzanias kustlinje & ca 6 grader söder om ekvatorn. Högsta punkten på ön mäter ca 150 m ö h. Bland hotellets faciliteter märks bl a direkt strandläge, tropisk trädgård (bl a tropiska frukter & blommor), pool, soldäck, solsängar, parasoller, utflyktsdisk, lounge, restaurang/bar, butik, cooking-classes, kajak, internet-service, massage m m. Samtliga rum (totalt endast 32 st) är i Bungalow/Chalet Style (1-2 våningar) & håller god mellanklasstandard och är utrustade med bl a a/c, fläkt, mygg-nät, safe, kyl, hårtork (request) samt dusch/wc & terrass eller balkong m m. 5 olika boendealternativ finns, Standard Garden View Room (14 st), Pool Room (6 st), Sea View Suite (5 st), Marhaba Suite (2 st) & Royal Zanzibari Suite (5 st). Barnrabatter finns 0-11 år. Honeymoonspecials på request basis (måste förbokas, hör med oss för aktuellt innehåll). 

Fakta Zanzibar 

Zanzibar Island och dess småöar inklusive Pemba Island har en befolkning om ca 1,3 miljoner människor totalt. Ön Zanzibar är känd som ”kryddön” i folkmun och har alltid varit en viktig handelsplats för sjöfarare. Området är känt som ett av världens kryddcentrum (t ex odlas här saffran & nejlika). Idag är också turismen en viktig inkomstkälla och det mest kända turistområdet är Nungwi på norra delen av ön. Olika former av vattensporter är populära här t ex dykning och snorkling på de fina korallreven som omger öarna. Den tätbefolkade staden Stone Town är väl värd ett besök. Här råder ett tropiskt klimat så det är varmt året-om. Två regnperioder finns och den långa är normalt mellan ca mars-maj och den korta mellan november & december. Ön ligger ca 6 grader söder om ekvatorn i Indiska Oceanen och ca 35 km utanför Tanzanias kustlinje. Högsta punkten mäter ca 150 m ö h.

Zanzibar har många ovanliga djur- och växtarter. Jozani Chwaka Bay Nationalpark är huvudöns enda Nationalpark och här finns exempelvis en art av röda guerezor (apor) vilken är en av Afrikas mest sällsynta apor (ca 1500 individer kvar endast) och många exotiska träd. Det ryktas finnas Zanzibarleoparder kvar men den är möjligtvis utrotad, annars finns inga större vilda djur här. Det finns dock flera arter av apor, penselsvin, mungo, många fågelarter, flygande hundar (en art endemisk för ön Pemba t ex) samt fjärilar & små antiloper.

// Tracker från Sami