Resa till Vietnam

Den vietnamesiska kulturen är spännande och historien gör sig påmind överallt i de många fascinerande sevärdheterna. Vietnam erbjuder också några av de finaste stränderna i Asien. Här finns mjuk vit sand, klart vatten och palmer som ger välbehövlig skugga.  Vi har tagit fram färdiga reseförslag till Vietnam, men observera att dessa går att få skräddarsytt enligt egna önskemål.

 

Vi hjälper även boka flygbiljetter till Vietnam t/r samt i kombination med Abu Dhabi, Dubai, Doha, Istanbul, Kambodja, Laos, Filippinerna, Malaysia & Malaysian Borneo, Singapore och Thailand. Även special priser på Business / First Class.

Vietnam resan börjar antingen från huvudstaden Hanoi eller Ho Chi Minh, landets ekonomiska centrum. Vill du uppleva mycket under resan i Vietnam och lära känna flera delar av landet? Välj en kombination: storstadsliv med sol och bad.  Eller den klassiska rundresan där du får uppleva det bästa av landet, från norr till söder via det spektakulära Halong Bay, charmiga Hoi An samt den gamla kejsarstaden Hue. Gillar du att cykla och är äventyrligt lagd erbjuder vi cykelresa genom Vietnam –   genom städer och landsbygd, natur och kultur. 

Fantastiska naturscenerier finns i en av de vackraste vikarna som är ett av UNESCO:s världsarv (World Heritage Site) ombord på det raffinerande fartyget The Au Co. Under denna båtresa från Halong Bay till Bai Tu Long Bay, från Cat Ba Island till Lan Ha Bay, utforska de mest exotiska och magnifika destinationerna med inblick i det dagliga livet bland lokalbefolkningen. För dig som vill ta del av det lokala köket med alla dess underbara smaker och dofter och lära sig laga mat tillsammans med en vietnamesisk kock, finns det en rundresa ”tastes of vietnam” – en fantastisk kulinarisk upplevelse för att njuta av mat och dryck i samband att upptäcka landet. Vietnam har något för alla smak – från de stora städerna till små landsortsbyar, snorkling, åka båt, träffa bönder, uppleva vingårdar, besöka kloster och mycket mer.

Till Vietnam går det naturligtvis också bra att resa om man bara vill njuta av sol och bad, vackra sandstränder och avkoppling på ett och samma ställe. Vi rekommenderar Phu Quoc som är Thailändska gulfens största ö vid Ganh Dau Beach, en fiskarby med en vacker strand, tropisk grönska och omgivande berg, eller Nha Trang, en fin badort med en hela 7 km lång sandstrand och fina parker, strandboulevard, marknader, mysiga restauranger och barer samt ön Vinpearl Island som är utmärkt för barnfamiljer med sitt akvarium, vattenland, nöjespark, stora poolområden och direkt strandläge.

Välkommen att skapa Er drömresa till Vietnam – vi skräddarsyr resan för Er! Vi ger dig råd.

 

Fakta Vietnam ?

  • Antal invånare: ca 88 miljoner.
  • Yta: ca 331.114 km².
  • Huvudstad: Hanoi.
  • Valuta: Dong (VND).
  • Språk: Vietnamesiska.
  • Visum: Om din vistelse i Vietnam är 45 dagar eller mindre samt att du kan visa upp en flygbiljett ut ur landet, så behöver du inte visum. Om du tänker stanna, eller saknar utresebiljett från landet, då behöver du söka visum till landet i förväg.