Indcen ResorIndcen Resor
Forgot password?

Tanzania Campingsafari & Zanzibar Island

Tanzania
Safariresor 🐾

Tanzania – Campingsafari i norra Tanzania
& sol- & bad på kryddön Zanzibar Island

På denna safari får ni en riktigt nära upplevelse av Tanzanias fascinerande djurliv, spektakulära landskap och rika kultur. Upptäck norra Tanzanias med storslagna nationalparker; Tarangire, Lake Manyara, Ngorongoro och Serengeti med boende i bekväma safaritält. Avnjut era middagar tillagade av er privata kock under den klara stjärnhimlen och somna till ljuden av savannens djur. Möt nomadfolket Maasaier, följ med på pilbågsjakt med Bushmen och avsluta ert safariäventyr med avkoppling i 6 dagar på Zanzibars vita & bomullsmjuka stränder.

Vi skräddarsyr Er drömresa till Tanzania!

 

DAGSPROGRAM:

DAG 1:
Avresa från Sverige.

DAG 2:
Ankomst på Kilimanjaro Airport. Ni möts upp på flygplatsen och kör ca 1 timme till Arusha och ert hotell Le Jacaranda Hotel för middag samt övernattning.

DAG 3:
Efter frukost hämtas ni på hotellet av er förarguide samt kock och åker mot Tarangire National Park för game drive en heldag.

Tarangire är elefanternas och baobaobträdens park. Parken är hem för bland andra mer än 5000 elefanter. Det vackra landskapet tillsammans med den rika blandningen av djurarter gör parken unik. Här kan man se lejon, geparder, zebror, giraffer, gnuer, babianer, impala mfl. Parken har också den mest artrika fågellivet bland de tanzaniska parkerna.

Picknicklunch avnjuter ni i parken. Sen eftermiddag börjar ni åka mot Lake Eyasi, en sodasjö i botten av The Great Rift Valley. Middag samt övernattning i tält på campingplats i Lake Eyasi. FB

DAG 4:
Efter tidig frukost åker ni och besöker folkgruppen Hadzabe (bushmen) som lever kring Lake Eyasi.

Folkgruppen är jägare och samlare och är en av de sista folken i världen som bevarat denna livsstil.

Ni kommer tillsammans med en guide att träffa en Hadzabe-familj och lära er mer om hur de lever. Ni kommer även att få följa med på traditionell jakt med pil och båge. Lunch äter ni på campingen följt av en stunds avkoppling samt möjlighet att gå en kortare promenad och njuta av utsikten ner mot sjön.
På eftermiddagen besöker ni en Datoga-familj som också lever kring Lake Eyasi.

Stammfolket Datoga är en av få stammar i Tanzania som lyckats behålla sin uråldriga livsstil. Datoga har bpskap såsom getter och kor och är enormt skickliga i smide av metaller.

Ni kommer tillsammans med en guide att bekanta er med familjen, besöka deras traditionella hus, lära er mer om hur de lever och vad de livnär sig på. Efter besöket hos Datoga åker ni cirka en timme mot Karatu som gränsar till Ngorongoro för middag samt övernattning på campingplats. FB

DAG 5:
Efter tidig frukost i gryningen börjar ni åka ner i den fantastiska Ngorongoro Crater, världens största hela kaldera, för game drive en heldag (ca 6 tim).

Kratern, som har en yta på 210 kvadratkilometer och en diameter på cirka 20 km, är hem till den största koncentrationen av landlevande däggdjur på grund av den goda vattentillgången och det svalare vädret. Ngorongoro kratern är även med på UNESCO’s världsarvslista.

Picknicklucnh avnjuter ni på kraterns picknicksajt med utsikt över flodhästpoolen. På eftermiddagen börjar ni åka mot Serengeti National Park med game drive på vägen. Middag samt övernattning på campingplats i Serengeti. FB

DAG 6:
Efter frukost har ni en heldags game drive i Serengeti National Park, Tanzanias äldsta och mest kända park.

Serengeti är hem till den spektakulära migrationen av gnuer, thomson gaseller och zebror. Med världens största landlevande djurpopulation, mängden av stora rovdjur och det fantastiksa landskapet är Serengeti ett av världens mest facinerande naturområden.

Picknicklunch avnjuter ni i parken alternativt till campingplatsen för varm lunch. Middag samt övernattning på campingplats i Serengeti. FB

DAG 7:
Efter frukost lämnar ni Serengeti och åker mot Lake Manyara National Park med game drive på vägen. Game drive i Lake Manyara vid ankomst. Picknick lunch avnjutes i parken. Middag samt övernattning på campingplats. FB

DAG 8:
Efter frukost åker ni tillbaka mot Arusha med ett stopp på vägen för ett besök i en Maasai-by. Lunchboxar på vägen. På Arusha Airport tar ni flyget till Zanzibar på eftermiddagen.

Zanzibar är ett delvis självstyrande arkipelag utanför Tanzanias kust. Ön har en lång histora som handelsnation i Indiska Oceanen då den utgjorde ett viktigt stopp längs kryddhandelsvägen mellan Indien, Afrika och Arabländer. På Zanzibar kan ni njuta av kryddorna, kulturen, historien samt Zanzibars paradisvita stränderna med sand mjuk som bomull och vatten med mängder av nyanser av turkos.

På Zanzibar Airport hämtas ni och åker mot Kendwa Beach på öns nordvästra sida och ert hotell Sunset Bungalows för middag samt övernattning. HB

DAG 9:
Fri dag på Kendwa Beach. Välj mellan att spendera dagen på Kendwas vita stränder med sol och bad eller varför inte åka på snorklingtur? Kendwa har mängder av aktiviteter såsom dykning/snrokling, fisketur med lokalbåt, kitesurfing, vindsurfing osv. (aktiviteter ingår ej i priset men kan bokas vid förfrågan). Middag samt övernattning på Sunset Bungalows. HB

DAG 10:
Sol, bad och avkoppling. Möjligheten att åka på dagsutflykter finns (Jambiani Forest, Spice Tour, Town Tour Stonetown; bokas vid förfårgan/ingår ej). Middag samt övernattning på Sunset Bungalows. HB

DAG 11:
Sol, bad och avkoppling. Middag samt övernattning på Sunset Bungalows. HB

DAG 12:
Sol, bad och avkoppling. Middag samt övernattning på Sunset Bungalows. HB

DAG 13:
Efter frukost (beroende på flygtid) hämtas ni på hotellet och kör mot Zanzibar Airport för flyg hem till Sverige. BB

 

INGÅR PAKETPRIS:
• Flyg t/r reguljärt till Kilimanjaro hemresa från Zanzibar Island
• Flygskatter & bränsletillägg
• Alla parkavgifter
• Alla campingavgifter
• All transfer enligt program
• Inrikesflyg Arusha-Zanzibar
• Boende enligt program
• All campingutrustning (stora tält, tältsängar, madrasser, sovsäckar)
• Alla måltider som nämnts (se markerat BB/HB/FB)
• En professionell samt engelskspråkig förarguide
• En privat kock
• Bil: 4×4 med popup-tak
• En logistikbil (endast campingsafari 6 pax)
• En flaska vatten/person/dag under safari

INGÅR EJ PAKETPRIS:
• Dricks till förarguide samt kock (ca 10-15 USD per person/dag)
• Visum (erhålles på Kilimanjaro Airport 50 USD)
• Aktiviteter på Zanzibar Island
• Personliga utgifter
• Avbeställningsskydd
• Reseförsäkring
• Övrigt som inte är nämnd ovan

MER INFORMATION / AMBASSAD:
Embassy of The United Republic of Tanzania.
Adress: Näsby Allé 6, 183 55 Täby, Sweden.
Telefon: 08-7322430/31.
Web: www.tanemb.se
Mail: mailbox@tanemb.se

Observera att Visum krävs för Nordiska Medborgare för inresa till Tanzania. Kontakta ambassaden som ovan för mer information. Pass måste vara giltigt minst 6 månader från utresedatum från Tanzania.

Zanzibar Island och dess småöar inklusive Pemba Island har en befolkning om ca 1,3 miljoner människor totalt. Ön Zanzibar är känd som ”kryddön” i folkmun och har alltid varit en viktig handelsplats för sjöfarare. Området är känt som ett av världens kryddcentrum (t ex odlas här saffran & nejlika). Idag är också turismen en viktig inkomstkälla och det mest kända turistområdet är Nungwi på norra delen av ön. Olika former av vattensporter är populära här t ex dykning och snorkling på de fina korallreven som omger öarna. Den tätbefolkade staden Stone Town är väl värd ett besök. Här råder ett tropiskt klimat så det är varmt året-om. Två regnperioder finns och den långa är normalt mellan ca mars-maj och den korta mellan november & december. Ön ligger ca 6 grader söder om ekvatorn i Indiska Oceanen och ca 35 km utanför Tanzanias kustlinje. Högsta punkten mäter ca 150 m ö h.

Zanzibar har många ovanliga djur- och växtarter. Jozani Chwaka Bay Nationalpark är huvudöns enda Nationalpark och här finns exempelvis en art av röda guerezor (apor) vilken är en av Afrikas mest sällsynta apor (ca 1500 individer kvar endast) och många exotiska träd. Det ryktas finnas Zanzibarleoparder kvar men den är möjligtvis utrotad, annars finns inga större vilda djur här. Det finns dock flera arter av apor, penselsvin, mungo, många fågelarter, flygande hundar (en art endemisk för ön Pemba t ex) samt fjärilar & små antiloper.

MISSA INTE VÅRA NYHETER!
Indcens Nyhetsbrev
Registrera dig för vårt nyhetsbrev, bli inspirerad och ta del av våra exklusiva specialerbjudanden!
JA TACK!
Vi skickar enbart ut relevanta nyheter och delar inte dina uppgifter.

Indcens Nyhetsbrev!

Registrera dig, bli inspirerad och ta del av våra exklusiva specialerbjudanden! Vi skickar enbart ut relevant information!
JA TACK!