Indcen ResorIndcen Resor
Forgot password?

Rundresa resa tillbaks i tiden Madagaskar

Madagaskar
Kulturresor 🙏Rundresor 🏯

36.900 kr

Intresseanmälan

Madagaskar – En Resa Tillbaks i Tiden

Ett på många sätt unikt resmål med mycket fina och fantastiska upplevelser. På den exotiska ön Madagaskar finns ursprungslandskap samt en rik flora och fauna. Resan börjar med en färd söderöver där du besöker Ranomafana och Isalo National Parks. Vidare till Tulear & besök vid Arboretum och därifrån flyg till Tana. Fortsätt sedan färden österut med ett besök vid Perinet Park och längs Pangalanes kanalen till Tamatave. Avsluta med sol och bad på jungfruön Sainte Marie (se separat påbyggnadspaket).

Det går att skräddarsy resan med extra dagar/stopp – hör med oss!

INGÅR PAKETPRIS 
• Flyg till Antananarivo t/r (Madagaskar)
• Inrikes flyg Tuléar -Antananarivo, Tamatave – Sainte Marie, Sainte Marie – Antananarivo
• Alla flygplats transfers
• Mellanklass boende med frukost
• Park & Reservatsavgifter
• Lokal guide i parkerna samt i reservaten
• Bil med chaufför
• Motorbåt transfer: Manambato-Akanin’ny Nofy-Tamatave
• Besök vid Lemur Parken, Anja och Arboretum m m
• Honeymoonspecials ? (om Honeymooners)

TILLKOMMER PAKETPRIS 
• Visum
• Övriga måltider samt dryck
• Personliga utgifter
• Avbeställningskydd, reseförsäkring
• Övrigt som inte är nämnd ovan

DAGSPROGRAM

Dag 1 ANTANANARIVO
Ankomst transfer till hotell. På eftermiddagen: city-sightseeing med besök till en lemur park där man kan se dem olika arter av lemurer som lever fritt i ett skogsområde. Övernattning på hotell.

Dag 2 ANTANANARIVO – ANTSIRABE
Avresa till Antsirabe genom ett landskap som huvudsakligen består av berg och risfält. En tur till ”Town of Water” – kallad på grund av sina många varma källor och existens av två kratersjöar. Besök en ädelsten fabrik och en verkstad där de gör miniatyrer av återvunnet material. Övernattning på hotell.

Dag 3 ANTSIRABE – RANOMAFANA
Efter frukost bilfärd till Ranomafana – en nationalpark i regnskogen som är hem för dem olika arter av lemurer, såsom den gyllene bambu lemurer, bruna lemurer, fåglar, kameleonter, och grodor. Stanna till i Ambositra för ett besök av några Zafimaniry hantverk centrar: träsnideri. Färden försätter till Ranomafana. Efter incheckning på hotellet, görs det en natt vandring för att se dem nattaktiva arter av lemurer. Tillbaka till hotellet. Övernattning på hotell.

Dag 4 RANOMAFANA – FIANARANTSOA
Efter frukost, besök av de cirka 40’000 hektar stora nationalpark med lemurer, kameleonter, spindlar, grodor, olika sorter av orkidéer och medicinalväxter. Endast i 1986 upptäcktes den gyllene Bamboo lemurer här, och det finns mer än 100 arter av fåglar. Efter lunch, iväg till Fianarantsoa – huvudstaden i Betsileo stammen. Övernattning på hotell.

Dag 5 FIANARANTSOA – RANOHIRA
Tidig avresa till Ranohira. På vägen stanna till i Ambalavao – kommersiella centrum i södra Betsileo regionen, känd för sin folk, konst och hantverk – vi besöker en vinproducent för vinprovning och ”Antemoro Paper” Factory (inte möjligt på söndagar). Detta papper är en känslig, handgjord, blomsterprydda papper gjort av fibrer från ett träd som kallas ”Avoha”. Vi gör en till stopp 12km söder om Ambalavao för att besöka Anja parken, där du kan se vissa familjer av ring-tailed Katta lemurer i deras naturliga miljö. Ankomst till Ranohira runt solnedgången, övernattning på hotellet.

Dag 6 RANOHIRA
På morgonen vandra inne i Isalo nationalpark för att upptäcka bergsmassivet Isalo, dess, canyons, endemiska djur och växter (Lemurer och endemiska växter som Pachypodium, aloe, ..) och att bada i dem naturliga poolen. Tillbaka till hotellet på kvällen. Övernattning på hotellet.

Dag 7 RANOHIRA – TULEAR
Efter frukost beger vi oss till Tuléar längs en rak väg. Landskapet består av höga buskar, täta skogar och några stolt dekorerade Mahafaly gravar. I Tulear, besöker vi Arboretum med många arter av endemiska växter. Övernattning på hotellet.

Dag 8 TULEAR – ANTANANARIVO
Efter frukost transfer till flygplatsen för flyg tillbaka till huvudstaden. Ankomst transfer till hotell. Övernattning på hotellet.

Dag 9 ANTANANARIVO – ANDASIBE
Efter frukost kör till Andasibe genom ett landskap som består av risfält, och vattenfal. Innan middagen, ut för en natt promenad längs vägen för att se några nattaktiva arter av djur. Tillbaka till hotellet. Övernattning på hotellet.

Dag 10 ANDASIBE – AKANIN’ NY NOFY
Efter frukost, besök reservatet och upptäck arterna som finns i denna skog som Indri Indri, den största art av lemurer. Kör till Manambato sedan transfer med motorbåt till Akanin ”ny Nofy
(som ordagrant betyder ”Nest of Dreams”).
Övernattning på hotell.

Dag 11 AKANIN’ NY NOFY
En hel dag för att upptäcka detta vackra område på det klara och lugna vatten i Ampitabe sjön och den privata Palmarium park med ett stort utbud av lemurer på Madagaskar i ett enda plats. Övernattning på hotellet.

Dag 12 AKANIN’NY NOFY – TAMATAVE – SAINTE MARIE (flyg endaste 3 gånger per vecka)
Transfer tidig på morgon med motorbåt längs Pangalanes kanalen tills vi kommer till Tamatave. Upphämtning vid hamnen och transfer till flygplatsen för flyg till Sainte Marie. Ankosmt transfer till hotell. Övernattning på hotellet.

Dag 13 & 14 SAINTE – MARIE
Dagarna till egna strövtåg.

Dag 15 SAINTE MARIE – ANTANANARIVO – HEM
Efter frukost transfer till flygplatsen för flyg till Antananarivo. Besök en hantverksmarknad och sedan transfer till flygplatsen för vidare flyg hemåt.

// Tracker från Sami