Indcen ResorIndcen Resor
Forgot password?

En unik resa till Himalaya – Nepal & Bhutan

En unik resa till Nepal och Bhutan genom Himalaya

Upplevelseresa till Nepal och Bhutan! Lär känna Nepals huvudstad Kathmandu och besök tre olika städer i kungadömet Bhutan. Bhutan har länge varit stängt för omvärlden vilket har bidragit till en orörd natur, frisk luft och bevarelse av traditioner. Gör någonting annorlunda och besök två spännande länder högt i Himalaya – en resa fullspäckad med  vackra vyer, traditioner, tempel och historia!

Vi skräddarsyr resan efter Era önskemål.  

Resplan & höjdpunkter
Dag 1: Katmandu ankomst transfer till hotell
Dag 2: Katmandu (Pashupati nath)
Dag 3: Katmandu (sightseeing & Swayambhunath)
Dag 4: Katmandu – Paro – Thimphu
Dag 5: Thimphu
Dag 6: Thimphu – Punakha (Chimi Lakhang)
Dag 7: Punakha – Paro (Ta Dzong & Ringpung Dzong)
Dag 8: Paro (Tiger’s Nest)
Dag 9: Paro – Katmandu
Dag 10: Avslut av resa

Dag 1: Kathmandu
Ni välkomnas i Katmandu med transfer till hotell. Incheckning och övernattning.

Dag 2: Kathmandu
Förmiddag: Besök Pashupati Nath-området med berömda Lord Shiva-templet och Hinduiska begravningsområdet. Trots att endast hinduer får besöka templet så kan man tydligt beskåda både templet och religiösa aktiviteter! Sedan vidare till Bouddhanath, en 2500 år gammal Stupa med fyra par Buddha-ögon som sägs hålla ett evigt vakande öga på befolkningen. Pilgrimerna från Tibet vandrar runt Stupan och sätter bönerullarna i spinn.

Eftermiddag: Sightseeing i staden Patan, en stad för konstälskare!
Övernattning på hotell i Katmandu.

Dag 3: Kathmandu
Stadsrundtur. Besök bland annat Swayambhunath, ett 2000 år gammalt tempel beläget på en kulle. Kallas även för ”monkey temple” tack vare att det är bebott av apor. Härifrån har man vacker utsikt över Katmandus vimmel. Eftermiddagen fortsätter med sevärdheterna i Bhaktapur. Övernattning på hotell.

Dag 4: Kathmandu – Paro – Thimphu
Transfer till flygplatsen för flyg till Paro. Flyget till Paro är en upplevelse i sig själv – med härlig utsikt över hela Himalayaområdet, helt fascinerande. I Paro möts du och får transfer till Bhutans huvudstad Thimphu. Incheckning på hotell.

Thimphu är en unik stad med en blandning av det nya med gamla traditioner. Med en befolkning på cirka 90 000 är det kanske fortfarande världens enda huvudstad utan trafikljus.
Spendera kvällen med att strosa runt i stan. Övernattning på hotell.

Dag 5: Thimphu
Idag får du lära mer om Thimphu! Besök stadens främsta sevärdheter som inkluderar både tempel och museum bl a textilmuseet med lokal textilkonst, nationalbiblioteket och Zoriq Chusum – konst & hantverksskolan. Efter lunch besök Memorial Chorten, en stupa med målningar och statyer som ger inblick i buddhistisk filosofi. Sedan till Buddha Point med en vacker utsikt över dalen och avslut vid Trashichhoedzong. Övernattning på hotell.

Dag 6: Thimphu – Punakha
Landvägen till Punakha via Dochula. Dochula bjuder på en otrolig utsikt över de höga topparna i östra Himalaya en molnfri dag! Besök Punakha Dzong, byggd strategiskt vid korsningen av Pho Chhu och Mochu-floderna 1637. I syfte att fungera som regionens religiösa och administrativa centrum har Punakha Dzong spelat en viktig roll i Bhutans historia.

Senare utflykt till Chimi Lakhang!  15 minuters bilresa på motorväg och sedan går resan genom fält och byar. Totalt ca 2 h promenad (inkl. båda vägarna.) Chimi Lhakhang som ligger på en kulle i centrum av dalen är också välkänt som fruktbarhetstemplet. Det är allmänt trott att par som inte har barn men vill ha ett, kan be vid detta tempel så löser sig problemet. Vandringen fortsätter över fält, och i byn nära templet kan man få en inblick i bybornas vardag och livsstil. 
Övernattning på hotellet i Punakha.

Dag 7: Punakha – Paro
Landvägen tillbaks till Paro – på vägen Simtokha Dzong, platsen för tantrisk undervisning i en skola för studier i Dzongkha-språket. Checka in på hotellet och besök sedan Ta Dzong, ett gammalt utsiktstorn som byggdes under 1700-talet. Tornet invigdes som Bhutans nationalmuseum år 1968 och här får man möjlighet att få en inblick i landets historia, religion och kultur. Fortsätt sedan mot Rinpung Dzong, ett kloster känt från Bertoluccis film “Lille Buddha”. Längs trägallerierna som ligger på innergården finns det fina väggmålningar.
Övernattning på hotellet i Paro.

Dag 8: Paro
Idag står vandring på schemat! (ca 5 h)
Besök ett av Bhutans mest kända kloster – det mytomspunna Tiger’s Nest, legenden säger att helgonet Guru Padmasambhava kom flygande hit på ryggen av en tiger. 900 meter över dalen klamrar sig klostret fast i bergen med en häpnande utsikt. Längs vägenfinns Kyichu Lhakhang, ett av de 108 templen som byggdes i Himalaya av den tibetanska kungen Songtsen Gampo. Byggnaden av detta tempel markerar introduktionen av buddhismen i Bhutan. På kvällen tillfälle för egna strövtåg i stan. Övernattning på hotell.

Dag 9: Paro – Kathmandu
Transfer till flygplatsen för flyg till Katmandu. Ankomst transfer till hotell.

Dag 10: Avslut på resan

INGÅR
– Flyg t/r Katmandu – Paro
– Visum Bhutan
– Boende enligt program, helpension i Bhutan & halvpension i Katmandu
– Privat transfer och sightseeing enligt resplan
– Engelsktalande guide i Bhutan
– Lokal engelsktalande guide för sightseeing i Katmandu
– Entréavgifter –  (ett besök per monument)
– Skatter

HOTELL (3*++)
Kathmandu – Ambassador hotel
Paro –  Hotel Tashi Phuntshok, eller liknande
Thimphu – Hotel Kisa / Hotel Migmar, eller liknande
Punakha – Bhutan Eco Lodges, eller liknande

INGÅR EJ
– Personliga & övrigt som inte nämns i det inkluderade. 
– Visum Nepal (sök innan eller direkt på Kathmandus flygplats)
Tillval – flyg till Kathmandu kan bokas hos oss

 

// Tracker från Sami