Indcen ResorIndcen Resor
Forgot password?

En unik resa till Himalaya – Nepal & Bhutan

En unik resa till Nepal och Bhutan genom Himalaya

Upplevelseresa till Nepal och Bhutan! Lär känna Nepals huvudstad Kathmandu och besök tre olika städer i kungadömet Bhutan. Bhutan har länge varit stängt för omvärlden vilket har bidragit till en orörd natur, frisk luft och bevarelse av traditioner. Gör någonting annorlunda och besök två spännande länder högt i Himalaya – en resa fullspäckad med  vackra vyer, traditioner, tempel och historia!

Vi skräddarsyr resan efter Era önskemål.  

Resplan & höjdpunkter
Dag 1: Flyg till Katmandu
Dag 2: Ankomst Katmandu
Dag 3: Katmandu (Pashupati nath)
Dag 4: Katmandu (sightseeing & Swayambhunath)
Dag 5: Katmandu – Paro – Thimphu
Dag 6: Thimphu
Dag 7: Thimphu – Punakha (Chimi Lakhang)
Dag 8: Punakha – Paro (Ta Dzong & Ringpung Dzong)
Dag 9: Paro (Tiger’s Nest)
Dag 10: Paro – Katmandu
Dag 11: Avgång hem/vidare

Dag 1: Flyg till Kathmandu

Dag 2: Ankomst Kathmandu
Ni välkomnas i Katmandu med transfer till hotell. Incheckning och övernattning.

Dag 3: Kathmandu
Förmiddag: Besök Pashupati Nath-området med berömda Lord Shiva-templet och Hinduiska begravningsområdet. Trots att endast hinduer får besöka templet så kan ni tydligt beskåda både templet och religiösa aktiviteter! Färden går vidare till Bouddhanath, en 2500 år gammal Stupa med fyra par Buddha-ögon som håller ett evigt vakande öga på befolkningen. Pilgrimer från Tibet vandrar runt Stupan och sätter bönerullarna i spinn.

Eftermiddag: Sightseeing i staden Patan, en stad för konstälskare!
Övernattning på hotell i Katmandu.

Dag 4: Kathmandu
Idag är en rundtur i staden planerad! Ni besöker bland annat Swayambhunath, ett 2000 år gammalt tempel beläget på en kulle. Kallas även för ”monkey temple” tack vare att det är bebott av apor – ett måste när du besöker Katmandu! Här ifrån har du dessutom vacker utsikt över Katmandus vimmel. Eftermiddagen fortsätter med sightseeing i staden Bhaktapur. Övernattning på hotell.

Dag 5: Kathmandu – Paro – Thimphu
Transfer till flygplatsen för resa till Paro. Flygresan till Paro är en upplevelse i sig själv – med utsikt över hela Himalayaområdet är rutten en av de mest fascinerande man kan göra. I Paro möts du för transfer till Bhutans huvudstad Thimphu. Incheckning på hotell.

Thimphu är en unik stad med en blandning av modern utveckling och gamla traditioner. Med en befolkning på cirka 90 000 är det kanske fortfarande världens enda huvudstad utan trafikljus.
Spendera kvällen med att strosa runt i staden. Övernattning på hotell.

Dag 6: Thimphu
Idag får ni lära er mer om Thimphu! Besök stadens främsta sevärdheter som inkluderar både tempel och museum. Besök bland annat Textilmuseet med lokal textilkonst, nationalbiblioteket och Zoriq Chusum – konst & hantverksskolan. Lunch följt av sightseeing som inkluderar Memorial Chorten, en stupa med målningar och statyer som ger en bra inblick i buddhistisk filosofi. Buddha Point med en vacker utsikt över dalen och avslut vid Trashichhoedzong. Övernattning på hotell.

Dag 7: Thimphu – Punakha
Kör till Punakha över Dochula – Dochula bjuder på en otrolig utsikt över de höga topparna i östra Himalaya en molnfri dag! Besök Punakha Dzong, byggd strategiskt vid korsningen av Pho Chhu och Mochu-floderna 1637. I syfte att fungera som regionens religiösa och administrativa centrum har Punakha Dzong spelat en viktig roll i Bhutans historia.

Senare en utflykt till Chimi Lakhang! Från hotellet är det cirka 15 minuters bilresa till motorväg och sedan går resan genom fält och byar. Totalt ca 2 h promenad (inkl. båda vägarna.) Chimi Lhakhang som ligger på en kulle i centrum av dalen är även känt som fruktbarhetstemplet. Det är allmänt trott att par som inte har barn men vill ha ett, kan be vid detta tempel så löser sig problemet. Vandringen fortsätter över fält, och i en by nära templet får du en inblick i bybornas vardag och livsstil. 
Övernattning på hotellet i Punakha.

Dag 8: Punakha – Paro
Det har blivit dags att köra tillbaka till Paro – besök på vägen Simtokha Dzong, platsen för tantrisk undervisning, här hålls de nu en skola för studier av Dzongkha-språket. Checka in på hotellet och besök sedan Ta Dzong, ett gammalt utsiktstorn som byggdes under 1700-talet. Tornet invigdes som Bhutans nationalmuseum år 1968 och här får du möjlighet att få en bra inblick i landets historia, religion och kultur. Fortsätt mot Rinpung Dzong, ett kloster känt från Bertoluccis film “Lille Buddha”. Längs trägallerierna som ligger på innergården finns det gott om fina väggmålningar.
Övernattning på hotellet i Paro.

Dag 9: Paro
Idag står vandring på schemat! (ca 5 h)
Ni besöker ett av Bhutans mest kända kloster – det mytomspunna Tiger’s Nest, legenden säger att helgonet Guru Padmasambhava kom flygande hit på ryggen av en tiger. 900 meter över dalen klamrar sig klostret fast i bergen med en häpnande utsikt. Längs vägen, besök även Kyichu Lhakhang, ett av de 108 templen som byggdes i Himalaya av den tibetanska kungen Songtsen Gampo. Byggnaden av detta tempel markerar introduktionen av buddhismen i Bhutan. Spendera kvällen med att strosa runt i staden. Övernattning på hotell.

Dag 10: Paro – Kathmandu
Transfer till flygplatsen för att ta flyget tillbaka till Katmandu. Vid ankomst transfer till hotell.
Nu börjar er resa ta slut – se till att njuta av en sista kväll i Nepal innan det är dags för hemfärd.

Dag 11: Avgång hemåt
Transfer och flyg hem.

 

INGÅR
– Flyg t/r Stockholm – Katmandu
– Flyg t/r Katmandu – Paro
– Visum Bhutan
– Boende enligt program, helpension i Bhutan & halvpension i Katmandu
– Privat transfer och sightseeing enligt resplan
– Engelsktalande guide i Bhutan
– Lokal engelsktalande guide för sightseeing i Katmandu
– Entréavgifter – endast för ett enda besök
– Skatter

HOTELL (3*++)
Kathmandu – Ambassador hotel
Paro –  Hotel Tashi Phuntshok, eller liknande
Thimphu – Hotel Kisa / Hotel Migmar, eller liknande
Punakha – Bhutan Eco Lodges, eller liknande

INGÅR EJ
– Personliga & övrigt som inte nämns i det inkluderade. 
– Visum Nepal (sök innan eller direkt på Kathmandus flygplats)