Indcen ResorIndcen Resor
Forgot password?

Bästa av Syd-Indien med avslutning Varkala

Addu Atoll Indien
Förstagångsresor 🐢Kulturresor 🙏Rundresor 🏯

18.500 kr

Intresseanmälan

Södra Indiens smultronställen

Chennai – Mahabalipuram – Pondicherry – Tanjore – Madurai – Varkala

Sevärdheter och intressanta upplevelser. Tempel med religiösa ceremonier, städer och mindre byar omgivna av vacker natur som hedras av urgamla indiska traditioner. Avsluta med avkoppling på en av Keralas vackraste stränder – Varkala. En resa för både kropp och själ!

 

Dag 1: Ankomst Chennai transfer till hotell

Dag 2:
Stadsrundtur i Madras, som staden var döpt av Britterna. Chennai (numera) är centrum för tamilsk kultur och här finns både gammal musik- och danstradition samt stor filmindustri (Kollywood). Världens näst längsta strand, den fem kilometer långa Marina Beach är populär plats för socialt umgänge och sköna promenader.  St. George Fort och Santhome Cathedral heter de två vackra och imponerande byggnader från kolonialtiden. Besök Government Museum, med intressanta föremål som grävts fram och bevarats från Cholariket.

Dag 3:
Efter frukost vidare till Mahabalipuram (90 km, cirka 2 timmar). Incheckning på hotell. Mahabalipuram var den främsta hamnen för det antika kungadömet Pallava och har en rad tempel och arkeologiska underverk som även blivit upptagna i UNESCO:s världsarvslista. Detta är en liten by med avslappnad atmosfär, det går göra strövtåg på cykel eller till och med fots. Under rundturen ser Five Rathas, fascinerande stenskulpturer som var och en är tillägnad en hinduisk gud eller gudinna, och Strandtemplet, ett av de tidigaste strukturella monumenten i Indien som också skapats för att hedra gudarna Vishnu och Shiva.

Dag 4:
Färden går vidare till Puducherry (fd. Pondicherry), ett av Indiens unionsterritorier som var en gammal fransk koloni. Platsens franska arv går att uppleva i dess franska kvarter, med grönskande alléer, senapsgula kolonivillor och chica butiker, och många restauranger lagar mat från det franska köket. Här finns även Sri Aurobindo Ashram, populärt bland västerlänningar för andlig vägledning, och Church of The Sacred Heart of Jesus, en gotisk kyrka som på senare år blivit ett av de främsta resmålen för kristna pilgrimer.

Dag 5:
Till Tanjore, ett viktigt center för sydindisk religion, konst och arkitektur. Efter incheckning på hotellet besök det imponerande Brihadishwara Temple, upptaget på UNESCO:s lista över världskulturarv och tillägnat guden Shiva. Övernattning i Tanjore.

Dag 6:
Dagsutflykt till Tiruchirapalli, även kallat Trichy. Besök Rock Fort Tempel som byggdes på 1600-talet högt uppe på en klippa. Det är cirka 400 trappsteg uthuggna i klippan upp till toppen och vyerna över staden är minst sagt imponerande!  Besök även Srirangam Tempel som är tillägnat guden Vishnu.

Dag 7:
Till Madurai, som är en av södra Indiens äldsta städer (över 2 500 år gammal) och är numera även ett viktigt kulturellt och kommersiellt centrum i Tamil Nadu. Hotell incheckning och vila.

Dag 8:
Turen i Madurai börjar med besök på stadens största och viktigaste tempel Sri Meenakshi, tillägnat guden Shiva och hans maka Pravati. Tempelkomplexet har 14 gopuras (torn). Beskåd templet och titta på exotiska böneceremonierna. Tirumalai Nayaka Temple byggdes år 1636 av kungen med samma namn i samarbete med en italiensk arkitekt.

Dag 9:
Till Kerala (160 km, cirka 4 timmar). Incheckning på hotell i Tekkady. Detta är himmelriket för utforskning av kryddor såsom kanel, kardemumma och ingefära. Tillfälle att lära om medicinsk effekt av de olika lokala kryddorna som drog handelsmän till Kerala sedan Romartiden.

Dag 10-14:
Till Varkala Beach nära Trivandrum. Ett perfekt ställe att bara koppla av, sola och bada och strosa runt. Passa på att yoga eller ta ayurvedisk massage på hotellet!

Dag 15:
Transfer till flygplats för flyg hemåt

INGÅR enligt program:
• Boende på 1:a klass hotell, del i dubbelrum (enkelrum mot extra kostnad), frukost pension
• transfers och rundturer enligt program (bil med chaufför)
• engelsk talande expert guide under rundturerna
• lokala skatter

INGÅR ej:
• Övriga måltider, måltidsdryck osv. som inte står  med under ”ingår” listan
• flyg till Indien  (vi har special avtal med extra bagage m fl.  Är du flexibel så kan vi föreslå resedatumen då det blir förmånligaste att flyga – hör med oss)

TILLVALSMÖJLIGHETER:
• Avbeställningsskydd/Reseförsäkring
• förlängning av resan

Visum till Indien behövs!

Alternativ 1. E-Visum (visa on arrival) Söks senaste 5 dagar före avresan. Obs. Har man urspung från någon av Indiens grannländer så visumet alltid sökas fysiskt hos Indiska Ambassaden dvs. inte e-visum!

Klicka här för att komma till e-visum ansökningssida!

Behöver du hjälp med ovan? du kan kontakta oss på Indcen Resor.

Alternativ 2. Visum som kan sökas på ambassaden och blir stämplat i passet inför resan:  Indiens ambassad i Stockholm: Kornhamnstorg 4, 111 27, Stockholm.

OBS! Passet måste alltid vara giltigt i sex månader efter hemkomsten från Indien!

Regler kan ändras med kort varsel – aktuell information finns på ambassadens hemsida –  kontrollera i samband med att du ska ansöka om visum.

Felaktigt visumformulär eller inbetalning kan medföra extra avgifter och försening i hanteringen.

Man kan bli nekat e-visum med hänvisning att söka hos ambassaden. Erlagt avgift återbetalas inte.

// Tracker från Sami