Indcen ResorIndcen Resor
Forgot password?

Bästa av Sydindien – Chennai, Mahabalipuram, Pondicherry, Tanjore, Madurai & Varkala

Addu Atoll Indien
Förstagångsresor 🐢Kulturresor 🙏Rundresor 🏯

13.500 kr

Intresseanmälan

Rundresa i södra Indien

Chennai – Mahabalipuram – Pondicherry – Tanjore – Madurai – Varkala

Sevärdheter och smultronställen med intressanta upplevelser i södra Indien. Heliga tempel med religiösa ceremonier, städer och mindre byar omgivna av vacker natur som hedras av urgamla indiska traditioner. Avsluta med avkoppling på Keralas vackra stränder. En resa för både kropp och själ!

 

 Dag 1: Avresa från Sverige

Dag 2: Ankomst Chennai 
Ankomst Chennai och transfer till hotellet. På eftermiddagen rundtur i Madras, som staden var döpt av Britterna. Chennai (numera) är centrum för tamilsk kultur och här finns både gammal musik- och danstradition samt stor filmindustri (Kollywood). Världens näst längsta strand, den fem kilometer långa Marina Beach är populär plats för socialt umgänge och sköna promenader.  St. George Fort och Santhome Cathedral heter de två vackra och imponerande byggnader från kolonialtiden. Besök Government Museum, med intressanta föremål som grävts fram och bevarats från Cholariket.

Dag 3:
Efter frukost vidare till Mahabalipuram (90 km, cirka 2 timmar). Incheckning på hotell. Mahabalipuram var den främsta hamnen för det antika kungadömet Pallava och har en rad tempel och arkeologiska underverk som även blivit upptagna i UNESCO:s världsarvslista. Detta är en liten by med avslappnad atmosfär, det går göra strövtåg på cykel eller till och med fots. Under rundturen ser Five Rathas, fascinerande stenskulpturer som var och en är tillägnad en hinduisk gud eller gudinna, och Strandtemplet, ett av de tidigaste strukturella monumenten i Indien som också skapats för att hedra gudarna Vishnu och Shiva.

Dag 4:
Färden går vidare till Puducherry (fd. Pondicherry), ett av Indiens unionsterritorier som var en gammal fransk koloni. Platsens franska arv går att uppleva i dess franska kvarter, med grönskande alléer, senapsgula kolonivillor och chica butiker, och många restauranger lagar mat från det franska köket. Här finns även Sri Aurobindo Ashram, populärt bland västerlänningar för andlig vägledning, och Church of The Sacred Heart of Jesus, en gotisk kyrka som på senare år blivit ett av de främsta resmålen för kristna pilgrimer.

Dag 5:
Till Tanjore, ett viktigt center för sydindisk religion, konst och arkitektur. Efter incheckning på hotellet besök det imponerande Brihadishwara Temple, upptaget på UNESCO:s lista över världskulturarv och tillägnat guden Shiva. Övernattning i Tanjore.

Dag 6:
Dagsutflykt till Tiruchirapalli, även kallat Trichy. Besök Rock Fort Tempel som byggdes på 1600-talet högt uppe på en klippa. Det är cirka 400 trappsteg uthuggna i klippan upp till toppen och vyerna över staden är minst sagt imponerande!  Besök även Srirangam Tempel som är tillägnat guden Vishnu.

Dag 7:
Till Madurai, som är en av södra Indiens äldsta städer (över 2 500 år gammal) och är numera även ett viktigt kulturellt och kommersiellt centrum i Tamil Nadu. Hotell incheckning och vila.

Dag 8:
Turen i Madurai börjar med besök på stadens största och viktigaste tempel Sri Meenakshi, tillägnat guden Shiva och hans maka Pravati. Tempelkomplexet har 14 gopuras (torn). Beskåd templet och titta på exotiska böneceremonierna. Tirumalai Nayaka Temple byggdes år 1636 av kungen med samma namn i samarbete med en italiensk arkitekt.

Dag 9:
Till Kerala (160 km, cirka 4 timmar). Incheckning på hotell i Tekkady. Detta är himmelriket för utforskning av kryddor såsom kanel, kardemumma och ingefära. Tillfälle att lära om medicinsk effekt av de olika lokala kryddorna som drog handelsmän till Kerala sedan Romartiden.

Dag 10-14:
Till Varkala Beach nära Trivandrum. Ett perfekt ställe att bara koppla av, sola och bada och strosa runt. Passa på att yoga eller ta ayurvedisk massage på hotellet!

Dag 15:
Transfer till flyget.

INGÅR enligt program:
• Boende på första klass hotell, del i dubbelrum, frukost pension
• rundturerna med engelsk talande lokal guide inkl. inträdesavgifter
• flygplats transfers med assistans samt transporterna mellan orterna

Ingår ej :
• Visum till Indien
• Måltidsdrycker och personliga utgifter
• Övrigt som inte är nämnt ovan

TILLVALSMÖJLIGHETER:
• Flyg t/r reguljärt till Indien fr. 7500 kr
• Enkelrum
• Avbeställningsskydd/Reseförsäkring
• förlängning av resan

 Barnrabatter finns 0-11 år

Visum till Indien behövs!

E-Visum / visa on arrival –  Nyhet! för vistelse upptill 60 dagar. Ska sökas senast 5 dagar före avresa. Hemsidan kräver snabb ifyllning av svar till frågorna samt skannad pass och bild på sökande. Man ska inte ha ursprung från Indiens grannländer – då ska visumet istället sökas på visumkontoret!
Klicka här för att komma till e-visum ansökningssida!

Indcen Resor kan hjälpa med sökandet av e-visumet – vi tar 350 kr  servicearvode utöver de 80 USD.
E-visumet mailas direkt till resenärens mail, godkännande ska skrivas ut och tas med för att bekräfta till flygbolaget att visumet finns att erhålla vid ankomst i Indien. Obs! Räkna med att det kan ta ca 1 timme extra vid ankomsten, så kom ihåg att ha marginal för eventuellt anslutningsflyg/tåg ifall du ska åka vidare på en gång.

Visum som stämplas i passet  –  Från och med den 11 maj 2020 är det inte längre möjligt att söka visum hos Cox & Kings Global Services.

2. Alla utländska medborgare som vill resa till Indien med ett regelbundet visum bör kontakta Indiens ambassad i Stockholm direkt från 11 maj 2020 på Adress: Kornhamnstorg 4, 111 27, Stockholm för visumtjänster.

3. Indiens ambassad i Stockholm kommer inte att vara ansvarig för någon tvist och / eller förlust som uppstått till följd av att ansökan lämnades in den 11 maj 2020 eller senare för att besöka Indien på M / s Cox & Kings Global Services Private Limited i Stockholm.

 

OBS! Passet måste vara giltigt i sex månader efter hemkomsten från Indien.

Då regler och avgifter kan ändras med kort varsel är det viktigt att du går in på hemsidan för aktuell information och kontroll i samband med att du ska ansöka om visum. Felaktigt visumformulär eller inbetalning kan medföra extra avgifter och försening i hanteringen.
På anvisning av Indiens regering har biometriska rutiner, (fingeravtryck och ansikstsscan) införts vid ansökan av visum till Indien.

Indcens Nyhetsbrev!

Registrera dig, bli inspirerad och ta del av våra exklusiva specialerbjudanden! Vi skickar enbart ut relevant information!