Indcen ResorIndcen Resor
Forgot password?

Resa till mini Indien – huvudstaden Delhi och underverket Taj Mahal i Agra

Addu Atoll Indien
Cityresor 🗼Kulturresor 🙏Storstadsresor 🏰

6.590 kr

Intresseanmälan

Upptäck två av norra Indiens mest intressanta platser – den sprudlande, mångfacetterade huvudstaden Delhi samt Mogulernas forna huvudstad Agra –  hem åt ett av världens mest kända monument, Taj Mahal.  Boende på bekväma och familjära UDS Villa som ligger i hjärtat av Delhi  smidigt på gångavstånd till Connaught Place.

Delhi – Indiens huvudstad vid Yamuna floden – är en fascinerande metropol med otrolig mängd utbud och för alla smak. Det varit sju dynastier som lämnat sina fotspår i staden som gör den extra rik på både arkitektur och kultur.

I resan ingår naturligtvis besök i närliggande staden Agra, som är vällkänt för ett av världens sju underverk – Taj Mahal, uppförts 1632-1643 som ett minne över odödlig kärlek. Den kan lätt påstås att vara en av världens vackraste byggnader med fantastiska inläggsarbete på marmor och täljsten av hantverkare vars kunskap gått i arv i generationer. Staden är också välkänd för mattor, guldtrådsbroderier och läderskor.

Dag 01                                             ANKOMST DELHI

Ankomst transfer, inkvartering Uds Villa, vid gångavstånd till Connaught Place. På kvällen utforska Connaught Place med fots.

Dag 02                                             DELHI

En heldags guidad stadstur som inkluderar Gandhi Smriti, Chandni Chowk Walk, Red Fort, en Rickshaw-tur i Gamla Delhi, Bangla Sahib Gurudwara, Qutab Minar och Humayun’s Tomb.

Morgon: rundtur i New Delhi. Besök på Qutab Minar, ett segertorn som byggdes på 1200-talet av Qutbuddin Aibak. På dess stora innergård står Järnpelaren, som är daterad till det 4:e århundradet och som bär en sanskritinskrift i Gupta-stil. Pelaren har förbryllat forskare eftersom dess järn inte har rostat under alla dessa århundraden. Vi beundrar Humayuns gravsten, vars magnifika struktur i röd sandsten och vit marmor är ett av de finaste exemplen på trädgårdsgraven och en föregångare till Taj Mahal. Dess proportionella utrymmen, dubbla kupol och raffinerade elegans är kännetecknande för Mughal- arkitekturen. Vi besöker även India Gate, ett minnesmärke från första världskriget, och den väg som leder därifrån till Rashtrapathi Bhawan – residens för Indiens president, som flankeras av Riksdagshuset och statsrådets byggnader.

Eftermiddag: Sightseeingtur i Gamla Delhi. Besök på det historiska Red Fort – Shah Jahans eleganta citadell i röd sandsten, som byggdes som en oktagon med måtten 900 x 550m och är omgiven av en 9 meter djup vallgrav som från början bevattnades av Yamunafloden. Fortets ingång är från Lahori Gate och leder till en täckt passage som kallas Chatta Chowk. The Naqqar Khana (trumhuset) i slutet av denna passage markerar ingången till den kungliga inhägnaden. En rymlig gräsmatta leder till Diwan-i-Am – den offentliga pelarhallen, Diwan-i-Khas – delen för privat audiens där kejsaren träffade utvalda besökare och Pärl- moskén, byggd av Shah Jahans son Aurangzeb, den sista av de stora Mughalerna.

Mycket nära fortet ligger Jama Masjid, Indiens största moské, även den byggd av Shah Jahan. Ta en intressant rickshaw -tur genom de berömda basarerna Chandni Chowk som ligger i anslutning till både fortet och moskén. I mån av tid; besök Raj Ghat – minnesmärket för Mahatma Gandhi.


Dag 03 
                                            DELHI – AGRA – DELHI

En guidad utflykt till Agra (204 km/3 timmar), besök på Agra Fort och kärleksmonumentet TAJ MAHAL.

Agra Fort byggdes av tre Mughalkejsare med start av Akbar den store 1565 AD, och är ett mästerverk i design och konstruktion. Inom fortet finns ett antal utsökta byggnader inklusive Moti Masjid, Jahangirs palats, Khaas Mahal och Sheesh Mahal, Diwane-i-Am, Diwane-i-Khas och Musamman Burj, där kejsaren Shah Jahan, den femte Mughalkejsaren, dog som fånge. Senare besöker vi Taj Mahal – den oefterhärmliga dikten i vit marmor. Taj Mahal byggdes under en period på 22 år av Mughalkejsaren Shah Jahan åt sin drottning Mumtaz Mahal för att bevara hennes kvarlevor, och är ett av de sju moderna underverken i världen.

Dag 04                                             DELHI

Morgon: Besök av en Ayurveda-läkare som ger en föreläsning om Ayurveda.

Eftermiddag: Matlagningsdemonstration med indisk mat.

Dag 05                                             DELHI

Ge av dig på en upptäcktsfärd längs floden Yamunas stränder eller besök en förskola. På kvällen utforska Connaught Place med fots.

Dag 06                                             DELHI

Utforska del av Delhi som intresserar just dig.  Besök Akshardam-templet /Lotus-templet ?

Dag 07                                             DELHI

Besök Dill Haat i hjärtat av Delhi, en härlig blandat marknad med mat och kulturella aktiviteter från hela Indien.

Dag 08                                             AVRESA DELHI

Transfer till flygplatsen för flyg vidare/hemåt

 

Ingår:
Flygplatstransfers i Delhi – tor
Boende del i dubbelrum med frukost i UDS Villa
Promenad tur i Connaught Place
Stadsrundtur i Old & New Delhi
Dagsutflykt till Taj Mahal i Agra
Ayurveda Massage hos Dr Bali Bliss & SPA klinik
Besök Dilli Haat
Inträdesavgifterna till monument
Lokala skatter

 

Ingår ej:
– övriga måltider och måltidsdryck
– visum till Indien
– flyg till Indien
– dricks