Indcen ResorIndcen Resor
Forgot password?

Delhi – en spännande stad med rik historia och en livlig atmosfär

Addu Atoll Indien
Cityresor 🗼Kulturresor 🙏Storstadsresor 🏰

6.590 kr

Intresseanmälan

Delhi är Indiens huvudstad med areal på ca 1500 kv km och med population på över 16miljoner.  Dess kultur sträcker sig över flera tusen år; hem till flera stora imperier och dynastier genom historien, inklusive Mogul riket och Brittiska Indien. Idag är Delhi NCR en snabbväxande område som är både viktig ekonomisk hubb och den internationella ingångsporten till Norra Indien. Här finns blandning av gammalt och nytt – något för alla smak.

Staden är känd för sina historiska monument bl a Humayuns grav, som var en föregångare till Taj Mahal och som keisarinnan lät byggas åt sin man. Marknader såsom Pahar Ganj, Chandni Chawk, Sadar Bazar, Khari Baoli, Nai Sarak, Dilli Haat är helt olika från varandra dock man hittar hela Indiens utbud här. Matutbudet är också mycket varierat och spännande med en mängd olika lokala, regionala och internationella kök att utforska.

I denna resa bor Ni i familjära UDS Villa på en lugn gata som ligger bara gångavstånd till Connaught Place och Janpath.

Det ingår dagsutflykt till Agra för att inte minst fota sig framför den vackra byggnaden Taj Mahal –  ett av världens sju underverk som byggdes som ett minne över kejsarens kärlek till sin hustru.

Dag 01                                             ANKOMST DELHI

Ankomst transfer, inkvartering Uds Villa, vid gångavstånd till Connaught Place. På kvällen utforska Connaught Place med fots.

Dag 02                                             DELHI

En heldags guidad stadstur som inkluderar Gandhi Smriti, Chandni Chowk Walk, Red Fort, en Rickshaw-tur i Gamla Delhi, Bangla Sahib Gurudwara, Qutab Minar och Humayun’s Tomb.

Morgon: rundtur i New Delhi. Besök på Qutab Minar, ett segertorn som byggdes på 1200-talet av Qutbuddin Aibak. På dess stora innergård står Järnpelaren, som är daterad till det 4:e århundradet och som bär en sanskritinskrift i Gupta-stil. Pelaren har förbryllat forskare eftersom dess järn inte har rostat under alla dessa århundraden. Vi beundrar Humayuns gravsten, vars magnifika struktur i röd sandsten och vit marmor är ett av de finaste exemplen på trädgårdsgraven och en föregångare till Taj Mahal. Dess proportionella utrymmen, dubbla kupol och raffinerade elegans är kännetecknande för Mughal- arkitekturen. Vi besöker även India Gate, ett minnesmärke från första världskriget, och den väg som leder därifrån till Rashtrapathi Bhawan – residens för Indiens president, som flankeras av Riksdagshuset och statsrådets byggnader.

Eftermiddag: Sightseeingtur i Gamla Delhi. Besök på det historiska Red Fort – Shah Jahans eleganta citadell i röd sandsten, som byggdes som en oktagon med måtten 900 x 550m och är omgiven av en 9 meter djup vallgrav som från början bevattnades av Yamunafloden. Fortets ingång är från Lahori Gate och leder till en täckt passage som kallas Chatta Chowk. The Naqqar Khana (trumhuset) i slutet av denna passage markerar ingången till den kungliga inhägnaden. En rymlig gräsmatta leder till Diwan-i-Am – den offentliga pelarhallen, Diwan-i-Khas – delen för privat audiens där kejsaren träffade utvalda besökare och Pärl- moskén, byggd av Shah Jahans son Aurangzeb, den sista av de stora Mughalerna.

Mycket nära fortet ligger Jama Masjid, Indiens största moské, även den byggd av Shah Jahan. Ta en intressant rickshaw -tur genom de berömda basarerna Chandni Chowk som ligger i anslutning till både fortet och moskén. I mån av tid; besök Raj Ghat – minnesmärket för Mahatma Gandhi.


Dag 03 
                                            DELHI – AGRA – DELHI

En guidad utflykt till Agra (204 km/3 timmar), besök på Agra Fort och kärleksmonumentet TAJ MAHAL.

Agra Fort byggdes av tre Mughalkejsare med start av Akbar den store 1565 AD, och är ett mästerverk i design och konstruktion. Inom fortet finns ett antal utsökta byggnader inklusive Moti Masjid, Jahangirs palats, Khaas Mahal och Sheesh Mahal, Diwane-i-Am, Diwane-i-Khas och Musamman Burj, där kejsaren Shah Jahan, den femte Mughalkejsaren, dog som fånge. Senare besöker vi Taj Mahal – den oefterhärmliga dikten i vit marmor. Taj Mahal byggdes under en period på 22 år av Mughalkejsaren Shah Jahan åt sin drottning Mumtaz Mahal för att bevara hennes kvarlevor, och är ett av de sju moderna underverken i världen.

Dag 04                                             DELHI

Morgon: Besök av en Ayurveda-läkare som ger en föreläsning om Ayurveda.

Eftermiddag: Matlagningsdemonstration med indisk mat.

Dag 05                                             DELHI

Ge av dig på en upptäcktsfärd längs floden Yamunas stränder eller besök en förskola. På kvällen utforska Connaught Place med fots.

Dag 06                                             DELHI

Utforska del av Delhi som intresserar just dig.  Besök Akshardam-templet /Lotus-templet ?

Dag 07                                             DELHI

Besök Dill Haat i hjärtat av Delhi, en härlig blandat marknad med mat och kulturella aktiviteter från hela Indien.

Dag 08                                             AVRESA DELHI

Transfer till flygplatsen för flyg vidare/hemåt

 

Ingår:
Flygplatstransfers i Delhi – tor
Boende del i dubbelrum med frukost i UDS Villa
Promenad tur i Connaught Place
Stadsrundtur i Old & New Delhi
Dagsutflykt till Taj Mahal i Agra
Ayurveda Massage hos Dr Bali Bliss & SPA klinik
Besök Dilli Haat
Inträdesavgifterna till monument
Lokala skatter

 

Ingår ej:
– övriga måltider och måltidsdryck
– visum till Indien
– flyg till Indien
– dricks

// Tracker från Sami