Indcen ResorIndcen Resor
Forgot password?

Gyllene Triangeln – Delhi, Agra, Fatehpuri Sikri, Jaipur & Amber

Gyllene Triangeln
 

Alla har vi väl drömt om Taj Mahal – så här ger vi dig den perfekta resan med några av Indiens största sevärdheter! Under en härlig rundresa besöker du 3 av Indiens pärlor – Delhi, Jaipur & Agra. Städer fulla av historia, vacker arkitektur och fantastiska människor. En perfekt förstagångsresa till norra Indien!

*Vi skräddarsyr helt efter dina önskemål – ett tips är att förlänga resan med sol & bad eller kultur till exempelvis Goa, Kerala eller Amritsar! Eller lyxa till det med flyg i business class, hör med oss för pris!

Resplan & höjdpunkter
Dag 1: Direktflyg Stockholm – Delhi
Dag 2: Ankomst Delhi
Dag 3: Delhi (Sightseeing Old Delhi & New Delhi)
Dag 4: Delhi – Sikandra – Agra (Agra Fort & Taj Mahal)
Dag 5: Agra – Fatehpur Sikri (spökstaden) – Jaipur (den rosa staden)
Dag 6: Jaipur (Amber Fort & Vindarnas palats)
Dag 7: Jaipur – Delhi
Dag 8: Delhi – flyg hem/vidare

DAG 1: Direktflyg Stockholm  Delhi 

DAG 2: Ankomst Delhi
Välkommen till Delhi! Vår representant möter dig vid flygplatsen. 

DAG 3: Delhi
Efter frukost är det dags att upptäcka några av stadens mest spännande platser! Genuina Old Delhi med sina trånga gränder – känn doften av hur curry blandas med kanel i basarerna och se färgglada pyramider av kryddor. Marknaden är härligt stökig, och i området finns även Raj Ghat – minnesmärket för Mahatma Gandhi. New Delhi är mer modernt, och på paradgatan finns bland annat parlamentshuset, presidentpalatset och India Gate.

DAG 4: Delhi – Agra
Åk vidare mot Agra! Gör ett foto-stopp på vägen vid Sikandra. Besök Agra Fort, en mur byggd av röd sandsten, innanför döljer sig den vackra pärlemoskén och många andra palats. En av resans höjdpunkter, Taj Mahal – ett av världens sju underverk som med största sannolikhet står på varje resenärs bucket list. Taj Mahal tog 22 år att bygga och är bländande vacker med sin vita marmor. Mogulkejsaren Shah Jahan lät bygga Taj Mahal till minne av sin älskade hustru.

DAG 5: Agra – Fatehpur Sikri – Jaipur
Åk vidare mot Fatehpur Sikri, staden som byggdes på 1500-talet men som snabbt övergavs. Idag är staden en populär sevärdhet med museum och pampiga byggnader. Åk sedan vidare till maharadjornas land – den rosa staden Jaipur. 

DAG 6: Jaipur
Idag utforskar du Jaipur ordentligt. Hawa Mahal, vindarnas palats – härifrån kunde hovets damer titta ut på det vardagliga livet utanför utan att själva bli sedda. Besök även Amber Fort – en underbar gammal fästning full med gårdar och hallar. Många av rummen har härliga väggmålningar med ädelstenar och speglar inlagda i väggarna. Mest fascinerande är kanske Sheesh Mahal (spegelsalen) där lampbelysningen återspeglas i alla speglarna som på så sätt belyser rummet. 

I basarerna pågår affärerna för fullt – det säljs allt från kryddor, tyger, mattor till ädelstenar. Tillfälle ges att bekanta sig med indiska kryddor, eller varför inte träffa en indisk spåman för att spå dina händer?

DAG 7: Jaipur – Delhi
Bilfärd till Delhi. Passa på att shoppa det sista och njut av sista kvällen i Delhi! 

DAG 8: Delhi avgång hem/vidare
Transfer till flygplatsen för resa hem eller vidare!

INGÅR

• Direktflyg Stockholm – Delhi
• Boende inkl. frukost, del i dubbelrum (4*)
• Transfers & rundturer enligt program
• Engelsktalande guide under rundturerna
• Skatter & serviceavgifter

INGÅR EJ

• Övrigt som inte nämns ovan

Visum till Indien behövs!

E-Visum / visa on arrival –  Nyhet! för vistelse upptill 60 dagar. Ska sökas senast 5 dagar före avresa. Hemsidan kräver snabb ifyllning av svar till frågorna samt skannad pass och bild på sökande. Man ska inte ha ursprung från Indiens grannländer – då ska visumet istället sökas på visumkontoret!
Klicka här för att komma till e-visum ansökningssida!

Indcen Resor kan hjälpa med sökandet av e-visumet – vi tar 350 kr  servicearvode utöver de 80 USD.
E-visumet mailas direkt till resenärens mail, godkännande ska skrivas ut och tas med för att bekräfta till flygbolaget att visumet finns att erhålla vid ankomst i Indien. Obs! Räkna med att det kan ta ca 1 timme extra vid ankomsten, så kom ihåg att ha marginal för eventuellt anslutningsflyg/tåg ifall du ska åka vidare på en gång.

Visum som stämplas i passet  –  hanteringen sker hos visumkontoret.
David Bagaresgatan 26, Stockholm:
Klicka här för att komma till visumkontorets hemsida!

OBS! Passet måste vara giltigt i sex månader efter hemkomsten från Indien.

Då regler och avgifter kan ändras med kort varsel är det viktigt att du går in på hemsidan för aktuell information och kontroll i samband med att du ska ansöka om visum. Felaktigt visumformulär eller inbetalning kan medföra extra avgifter och försening i hanteringen.
På anvisning av Indiens regering har biometriska rutiner, (fingeravtryck och ansikstsscan) införts vid ansökan av visum till Indien.

VI HAR FLYTTAT

Du hittar oss nu på
Olof Palmes Gata 12

Du är varmt välkommen in i våra nya lokaler!
VISA KARTA
Indcens Nyhetsbrev!

Registrera dig, bli inspirerad och ta del av våra exklusiva specialerbjudanden! Vi skickar enbart ut relevant information!