Indcen ResorIndcen Resor
Forgot password?

Gyllene Triangeln – Delhi, Agra, Fatehpuri Sikri, Jaipur & Amber

Gyllene Triangeln i Indien

Alla har vi väl drömt om att besöka världens vackraste byggnad Taj Mahal i Agra.  Denna härliga resa tar dig till tre av Indiens pärlor – huvudstaden Delhi, den rosa staden Jaipur & Agra. Här möts man av historia, arkitektur och spännande kultur. Vi kan lätt föreslå denna resan som den perfekta förstagångsresan till Indien.

Och det går att bygga på resan tex. med sol & bad, kultur m fl. i exempelvis Goa, Kerala, Amritsar, Varanasi, Kashmir osv!

Vi erbjuder även special flygpriser på business klass – hör med oss!

Bo på en sk palats hotell  är också något som man mycket gärna vill uppleva på Indien resan –  vi skräddarsyr resan efter allt utifrån man önskar.

Resplan & höjdpunkter
Dag 1: Flyg till Delhi (byte på vägen)
Dag 2: Ankomst Delhi
Dag 3: Delhi (Stadsrundtur Old Delhi & New Delhi)
Dag 4: Delhi – Agra (Agra Fort & Taj Mahal)
Dag 5: Agra – Fatehpur Sikri (spökstaden) – Jaipur (den rosa staden)
Dag 6: Jaipur (Amber Fort & Vindarnas palats)
Dag 7: Jaipur – Delhi
Dag 8: Delhi – flyg hem/vidare

DAG 1: Direktflyg Stockholm  Delhi 

DAG 2: Ankomst Delhi
Välkommen till Delhi! Vår representant möter dig vid flygplatsen. 

DAG 3: Delhi
Efter frukost är det dags att upptäcka några av stadens mest spännande platser! Genuina Old Delhi med sina trånga gränder – känn doften av hur curry blandas med kanel i basarerna och se färgglada pyramider av kryddor. Marknaden är härligt stökig, och i området finns även Raj Ghat – minnesmärket för Mahatma Gandhi. New Delhi är mer modernt, och på paradgatan finns bland annat parlamentshuset, presidentpalatset och India Gate.

DAG 4: Delhi – Agra
Åk vidare mot Agra! Gör ett foto-stopp på vägen vid Sikandra. Besök Agra Fort, en mur byggd av röd sandsten, innanför döljer sig den vackra pärlemoskén och många andra palats. En av resans höjdpunkter, Taj Mahal – ett av världens sju underverk som med största sannolikhet står på varje resenärs bucket list. Taj Mahal tog 22 år att bygga och är bländande vacker med sin vita marmor. Mogulkejsaren Shah Jahan lät bygga Taj Mahal till minne av sin älskade hustru.

DAG 5: Agra – Fatehpur Sikri – Jaipur
Åk vidare mot Fatehpur Sikri, staden som byggdes på 1500-talet men som snabbt övergavs. Idag är staden en populär sevärdhet med museum och pampiga byggnader. Åk sedan vidare till maharadjornas land – den rosa staden Jaipur. 

DAG 6: Jaipur
Idag utforskar du Jaipur ordentligt. Hawa Mahal, vindarnas palats – härifrån kunde hovets damer titta ut på det vardagliga livet utanför utan att själva bli sedda. Besök även Amber Fort – en underbar gammal fästning full med gårdar och hallar. Många av rummen har härliga väggmålningar med ädelstenar och speglar inlagda i väggarna. Mest fascinerande är kanske Sheesh Mahal (spegelsalen) där lampbelysningen återspeglas i alla speglarna som på så sätt belyser rummet. 

I basarerna pågår affärerna för fullt – det säljs allt från kryddor, tyger, mattor till ädelstenar. Tillfälle ges att bekanta sig med indiska kryddor, eller varför inte träffa en indisk spåman för att spå dina händer?

DAG 7: Jaipur – Delhi
Bilfärd till Delhi. Passa på att shoppa det sista och njut av sista kvällen i Delhi! 

DAG 8: Delhi avgång hem/vidare
Transfer till flygplatsen för resa hem eller vidare!

INGÅR

• Direktflyg Stockholm – Delhi
• Boende inkl. frukost, del i dubbelrum (4*)
• Transfers & rundturer enligt program
• Engelsktalande guide under rundturerna
• Skatter & serviceavgifter

INGÅR EJ

• Övrigt som inte nämns ovan

Visum till Indien behövs!

Alt 1. E-Visum (visa on arrival) Söks senaste 5 dagar före avresan. Indcen Resor, Olof Palmes gata 12  kan hjälpa Er med visumansökan inklusive skanning av pass och bild mot smärre servicearvode. Obs. Har man urspung från Indiens grannländer så ska visumet sökas hos visumkontoret istället!  Evisumet mailas direkt till din epost och ska skrivas ut och tas med till flyget som bevis att  visumet finns att erhålla vid ankomsten i Indien. Obs. beräkna att det kan ta något längre tid vid ankomsten beroende på köer, så ha gärna litet marginal ifall du ska åka direkt vidare tex. med flyg/tåg .
Klicka här för att komma till e-visum ansökningssida!

Alt 2. Visum som stämplas i passet  –  Från och med den 11 maj 2020 är det inte längre möjligt att söka visum hos Cox & Kings Global Services.

2. Alla utländska medborgare som vill resa till Indien med ett regelbundet visum bör kontakta Indiens ambassad i Stockholm direkt från 11 maj 2020 på Adress: Kornhamnstorg 4, 111 27, Stockholm för visumtjänster.

3. Indiens ambassad i Stockholm kommer inte att vara ansvarig för någon tvist och / eller förlust som uppstått till följd av att ansökan lämnades in den 11 maj 2020 eller senare för att besöka Indien på M / s Cox & Kings Global Services Private Limited i Stockholm.

OBS! Passet måste vara giltigt i sex månader efter hemkomsten från Indien.

Då regler och avgifter kan ändras med kort varsel är det viktigt att du går in på hemsidan för aktuell information och kontroll i samband med att du ska ansöka om visum. Felaktigt visumformulär eller inbetalning kan medföra extra avgifter och försening i hanteringen.

Indcens Nyhetsbrev!

Registrera dig, bli inspirerad och ta del av våra exklusiva specialerbjudanden! Vi skickar enbart ut relevant information!