Indcen ResorIndcen Resor
Forgot password?

Foodie + yogi = sant!

Foodie + yogi = sant!

Specialresa med inriktning till kropp & själ med handplockade destinationer. Kombination utöver det vanliga. Speciellt upplagt för dig som vill ta hand om dig själv och för ditt välmående.  Bo lyxigt med spännande upplevelser både utanför och innanför.  Upptäck det kulturella och spirituella Indien dock med störst fokus på dig själv – genom yoga, nyttig vegetarisk mat med lärdomar som du ägnar ta med dig hem och i din livsstil. Mat och platserna du besöker kommer att ge dig sinnesro. Delhi – Indiens hjärtat, har något till alla smak, Udaipur är en av Indiens mest romantiska städer, Agra med ett av världens sju underverk Taj Mahal, Haridwar den andliga staden där Beattles hittade sin kreativitet, Jaipur den rosa staden i det kungliga Rajasthan liksom Deogarh där boende i ett kunglig palats, numera hotell. Denna resan kommer att tickla alla dina sinnen och ge dig livslång glädje och visdom.  

Obs. det går att anpassa resan – vi skräddarsyr utifrån egna önskemål. 

Resplan & höjdpunkter
Dag 1: Ankomst Delhi
Dag 2: Delhi (Food Tour)
Dag 3: Delhi – Haridwar – Rishikesh (yoga & meditations stad)
Dag 4: Rishikesh  
Dag 5: Rishikesh – Udaipur (sjöstad i öknet)
Dag 6: Udaipur  
Dag 7: Udaipur – Ranakpur (Jain tempel) – Deogarh (Palats hotell)
Dag 8: Deogarh – Jaipur (den rosa staden)
Dag 9: Jaipur (matlagnings kurs)
Dag 10: Jaipur – Agra (Taj Mahal)
Dag 11: Agra – Delhi
Dag 12: Flyg hemåt alt. förlängning av resa för sol och bad

Dag 1: Ankomst Delhi
Ankomst transfer till hotell.  

Dag 2: Delhi
Dags att testa Delhis gastronomiska läckerheter.  En mat tur för att blicka in på indisk street food. Livliga marknader, åkande med cykel rickshaw för att nå över 100 år gamla smultronställen. 

Gurudwara Bangla Sahib, ett Sikh tempel besöks varje dag av tusentals människor. Templet bjuder alla besökare på ”langar”, en nyttigt hemlagad vegetarisk mat – som är bra för både kropp och själ.  Templet har en stor bassäng som tros ha en helande kraft. Sikhismen predikar för jämställdhet – alla människor – oavsett ursprung, religion och status har lika värde.  Delhi stadsrundtur där du erbjuds välja just de ställen som tilltalar dig i samråd med din guide.  

Dag 3: Delhi – Haridwar
Tidigt på morgonen snabbtåg till Haridwar. En vacker resa genom landsbygd och byar. Ankomst transfer till hotell Haveli Hara Ganga. Haridwar (=porten till Guden) ligger vid floden Ganges och är ett  pilgrimsfärdsmål. Här finns det många tempel och ashram.  På kvällen kan du närvara i en traditionell Aarti (ljus)-ceremonin som är ett extraordinär upplevelse. Middag på hotellet som har anor från 1913 och var ett herrgård.

Dag 4: Haridwar – Rishikesh – Haridwar
På morgonen – yogaklass  på hotellet. Senare på dagen besök Yogans huvudstad – Rishikesh. Stället fick världens strålkastare på sig efter att The Beatles gjorde ett besök hit för en meditationskurs under 60-talet.  Även idag är Rishikesh andlighetens mekka och många västerländska sökare ankommer hit årligen.

Dag 5: Haridwar – Dehradun – Udaipur
Efter frukost transfer till Dehradun flygplats och flyg till Udaipur (via Delhi).
Med en mängd förtrollande sjöar är Udaipur en oas i Rajasthan. Marmorpalatser, hibiskusträdgårdar och paviljonger har tilltalat hit poeter, konstnärer och författare från hela världen. Med sin romantik och skönhet lockar staden många resenärer. Smala gator, tempel och palats speglas i det lugna vattnet på Lake Pichola. Udaipur är minst sagt ett magiskt ställe.  Middag vid Lake Pichola på lokal restaurang.  

Dag 6: Udaipur
Yogaklass på morgonen. Efter frukost stadsrundtur med besök bl a City Palace där man kan se den vackra påfågelmosaiken, slående keramik, glas- och porslinsfigurer och miniatyrmålningar. Tillfälle att utforska i lugn och ro, guiden står till förfogande.

Dag 7: Udaipur – Ranakpur – Deogarh
Efter yoga klass och frukost, landvägen till Deogarh. På vägen besök den berömda Ranakpur tempel komplex med otrolig vacker arkitektur och hantverk. Övernattning på Deogarh Mahal, ett forna palats omvandlats till ett hotell (av familjen Deogarh). Här får varje gäst känna sig som kunglig.

Dag 8: Deogarh – Jaipur
Efter yoga klass och frukost vidare till  Jaipur – den pittoreska, pulserande huvudstaden i Rajasthan som även kallas ”Pink City” på grund av sin rosa färg. Hotell incheckning.

Dag 9: Jaipur
Efter yoga klass och frukost utforska Amber Fort, den forna matkcentrumet – ett enormt fästning med spännande delar! På vägen stannar du vid vindarnas palats –  Hawa Mahal. På eftermiddag besök City Palace, där den nuvarande maharadjan bor med sin familj.  I Slottsmuseet beskådar man samlingar av sällsynta manuskript, kostymer, mattor och miniatyrmålningar.

På kvällen matlagning och middag på Castle Kanota. Denna slottet har en matsal med flera kök där gästerna kan njuta av speciella delikatesser, förberedda med gamla ”thikana”-recept från det kungliga köket. Rätter såsom Rava tikki, Mahi Kebab Kanota, Sewainyan Jafrani, Korma Murgh, Bajre Ki Kadhi, Aloo Bindi Mokal, Achari Baingan, Piyaza Kalia Loabdar, Roti Taftan, Naan Besani, Halwa Adarak och Kesariya Bhat.  

Dag 10: Jaipur – Agra
Färd till Agra. Efter hotell checkin besök Agra Fortet, ett maktcentrum utövad av mogulerna i tre generationer. 

På kvällen Heritage Walk, ett spännande vandring genom historiska monument. Upptäck tre dolda pärlor som kallas Gyarah Siddi, Mehtab Bagh och Humayuns moské – utöver en panoramautsikt över ikoniska Taj Mahal och Agra Fort.  

Dag 11: Agra – Delhi
Tidigt morgonbesök för att se soluppgången vid Taj Mahal. Detta underverket kommer att överträffa alla dina förväntningar. Det tog 22 år för 20 000 män och 1000 elefanter att åstadkomma byggda detta vita marmorpalats som mogulkejsaren  Shah Jahan lät byggas som minnesmonument åt sin favorithustru Mumtaz. Detta är ett av världens sju underverk och med sitt detaljrika marmorarbete är det otroligt precis och vackert.  

Landvägen till Delhi och hotell check in.  Transfer till flygplatsen.

INGÅR enligt program:

  • Boende på 1:a klass hotell, del i dubbelrum (enkelrum mot extra kostnad), frukost pension
  • transfers och rundturer enligt program (bil med chaufför)
  • engelsk talande expert guide under rundturerna  
  • lokala skatter

INGÅR ej:

  • Övriga måltider, måltidsdryck osv. som inte står  med under ”ingår” listan
  • flyg till Indien (vi har special avtal med extra bagage m fl.  Är du flexibel så kan vi föreslå resedatumen då det blir förmånligaste att flyga – hör med oss)

TILLVALSMÖJLIGHETER:

  • Avbeställningsskydd/Reseförsäkring
  • förlängning av resan

Visum till Indien behövs!

Alternativ 1. E-Visum (visa on arrival) Söks senaste 5 dagar före avresan. Obs. Har man urspung från någon av Indiens grannländer så visumet alltid sökas fysiskt hos Indiska Ambassaden dvs. inte e-visum!

Klicka här för att komma till e-visum ansökningssida!

Behöver du hjälp med ovan? du kan kontakta oss på Indcen Resor.

Alternativ 2. Visum som kan sökas på ambassaden och blir stämplat i passet inför resan:  Indiens ambassad i Stockholm: Kornhamnstorg 4, 111 27, Stockholm.

OBS! Passet måste alltid vara giltigt i sex månader efter hemkomsten från Indien!

Regler kan ändras med kort varsel – aktuell information finns på ambassadens hemsida –  kontrollera i samband med att du ska ansöka om visum.

Felaktigt visumformulär eller inbetalning kan medföra extra avgifter och försening i hanteringen.

Man kan bli nekat e-visum med hänvisning att söka hos ambassaden. Erlagt avgift återbetalas inte.

// Tracker från Sami