Indcen ResorIndcen Resor
Forgot password?

Foodie + yogi = sant!

Foodie + yogi = sant!

Det är viktigt att ta hand om sig själv, vilket är precis vad du får chans till under den här resan! Du bor bekvämt och lyxigt, och medan du upptäcker Indien och dess spännande sevärdheter så har du samtidigt fokus på dig själv – du utövar yoga, går en matlagningskurs, food tour och besöker platser som ger dig sinnesro. Delhi är härligt stökigt, Udaipur en av Indiens mest romantiska städer, Agra stoltserar med vackra Taj Mahal, Haridwar är en helig stad vid Ganges, Jaipur är känd för sin rosa färg och i Deogarh bor du i ett gammalt palats. En härlig kombination som ger dig lite mer!

*Har du redan bokat flyg? Hör med oss för prisavdrag! Vi skräddarsyr alltid helt efter dina önskemål. 

Resplan & höjdpunkter
Dag 1: Flyg till Delhi
Dag 2: Ankomst Delhi
Dag 3: Delhi (Food Tour)
Dag 4: Delhi – Haridwar
Dag 5: Haridwar (Rishikesh – yogans huvudstad)
Dag 6: Haridwar – Udaipur
Dag 7: Udaipur (City Palace)
Dag 8: Udaipur – Ranakpur – Deogarh
Dag 9: Deoagrh – Jaipur 
Dag 10: Jaipur (matlagning)
Dag 11: Jaipur – Agra (Agra Fort & Heritage Walk)
Dag 12: Agra – Delhi (Taj Mahal), senare avgång hem/vidare

Dag 1: Flyg till Delhi

Dag 2: Ankomst Delhi
Välkommen till Delhi! Du möts upp av en representant och får transfer till hotell. Middag och övernattning på hotell.

Dag 3: Delhi
Suktar du efter gastronomiska läckerheter medan du vandrar runt i Delhis livliga kvarter? Är du en foodie kommer Delhi Food Tour som en glad överraskning! En matvandring genom trånga marknader i gamla Delhi, här får du smaka på den bästa street fooden med besök till 7-8 olika matplatser, vissa så gamla som 120 år. Gå genom livliga marknader, åk rickshaws och fyll dig med utsökt mat! 

Fortsätt sedan till Gurudwara Bangla Sahib med guide. Detta Sikh-hus byggdes på den plats där den åttonde sikhgurun, Har Krishan, bodde före sin död 1664. Gurudwara har en stor bassäng som tros ha en helande kraft. Konceptet att människor – oavsett ursprung eller religion – får äta gratis praktiseras här. Besök det gigantiska köket där mat för tusentals människor förbereds varje dag, ta även chansen att hjälpa till! Eftermiddagsturen till Imperidal Delhi kommer bland annat att innefatta besök vid Qutub Minar, som är det högsta stentornet i Indien. Byggnaden är 72,5 m hög och har 379 steg från botten till toppen. Kör även förbi India Gate, Parlamentsbyggnaden och Rashtrapati Bhawan, presidentens bostad. Middag och övernattning på hotellet.

Dag 4: Delhi – Haridwar
Transfer till Delhi järnvägsstation, därifrån tåg till Haridwar. En vacker resa genom landsbygd och byar. Vid ankomst, transfer till ditt hotell. Haridwar ligger vid floden Ganges, ett pilgrimsfärdsmål – en stad full av tempel, ghats och ashram. Besök Mansa Devi Temple och kremeringsghats. Upplev en traditionell Aarti-ceremoni under kvällen. Middag och övernattning på Haveli Hara Ganga, en restaurerad herrgård som byggdes 1913.

Dag 5: Haridwar – Rishikesh – Haridwar
Njut av morgonen – yogaklass erbjuds på hotellet. Under eftermiddagen besöker du Yogans huvudstad – Rishikesh. Den här staden fick världens strålkastare på sig efter att The Beatles gjorde ett besök hit för en meditationskurs under 60-talet. Delta i Aarti-ceremoni framför Parmarth Niketan Ashram. Middag och övernattning på Haveli Hara Ganga.

Dag 6: Haridwar – Dehradun – Udaipur
Njut av morgonen – yogaklass erbjuds på hotellet. Efter frukost på hotellet transfer till Dehradun flygplats för att flyga till Udaipur via Delhi. Med en mängd förtrollande sjöar är Udaipur en oas i Rajasthan. Full med marmorpalats, hibiskusträdgårdar och paviljonger så är det inte konstigt att Udaipur tilltalar poeter, konstnärer och författare från hela världen. Med sin romantik och skönhet fortsätter staden att locka resenärer. Att se smala gator, tempel och palats speglas i det lugna vattnet i Lake Pichola gör Udaipur till det magiska ställe det är. Middag vid Lake Pichola på lokal restaurang. Övernattning på hotell.

Dag 7: Udaipur
Njut av morgonen – yogaklass erbjuds på hotellet. Upptäck sedan Udaipur! Börja med Jagdish Temple. Besök City Palace och se den vackra påfågelmosaiken, slående keramik, glas- och porslinsfigurer och miniatyrmålningar. Eftermiddag och kväll ledig för att utforska marknaderna! Middag och övernattning på hotell.

Dag 8: Udaipur – Ranakpur – Deogarh
Njut av morgonen – yogaklass erbjuds på hotellet. Kör virare mot staden Deogarh. På vägen besöker du Ranakpur tempel som bjuder på vacker arkitektur. Checka in på Deogarh Mahal som omvandlades till ett hotell av familjen Deogarh. Här är varje gäst speciell och du kommer att bli bemött med värme. Middag och övernattning på hotell.

Dag 9: Deogarh – Jaipur
Njut av morgonen – yogaklass erbjuds på hotellet. Efter frukost åker du vidare mot Jaipur – den pittoreska, pulserande huvudstaden i Rajasthan som även kallas ”Pink City” på grund av sin rosa färg. Checka in på hotell.

Dag 10: Jaipur
Njut av morgonen – yogaklass erbjuds på hotellet. Efter frukost börjar en heldagsutflykt med start vid Amber Fort! Besök även bland annat Hawa Mahal och City Palace, som är ett överväldigande komplex med fantastiska palats, trädgårdar och gårdar, dekorativ konst och snidade dörröppningar. Slottsmuseet rymmer samlingar av sällsynta manuskript, kostymer, mattor och miniatyrmålningar.

Kvällen fortsätter med matlagning på Castle Kanota, följt av middag. Slottet har en matsal med flera kök där gästerna kan njuta av speciella delikatesser, förberedda med gamla ”thikana”-recept från det kungliga köket. En del av det som serveras här är Rava tikki, Mahi Kebab Kanota, Sewainyan Jafrani, Korma Murgh, Bajre Ki Kadhi, Aloo Bindi Mokal, Achari Baingan, Piyaza Kalia Loabdar, Roti Taftan, Naan Besani, Halwa Adarak och Kesariya Bhat. Middag och övernattning på hotell.

Dag 11: Jaipur – Agra
Åk vidare mot Agra och stanna på vägen för lunch följt av Village safari! Eftermiddagen fortsätter med ett besök på Agra Fort. 

Kvällen fortsätter med Heritage Walk, ett spännande turistkoncept som ger dig en djupare, unik inblick! Under denna Mughal Heritage Walk vandrar du genom historiskt betydande monument från Mughal-tiden som ligger på norra sidan av floden Yamuna. Upptäck tre dolda pärlor som kallas Gyarah Siddi, Mehtab Bagh och Humayuns moské – förutom dessa monument får du också en panoramautsikt över ikoniska Taj Mahal och Agra Fort. Middag och övernattning på hotellet.

Dag 12: Agra – Delhi
Tidigt morgonbesök för att se soluppgången vid Taj Mahal, underverket som är allt du förväntar dig och lite till. Under 22 år och med hjälp av 20 000 män byggdes det vita marmorpalatset 200 meter bort och transporterades sedan till platsen av en flotta med 1000 elefanter! Det lät byggas av Mughal-kejsaren Shah Jahan som ett uttryck för sin kärlek till frun Mumtaz Mahal. Taj Mahal är verkligen ett av världens underverk och med sitt detaljrika marmorarbete så är det minst sagt häpnadsväckande. Du kommer att ha gott om tid här för att se och ta in platsen!

*Obs – Taj Mahal är stängt på fredagar för offentligt besök.

Kör sedan till Delhi för att kunna fräscha upp dig eller byta om. Tillgång till hotellrum under dagen, följt av middag och avresa hemåt eller vidare! 

INGÅR
• Flyg t/r Indien.
• Inrikesflyg Indien.

• Boende 10 nätter på nämnda hotell eller liknande, del i delat dubbelrum
• Frukostbuffé & middag på alla hotell.
• Traditionellt indiskt välkomnande vid ankomst.
• All transfer enligt program med hjälp av vår representant. 
• Engelsktalande guide vid rundturer.
• Entréavgifter.

• Alla lokala skatter & serviceavgifter. 
• Yogasessioner.
• Promenad i Agra.
• Lunch med Villagesafari-upplevelse.
• Matlagning följt av middag på slottet Kanotha.

HOTELL (4*)
Delhi – Hilton Garden Inn (Superior Room)
Hotell med förstklassig service i New Delhi, utmärkt läge för shopping och nära till sevärdheter. Alla rum är stilrent inredda. Hotellet har bland annat utomhuspool, gym, restaurang & bar.

Haridwar – Haveli Hari Ganga (Deluxe Room)
Haridwar är en av Indiens heligaste städer, och på detta hotell bodde Maharadjorna som besökte staden förr i tiden. Inredningen är genomgående elegant och lyxig, perfekt beläget vid floden Ganges. Passa på att ta en behandling i hotellets SPA, eller njut av en kopp kaffe på den härliga takterrassen.

Udaipur – Sarovar (Superior Room)
Detta mysiga boutique-hotell ger dig en av de vackraste utsikterna i staden! Hotellet är beläget vid Lake Pichola och har en härlig takrestaurang. Blandar du lyx, komfort & lugn får du Hotel Sarovar.

Deogarh – Deogarh Mahal (Deluxe Room)
Här bor du i ett palats! Den typiska Mawari-gästvänligheten präglar personalen och du kommer bli väl omhändertagen. Rummen är rymliga med moderna faciliteter, hotellet har även utomhuspool och SPA.

Jaipur – Holiday Inn (Superior Room)
Fräscht och snyggt hotell med bra läge i Jaipur. Hotellet har bland annat tak-pool, SPA och flera restauranger.

Agra – Sarovar Preimer (Superior Room)
Beläget i hjärtat av Agra så är det en utmärkt utgångspunkt för att upptäcka staden! SPA, gym och pool finns, hotellet rymmer även flera restauranger varav en är vackert beläget på taket med utsikt över staden.

INGÅR EJ
• Måltidsdryck, personliga kostnader & övrigt som inte nämns i det inkluderade. 

Visum till Indien behövs!

E-Visum / visa on arrival –  Nyhet! för vistelse upptill 60 dagar. Ska sökas senast 5 dagar före avresa. Hemsidan kräver snabb ifyllning av svar till frågorna samt skannad pass och bild på sökande. Man ska inte ha ursprung från Indiens grannländer – då ska visumet istället sökas på visumkontoret!
Klicka här för att komma till e-visum ansökningssida!

Indcen Resor kan hjälpa med sökandet av e-visumet – vi tar 350 kr  servicearvode utöver de 80 USD.
E-visumet mailas direkt till resenärens mail, godkännande ska skrivas ut och tas med för att bekräfta till flygbolaget att visumet finns att erhålla vid ankomst i Indien. Obs! Räkna med att det kan ta ca 1 timme extra vid ankomsten, så kom ihåg att ha marginal för eventuellt anslutningsflyg/tåg ifall du ska åka vidare på en gång.

Visum som stämplas i passet  –  Från och med den 11 maj 2020 är det inte längre möjligt att söka visum hos Cox & Kings Global Services.

2. Alla utländska medborgare som vill resa till Indien med ett regelbundet visum bör kontakta Indiens ambassad i Stockholm direkt från 11 maj 2020 på Adress: Kornhamnstorg 4, 111 27, Stockholm för visumtjänster.

3. Indiens ambassad i Stockholm kommer inte att vara ansvarig för någon tvist och / eller förlust som uppstått till följd av att ansökan lämnades in den 11 maj 2020 eller senare för att besöka Indien på M / s Cox & Kings Global Services Private Limited i Stockholm.

 

OBS! Passet måste vara giltigt i sex månader efter hemkomsten från Indien.

Då regler och avgifter kan ändras med kort varsel är det viktigt att du går in på hemsidan för aktuell information och kontroll i samband med att du ska ansöka om visum. Felaktigt visumformulär eller inbetalning kan medföra extra avgifter och försening i hanteringen.
På anvisning av Indiens regering har biometriska rutiner, (fingeravtryck och ansikstsscan) införts vid ansökan av visum till Indien.

Indcens Nyhetsbrev!

Registrera dig, bli inspirerad och ta del av våra exklusiva specialerbjudanden! Vi skickar enbart ut relevant information!