Indcen Resor | Flyg, hotell, skräddarsyttIndcen Resor | Flyg, hotell, skräddarsytt
Forgot password?

Rundresa Klassiska Indien, 11d

En klassisk rundresa  

En spännande resa till vackra, norra Indien!

Följ med på en klassisk rundresa för att uppleva norra Indiens pärlor! Besök Indiens äldsta stad Varanasi – staden dit pilgrimer kommit sen urminnes tider. Upplev kontrasterna i livliga Delhi och beundra världsberömda Taj Mahal. Under 10 dagar tar vi dig med på en varierad resa där Indiens spännande historia står i fokus. 

Avslutningsvis kan ni välja att spendera tid med sol och bad i något av Indiens strandparadis t.ex. Goa eller Kerala som tillval.

Resplan & höjdpunkter
Dag 1 Avgång mot Delhi
Dag 2 Delhi
Dag 3 Delhi – Varanasi (båttur)

Dag 4 Varanasi
Dag 5 Varanasi – Khajuraho (tempeltur)
Dag 6 Khajuraho – Agra
Dag 7 Agra (Taj Mahal & Agra Fort)
Dag 8 Agra – Fatehpur Sikri – Jaipur
Dag 9 Jaipur (Hawa Mahal, Amber Fort + City Palats + Jantar Mantar)
Dag 10 Jaipur – Delhi
Dag 11 Delhi – hem eller vidare i Indien

DAG 1: Flyg Skandinavien – Delhi

DAG 2: Delhi
Vår representant tar emot er vid flygplatsen. Transfer till hotell.

Privat guidad stadsrundtur i Delhi.
Delhis över 1000åriga historia har lämnat kvar mycket att se. I början av 1900-talet flyttade Britterna huvudstaden från Calcutta till Delhi och resultatet blev en ny stadsdel – New Delhi. Vid paradgatan Raj Path finns parlamentshuset, presidentpalatset och minnesmärket India Gate. Det trevliga Connaugth Place med restaurang och shopping är högst uppskattad.

Men Old Delhi-turen blir inte komplett utan den spännande cykelrikshaw-turen från Jama Masjid genom Chandni Chowk-basaren till Röda Fortet! Här finns även Mahatma Gandhis minnesmärke från 1948.

DAG 3: Delhi – Varanasi
Transfer till flyg mot Varanasi. Ankomst transfer till hotell.

Varanasi är en av världens äldsta städer som utöver att vara ett pilgrimsort också en urgammal lärostad dit barn kom från när och fjärran för att få en högre utbildning.
En helig stad där liv och död möts – hit kommer man för att bada i Gagnes men även för att bli kremerad här efter sin död. Se hur livet pågår i staden och hör historier om att det var här gudarna Shiva och Parvati gifte sig. Vi lovar att du inte kommer åka här ifrån oberörd!

DAG 4: Varanasi
Guidad båttur vid soluppgången på den heliga floden Ganges – en upplevelse i stämningsfull miljö som inte går att beskriva med ord. 

På eftermiddagen besöker vi Sarnath där Buddha predikade första gången efter att blivit upplyst. Prinsen Gautam Siddhart valde bort sitt kungliga liv för att förstå livets mening och bli munk. Hans lärdom har omfamnats i stora delar av världen och har faktiskt en större efterföljande krets utanför Indien.

DAG 5: Varanasi – Khajuraho
Transfer till flyg till Khajuraho. Transfer till hotell.

Den mäktiga Chandeladynastin dyrkade gudarna här för över 1000 år sedan. Idag vittnar byn om en skaparkraft som får en att tappa andan, skulpturerna är mästerverk med djupa budskap – förbered dig för många spännande historier under tempelguidningen!

DAG 6: Khajuraho – Agra
Färd genom landsbygden till Orchha, en by med ståtliga palats! En förfallen, charmig by full av historia. Här är allt behändigt litet och du har gångavstånd till allt. Därefter tar ni tåg till Agra. Transfer till hotell.

DAG 7: Agra
Agra var maktcentrum för de mäktiga mogulerna, som härskade i norra Indien i sju generationer.

Efter frukost, guidad rundtur. Besök Taj Mahal, ett av världens sju underverk. Ett vackert minnesmärke som tog 22 år att bygga. Med sin vita marmor är palatset bländande vackert – ta vara på stunden och fyll kameran med bilder! Besök sedan Agra Fort, en historiefylld plats.

DAG 8: Agra – Fatehpuri Sikri – Jaipur
Avgång till Jaipur. På vägen guidad tur i Fatehpur Sikri, den nya huvudstaden som lät byggas av Akbar den store. Staden övergavs senare på grund av vattenbrist och är numera ett museum med välbevarade och pampiga byggnader.

I Jaipur är alla byggnader rosa – en färg som står för gästfrihet och som ursprungligen målades för att välkomna prinsen av Wales år 1876. Jaipur erbjuder bra shopping och här kan du passa på att köpa skräddasydda kläder! Incheckning på hotell.

DAG 9: Jaipur
Hämtning från hotell för guidad rundtur.

Hawa Mahal, Vindarnas palats – härifrån tittade hovets damer ut över staden utan att själva bli sedda. I basarerna pågår affärerna för fullt – det erbjuds allt från kryddor, mattor till ädelstenar. Besök Amber fort – en underbar, gammal fästning.

Vid lunchtid ges tillfälle att bekanta sig med indiska kryddor, baka indiskt bröd eller låt en spåman spå din framtid i dina händer!

I City Palatsets museum finns kungliga dräkter, forna vapen och konst. Här i den privata delen, bor fortfarande den nuvarande Maharadjan med sin familj.

DAG 10: Jaipur – Delhi
Er chaufför hämtar från hotell för färd mot Delhi. Övernattning på hotell.

DAG 11: Avgång Delhi 
Här är resan slut och flyget går hem eller vidare mot nya äventyr/ förlängningsprogram. 

INGÅR
• Boende på bra första klasshotell med frukost

• Rundturerna med engelsktalande guide inkl. entréavgifter
• Transfers med bil och chaufför, inrikesflyg, tåg

 

INGÅR EJ
• Måltidsdrycker, övrigt som inte inkluderas ovan

 

TILLVAL
• Enkelrum
• 
Deluxeklass boende (dyrare)/Turistklass boende (billigare)
• Avbeställningsskydd/reseförsäkring
• Flyg till Indien (boka hos oss och spara  300 kr)
• Förlängning av resan – vi skräddarsyr enligt önskemål, hör med oss!

Barnrabatter finns 0-11 år
Visum behövs för Indien (www.indcen.se/visum)

Visum behövs till Indien och söks hos India Visa Application Centre
Passet ska vara giltigt i sex månader efter hemkomsten från Indien samt ha minst två tomma sidor.

Visum för vistelse upp till 30 dagar: Sök online här    (klicka sedan på “e-TOURIST VISA – eTV”)

För visum över 30 dagars vistelse: (upp till 6 månader från datumet visumet instämplats i passet) Visumkontorets hemsida 

Indcens Nyhetsbrev!

Registrera dig, bli inspirerad och ta del av våra exklusiva specialerbjudanden! Vi skickar enbart ut relevant information!