Indcen ResorIndcen Resor
Forgot password?

Rundresa Klassiska Indien

Addu Atoll Indien
Kulturresor 🙏Rundresor 🏯

16.500 kr

Intresseanmälan

En spännande rundresa till vackra, norra Indien!

En klassisk rundresa för att uppleva norra Indiens pärlor! Besök Indiens äldsta stad Varanasi – staden dit pilgrimer kommit sen urminnes tider. Upplev kontrasterna i livliga Delhi och beundra världsberömda Taj Mahal. En varierad resa på 11 nätter där Indiens spännande historia står i fokus. 

*Har du redan bokat flyg? Hör med oss för prisavdrag! Tips är även att välja att avsluta resan med sol & bad i exempelvis Goa – vi skräddarsyr alltid helt efter dina önskemål! 

Resplan & höjdpunkter
Dag 1: Flyg till Delhi

Dag 2: Ankomst Delhi
Dag 3: Delhi (rundtur)
Dag 4: Delhi – Jaipur
Dag 5: Jaipur (Hawa Mahal & Amber Fort)
Dag 6: Jaipur – Agra (Fatehpur Sikri & Taj Mahal)
Dag 7: Agra – Jhansi – Orcha
Dag 8: Orcha – Khajuraho
Dag 9: Khajuraho (tempelvandring)
Dag 10: Kajuraho – Varanasi
Dag 11: Varanasi (båttur på Ganges) 
Dag 12: Varanasi – Delhi
Dag 13: Delhi – hemfärd

Dag 1: Flyg till Delhi

Dag 2: Ankomst Delhi
Vår representant tar emot er vid flygplatsen. Transfer till hotell.

Delhis över 1000åriga historia har lämnat kvar mycket att se. I början av 1900-talet flyttade Britterna huvudstaden från Calcutta till Delhi och resultatet blev en ny stadsdel – New Delhi. Vid paradgatan Raj Path finns parlamentshuset, presidentpalatset och minnesmärket India Gate. Trevliga Connaugth Place med restauranger och shopping är högst uppskattad.

Dag 3: Delhi
Efter frukost besöker ni några av Delhis mest populära sevärdheter som Qutub Minar (Indiens högsta stentorn), Red Fort och Jama Masjid, Indiens största moské. Sightseeingen blir inte komplett utan den spännande cykelrikshaw-turen från moskén genom Chandni Chowk-basaren! Här finns även Mahatma Gandhis minnesmärke från 1948.

Dag 4: Delhi – Jaipur
Lämna Delhi och åk vidare till Jaipur, i Jaipur är alla byggnader rosa – en färg som står för gästfrihet och som ursprungligen målades för att välkomna prinsen av Wales år 1876. Här har ni dagen fri, Jaipur erbjuder bra shopping och här kan du passa på att köpa skräddasydda kläder!

Dag 5: Jaipur
Guidad rundtur till bland annat Hawa Mahal, Vindarnas palats – härifrån tittade hovets damer ut över staden utan att själva bli sedda. I basarerna pågår affärerna för fullt – det erbjuds allt från kryddor, mattor till ädelstenar. Besök Amber fort – en underbar, gammal fästning. I City Palatsets museum finns kungliga dräkter, forna vapen och konst. Här i den privata delen bor fortfarande den nuvarande Maharadjan med sin familj.

Dag 6: Jaipur – Agra
Avgång till Agra. På vägen stannar ni till i Fatehpur Sikri, spökstaden som lät byggas av Akbar den store. Staden övergavs snart på grund av vattenbrist och är numera ett museum med välbevarade och pampiga byggnader. Framme i Agra besöker ni Taj Mahal, ett av världens sju underverk. Ett vackert minnesmärke som tog 22 år att bygga. Med sin vita marmor är palatset bländande vackert – ta vara på stunden och fyll kameran med bilder!

Dag 7: Agra – Jhansi – Orcha
Transfer till tågstationen för att åka vidare mot Orcha, en förfallen, charmig by full av historia. Här är allt behändigt litet och du har gångavstånd till allt. 

Dag 8: Orcha – Khajuraho
Åk vidare mot Khajuraho – här dyrkade den mäktiga Chandeladynastin gudarna för över 1000 år sedan. Idag vittnar byn om en skaparkraft som får en att tappa andan, skulpturerna är mästerverk och idag finns 22 tempel kvar.

Dag 9: Khajuraho
Förbered er på en dag med tempelvandrig! Ni besöker både den västra, östra och södra gruppen med tempel. Efteråt är dagen fri.

Dag 10: Khajuraho – Varanasi
Transfer till flygplatsen för att åka vidare mot Varanasi. Varanasi är en av världens äldsta städer som utöver att vara en pilgrimsort också är en gammal lärostad dit barn kom från när och fjärran för att få en högre utbildning. En helig stad där liv och död möts – hit kommer man för att bada i Gagnes men även för att bli kremerad här efter sin död. Se hur livet pågår i staden och hör historier om att det var här gudarna Shiva och Parvati gifte sig. Vi lovar att du inte kommer åka här ifrån oberörd! Under kvällen får ni vara med i en Aarti- ceremoni.

Dag 11: Varanasi
Guidad båttur vid soluppgången på den heliga floden Ganges – en upplevelse i stämningsfull miljö som inte går att beskriva med ord. På eftermiddagen besöker ni Sarnath där Buddha predikade första gången efter att blivit upplyst. Prinsen Gautam Siddhart valde bort sitt kungliga liv för att förstå livets mening och bli munk. Hans lärdom har omfamnats i stora delar av världen och har faktiskt en större efterföljande krets utanför Indien.

Dag 12: Varanasi – Delhi
Under eftermiddagen transfer till flygplats för resa mot Delhi.

Dag 13: Delhi – hemfärd
Här är resan slut och flyget går hem eller vidare mot nya äventyr/ förlängningsprogram. 

 

INGÅR
• Flyg t/r Delhi 
• Boende inkl. frukost, del i dubbelrum
• Rundturerna med engelsktalande guide
• Entréavgifter

• All transfer enligt program
• Rickshaw-tur i Old Delhi
• Båttur i Varanasi
• Rickshaw-tur i Varanasi

INGÅR EJ
• Måltider & övrigt som inte inkluderas ovan

TILLVAL
• Enkelrum
• 
Deluxeklass-boende (dyrare)/Turistklass-boende (billigare)
• Avbeställningsskydd/reseförsäkring
• Förlängning av resan – vi skräddarsyr enligt önskemål, hör med oss!

Barnrabatter finns 0-11 år

Visum till Indien behövs!

E-Visum / visa on arrival –  Nyhet! för vistelse upptill 60 dagar. Ska sökas senast 5 dagar före avresa. Hemsidan kräver snabb ifyllning av svar till frågorna samt skannad pass och bild på sökande. Man ska inte ha ursprung från Indiens grannländer – då ska visumet istället sökas på visumkontoret!
Klicka här för att komma till e-visum ansökningssida!

Indcen Resor kan hjälpa med sökandet av e-visumet – vi tar 350 kr  servicearvode utöver de 80 USD.
E-visumet mailas direkt till resenärens mail, godkännande ska skrivas ut och tas med för att bekräfta till flygbolaget att visumet finns att erhålla vid ankomst i Indien. Obs! Räkna med att det kan ta ca 1 timme extra vid ankomsten, så kom ihåg att ha marginal för eventuellt anslutningsflyg/tåg ifall du ska åka vidare på en gång.

Visum som stämplas i passet  –  Från och med den 11 maj 2020 är det inte längre möjligt att söka visum hos Cox & Kings Global Services.

2. Alla utländska medborgare som vill resa till Indien med ett regelbundet visum bör kontakta Indiens ambassad i Stockholm direkt från 11 maj 2020 på Adress: Kornhamnstorg 4, 111 27, Stockholm för visumtjänster.

3. Indiens ambassad i Stockholm kommer inte att vara ansvarig för någon tvist och / eller förlust som uppstått till följd av att ansökan lämnades in den 11 maj 2020 eller senare för att besöka Indien på M / s Cox & Kings Global Services Private Limited i Stockholm.

 

OBS! Passet måste vara giltigt i sex månader efter hemkomsten från Indien.

Då regler och avgifter kan ändras med kort varsel är det viktigt att du går in på hemsidan för aktuell information och kontroll i samband med att du ska ansöka om visum. Felaktigt visumformulär eller inbetalning kan medföra extra avgifter och försening i hanteringen.
På anvisning av Indiens regering har biometriska rutiner, (fingeravtryck och ansikstsscan) införts vid ansökan av visum till Indien.

Indcens Nyhetsbrev!

Registrera dig, bli inspirerad och ta del av våra exklusiva specialerbjudanden! Vi skickar enbart ut relevant information!