Indcen ResorIndcen Resor
Forgot password?

Den klassiska Indien

Delhi Indien
Kulturresor 🙏Rundresor 🏯

21.900 kr

Intresseanmälan

Den Klassiska Indien – guldkorn från norra Indien!

Norra Indiens pärlor! Delhi med sin gamla och nya del, Maharadjornas stad Jaipur, Agra med ett av världens sju underverk – Taj Mahal, Khajuraho med 1000 årige tempel med levande skulpturer, Varanasi, en av världens äldsta städer vid den heliga Ganges floden. Ett axplock av 4 Indiska delstater med spännande historia, kultur och natur. 

Vi bygger gärna på resan tex. med avslutning sol & bad eller andra sevärdheter såsom Himalayas. Vi skräddarsyr resan utifrån egna önskemål!

Resplan & höjdpunkter
Dag 1: Delhi ankomst
Dag 2: Delhi Stadsrundtur 
Dag 3: Delhi – Jaipur (den rosa staden)
Dag 4: Jaipur (Hawa Mahal & Amber Fort)
Dag 5: Jaipur – Agra (Fatehpur Sikri & Taj Mahal)
Dag 6: Agra – Jhansi – Orcha (furstendom)
Dag 7: Orcha – Khajuraho (by med 10000 invånare)
Dag 8: Khajuraho (1000 år gamla tempel)
Dag 9: Khajuraho – Varanasi (världens äldsta stad)
Dag 10: Varanasi (båttur Ganges floden) 
Dag 11: Varanasi – Delhi
Dag 12: Delhi hemåt 

Dag 1: Ankomst Delhi
Transfer till hotell.

Delhis över 1000åriga historia har lämnat kvar mycket att se. I början av 1900-talet flyttade Britterna huvudstaden från Calcutta till Delhi och resultatet blev en ny stadsdel – New Delhi. Vid paradgatan Raj Path finns parlamentshuset, presidentpalatset och minnesmärket India Gate. Trevliga Connaugth Place med restauranger och shopping är högst uppskattad.

Dag 2: Delhi
Efter frukost besök några av Delhis mest populära sevärdheter som Qutub Minar (Indiens högsta stentorn), Red Fort och Jama Masjid, Indiens största moské. Sightseeingen blir inte komplett utan den spännande cykelrikshaw-turen från moskén genom Chandni Chowk-basaren! Här finns även Mahatma Gandhis minnesmärke från 1948.

Dag 3: Delhi – Jaipur
Efter frukost landvägen till Jaipur, som fått smeknamnet den rosa staden, då här är alla byggnader rosa – en färg som står för gästfrihet och som ursprungligen målades för att välkomna prinsen av Wales år 1876. På kvällen egna strövtåg i staden, som erbjuder bra shopping. I basarerna pågår affärerna för fullt – det erbjuds allt från kryddor, mattor till ädelstenar. Och här kan man även få kläder skräddarsytt!

Dag 4: Jaipur
Efter frukost besök Hawa Mahal, Vindarnas palats – härifrån tittade hovets damer ut över staden utan att själva bli sedda.  Vidare till Amber fort – en underbar, gammal fästning. På eftermiddag besök City Palatset. I dess museum finns kungliga dräkter, forna vapen och konst. Och i den privata delen av palatset bor fortfarande den nuvarande Maharadjan med sin familj.

Dag 5: Jaipur – Agra
Landvägen till Agra. På vägen besök Fatehpur Sikri,  numera ett sk. spökstad, som lät byggas av mogulkejsaren Akbar den store. Staden övergavs efter 16år på grund av vattenbrist. Numera ett museum med välbevarade och pampiga byggnader. Framme i Agra blir det besök av Taj Mahal, som är ett av världens sju underverk. Ett väldigt vackert minnesmärke som kejsaren byggde för att hedra sin favoritfru. Detta underverk  tog 22 år att bygga med ett arbetskraft på över 20000 män. Ett bländande vackert mausoleum som byggts med vita marmor – ta vara på stunden och spara minnen i kameran!

Dag 6: Agra – Jhansi – Orcha
Transfer till tågstationen för resa vidare till Orcha, en förfallen, charmig by full av historia. Här är allt behändigt litet och man har gångavstånd till allt. 

Dag 7-8: Orcha – Khajuraho
Vidare till Khajuraho – ett tempelstad till den mäktiga Chandeladynastin, som dyrkade gudarna här för över 1000 år sedan. Idag vittnar byn om en skaparkraft som får en att tappa andan, skulpturerna är verkligen mästerverk vissa med erotiska motiv. Se och lyssna noga – det finns intressant historia/lärdom bakom varje skulptur. Tid för egna strövtåg eller dopp i poolen.

Dag 9: Khajuraho – Varanasi
Transfer till flygplatsen för flyg till Varanasi. Varanasi är en av världens äldsta städer. Utöver ett pilgrimsort är staden även en gammal lärostad dit barn kom från när och fjärran för att studera. En helig stad dit folk kommer från när och fjärran inte minst för att renas i det heliga Ganges flodet.  Det är full fart här och alla blir berörda i någon bl a genom att vittna aarti ceremonin med ljus och ljud på kvällen.  

Dag 10: Varanasi
Båttur tidigt vid soluppgången på den heliga floden Ganges – i en stämningsfull miljö som inte går att beskriva med ord. På eftermiddagen besök Sarnath, platsen där Buddha predikade första gången efter att han blivit upplyst. Enligt historian valde prinsen Gautam Siddhart bort sitt kungliga liv för att leta förståelse till livets mening och det var orsaken för honom att lämna sin fru och barn och bli munk. I dag omfamnats hans visdom i stora delar av världen och Buddhism har fått mer följare utanför Indiens gränser.

Dag 11: Varanasi – Delhi
Transfer till flygplats för flyg till Delhi.

Dag 12: Delhi – hemfärd/fortsättningsresa
Flyg hemåt alt. på förlängningsresa. 

 

INGÅR enligt program:

  • Boende på 1:a klass hotell, del i dubbelrum (enkelrum mot extra kostnad), frukost pension
  • inrikes flyg enligt program
  • transfers och rundturer enligt program (bil med chaufför)
  • engelsk talande expert guide under rundturerna  
  • lokala skatter

INGÅR ej:

  • Övriga måltider, måltidsdryck osv. som inte står  med under ”ingår” listan
  • flyg till Indien (vi har special avtal med extra bagage m fl.  Är du flexibel så kan vi föreslå resedatumen då det blir förmånligaste att flyga – hör med oss)

TILLVALSMÖJLIGHETER:

  • Avbeställningsskydd/Reseförsäkring
  • förlängning av resan

Visum till Indien behövs!

Alternativ 1. E-Visum (visa on arrival) Söks senaste 5 dagar före avresan. Obs. Har man urspung från någon av Indiens grannländer så visumet alltid sökas fysiskt hos Indiska Ambassaden dvs. inte e-visum!

Klicka här för att komma till e-visum ansökningssida!

Behöver du hjälp med ovan? du kan kontakta oss på Indcen Resor.

Alternativ 2. Visum som kan sökas på ambassaden och blir stämplat i passet inför resan:  Indiens ambassad i Stockholm: Kornhamnstorg 4, 111 27, Stockholm.

OBS! Passet måste alltid vara giltigt i sex månader efter hemkomsten från Indien!

Regler kan ändras med kort varsel – aktuell information finns på ambassadens hemsida –  kontrollera i samband med att du ska ansöka om visum.

Felaktigt visumformulär eller inbetalning kan medföra extra avgifter och försening i hanteringen.

Man kan bli nekat e-visum med hänvisning att söka hos ambassaden. Erlagt avgift återbetalas inte.

// Tracker från Sami