Indcen ResorIndcen Resor
Forgot password?

Introduktionsresa till Kerala (Kochi, Munnar, Periyar & Alappuzha)

Addu Atoll Indien
Förstagångsresor 🐢Kulturresor 🙏Rundresor 🏯

14.500 kr

Intresseanmälan

En färgstark pärla 

Kerala – sydindiens härligaste plats! 

Kerala är södra Indiens paradis. Frodig grönska, kokospalmer och ett behagligt klimat präglar delstaten som dessutom anses ha landets högsta jämställdhet. En inspirerande resa till bergen, genom teodlingar och fram längst Keralas floder. Upplev Keralas berömda backwaters medan du bor på en husbåt, lär dig mer om kryddornas helande kraft och njut av den sagolika utsikten runt staden Munnar.

*Har du redan bokat flyg? Hör med oss för prisavdrag! Ett tips är även att lägga till sol & bad i exempelvis Varkala eller Kovalam – vi skräddarsyr alltid helt efter dina önskemål!

Resplan & höjdpunkter
Dag 1: Flyg till Kochi
Dag 2: Ankomst Kochi (city tour)

Dag 3: Kochi – Munnar (besök på teplantage)
Dag 4: Munnar – Periyar
Dag 5: Periyar (fördjupa dig i ayurveda)
Dag 6: Periyar – Alappuzha (husbåt på backwaters) 
Dag 7: Avgång hem eller vidare

Dag 1: Ankomst Kochi
När ni landat i Indien får ni transfer till hotellet.

På eftermiddagen tar ni en stadsrundtur där ni bland annat ser antikvitetsaffärer i de judiska kvarteren, den färgstarka kryddhandeln och Indiens äldsta kyrka, Franciskuskyrkan. I havet fiskas det med gamla kinesiska fisknät i form av väldiga håvar. På kvällen en traditionell Kathakali-dansföreställning.

Dag 2: Kochi – Munnar
Efter frukost åker ni på en spännande färd genom landsbygden – passa på att njuta av vyerna på väg mot Munnar. Utsikten i de här trakterna är fantastisk! Kullarna är täckta av perfekt klippta tebuskar och när dimman täcker bergen blir platsen extra magisk. Efter besök på teplantagen utflykt till Top Station, för att beskåda det hisnande vackra, ofta dimhöljda landskapet som magiskt breder ut sig nedanför.

Dag 3: Munnar – Periyar
Vidare till Periyar. Här finns en stor naturpark som grundades av britterna i slutet av 1800-talet. Parken är hem åt bland annat vildsvin, apor, elefanter och de majestätiska indiska tigrarna.

Dag 4: Periyar
På morgonen bär det av på en resa in i kryddornas härliga värld. Olika kryddor som kanel, kardemumma, peppar och muskot har utöver smak i matlagning även en viktig roll inom indisk medicin – ayurveda. Idag får du lära dig mer! 

Dag 5: Periyar – Alappuzha
Tidig morgonfärd till Alappuzha. Gå ombord på en husbåt för kryssning genom Keralas berömda backwaters. ett nätverk som består av ett unikt ekosystem av kanaler, floder och sjöar som ursprungligen byggdes för att frakta varor. Detta är idag en stor turistattraktion, så luta dig tillbaka och njut medan det vackra landskapet glider förbi. Övernattning ombord på husbåten.

Dag 6: Hemfärd/ vidare
Efter den magiska soluppgången är det dags att avrunda resan, antingen hemåt eller vidare till sol och bad!

INGÅR
• Flyg Indien t/r
• Transfers med bil och chaufför enligt program

• Boende del i dubbelrum inkl. frukost
• Helpension på husbåten
• Engelsktalande guide inkl. entréavgifter

TILLVALSMÖJLIGHETER
• Förlängning av resan med t.ex. sol och bad eller andra destinationer
• Ayurvedabehandlingar/ yogaklasser
• Enkelrum
• Avbeställningsskydd/Reseförsäkring

Glöm inte att vi skräddarsyr helt efter dina önskemål!

Barnrabatter finns 0-11 år.

Visum till Indien behövs!

E-Visum / visa on arrival –  Nyhet! för vistelse upptill 60 dagar. Ska sökas senast 5 dagar före avresa. Hemsidan kräver snabb ifyllning av svar till frågorna samt skannad pass och bild på sökande. Man ska inte ha ursprung från Indiens grannländer – då ska visumet istället sökas på visumkontoret!
Klicka här för att komma till e-visum ansökningssida!

Indcen Resor kan hjälpa med sökandet av e-visumet – vi tar 350 kr  servicearvode utöver de 80 USD.
E-visumet mailas direkt till resenärens mail, godkännande ska skrivas ut och tas med för att bekräfta till flygbolaget att visumet finns att erhålla vid ankomst i Indien. Obs! Räkna med att det kan ta ca 1 timme extra vid ankomsten, så kom ihåg att ha marginal för eventuellt anslutningsflyg/tåg ifall du ska åka vidare på en gång.

Visum som stämplas i passet  –  Från och med den 11 maj 2020 är det inte längre möjligt att söka visum hos Cox & Kings Global Services.

2. Alla utländska medborgare som vill resa till Indien med ett regelbundet visum bör kontakta Indiens ambassad i Stockholm direkt från 11 maj 2020 på Adress: Kornhamnstorg 4, 111 27, Stockholm för visumtjänster.

3. Indiens ambassad i Stockholm kommer inte att vara ansvarig för någon tvist och / eller förlust som uppstått till följd av att ansökan lämnades in den 11 maj 2020 eller senare för att besöka Indien på M / s Cox & Kings Global Services Private Limited i Stockholm.

OBS! Passet måste vara giltigt i sex månader efter hemkomsten från Indien.

Då regler och avgifter kan ändras med kort varsel är det viktigt att du går in på hemsidan för aktuell information och kontroll i samband med att du ska ansöka om visum. Felaktigt visumformulär eller inbetalning kan medföra extra avgifter och försening i hanteringen.
På anvisning av Indiens regering har biometriska rutiner, (fingeravtryck och ansikstsscan) införts vid ansökan av visum till Indien.

Indcens Nyhetsbrev!

Registrera dig, bli inspirerad och ta del av våra exklusiva specialerbjudanden! Vi skickar enbart ut relevant information!