Indcen ResorIndcen Resor
Forgot password?

Introduktionsresa till färgstarka Kerala

Addu Atoll Indien
Förstagångsresor 🐢Kulturresor 🙏Rundresor 🏯

9.900 kr

Intresseanmälan

Bland det bästa av Indien 

Kerala – ”Gudarnas eget land” 

Kerala är paradiset i Södra Indien. Frodig grönska, kokospalmer och ett behagligt klimat präglar delstaten som dessutom länge haft landets högsta jämställdhet.

Resan börjar med Kochi, hamnstaden dit skepparna anlände från när och fjärran för att handla kryddor.  Staden präglas av historia och blandning av kulturer som stadsrundturen kommer att avslöja. Därefter till den vackra berg orten Munnar genom serpentinvägarna och förbi teodlingarna.  Efter kardemummaberget i Periyar framme till de berömda backwaters, det bästa av Kerala. Stig på din husbåt, koppla av och njut av den sagolika utsikten och omgivningen.

Resplan & höjdpunkter
Dag 1: Kochi ankomst transfer till hotell, citytur
Dag 2: Kochi – Munnar (besök på teplantage)
Dag 3: Munnar – Periyar
Dag 4: Periyar (fördjupa dig i ayurveda)
Dag 5: Periyar – Alappuzha (husbåt på backwaters) 
Dag 6: avslut av resan. Lägg till några lata dagar vid stranden eller bygg på resan vidare. Hör med oss

Dag 1: Ankomst Kochi
Transfer till hotell.

På eftermiddagen stadsrundtur . Se antikvitetsaffärer i de judiska kvarteren, den färgstarka kryddhandeln och Indiens äldsta kyrka, Franciskuskyrkan. I havet fiskas det med gamla kinesiska fisknät i form av väldiga håvar. På kvällen upplev den traditionella Kathakali-dansföreställning.

Dag 2: Kochi – Munnar
Efter frukost en spännande färd genom landsbygden – så passa på att njuta av de fantastiska vyerna och stanna gärna för att fota. Kullarna är täckta av perfekt klippta tebuskar och när dimman täcker bergen blir det extra magiskt. Efter besök på teplantagen utflykt till Top Station, för att beskåda det hisnande vackra, ofta dimhöljda landskapet som magiskt breder ut sig nedanför.

Dag 3: Munnar – Periyar
Vidare till Periyar. Här finns en stor naturpark från 1800-talet. Parken är hem åt bland annat vildsvin, apor, elefanter. Någon gång har även de majestätiska indiska tigrarna bott här.

Dag 4: Periyar
På morgonen ett besök in i kryddornas härliga värld. Olika kryddor som kanel, kardemumma, peppar och muskot har utöver smak i matlagning även en viktig roll inom indisk medicin – ayurveda. Idag blir det lärdom om dessa! 

Dag 5: Periyar – Alappuzha
Tidig morgonfärd till Alappuzha. Stig ombord på en husbåt för kryssning genom Keralas berömda backwaters. Ett nätverk som består av ett unikt ekosystem av kanaler, floder och sjöar som ursprungligen byggdes för att frakta varor. Detta är garanterat höjdpunkt av resan, så luta tillbaks och njut medan det vackra landskapet glider förbi. Middag och övernattning ombord på husbåten.

Dag 6: Hemfärd/ vidare
Efter den magiska soluppgången och frukosten ombord, är det dags att avrunda resan. Kanske  hemåt eller vidare till någon av Keralas badort för sol och bad!

INGÅR enligt program:

  • Boende på 1:a klass hotell, del i dubbelrum (enkelrum mot extra kostnad), frukost pension förutom på husbåt helpension
  • transfers och rundturer enligt program (bil med chaufför)
  • engelsk talande expert guide under rundturerna  
  • lokala skatter

 

INGÅR ej:

  • Övriga måltider, måltidsdryck osv. som inte står  med under ”ingår” listan
  • flyg till Indien (vi har special avtal med extra bagage m fl.  Är du flexibel så kan vi föreslå resedatumen då det blir förmånligaste att flyga – hör med oss)

TILLVALSMÖJLIGHETER:

  • Avbeställningsskydd/Reseförsäkring
  • förlängning av resan

Visum till Indien behövs!

Alternativ 1. E-Visum (visa on arrival) Söks senaste 5 dagar före avresan. Obs. Har man urspung från någon av Indiens grannländer så visumet alltid sökas fysiskt hos Indiska Ambassaden dvs. inte e-visum!

Klicka här för att komma till e-visum ansökningssida!

Behöver du hjälp med ovan? du kan kontakta oss på Indcen Resor.

Alternativ 2. Visum som kan sökas på ambassaden och blir stämplat i passet inför resan:  Indiens ambassad i Stockholm: Kornhamnstorg 4, 111 27, Stockholm.

OBS! Passet måste alltid vara giltigt i sex månader efter hemkomsten från Indien!

Regler kan ändras med kort varsel – aktuell information finns på ambassadens hemsida –  kontrollera i samband med att du ska ansöka om visum.

Felaktigt visumformulär eller inbetalning kan medföra extra avgifter och försening i hanteringen.

Man kan bli nekat e-visum med hänvisning att söka hos ambassaden. Erlagt avgift återbetalas inte.

// Tracker från Sami