Indcen Resor | Flyg, hotell, skräddarsyttIndcen Resor | Flyg, hotell, skräddarsytt
Forgot password?

Introduktionsresa till Kerala (Kochi, Munnar, Periyar, Allapuzha & Varkala)

Kerala – paradiset i södra Indien med smeknamnet “Gods own country”. Ett exotiskt resmål med den frodiga grönskan, sandstränderna med kokospalmer, kardemummabergen, ris- och kaffeodlingarna och ett underbart tropiskt klimat. Delstaten är mycket välmående ur ett ekonomiskt och socialt perspektiv med landets högsta läskunnighet och jämställdhet.

I programmet bl a Kochi, Keralas mest betydande hamnstad, dit sjöfarare från hela världen i mer än 2000 år har anlöpt för handel med kryddor. Bergsstaden Munnar, där temperaturen är svalare med vidunderliga naturvyer över teplantager. Periyar, känt för sina exotiska kryddor, bär smeknamnet kardemummabergen och hit handelsmän kommit sedan Romartiden. Dessutom det bästa av Kerala – Backwaters – genom kanaler i exotisk husbåt – en avkopplande tur i stillhet och skönhet. Avsluta med sol och bad i Varkala eller Kovalam eller varför inte fortsätta vidare för att upptäcka några av norra Indiens historiska skatter.

Dag 1:
Ankomst till Kochi och transfer till hotell. På eftermiddagen stadsrundtur och se bl a de koloniala byggnaderna, antikvitetsaffärerna i de judiska kvarteren och den intressanta kryddhandeln. Franciscuskyrkan, Indiens äldsta kyrka, där den portugisiske upptäcktsresande Vasco da Gama begravdes år 1524. I havet fiskas det med gammaldags kinesiska fisknät i form av väldiga håvar som sakta sänks ner i vattnet. På kvällen en traditionell Kathakali dansföreställning.

Dag 2:
Efter frukost en spännande färd (13 mil) genom landsbygden, uppför snirkliga serpentinvägar, till Keralas främsta hill station Munnar. Här finns södra Indiens största teodlingar och de vackert klippta tebuskarna är planterade i raka linjer som täcker de branta kullarna. Staden med några tusen invånare är beläget på cirka 1600 meters höjd, med frisk och sval luft. Efter besök på  teplantagen utflykt till Top Station, för att beskåda det hisnande vackra, ofta dimhöljda landskapet som magiskt breder ut sig nedanför. Hotell övernattning.

Dag 3:
Morgonen för egna utflykter. Därefter vidare till Periyar. Här finns även 777 kvadratkilometer stor naturpark, som grundades av britterna i slutet av 1800-talet och som är hem åt en fantastisk fauna av sambarhjortar, vildsvin, apor, elefanter och de majestätiska indiska tigrarna. Hotell inkvartering.

Dag 4:
På morgonen bär det av på en resa in i kryddornas härliga värld. De olika exotiska kryddor såsom kanel, kardemumma, peppar, muskot och andra har utöver smak i maten även en viktig roll både förebyggande samt inom vård enligt urgamla indisk medicin – ayurveda.

Dag 5:
Tidigt på morgonen färd till Allapuzha, där ombordstigning på en husbåt för kryssning genom Keralas berömda backwaters –  ett nätverk som består av ett helt unikt ekosystem av kanaler, floder och sjöar som byggdes ursprungligen för att frakta kryddor, frukter och ris och är idag en stor turistattraktion och ligger på topplistan över Indiens främsta upplevelser. Luta dig tillbaka i solstolen och njut av lugn och ro medan det vackra landskapet glider förbi. Övernattning ombord på husbåten.

Dag 6:
Efter den magiska soluppgången över vattnet och en välsmakande frukost ombord, transfer vidare till sol och bad ort för lata dagar.

INGÅR enligt program:
• Transfers med bil och chaufför
• Boende på bra turistklass hotell med frukost
• Helpension på husbåten
• Rundturerna med engelsktalande guide inkl. entreavgifter

Ingår ej:
• Visum till Indien
• Personliga utgifter och övrigt som inte på ingår sidan

 

TILLVALSMÖJLIGHETER:

• Flyg till Kochi tex. från Arlanda fr. 7000 kr t/r
• Förlängning av resan med t.ex. sol och bad eller andra destinationer
• ayurveda behandlingar/yoga klasser
• Enkelrum
• Avbeställningsskydd/Reseförsäkring

Barnrabatter finns 0-11 år

Visum behövs till Indien och söks hos India Visa Application Centre
Passet ska vara giltigt i sex månader efter hemkomsten från Indien samt ha minst två tomma sidor.

Visum för vistelse upp till 30 dagar: Sök online här    (klicka sedan på “e-TOURIST VISA – eTV”)

För visum över 30 dagars vistelse: (upp till 6 månader från datumet visumet instämplats i passet) Visumkontorets hemsida 

Indcens Nyhetsbrev!

Registrera dig, bli inspirerad och ta del av våra exklusiva specialerbjudanden! Vi skickar enbart ut relevant information!