Indcen ResorIndcen Resor
Forgot password?

Ett äventyr på räls genom Indien!

Ett äventyr på räls genom Indien!

Det blir allt mer populärt att resa med tåg – vilket vi är mycket glada över! Boka en resa där du väl på plats utnyttjar Indiens fantastiska nätverk av tåg, det är en upplevelse att ta sig fram via rälsen och du kommer närmre det spännande livet bortom turiststråken. Samtidigt tar du del av några av Indiens mest populära sevärdheter och avslutar resan med sol och bad i södra Indien. Res mer hållbart, gör något annorlunda och få ut lite mer av din semester – det finns många fördelar med att boka tågbiljetterna innan avresa, skicka in en intresseanmälan så hjälper vi dig! 

Har du redan bokat resan till & från Indien? Hör med oss för prisavdrag! Vi skräddarsyr alltid helt efter dina önskemål. 

Resplan & höjdpunkter
Dag 1: Flyg till Delhi
Dag 2: Delhi (sightseeing)
Dag 3: Delhi – Agra – Jaipur
Dag 4: Jaipur (Amber Fort, Hawa Mahal & City Palace)
Dag 5: Jaipur – Mumbai (nattåg)
Dag 6: Mumbai
Dag 7: Mumbai (Elephanta Island & sightseeing)
Dag 8: Mumbai – Goa
Dag 9: Goa
Dag 10: Goa
Dag 11: Goa
Dag 12: Goa – Kochi (nattåg)
Dag 13: Kochi
Dag 14: Kochi (sightseeing)
Dag 15: Kochi – Alleppey (husbåt)
Dag 16: Alleppey – Kochi
Dag 17: Kochi – avgång hem

Dag 1: Flyg till Delhi

Dag 2: Ankomst Delhi
Välkomna till Indien! Vid ankomst möts ni vid flygplatsen med transfer till hotell. Delhi är en härlig stad där två världar möts – Old Delhi med sina smala gränder, marknader och moskéer, och sen har vi New Delhi med breda avenyer kantade av träd och pampiga regeringsbyggnader.

Efter att ha gjort er hemmastadda på hotellet så följer en guidad tur i Old Delhi! Ni tar en klassisk cykel-rickshawtur genom gränderna fram till vackra Jama Masjid, en av Indiens största moskéer. Kör även förbi Red Fort. Spendera eftermiddagen med sightseeing i New Delhi där ni bland annat besöker pampiga Qutub Minar som sträcker sig 73 meter mot himlen – vilket gör det till Indiens största torn byggt i sten! Kör även förbi landmärket India Gate, presidentens bostad och andra regeringsbyggnader.

Dag 3: Delhi – Agra – Jaipur
08:10 – 09.55 (Tåg Delhi – Agra)
Transfer till tågstationen för att ta tåget från Delhi till Agra. Väl framme i Agra har ni hela dagen för att besöka vad som med största sannolikhet står på varje resenärs bucket list – vackra Taj Mahal, ett av världens sju nya underverk. Ett palats som med sin vita marmor är bländande vackert, ta vara på stunden och fyll kameran med bilder! Fortsätt vidare mot en annan fascinerande byggnad – Agra Fort. Vackert byggd i röd sandsten ligger fortet bara ett par kilometer från Taj Mahal.

18:00 – 22:50 (Tåg Agra – Jaipur)
Efter en dag i Agra är det dags att hoppa på tåget igen, nu åker ni vidare mot den rosa staden Jaipur. Ni anländer strax före 23:00 och checkar då in på hotell.

Dag 4: Jaipur
Jaipur är Rajasthans huvudstad, maharadjornas rosa stad. I basarerna pågår affärerna för fullt och det säljs allt från kryddor till mattor och ädelstenar. Glöm inte att pruta om du vill shoppa! 

Utforska Jaipur ordentligt, börja med ett besök till Amber Fort – en fascinerande gammal fästning full med gårdar och hallar. Många av rummen har härliga väggmålningar med ädelstenar och speglar inlagda i väggarna. Mest intressant är kanske Sheesh Mahal (spegelsalen) där lampbelysningen återspeglas i alla speglarna som på så sätt belyser rummet. På vägen tillbaka gör ni ett fotostopp vid Hawa Mahal, vindarnas palats – en utsmyckad fasad varifrån hovets damer kunde titta ut på det vardagliga livet utanför utan att själva bli sedda. Fortsätt eftermiddagen med ett besök till City Palace, ett museum som tidigare var bostad åt Maharadjan. En liten del av palatset används fortfarande av den kungliga familjen i Jaipur. Området är vackert dekorerat och muséet innehåller bland annat en imponerande samling av gamla vapen, textiler och kostymer. Besök även Jantar Mantar – det största observatoriet i världen byggt av sten och marmor. Delar av observatoriet är fortfarande i drift.

Dag 5: Jaipur – Mumbai
14:00 – 07:40 (Tåg Jaipur – Mumbai)
Morgonen är fri, och på eftermiddagen är det dags att hoppa på tåget för vidareresa mot Mumbai – gör er hemmastadda och vila ut på resans första nattåg!

Dag 6: Mumbai
Efter en lång tågresa vaknar ni nu äntligen upp i Mumbai – en otrolig stad med kontraster som ingen annanstans. Staden hamnade i rampljus i samband med Gregory David Roberts bok Shantaram, en fängslande berättelse som väckte mångas intresse för staden. Mumbai består av lyx och fattigdom, skyskrapor och slumområden. Spendera dagen med att upptäcka staden på egen hand!

Dag 7: Mumbai
Idag gör ni en dagsutflykt till Elephanta Island i Arabiska havet, strax utanför Mumbai. Ni tar båt till ön som framför allt är känd för sina grott-temel – Elephanta Caves. Platsen är tillägnad den hinduiske guden Shiva och är sedan 80-talet utsedd till UNESCO’s världsarvslista. Under eftermiddagen fortsätter ni upptäcka Mumbai City vilket självklart inkluderar Gateway of India som har blivit lite av en symbol för staden. Även besök till bland annat den vackra tågstationen och Dhobi Ghat – här tvättar folk sina kläder och hänger ut, ett populärt motiv om du vill fotografera!

Dag 8: Mumbai – Goa
05:25 – 14.10 (Tåg Mumbai – Goa)
Det blir ett tidigt morgontåg till Goa och ni anländer runt 14 på dagen. Goa ligger vid Indiens kust och brukar kallas för ”Indien light”. Enda in på 60-talet var det en portugisisk koloni, vilket blir påtagligt i och med alla bevarade kyrkor. Goa är ett strandparadis känt för bland annat långa stränder och kryddplantage, men det är mycket mer än så. Det finns gott om bra restauranger, djungel, aktiviteter och perfekta ställen för att utöva yoga! Små fiskebyar som Agonda eller ställen där du kan festa natten lång – Goa har helt enkelt något för alla.

Dag 9 – 11: Goa
Spendera dagarna i Goa på egen hand, slappna av med sol och bad, gå på museum eller varför inte besöka en ekologisk kryddodling? Du väljer!

Dag 12: Goa – Kochi
19:40 – 10:50 (Tåg Madgaon – Ernakulam)
På kvällen tar ni nattåget vidare söderut!

Dag 13: Kochi
Nu vaknar ni upp med kokospalmer utanför tågfönstret. Kochi ligger i Kerala, som sägs ha högst jämställdhet i hela Indien, även skriv- och läskunnigheten är högre här än i andra delar av landet. Det finns gott om härliga backwaters med nät av floder, mängder av plantager och långa sandstränder. Kerala är helt enkelt ett litet paradis som inte kommer lämna dig oberörd. Vid ankomst transfer till hotell, spendera dagen på egen hand!

Dag 14: Kochi
Ägna dagen åt att lära känna Kochi bättre – besök bland annat St. Francis Church och Mattancherry vilket inkluderar Indiens äldsta judiska synagoga och det holländska palatset, båda från 1500-talet. Under kvällen får ni ta del av en autentisk Kathakali Dance Show på en lokal teater!

Dag 15: Kochi – Alleppey
Med transfer tar ni er till Alleppey, eftersom ni befinner er i Kerala är det självklart att ni ska bo en natt på husbåt i Keralas backwaters. Gå ombord på en traditionell Ketuvallam (en ris-båt), som är ombyggd till husbåt med både sovrum och toalett. Båtarna brukade användas för att frakta ris. Kryssa fram på Keralas lugna backwaters genom smala kanaler med vyer över fält, kokospalmer och frodig grönska. En häftig upplevelse!

Dag 16: Alleppey – Kochi
Ni vaknar upp på husbåten och tar er sedan tillbaka till Kochi, dagen är fri!

Dag 17: Kochi – hemfärd
Nu närmar sig resan sitt slut och vår representant möter er på hotellet för att hjälpa till med transfer till flygplatsen för ert flyg hemåt.

INGÅR
• 12 nätters boende på hotell inkl. frukost, del i dubbelrum
• 2 nätters nattåg
• 1 natt på husbåt inkl. helpension
• All transfer enligt program
• Train Fare A/C chair car Delhi – Agra
• Train Fare A/C 3 TIER Agra – Jaipur
• Train Fare A/C 2 TIER Jaipur – Mumbai
• Train Fare A/C chair car Mumbai – Goa
• Train Fare A/C 2 TIER Goa – Kochi
• Entréavgifter
• Engelsktalande guide
• Cykel rickshaw-tur
• A
lla skatter & avgifter

HOTELL (1:a class)
Delhi – The Royal Plaza
Jaipur – Alsisar Haveli
Mumbai – Fariyas
Goa – Royal Orchid Resort & Spa
Kochi – Crowne Plaza
Alleppey – Husbåt
Kochi – Holiday inn

INGÅR EJ

  • Flygresan

•  Visum, personliga kostnader & övrigt som inte nämns ovan 

 

Visum till Indien behövs!

Alternativ 1. E-Visum (visa on arrival) Söks senaste 5 dagar före avresan. Obs. Har man urspung från någon av Indiens grannländer så visumet alltid sökas fysiskt hos Indiska Ambassaden dvs. inte e-visum!

Klicka här för att komma till e-visum ansökningssida!

Behöver du hjälp med ovan? du kan kontakta oss på Indcen Resor.

Alternativ 2. Visum som kan sökas på ambassaden och blir stämplat i passet inför resan:  Indiens ambassad i Stockholm: Kornhamnstorg 4, 111 27, Stockholm.

OBS! Passet måste alltid vara giltigt i sex månader efter hemkomsten från Indien!

Regler kan ändras med kort varsel – aktuell information finns på ambassadens hemsida –  kontrollera i samband med att du ska ansöka om visum.

Felaktigt visumformulär eller inbetalning kan medföra extra avgifter och försening i hanteringen.

Man kan bli nekat e-visum med hänvisning att söka hos ambassaden. Erlagt avgift återbetalas inte.

// Tracker från Sami