Indcen ResorIndcen Resor
Forgot password?

Tigersafariresa

Delhi Indien
Rundresor 🏯Safariresor 🐾

26.700 kr

Intresseanmälan

Tigersafari 

En resa till Indiens nationalparker 

Är du nyfiken på varifrån Kipling fick inspiration till Djungelboken? Boka en tigersafariresa så får du svaret! Besök Indiens bästa tigerparker i kombination med storstäder som Delhi och Mumbai. I resan ingår även världsberömda Taj Mahal och de 1000 år gamla templen i Khajuraho! En perfekt blandning för Indienresan.

Resplan & höjdpunkter
Dag 1: Flyg till Delhi
Dag 2: Ankomst Delhi
Dag 3: Delhi – Agra (Taj Mahal & Agra Fort)  
Dag 4: Agra – Khajuraho
Dag 5: Khajuraho (tempelvandring)
Dag 6: Khajuraho – Bandhavgarh
Dag 7: Bandhavgarh (Indiens tigertätaste nationalpark)
Dag 8: Bandhavgarh – Kanha  
Dag 9: Kanha (inspiration till Djugelboken)
Dag 10: Kanha – Nagpur – Mumbai
Dag 11: Mumbai
Dag 12: Avresa Mumbai (ankomst till Sverige samma dag)

 

 

 

Dag 1: Flyg till Delhi

Dag 2: Ankomst Delhi
Ankomst till Delhi och transfer till hotell. Huvudstaden Delhi består av Old Delhi och New Delhi. Staden har ett fantastiskt gatuliv med intensiva färger, dofter och smaker. Den gamla delen av staden rymmer massor av basarer, trånga gränder, fisk- och köttmarknader och har Indiens största moské, varifrån ni tar en spännande cykel-rickshawtur till Röda Fortet! Passera på vägen Chandni Chawk-basaren. Övernattning på hotell.

Dag 3: Delhi – Agra
Färd till Agra med Indiens snabbaste tåg, endast 2 timmars restid!
Besök Taj Mahal – ett av världens sju underverk som med största sannolikhet står på varje resenärs bucket list. Taj Mahal tog 22 år att bygga och är bländande vacker med sin vita marmor. Mogulkejsaren Shah Jahan lät bygga Taj Mahal i mitten av 1600-talet till minne av sin hustru. På andra sidan floden finns Agra Fort, en mur byggd av röd sandsten som rymmer den vackra pärlemoskén, trädgårdar och många andra palats. Övernattning på hotell. 

Dag 4: Agra – Khajuraho
Efter frukost åk till Jhansi och vidare till den lilla byn Khajuraho. Tid för avkoppling och övernattning på hotell.

Dag 5: Khajuraho
Besök Khajurahos unika tempel som byggdes under Chandela-dynastin kring år 1000. Templen är kända för sina levande utsmyckningar, ofta erotiska motiv! Det pratas en hel del om varför motiven är erotiska, och en teori är att det användes som undervisning i Kamasutra. De spektakulära konstverken finns idag med på UNESCO:s världsarvslista. Eftermiddagen är fri för egna strövtåg eller avkoppling vid poolen. Övernattning på hotell.

Dag 6: Khajuraho – Bandhavgarh
Efter frukost åker ni landvägen till Bandhavgarh, Indiens tigertätaste nationalpark. Förutom det omfattande beståndet av tigrar finns här även en stor mångfald av exempelvis indisk bisonoxe, axishjort, en rad reptiler såsom kobra, pytonorm och ödlor, samt ett rikt fågelliv. Övernattning i Safari Lodge.

Dag 7: Bandhavgarh
Dagen ägnas åt safari på morgonen och eftermiddagen. Upplev nationalparkens fantastiska djur och omgivning. Övernattning i Safari Lodge.

Dag 8: Bandhavgarh – Kanha
Transfer till Kanha – platsen som Rudyard Kipling inspirerades av när han skrev Djungelboken. I Kanha nationalpark lever djur som tigrar, leoparder, läppbjörnar, barasingahjort, indisk gaur (vildbufflar) och vildsvin. Tillsammans med Bandhavgarh utgör Kanha nationalpark ett av Indiens vackraste ekosystem.
Övernattning i Safari Lodge.

Dag 9: Kanha
Safari på morgonen och eftermiddagen – lär känna Kanha nationalparks underbara fauna. Övernattning i Safari Lodge.

Dag 10: Kanha – Nagpur – Mumbai
Efter frukost transfer till Nagpur därifrån flyg till Indiens finanscentrum – Mumbai. Transfer till hotell. Övernattning på hotell.

Dag 11: Mumbai
Kontrasternas Mumbai! Beskåda den vackra järnvägsstationen Victoria Terminus, Gateway of India – beläget vid havet och granne med det lyxiga Taj Mahal Hotel. Besök de hängande trädgårdarna varifrån du får en hänförande utsikt över Colaba-distriktet. Mumbai bjuder på en unik atmosfär och stora kontraster med caféer, restauranger, shoppinggallerior, kaotisk trafik och stora slumområden – en utmaning och fröjd för alla sinnen. Övernattning på hotell. 

Dag 12: Avgång Mumbai
Transfer till flygplatsen för hemresa. Ankomst Sverige samma dag.

INGÅR
Boende i dubbelrum inkl. frukost

Helpension under safarivistelser
Transfers och transporter  (flyg/tåg)
Engelsktalande guide
Entréavgifter
Safaris

INGÅR EJ
Visum
Personliga utgifter och övrigt som inte är nämnd ovan
Avbeställningsskydd/Reseförsäkring

TILLVAL
Flyg  till Indien
Enkelrum
Förlängning av resan 

Barnrabatter finns 0-11 år

Visum till Indien behövs!

E-Visum / visa on arrival –  Nyhet! för vistelse upptill 60 dagar. Ska sökas senast 5 dagar före avresa. Hemsidan kräver snabb ifyllning av svar till frågorna samt skannad pass och bild på sökande. Man ska inte ha ursprung från Indiens grannländer – då ska visumet istället sökas på visumkontoret!
Klicka här för att komma till e-visum ansökningssida!

Indcen Resor kan hjälpa med sökandet av e-visumet – vi tar 350 kr  servicearvode utöver de 80 USD.
E-visumet mailas direkt till resenärens mail, godkännande ska skrivas ut och tas med för att bekräfta till flygbolaget att visumet finns att erhålla vid ankomst i Indien. Obs! Räkna med att det kan ta ca 1 timme extra vid ankomsten, så kom ihåg att ha marginal för eventuellt anslutningsflyg/tåg ifall du ska åka vidare på en gång.

Visum som stämplas i passet  –  Från och med den 11 maj 2020 är det inte längre möjligt att söka visum hos Cox & Kings Global Services.

2. Alla utländska medborgare som vill resa till Indien med ett regelbundet visum bör kontakta Indiens ambassad i Stockholm direkt från 11 maj 2020 på Adress: Kornhamnstorg 4, 111 27, Stockholm för visumtjänster.

3. Indiens ambassad i Stockholm kommer inte att vara ansvarig för någon tvist och / eller förlust som uppstått till följd av att ansökan lämnades in den 11 maj 2020 eller senare för att besöka Indien på M / s Cox & Kings Global Services Private Limited i Stockholm.

 

OBS! Passet måste vara giltigt i sex månader efter hemkomsten från Indien.

Då regler och avgifter kan ändras med kort varsel är det viktigt att du går in på hemsidan för aktuell information och kontroll i samband med att du ska ansöka om visum. Felaktigt visumformulär eller inbetalning kan medföra extra avgifter och försening i hanteringen.
På anvisning av Indiens regering har biometriska rutiner, (fingeravtryck och ansikstsscan) införts vid ansökan av visum till Indien.

// Tracker från Sami