Indcen Resor | Flyg, hotell, skräddarsyttIndcen Resor | Flyg, hotell, skräddarsytt
Forgot password?

Tigersafariresa

Indien
Safariresor 🐾

Boka tigersafari och besök Indiens bästa tigerparker och inspiration till Kiplings djungelbok. I resan ingår även det världsberömda Taj Mahal i Agra och de 1000 år gamla templen i Khajuraho.

Antal dagar: 12 dagar

Höjpunkter:

  • Bandhavgarh, Indiens tigertätaste nationalpark
  • Kanha nationalpark vilket inspirerade Rudyard Kipling om Djungelboken
  • Khajurahos unika tempel
  • Agra: besök vid Taj Mahal och Agrafortet
  • Huvudstaden Delhi
  • Mumbai

Resplan: Delhi – Agra – Khajuraho – Bandhavgarh – Kanha – Mumbai

Dag 1:
Flyg till Delhi.

Dag 2:
Ankomst transfer till hotellet. Huvudstaden Delhi består av gamla och nya del med ett fantastiskt gatuliv, intensiva dofter, smaker och ett rikt kulturarv. Den gamla delen av staden är dessutom ett gytter av basarer, trånga gränder, fisk- och köttmarknader och har Indiens största moské därifrån man tar en spännande cykelrikshaw tur till Röda Fortet genom Chandni Chawk basargatan.

Dag 3:
Tidigt på morgonen färd till Agra med Indiens snabbaste tåg, endast 2 två timmar. I Agra besök vid Taj Mahal, det världsberömda och fantastiskt ståtliga underverket som tog 22 år för 20 000 hantverkare att färdigställa. På andra sidan av floden finns Agrafortet, en imponerande 1500-talsfästning som byggdes av mogulhärskarna när Agra var deras huvudstad. Röda fortet, som det också kallas, inrymmer storslagna palats, salar, moskéer och trädgårdar. Hotell övernattning.

Dag 4:
Efter frukost till Jhansi och vidare till den lilla byn Khajuraho.
Hotell invkartering. Tid för avkoppling.

Dag 5:
Besök de Khajurahos unika tempel som byggdes under Chandela-dynastin kring år 1000. Templen är känt för sina levande skulpturer, vars tillkomst omgärdas med diverse spekulationer, som exempelvis att de skapades inom tantriska traditionen eller användes som undervisning bl a i Kamasutra. De spektakulära konstverken finns idag med på UNESCO:s världsarvslista. Eftermiddagen är fri för egna strövtåg eller avkoppling vid poolen.

Dag 6:
Efter frukost landvägen till Bandhavgarh, Indiens tigertätaste nationalpark och tidigare privat jaktmark för maharadjan av Rewa. Förutom det omfattande beståndet av tigrar finns här även en stor mångfald av exempelvis indisk bisonoxe, axishjort, en rad reptiler såsom kobra, pytonorm och ödlor, samt ett rikt fågelliv. Inkvartering i safarilodge.

Dag 7:
Dagen ägnas åt safari på morgonen och eftermiddagen – chansen att se och uppleva nationalparkens fantastiska djur och omgivning.

Dag 8:
Transfer till Kanha, platsen som Rudyard Kipling inspirerades av när han skrev Djungelboken. I Kanha nationalpark lever en mångfald av djur såsom tigrar, leoparder, läppbjörnar, barasingahjort, indisk gaur (vildbufflar) och vildsvin. Tillsammans med Bandhavgarh utgör Kanha nationalpark ett av Indiens vackraste ekosystem.
Inkvartering i safarilodge.

Dag 9:
Safari på morgonen och eftermiddagen och lär känna Kanha nationalparks underbara fauna.

Dag 10:
Efter frukost transfer till Nagpur därifrån flyg till Indiens finanscentrum – Mumbai. Ankomst transfer till hotell.

Dag 11:
Kontrasternas Mumbai! Beskåda den vackra järnvägsstationen Victoria Terminus, ett arkitektoniskt landmärke på väg till triumfbågen Gateway of India – beläget vid havet och granne med det lyxiga Taj Mahal Hotel. Besök de hängande trädgårdarna på en kulle med en hänförande utsikt över Colaba-distriktet. Mumbai bjuder på en unik atmosfär och stora kontraster med caféer, restauranger, shoppinggallerior, kaotisk trafik och stora slumområden – en utmaning för sinnen.

Dag 12:
Transfer till flygplatsen för hemresa. Ankomst Sverige samma dag.

Ingår enligt program:
• Boende med frukost förutom på safarivistelse helpension
• transfers och transporter  (flyg/tåg)
• rundturerna med engelsktalande guide och inträdes avgifterna
• safaris i parkerna

Tillkommer:
• Visum
• Personliga utgifter och övrigt som inte är nämnd ovan
• Avbeställningsskydd/Reseförsäkring

Tillval
• Flyg  till Indien
• enkelrum
• förlängning av resan

Barnrabatter finns 0-11 år

Visum behövs till Indien och söks hos India Visa Application Centre
Passet ska vara giltigt i sex månader efter hemkomsten från Indien samt ha minst två tomma sidor.

Visum för vistelse upp till 30 dagar: Sök online här    (klicka sedan på “e-TOURIST VISA – eTV”)

För visum över 30 dagars vistelse: (upp till 6 månader från datumet visumet instämplats i passet) Visumkontorets hemsida 

Indcens Nyhetsbrev!

Registrera dig, bli inspirerad och ta del av våra exklusiva specialerbjudanden! Vi skickar enbart ut relevant information!