Indcen Resor | Flyg, hotell, skräddarsyttIndcen Resor | Flyg, hotell, skräddarsytt
Forgot password?

Tigersafariresa

Indien
Rundresor 🏯Safariresor 🐾

Tigersafari 

En resa till Indiens nationalparker 

Är du nyfiken på varifrån Kipling fick inspiration till Djungelboken? Boka en tigersafariresa så får du svaret! Besök Indiens bästa tigerparker i kombination med storstäder som Delhi och Mumbai. I resan ingår även världsberömda Taj Mahal och de 1000 år gamla templen i Khajuraho! En perfekt blandning för Indienresan.

Resplan & höjdpunkter
Dag 1: Flyg till Delhi
Dag 2: Ankomst Delhi
Dag 3: Delhi – Agra (Taj Mahal & Agra Fort)  
Dag 4: Agra – Khajuraho
Dag 5: Khajuraho (tempelvandring)
Dag 6: Khajuraho – Bandhavgarh
Dag 7: Bandhavgarh (Indiens tigertätaste nationalpark)
Dag 8: Bandhavgarh – Kanha  
Dag 9: Kanha (inspiration till Djugelboken)
Dag 10: Kanha – Nagpur – Mumbai
Dag 11: Mumbai
Dag 12: Avresa Mumbai (ankomst till Sverige samma dag)

 

 

 

Dag 1: Flyg till Delhi

Dag 2: Ankomst Delhi
Ankomst till Delhi och transfer till hotell. Huvudstaden Delhi består av Old Delhi och New Delhi. Staden har ett fantastiskt gatuliv med intensiva färger, dofter och smaker. Den gamla delen av staden rymmer massor av basarer, trånga gränder, fisk- och köttmarknader och har Indiens största moské, varifrån ni tar en spännande cykel-rickshawtur till Röda Fortet genom! Passera på vägen Chandni Chawk-basaren. Övernattning på hotell.

Dag 3: Delhi – Agra
Färd till Agra med Indiens snabbaste tåg, endast 2 timmars restid!
Besök Taj Mahal – ett av världens sju underverk som med största sannolikhet står på varje resenärs bucket list. Taj Mahal tog 22 år att bygga och är bländande vacker med sin vita marmor. Mogulkejsaren Shah Jahan lät bygga Taj Mahal i mitten av 1600-talet till minne av sin hustru. På andra sidan floden finns Agra Fort, en mur byggd av röd sandsten som rymmer den vackra pärlemoskén, trädgårdar och många andra palats. Övernattning på hotell. 

Dag 4: Agra – Khajuraho
Efter frukost till Jhansi och vidare till den lilla byn Khajuraho.
Tid för avkoppling och övernattning på hotell.

Dag 5: Khajuraho
Besök Khajurahos unika tempel som byggdes under Chandela-dynastin kring år 1000. Templen är känt för sina levande utsmyckningar, ofta erotiska motiv! Det pratas en hel del om varför motiven är erotiska, och en teori är att det användes som undervisning i Kamasutra. De spektakulära konstverken finns idag med på UNESCO:s världsarvslista. Eftermiddagen är fri för egna strövtåg eller avkoppling vid poolen. Övernattning på hotell.

Dag 6: Khajuraho – Bandhavgarh
Efter frukost åker ni landvägen till Bandhavgarh, Indiens tigertätaste nationalpark. Förutom det omfattande beståndet av tigrar finns här även en stor mångfald av exempelvis indisk bisonoxe, axishjort, en rad reptiler såsom kobra, pytonorm och ödlor, samt ett rikt fågelliv. Övernattning i Safari Lodge.

Dag 7: Bandhavgarh
Dagen ägnas åt safari på morgonen och eftermiddagen. Upplev nationalparkens fantastiska djur och omgivning. Övernattning i Safari Lodge.

Dag 8: Bandhavgarh – Kanha
Transfer till Kanha – platsen som Rudyard Kipling inspirerades av när han skrev Djungelboken. I Kanha nationalpark lever djur som tigrar, leoparder, läppbjörnar, barasingahjort, indisk gaur (vildbufflar) och vildsvin. Tillsammans med Bandhavgarh utgör Kanha nationalpark ett av Indiens vackraste ekosystem.
Övernattning i Safari Lodge.

Dag 9: Kanha
Safari på morgonen och eftermiddagen – lär känna Kanha nationalparks underbara fauna. Övernattning i Safari Lodge.

Dag 10: Kanha – Nagpur – Mumbai
Efter frukost transfer till Nagpur därifrån flyg till Indiens finanscentrum – Mumbai. Transfer till hotell. Övernattning på hotell.

Dag 11: Mumbai
Kontrasternas Mumbai! Beskåda den vackra järnvägsstationen Victoria Terminus, Gateway of India – beläget vid havet och granne med det lyxiga Taj Mahal Hotel. Besök de hängande trädgårdarna varifrån du får en hänförande utsikt över Colaba-distriktet. Mumbai bjuder på en unik atmosfär och stora kontraster med caféer, restauranger, shoppinggallerior, kaotisk trafik och stora slumområden – en utmaning och fröjd för alla sinnen. Övernattning på hotell. 

Dag 12: Avgång Mumbai
Transfer till flygplatsen för hemresa. Ankomst Sverige samma dag.

INGÅR
Boende i dubbelrum inkl. frukost

Helpension under safarivistelser
Transfers och transporter  (flyg/tåg)
Engelsktalande guide
Entréavgifter
Safaris

INGÅR EJ
Visum
Personliga utgifter och övrigt som inte är nämnd ovan
Avbeställningsskydd/Reseförsäkring

TILLVAL
Flyg  till Indien
Enkelrum
Förlängning av resan 

Barnrabatter finns 0-11 år

Visum behövs till Indien och söks hos India Visa Application Centre
Passet ska vara giltigt i sex månader efter hemkomsten från Indien samt ha minst två tomma sidor.

Visum för vistelse upp till 30 dagar: Sök online här    (klicka sedan på “e-TOURIST VISA – eTV”)

För visum över 30 dagars vistelse: (upp till 6 månader från datumet visumet instämplats i passet) Visumkontorets hemsida 

Indcens Nyhetsbrev!

Registrera dig, bli inspirerad och ta del av våra exklusiva specialerbjudanden! Vi skickar enbart ut relevant information!