Indcen Resor | Flyg, hotell, skräddarsyttIndcen Resor | Flyg, hotell, skräddarsytt
Forgot password?

Maharadjornas Indien (Delhi, Jaipur, Bikaner, Jaisalmer, Jodhpur & Udaipur)

Maharadjornas Indien

En resa genom kungarnas land

Följ med på en resa genom maharadjornas land Rajasthan! Delstaten Rajasthan präglas av ökenstäder, kameler och mäktiga palats. Besök Amber Fort i den rosa staden Jaipur, upplev tusen och en natt i sagostaden Jaisalmer och se solen gå upp över Indiens mest romantiska stad Udaipur. En färgsprakande resa med många intryck!

*Det går självklart att planera in ett stopp vid Taj Mahal i Agra och/eller avsluta med sol och bad i Goa eller Kerala – hör med oss!

Resplan & höjdpunkter
Dag 1 – Flyg till Delhi
Dag 2 – Delhi (stadsrundtur)
Dag 3 – Jaipur ”den rosa staden”
Dag 4 – Jaipur (Amber Fort och Hawa Mahal)
Dag 5 – Bikaner
Dag 6 – Bikaner – Jaisalmer
Dag 7 – Jaisalmer (stadsrundtur & ökenutflykt)
Dag 8 – Jodhpur ”den blå staden”
Dag 9 – Udaipur
Dag 10 – Udaipur (båttur)
Dag 11 – Udaipur på egen hand
Dag 12 – Avgång

Dag 1: Avresa
Flyg till Delhi.

Dag 2: Delhi
Vid ankomst transfer till hotell. Rundtur i staden på eftermiddagen.

Här är staden där två världar möts, Old Delhi med sina trånga gränder och New Delhi med sina breda avenyer. En gammal stad med lång historia – färgsprakande och livlig!

Dag 3: Delhi – Jaipur
Färd genom den indiska landsbygden till den rosa staden Jaipur, en resa på ca 4 h. Checka in på Heritage hotell. På eftermiddag besök City Palace, den kungliga bostaden, som är en blandning av rajasthani- och mogularkitektur.

Dag 4: Jaipur 
Börja morgonen med ett besök vid Hawa Mahal, Vindarnas palats. En vacker, utsmyckad fasad där hovets damer förr i tiden kunde titta ut över den rosa staden utan att själva bli sedda. Besök sedan Amber Fort, en gammal fästning i rosa sandsten som rymmer flera sagolika palats. Sista etappen till fortet brukade i gamla tider ske på elefantrygg. Ägna resten av dagen åt att utforska spännande basarer!

Dag 5: Jaipur – Bikaner 
Vidare till öknens sista utpost – Bikaner, en resa på ca 5 timmar. En rastplats för karavanerna med handelsvaror som kryddor & tyger som skulle till marknaderna i Kairo och Damaskus. Besök på vägen ett minst sagt annorlunda tempel, Karni Mata Temple – även kallat råttemplet! Templet är bebott av råttor, och det sägs ge tur om en råtta korsar dina fötter. Checka in på hotell.

Dag 6: Bikaner – Jaisalmer
I Bikaner känns historiens vingslag tydligt med stadsmuren och fortet mitt ute i öknen. Besök det 500 år gamla Junagarh Fort, en mäktig upplevelse med vallgrav och vackert utsmyckade byggnader! Res sedan vidare till sagostaden Jaisalmer, en resa på ca 5 h. Inkvartering hotell.

Dag 7: Jaisalmer
Nu befinner du dig i Indiens sagostad. Besök den muromgärdade staden med sina vackra Havelis (köpmannahus) samsas med mysiga små affärer och restauranger. Besök Jaisalmer Fort från 1100-talet, byggt i gul sandsten som själva staden och som ser ut som guld.
På kvällen en exotisk ökentur med kamelridning, njut av underhållning och se hur solen går ner.

Dag 8: Jaisalmer – Jodhpur
Bilfärd till den blåa staden, Jodhpur. Hotell inkvartering. Mehrangarh Fort bjuder på en magnifik utsikt över den blå labyrint av gränder som tillsammans bildar staden. Jodhpur är en färgexplosion – drick en kopp chai, gå vilse och shoppa vackra tyger!

Dag 9: Jodhpur – Udaipur
Bilfärd till Udaipur, en resa på ca 5 timmar. Besök på vägen Ranakpur – ett fantastiskt utsmyckat tempelkomplex med över 1400 pelare – imponerande! Hotell inkvartering.

Dag 10: Udaipur 
När solen går upp över Lake Pichola i Udaipur är det lätt att förstå varför detta sägs vara Indiens mest romantiska stad. Besök City Palace och ta en båttur med underbar utsikt över staden och de två palatsen på sjön – Lake Palace (idag ett av världens dyraste och finaste hotell) och Jag Mandir.

Dag 11: Udaipur – Delhi
Förmiddagen är ledig för egna promenader på stadens lugna gator.
Flyg till Delhi på eftermiddagen och övernatta sista natten i Delhi.

Dag 12: Avgång hemåt eller vidare 
Transfer till flyget hemåt.

RESAN INKLUDERAR
•  Bra turistklasshotell med frukost

•  Inrikesflyg
•  Transfers med bil och chaufför
•  Rundturerna med engelsktalande guide & entréavgifter till monument

INGÅR EJ 
• Visum till Indien
• Personliga utgifter och övrigt som inte är inkluderat ovan

TILLVAL
• Flyg till Delhi
• Enkelrum
• Avbeställningsskydd/Reseförsäkring
• Förlängning av resan med t.ex. sol och bad i Goa, Kerala eller annan destination

Barnrabatter finns 0-11 år

Visum till Indien behövs!

E-Visum / visa on arrival –  Nyhet! för vistelse upptill 60 dagar. Ska sökas senast 5 dagar före avresa. Hemsidan kräver snabb ifyllning av svar till frågorna samt skannad pass och bild på sökande. Man ska inte ha ursprung från Indiens grannländer – då ska visumet istället sökas på visumkontoret!
Klicka här för att komma till e-visum ansökningssida!

Indcen Resor kan hjälpa med sökandet av e-visumet – vi tar 350 kr  servicearvode utöver de 80 USD.
E-visumet mailas direkt till resenärens mail, godkännande ska skrivas ut och tas med för att bekräfta till flygbolaget att visumet finns att erhålla vid ankomst i Indien. Obs! Räkna med att det kan ta ca 1 timme extra vid ankomsten, så kom ihåg att ha marginal för eventuellt anslutningsflyg/tåg ifall du ska åka vidare på en gång.

Visum som stämplas i passet  –  hanteringen sker hos visumkontoret.
David Bagaresgatan 26, Stockholm:
Klicka här för att komma till visumkontorets hemsida!

OBS! Passet måste vara giltigt i sex månader efter hemkomsten från Indien.

Då regler och avgifter kan ändras med kort varsel är det viktigt att du går in på hemsidan för aktuell information och kontroll i samband med att du ska ansöka om visum. Felaktigt visumformulär eller inbetalning kan medföra extra avgifter och försening i hanteringen.
På anvisning av Indiens regering har biometriska rutiner, (fingeravtryck och ansikstsscan) införts vid ansökan av visum till Indien.

Indcens Nyhetsbrev!

Registrera dig, bli inspirerad och ta del av våra exklusiva specialerbjudanden! Vi skickar enbart ut relevant information!