Indcen ResorIndcen Resor
Forgot password?

Maharadjornas Indien (Delhi, Jaipur, Bikaner, Jaisalmer, Jodhpur & Udaipur)

Addu Atoll Indien
Förstagångsresor 🐢Kulturresor 🙏Rundresor 🏯

15.000 kr

Intresseanmälan

Maharadjornas Indien

En resa genom kungarnas land

Följ med på en resa genom maharadjornas land Rajasthan! Delstaten Rajasthan präglas av ökenstäder, kameler och mäktiga palats. Besök Amber Fort i den rosa staden Jaipur, upplev tusen och en natt i sagostaden Jaisalmer och se solen gå upp över Indiens mest romantiska stad Udaipur. En färgsprakande resa med många intryck!

*Har du redan bokat flyg till Indien? Hör med oss för prisavdrag! Vi skräddarsyr alltid helt efter dina önskemål. 

Resplan & höjdpunkter
Dag 1: Flyg till Delhi
Dag 2: Ankomst Delhi
Dag 3: Delhi (sightseeing Old Delhi & New Delhi
Dag 4: Delhi – Mandawa
Dag 5: Mandawa – Bikaner (Junagarh Fort)
Dag 6: Bikaner – Jaisalmer
Dag 7: Jaisalmer (guidad tur + ökenutflykt) 
Dag 8: Jaisalmer – Jodhpur
Dag 9: Jodhpur – Ranakpur – Udaipur (Mehrangarh Fort)
Dag 10: Udaipur (Lake Piccola & City Palace)
Dag 11: Udaipur – Chittorgargh – Ajmer – Pushkar
Dag 12: Pushkar – Jaipur
Dag 13: Jaipur (Hawa Mahal & Amber Fort) 
Dag 14: Jaipur – Fatehpur Sikri – Agra 
Dag 15: Agra – Delhi – hemfärd (Taj Mahal) 

 

Dag 1: Flyg till Delhi

Dag 2: Ankomst Delhi  
Vid ankomst möts ni på flygplatsen, transfer till hotell för incheckning. Bekanta er med den här härliga staden där två världar möts, Old Delhi med sina trånga gränder och New Delhi med sina breda avenyer. En gammal stad med lång historia – färgsprakande och livlig!

Dag 3: Delhi
Efter frukost gör ni er första rundtur. New Delhi stoltserar med sina breda avenyer och regeringsbyggnader, kör förbi bland annat India Gate och Red Fort. I Old Delhi är gatorna livliga – ta en rishawtur genom charmiga marknaden Chandni Chowk och besök Mahatma Gandhis minnesmärke Raj Ghat. Här ligger även Indiens största moské Jama Masjid.

Dag 4: Delhi – Mandawa
Lämna Delhi och res vidare mot Mandawa. Checka in på hotell och utforska sedan stadens rika utbud av Hvelis (köpmannahus).

Dag 5: Mandawa – Bikaner
Vidare till öknens sista utpost – Bikaner. En rastplats för karavanerna med handelsvaror som kryddor & tyger som skulle till marknaderna i Kairo och Damaskus. I Bikaner känns historiens vingslag tydligt med stadsmuren och fortet mitt ute i öknen. Besök bland annat det 500 år gamla Junagarh Fort, en mäktig upplevelse med vallgrav och vackert utsmyckade byggnader!

Dag 6: Bikaner – Jaisalmer
Res vidare till sagostaden Jaisalmer, här har ni dagen fri!

Dag 7: Jaisalmer
Nu befinner du dig i Indiens sagostad. Besök den muromgärdade staden med sina vackra Havelis samsas med mysiga små affärer och restauranger. Besök Jaisalmer Fort från 1100-talet, byggt i gul sandsten som själva staden och som ser ut som guld. På kvällen en exotisk ökentur med kamelridning, njut av underhållning och se hur solen går ner.

Dag 8: Jaisalmer – Jodhpur
Efter frukost kör ni vidare mot den blå staden Jodhpur. Checka in på hotellet och ha resten av dagen fri. Jodhpur är en färgexplosion – drick en kopp chai, gå vilse och shoppa vackra tyger!

Dag 9: Jodhpur – Ranakpur – Udaipur
Gör en rundtur till bland annat Mehrangarh Fort, här får ni en magnifik utsikt över den blå labyrint av gränder som tillsammans bildar staden. Fortsätt mod Udaipur och stanna på vägen till i Ranakpur för att besöka Jain-templen.

Dag 10: Udaipur
När solen går upp över Lake Pichola i Udaipur är det lätt att förstå varför detta sägs vara Indiens mest romantiska stad. Besök City Palace och ta en båttur med underbar utsikt över staden och de två palatsen på sjön – Lake Palace (idag ett av världens dyraste och finaste hotell) och Jag Mandir.

Dag 11: Udaipur – Chittorgargh – Ajmer – Pushkar
Åk vidare mot Pushkar och gör ett par stopp på vägen. Börja med att stanna till vid Chittorgarh för ett besök till Chittorgarg Fort, fortsätt sedan vidare mot Ajmer, som är en av de viktigaste platserna för muslimska pilgrimer med sitt mausoleum. Väl framme i Pushkar checkar ni in på hotell!

Dag 12: Pushpar – Jaipur
Besök Brahma Temple och Pushkar Lake, sedan är dagen fri för att utforska Pushkars traditionella marknad. Under eftermiddagen kör ni vidare mot Jaipur, Rajasthans rosa huvudstad.

Dag 13: Jaipur
Börja morgonen med ett besök vid Hawa Mahal, Vindarnas palats. En vacker, utsmyckad fasad där hovets damer förr i tiden kunde titta ut över den rosa staden utan att själva bli sedda. Besök sedan Amber Fort, en gammal fästning i rosa sandsten som rymmer flera sagolika palats. Sista etappen till fortet brukade i gamla tider ske på elefantrygg. Ägna resten av dagen åt att utforska spännande basarer!

Dag 14: Jaipur – Fatehpur Sikri – Agra
På väg mot Agra gör ni ett stopp vid Fatehpur Sikri, staden som byggdes på 1500-talet men som snabbt övergavs. Idag är staden en populär sevärdhet med museum och pampiga byggnader. Sedan vidare mot Agra, hem åt magiska Taj Mahal.

Dag 15: Agra – Delhi, hemresa
Tidigt morgonbesök för att se soluppgången över Taj Mahal. Taj Mahal är ett av världens sju underverk som med största sannolikhet står på varje resenärs bucket list. Palatset tog 22 år att bygga och är bländande vackert med sin vita marmor. Mogulkejsaren Shah Jahan lät bygga Taj Mahal till minne av sin älskade hustru. Åk sedan vidare mot Delhis flygplats för flyg mot Sverige!

RESAN INKLUDERAR

• Flyg t/r Delhi 
• Bra turistklasshotell med frukost, del i dubbelrum
• Transfers med bil och chaufför
• Rundturerna med engelsktalande guide
• Entréavgifter till monument

INGÅR EJ 
• Visum till Indien
• Personliga utgifter och övrigt som inte är inkluderat ovan

TILLVAL
• Enkelrum
• Avbeställningsskydd/Reseförsäkring
• Förlängning av resan med t.ex. sol och bad i Goa, Kerala eller annan destination

Barnrabatter finns 0-11 år

Visum till Indien behövs!

E-Visum / visa on arrival –  Nyhet! för vistelse upptill 60 dagar. Ska sökas senast 5 dagar före avresa. Hemsidan kräver snabb ifyllning av svar till frågorna samt skannad pass och bild på sökande. Man ska inte ha ursprung från Indiens grannländer – då ska visumet istället sökas på visumkontoret!
Klicka här för att komma till e-visum ansökningssida!

Indcen Resor kan hjälpa med sökandet av e-visumet – vi tar 350 kr  servicearvode utöver de 80 USD.
E-visumet mailas direkt till resenärens mail, godkännande ska skrivas ut och tas med för att bekräfta till flygbolaget att visumet finns att erhålla vid ankomst i Indien. Obs! Räkna med att det kan ta ca 1 timme extra vid ankomsten, så kom ihåg att ha marginal för eventuellt anslutningsflyg/tåg ifall du ska åka vidare på en gång.

Visum som stämplas i passet  –  Från och med den 11 maj 2020 är det inte längre möjligt att söka visum hos Cox & Kings Global Services.

2. Alla utländska medborgare som vill resa till Indien med ett regelbundet visum bör kontakta Indiens ambassad i Stockholm direkt från 11 maj 2020 på Adress: Kornhamnstorg 4, 111 27, Stockholm för visumtjänster.

3. Indiens ambassad i Stockholm kommer inte att vara ansvarig för någon tvist och / eller förlust som uppstått till följd av att ansökan lämnades in den 11 maj 2020 eller senare för att besöka Indien på M / s Cox & Kings Global Services Private Limited i Stockholm.

 

OBS! Passet måste vara giltigt i sex månader efter hemkomsten från Indien.

Då regler och avgifter kan ändras med kort varsel är det viktigt att du går in på hemsidan för aktuell information och kontroll i samband med att du ska ansöka om visum. Felaktigt visumformulär eller inbetalning kan medföra extra avgifter och försening i hanteringen.
På anvisning av Indiens regering har biometriska rutiner, (fingeravtryck och ansikstsscan) införts vid ansökan av visum till Indien.

Indcens Nyhetsbrev!

Registrera dig, bli inspirerad och ta del av våra exklusiva specialerbjudanden! Vi skickar enbart ut relevant information!