Enligt en artikel i Dagens Nyheter är Filippinerna och Sri Lanka två heta resmål för svenskar som tröttnat på Thailand och vill uppleva ett mer genuint och annorlunda resmål.

– Filippinerna är en liten miniraket. De som har gjort Thailand men som ändå är sugna på lågpris, stränder, bad och öluff tycker då att Filippinerna är fantastiskt, säger Tobias Bestelid, chefredaktör för Vagabond, i artikeln.

Michael Unkuri, reserådgivare ser också ett stort ökat intresse för Sri Lanka.

– Jag får ofta höra att Sri Lanka är som Bali var för 20 år sedan. När man tänker Bali tänker man paradiset, och det är väldigt vackert men det är också australiensarnas favoritcharterplats. Många kan då bli lite besvikna. Sri Lanka har stränderna, palmerna och det där genuina, säger han.

Andra trender som är på frammarsch är att resan ska innehålla mer än bara sol och bad – resenärerna vill numera även aktivera sig på resan. Att åka på exotiska matlagningskurser och njuta av lokala kök, eller satsa på hälsa som yoga, meditation och träning blir allt mer populärt. Samt att få vara med om den där speciella upplevelsen som skiljer oss från mängden och gör att vi kan skryta lite för våra vänner och bekanta.

– Man vill ha unika upplevelser och det är lite av en lyxvara i dag. I vår värld med sociala medier där man direkt ser var folk varit och när, blir det unika viktigt. Rent allmänt handlar det nog också om image. Det är liksom lite ballare att har varit på Filippinerna än på Phuket, menar Tobias Bestelid.

Vi på Indcen Resor håller med om att Filippinerna och Sri Lanka är fantastiska destinationer, väl värda att besöka. Just nu har vi flera attraktiva paket till kampanjpris – läs gärna mer om vår  

Centara Ceysands Sri Lanka kampanj, en resa till den trevliga badorten Bentota med specialerbjudanden för barnfamiljer och bröllopspar och jubilarer. För att lära känna mer av detta intressanta land, passa på att kombinera vistelsen med en rundresa! I denna ingår en stadsrundtur i huvudstaden Colombo, besök i det största och bäst bevarade grottempelkomplexet, jeepsafari i nationalparken, guidning till de exotiska kryddorna, besök i det berömda Buddha tandtemplet, en traditionell dansföreställning och besök i elefantbarnhemmet med mera.

Söker du äventyret till havs och drömmer om att få se valhajen, världens största fisk, på nära håll? Boka en plats på den spännande kombinationsresan Oslob & Sumilon Island i Filippinerna, där du får möjlighet att delta i en spännande delfin- och valhajssafari! Vattenfall, djungler och en underbar dykning & snorkling får du också uppleva här.