Alexandra Cau, säljare på Indcen Resor, skriver om sin upplevelse på underbara Seychellerna:

 

”Den 9 juni blev jag som representant för Indcen Resor tillsammans med åtta andra resebyråer inbjudna till en studieresa till Seychellerna, arrangerad av flygbolaget Emirates och Seychellernas turistråd.

Vi stannade i fem nätter och under vår vistelse besökte vi fem olika öar: Mahe, Praslin, La Digue, Saint Anne och Silhouette Island. Syftet med resan var att lära känna de vackra öarna i Seychellerna bättre samt att göra hotellinspektioner. Under vår vistelse vi besökte vi hotellen H Resort, Beau Vallon Beach, Hilton Seychelles Labriz Resort & Spa, Kempinski Seychellerna Resort Hotel Coco de Mer & Black Parrot Suites, Constance Ephelia Resort & Spa, Avani Seychellerna Barbarons Resort & Spa, Carana Beach Resort, Ste Anne Resort Domaine de L’Orangeai, Le Reparation, Le Duc och Paradise Sun Hotel.

På ön Praslin fick vi uppleva Valle de Mai, en av Seychellernas två sevärdheter som finns med på Unescos världsarvslista. Det är ett sådant magnifikt ställe – man tror att detta en gång var den ursprungliga platsen för Edens lustgård! Här finns den legendariska Coco-de-Mer, världens tyngsta nöt, som växer högt uppe på gamla palmer i en urskog. Vi besökte också Anse Lazio Beach, den mest berömda stranden på Praslin och det med rätta; Anse Lazio kan lätt göra anspråk på att vara den perfekta tropiska paradisstranden och är ofta rankad som en av världens tio bästa stränder. Drömstranden Anse Lazio Beach är vackert inramad av granitklippor och med en mjuk vit sand som leder ner till det kristallklara vattnet, perfekt för bad och snorkling.

Vi besökte även La Digue, där man finner en av de mest orörda stränderna i Seychellerna – legendariska Anse Source d’Argent, som också är bland de mest fotograferade stränderna på jorden.

Jag har tidigare varit på Mauritius och trodde att Seychellerna skulle se ut ungefär likadant, men ack så fel jag hade! Både Mahe och Praslin är väldigt bergiga öar med mycket skog. La Digue är mer platt, vilket gör det enkelt om man vill hyra en cykel och utforska ön.

Man kan transportera sig mellan öarna med färja (Cat Cocos & Inter linje Ferry) eller med inrikesflyg från Mahe till Praslin, vilket bara tar 15 minuter. Planen är dock otroligt små och du får endast ta med 15 kilo, så om du har mycket bagage rekommenderar jag båten. Från Mahe till Praslin med båt tar det en timme och resan Praslin – La Digue går på en kvart.

Jag rekommenderar varmt Seychellerna – stränderna är fantastiska, maten är toppen och människorna är så vänliga och välkomnande!”

 

Sugen på att uppleva paradiset med egna ögon? Ta en titt på vår Seychellerna-sida, där vi lagt upp ett stort antal paketförslag. Just nu har vi dessutom ett flertal attraktiva kampanjer till öarna, välkommen in och botanisera här! Givetvis har vi också möjlighet att skräddarsy just din drömresa helt utifrån egna önskemål. Kontakta gärna våra proffsiga reseexperter Alexandra eller Micke för att få mer information, tips och inspiration!