Indcen ResorIndcen Resor
Forgot password?

Rundresa Costa Rica & Sol- & Bad (San José, Boca Tapada, La Fortuna, Monteverd, Manuel Antonio, Manuel Antonio, Turrialba & Puerto Viejo de Limón)

Costa Rica

19.750 kr

Intresseanmälan

Costa Rica – Rundresa Natur samt Sol- & Bad på Karibiensidan

Denna kombination ger er lite av varje. Lite av de ”must do´s” man som förstagångsresenär till Costa Rica gärna vill ha med, dvs området kring Arenal, Monte Verde och Manuel Antonio. Men också ett besök i de lite mindre besökta orterna Boca Tapada och Cerro de la Muerte. Ni avslutar med några nätter vid Karibienkusten för lite avkoppling med sol och bad i Puerto Vieja.

Dag 1 Flyg till San José
Dag 2 San José – Boca Tapada
Dag 3 Boca Tapada
Dag 4 Boca Tapada – Arenal Volcano
Dag 5 Arenal – Monteverde
Dag 6 Monteverde
Dag 7 Monteverde – Quepos / Manuel Antonio
Dag 8 Manuel Antonio
Dag 9 Quepos / Manuel Antonio – Dominical – Cerro de la Muerte
Dag 10 San Gerardo de Dota – Cartago – Turrialba
Dag 11 Turrialba – Limón – Puerto Viejo de Limón
Dag 12 Puerto Viejo de Limón
Dag 13 Puerto Viejo de Limón
Dag 14 Puerto Viejo de Limón – San José
Dag 15 Hemresa

DAGSPROGRAM:

DAG 1 Flyg till San José

Vid ankomst till San José blir du mött för transfer till ditt hotell.

Boende på Park Inn i ett standardum inklusive frukost.

DAG 2 San José – Boca Tapada (ca 150 km/ca 4 -5 tim)

Din hyrbil levereras till hotellet efter frukost och du påbörjar din resa till det avlägsna området Boca Tapada i norra delen av landet. Livet här är lugnt och skönt och i harmoni med naturen.

Den tropiska regnskogen är den främsta attraktionen och kan avnjutas till fots, via motorbåt eller kajak. En överraskande mängd fåglar kan upptäckas här, inklusive den stora gröna Aran, en utrotningshotad art.

Andra intressanta lokala djur som kan upptäckas är den lysande röda och blå giftpillsgrodan, olika aparter, sengångare och, med lite tur, tapirer och andra stora däggdjur.

Boende på Pedacito de Cielo i ett standardrum inkl frukost

DAG 3 Boca Tapada

Denna dag kan du nyttja för frivilliga aktiviteter (mot extra kostnad), då det finns mycket som erbjuds för att utforska i närområdet. Det finns till exempel en guidad vandring inne i en smaragdskogs (300 hektar skyddat område) där ni kommer att kunna utforska den magnifika flora och faunan. Det finns också en sjö som går 900 meter in i djungeln. Du kan använda kajaker som tar dig tyst genom regnskogen – ett av de bästa sätten att se djuren.

Boende på Pedacito de Cielo i ett standardrum inkl frukost.

DAG 4 Boca Tapada – Arenal Volcano (ca 100 km/3 tim)

Nästa etapp på resan tar dig genom stora fruktodlingar via Pital, Aguas Zarcas och Muelle till La Fortuna, som ligger vid foten av den berömda vulkanen Arenal. I La Fortuna, ett av de mest populära områdena för besökare, finns det många aktiviteter att välja på. Vi rekommenderar bland annat ett besök på Ecocentro Danaos där det finns en fjärilsträdgård, ormmuseum och en trädgård med medicinalväxter. Inför kvällen rekommenderas ett besök i en av de lokala varma källorna.

Boende på Lomas del Volcan i ett standardrum inklusive frukost.

DAG 5 Arenal – Monteverde (ca 100 km via Tilarán , ca 145 km via Las Juntas och Cañas/ca 3 ½ timmar)

På morgonen rekommenderas en gudiad tur (mot extra kostnad) eller ett besök till vulkanen på egen hand. Senare på dagen fortsätter du till Monteverde.
Boende på Cloud Forest Lodge i ett standardrum inklusive frukost.

DAG 6 Monteverde

Idag har du gott om tid på dig att njuta av de många intressanta utflykter och turer som området kring Monteverde erbjuder. Vi rekommenderar särskilt ett besök i reservaten i Monteverde och Santa Elena. Passa t.ex på att njuta av hängabroarna Selvatura som är ett system av hängbroar i trädkronorna i molnskogen. Santa Elena, en liten by nära Monteverde erbjuder även en fjärilsfarm , ett ormmuseum, ett kolibri galleri, en ostfabrik och mycket mer.

Boende på Cloud Forest Lodge i ett standardrum inklusive frukost.

DAG 7 Monteverde – Quepos / Manuel Antonio (ca 200 km/ca 4 ½ tim)

Idag fortsätter du mot Stillahavskusten, till området Quepos och Manuel Antonio, som är en mycket känd nationalpark. På vägen passerar du Carara Naitonal Park, där du kan passa på att göra ett stopp.
Denna park är ett levande exempel på vad en blandskog är: en biotop som är samtidigt milt tempererat och fuktigt. Den här blandningen i vädret är perfekt för de orkidéer som ni kommer att kunna beundra i sin naturliga miljö. Ändå är parkens huvudattraktion den stora röda scharlakansröda aran.

Boende Tabulia Tree i ett standardrum inklusive frukost.

DAG 8 Manuel Antonio

Även om Manuel Antonio är en av de minsta parkerna i Costa Rica, är det också en av de mest populära resmål för både turister och medborgare. Parken skyddar ett regnskogsområde på 4014 hektar och några av dess angränsande vackra stränder. På promenadstråken inne i parken kommer ni ha chansen att observera fåglar och olika djur och ni kan även stöta på en ekorrapa här och där. Parken är stängd på måndagar.

Boende Tabulia Tree i ett standardrum inklusive frukost.

DAG 9 Quepos / Manuel Antonio – Dominical – Cerro de la Muerte (ca 140 km/ca 3 tim)

Färden fortsätter söderut och passerar över Cerro de la Muerte som med sina 3 400 m ö h är det högsta bergspasset i Costa Rica. Du fortsätter mot Salsipuedes de Dota där du stannar över natten. Detta område är det bästa i Costa Rica för att observera Quetzal, en blyg och färgglad fågel som en gång dyrkades av mayafolket och andra urinvånare.

Boende på Quetzals Paradise i en juniorsvit, inklusive frukost och middag.

DAG 10 San Gerardo de Dota – Cartago – Turrialba (ca 95 km/ca 2 tim)

De tidiga morgontimmarna är den bästa tiden att ta en promenad genom den vackra molnskogen – perfekt för fågelskådning. Senare denna dag fortsätter du via Cartago till Turrialba.

När ni är i närheten av Cartago kanske du vill passa på att besöka Lankester Gardens för att beskåda de vackra orkidéerna och Bromeliasamlingar som finns där, eller klättra uppför vulkanen Irazú. Väl där och om vädret tillåter kommer ni att kunna se vulkanens jadegröna kratersjö. Vid optimala väderförhållanden kan du även få en fantastisk utsikt över både Atlanten och Stilla havet.
Boende på Casa Turire i ett standardrum inklusive frukost.

DAG 11 Turrialba – Limón – Puerto Viejo de Limón (ca 165 km/ca 3 ½ tim)

Idag fortsätter du till Limón och den karibiska kusten, för att slutligen nå den kosmopolitiska strandstaden Puerto Viejo.

Boende på Cariblue i en bungalow inklusive frukost.

DAG 12 Puerto Viejo de Limón
Hundra meter bort från Cariblue hittar du Cocles beach. Vi rekommenderar dock att du utforskar stränderna längre söderut, där du hittar lugnare och mer enskilda vita sandstränder.

Boende på Cariblue i en bungalow inklusive frukost.

DAG 13 Puerto Viejo de Limón

Ännu en dag i lugn och ro på egen hand, med tid att njuta av den karibiska kusten.
Boende på Cariblue i en bungalow inklusive frukost.

DAG 14 Puerto Viejo de Limón – San José (ca 220 km/ ca 4 ½ tim)

På morgonen kan du njuta en sista stund av de härliga stränderna och atmosfären i denna fina kuststad. Ni beger er lite senare av, tillbaka mot San José via Limón , Siquirres , Guápiles och Braulio Carrillo National Park. Ni lämnar tillbaka hyrbilen i San José denna dag.

Boende Park Inn i ett standardrum inklusive frukost

DAG 15 Hemresa

Efter frukost blir du hämtad för transfer till flygplatsen, för incheckning och färd hem.

Om du önskar privat transfer istället för att själva köra en hyrbil blir pristillägget 4300 kr/person.

INGÅR PAKETPRIS:
 Flyg till San José tur och retur inklusive flygskatt
 14 nätter boende enligt program
 Transfer och måltider enligt beskrivning
 13 dagar hyrbil hämtas dag 2 kl 08:00 i San Jose, lämnas dag 14 kl 18.00 i San José inkl GPS samt LDW (basförsäkring) och SPP
 Delad transfer in/ut San José

INGÅR EJ:
 Dricks
 Avreseskatt i San José , US $ 29 – . Per person
 Valfria aktiviteter
 Personliga utgifter
 Kostnader i samband med hyrbil som t.ex ev ytterligare försäkringar, parkeringsavgifter, väganvändningsavgifter, bensin etc)

Om ni önskar privat transfer istället för att själva köra en hyrbil blir pristillägget ca 2900 kr/person.

Paketpris avser per person i delat dubbel- eller trippelrum, tillägg singelrum (eget rum). Barnrabatter finns 0-11 år. Pris avser lägstaprisperioder i mån av platser lediga, tilläggsperioder förekommer på flyg & boende. Kampanjer med lägre flygpriser förekommer också.

CARIBLUE BEACH & JUNGLE RESORT (***).
Adress: Talamanca Caribe Sur, Limón, 70403, Costa Rica.
Web: www.cariblue.com.

Trevligt mellanklassboende beläget i en vacker tropisk trädgård med stora djungelträd och frodig tropisk grönska med naturen inpå knutarna (här finns ett rikt djur- & fågelliv). Beläget ca 2 km söder om Puerto Viejo och endast ca 100 meter från Karibiska Havet & stranden (via en mindre stig och över gatan Puerto Viejo/Manzanillo, ca 2 minuters promenad). Avstånd till huvudstaden San José ca 4,5 timmar med bil.

Hotellet har en Mediterranean Style och har en mysig djungel- & tropikkänsla. Hotellet erbjuder sina gäster faciliteter som t ex tropisk trädgård, pool, poolbar, barnpool, soldäck, solsängar, parasoll, Spa, massage, skönhetssalong, reception/lounge, restaurang & bar, butik, spelrum, utflyktsdisk, cykeluthyrning m m. Hotellet har endast 23 rum med mycket träkänsla & karibiska färger i antingen 2-våningsbyggnader eller fristående Chalets/Bungalows. Alla rum är utrustade med minst takfläkt, tv, telefon, safe, hårtork, Wi-Fi (gratis), terrass eller balkong & dusch/wc m m. Standard Rooms (7 st) saknar a/c medans övriga Chalets/Bungalows även har a/c (16 st). De flesta rum har en egen mysig hammock.

Välj mellan Standard A/C Room, Superior A/C Room, Deluxe A/C Room, Junior Suite A/C Room & Jungle Family House A/C Room (prisskillnader finns). I rumspriset ingår frukostpension. Barnrabatter finns 0-11 år. Honeymoonspecials på request basis (måste förbokas!).

// Tracker från Sami