Indcen ResorIndcen Resor
Forgot password?

Monteverde Cloud Forest Cloud Forest Lodge (3*) Chalet Room Costa Rica

Costa Rica

2.150 kr

Intresseanmälan

Costa Rica – Monteverde Cloud Forest
(3 dagar/2 nätter & påbyggnadspaket)

En händelserik resa till regnskogen!

Grymt är det enda ordet för att beskriva den storslagna naturen och regnskogen. Områdets viktigaste stad är Santa Elena, som erbjuder ett urval av restauranger och butiker. Djurälskare kommer att njuta av ormhuset, fjäril- eller kolibri trädgården och Monteverdes berömda ostfabrik är också väl värt ett besök. Monteverde ligger på 1.400 till 1.600 meter över havet, så det blir ganska kallt på natten. Områdets klimat kan klassificeras som ett stimulerande klimat – perfekt att aktivt utforska regionen.

INGÅR PAKETPRIS (EX. SAN JOSÉ):

• 2 nätters boende på Cloud Forest Lodge (***)
• Måltider enligt program
• 1 alkoholfri dryck per måltid
• Utflykter enligt program
• Transport enligt program

Pris avser per person i delat dubbel- eller trippelrum. Tillägg enkelrum. Barnrabatter finns. Tilläggsperioder på boende förekommer.

DAGSPROGRAM:

DAG 1:
Upphämtning på ert hotell i San José med en kollektiv buss (Interbus) som tar er till Monteverde via Puntarenas. De sista 35 km är vägen ganska så ojämn så det är en ganska guppig resa. Resten av dagen till egna aktiviteter. Ni kanske vill boka en tur i hotellets reception. Vi rekommenderar starkt att ni rådgör med hotellets rådgivare först, då han gärna berättar allt om dem olika aktiviteter som finns att göra samt hjälper till med att skräddasky era utflykter. Övernattning på Cloud Forest Lodge.

DAG 2:
Idag hämtas ni vid hotellets reception ca kl. 08.30 för en utflykt till Selvatura Hanging Bridges. Dessa broar är spår som är byggt i regnskogen som tar er till högre höjder upp i träden där ni noga kan följa den rika biodiversitten i regnskogen. Om ni är en uppmärksam betraktare kan ni även få en skymt av den mystiska quetzalen. Det tar ungefär två och en halv timme för att utforska reservatet i sin helhet. På eftermiddagen vid ca 13.30 kommer du att delta i en guidad (engelska/spanska) kaffe tur och lär er allt om denna mycket viktiga exportvara. Ni kommer att besöka en kaffeplantage för att lära er allt om den mystiska bönan och självklart kommer ni också få chansen att smaka på en kopp av denna mycket aromatiska dryck.
Övernattning på Cloud Forest Lodge.

DAG 3:
På morgonen tid för egna aktiviteter. På eftermiddagen lämnar ni regnskogens paradis och köra tillbaka till San José i en kollektiv buss (Interbus).

MONTEVERDE CLOUD FOREST LODGE (***).
Adress: P.O Box 531-1000, Northern Tilaran Mountain Range, Santa Elena 232-5150, Costa Rica.
Web: www.monteverdecloudforestlodge.com.

Detta är en mycket trevlig lodge perfekt för naturälskare och för människor som tycker om och njuter av livet. Gäster på Cloud Forest Lodge kommer att älska ställets lugna och ekologiska atmosfär och utomhus tillgänglighet. Här finns ca 5 km av vandringsleder som stäcker sig över hela skogen. Här finns minst 180 olika fågelarter som har observerats. Uflykter till fjäril- och orkidé trädgården kan ordnas, liksom ett besök till en ostfabrik, där ni kan läsa om den fascinerande historien om denna region och prova lokal ost och glass.

Detta är ett ganska enkelt hotell men charmigt på sitt eget sätt. De har en trevlig restaurang med några fågelholkar, där ni kan se de färgglada fåglarna äta. Om man går tyst och försiktigt kan man observera olika vilda djur på vandringslederna. Området och vandringsleder på egendomen är fantastiskt! Canopy Tour, The Coffee Tour, The Night Tour och hästridningsturer är några av de aktiviteter som kan göras här på logen. Ägarens filosofi är helt enkelt: tillbaka till naturen utan distraktioner.

// Tracker från Sami