Indcen ResorIndcen Resor
Forgot password?

Naturupplevelsernas Paradis (San José, Tortuguero, La Fortuna, Monteverde & Rincón de la Vieja) Costa Rica

Costa Rica

18.500 kr

Intresseanmälan

Costa Rica – Naturupplevelsernas Paradis

Denna resa ger dig det bästa av Costa Rica. Efter första natten i San José blir det Tortugero några dagar för att sedan fortsätta till Sarapiquí, Monteverde, La Fortuna/Arenal och Rincón de la Vieja.´Eftersom Costa Rica är ett litet land hinner man med mycket även på relativt kort tid – utan att för den skull behöva stressa.

Dag 1 – Flyg till San José
Dag 2 – San José – Guápiles – Tortuguero
Dag 3 – Tortuguero National Park
Dag 4 – Tortuguero – Guápiles – Sarapiquí
Dag 5 – Sarapiquí – La Fortuna
Dag 6 – La Fortuna
Dag 7 – La Fortuna – Monteverde
Dag 8 – Monteverde
Dag 9 – Monteverde – Rincón de la Vieja
Dag 10 – Rincón de la Vieja
Dag 11 – Rincón de la Vieja – San José
Dag 12 – Hemresa

DAGSPROGRAM:

DAG 1 Flyg till San José

Vid ankomst till Costa Rica, efter passkontrollen, kommer vår representant att vänta på er och följa er genom bagageutlämningen och tullen till utgången av flygplatsen.

Transfer till hotell Park Inn.

DAG 2 San José – Guápiles – Tortuguero

Tidigt på morgonen kommer transfer till Tortuguero Lodge. Ni delar transfer med eventuella andra gäster. Under färden passerar ni genom natursköna Braulio Carillo nationalpark och stannar för att äta frukost i närheten av Guapiles.
Efter frukost fortsätter ni med den gemensamma bussen, genom stora bananplantager till Caño Blanco / La Pavona, där ni byter för att ta en båt vidare till lodgen. Med färd över floder och kanaler så har du chansen att att få en inblick i den flora och fauna som finns i området.
Lite senare kommer ni fram till er djungellodge och äter lunch. På eftermiddagen kan ni antingen välja att koppla av vid poolen eller besöka byn Tortuguero med en lokal guide.

I Tortuguero, har ni möjlighet att besöka Sea Turtle Conservancy, världens äldsta center för forskning på havssköldpaddan (kostar 2 USD per person) som är tillägnad skyddandet av utrotningshotade havssköldpaddor. Ni kommer att ha tid på er att njuta av något att dricka på ett av de typiska serveringsställena i Tortuguero innan ni åker tillbaka till lodgen för middag (inkluderad).

Information:
• Turen till Tortugero sker gemensamt med andra kunder som kommer att dela på transporter och turer med dig
• Denna tur sker med en lokal engelsk/spansktalande reseledare från lodgen.
• På grund av den begränsade kapaciteten av båtarnas förvaringsmöjligheter, kommer ert bagage begränsas till 12 kg per person. Extra bagage kan förvaras i lodgens restaurang i Guapiles utan extra kostnad.
• Ordningen av aktiviteter kan ändras beroende på väder
Bussen avgår kl 06:00 från utgångspunkten. Tid för upphämtning beror på vilket hotell ni bor på. Frukost (inkluderad) intas på på lodgens resutaurant i Guápiles . Ungefär kl 10:30 är det ankomst till hamnen ( antingen Caño Blanco / La Pavona ) och därifrån tar det ungefär 1:45 timmar med båt till lodgen. Ungefärlig ankomst till lodgen kl 12:15

Antal kilometer idag :
• San José – La Pavona (båt – hamn ) ca 112 Km
• San José – Caño Blanco (båt – hamnen) cirka 134 Km

Total körtid idag : ca . 02:30 timmar ( La Pavona ) och ca. 03:30 ( Caño Blanco )

Boende Mawamba Lodge i ett standardrum. Frukost, lunch och middag inkluderad.

DAG 3 Tortuguero National Park

Idag kommer ni att gå upp tidigt, vilket inte kommer att bli så svårt med tanke på att de naturliga ljuden från den omgivande djungeln troligen kommer väcka dig. Ni kommer att ges möjlighet att observera vilda djur i nationalparken under en båttur. Om ni har tur, kommer ni se krokodiler, apor, sköldpaddor, sengångare, fladdermöss, och naturligtvis en hel del fågelarter.

Senare samma dag kan ni gå på en informativ rundvandring i lodgens trädgårdar för att se fjärilar och grodor. Lunch serveras på lodgen. På eftermiddagen njuter ni av en båttur (inkluderad) genom parken och de smala kanalerna. Ni kommer tillbaka till lodgen för en läcker middag.

Boende Mawamba Lodge i standardrum. Frukost, lunch och middag, två båtturer och nationalparksavgift inkluderad.

DAG 4 Tortuguero – Guápiles – Sarapiquí

Efter frukost åker ni tillbaka till Caño Blanco / La Pavona med båt och fortsätter därifrån med buss till Guápiles, där ni serveras lunch.
Efter lunch tar ni farväl till Tortuguero och förbereder er för den fortsätta resan , den här gången till området i Sarapiqui. En härlig plats för äventyrliga aktiviteter och för att uppleva den tropiska regnskogen.

Antal kilometer i dag : ca 46 Km
Total körtid idag : ca 1 timme från Guápiles till Sarapiquí

Ni plockas upp i hamnen vid 10:30 (Caño Blanco / La Pavona ) och körs till lodgens restaurang för att äta lunch i Guápiles, ca 12:00. Därifrån till Sarapiquí det tar ca. 1 timme beroende på trafiken .

Boende La Quinta de Sarapiquí i ett superiorrum. Frukost och lunch ingår.

DAG 5 Sarapiquí – La Fortuna

Denna dag finns tillfälle att prova några valfria turer som området har att erbjuda. Det finns ett brett utbud av äventyrliga aktiviteter som kan bokas valfritt , till exempel forsränning ( klass II och III ) på Rio Sarapiqui , Canopy, rapelling på Sarapiqui River Canyon, eller ridning.
Ni kan också besöka stationen för tropiska studier i Sarapiquí (mot extra kostnad) där det erbjuds vandring över säkra vandringsleder (ca 3 timmar). Du kan bli en noggrann iakttagare av naturen medan du går runt denna magiska plats.

Efter lunch kan ni om så önskas (mot extra kostnad) besöka Tirimbina Rainforest reserve, där ni kan njuta av en kort promenad genom den frodiga vegetationen med en guide. Med lite tur kommer ni att kunna se vissa däggdjur här, främst apor, sengångare, coatis och även en hel del olika fågearter. Efter denna upplevelse kommer ni få lära er allt om choklad på en chokladtur. En lokal guide kommer att förklara hela processen från kakaobönan till läcker choklad, som du naturligtvis kommer att få smaka på slutet av turen.

Senare fortsätter ni till La Fortuna, en by vid foten av vulkanen Arenal. Detta område är utan tvekan en av Costa Ricas mest populära turistmål med vulkanen Arenal som den största höjdpunkten.
Som ett alternativ för kvällen kan du koppla av i ett av de många olika Fortunas varma källor .

Antal kilometer : ca 105 Km.
Total körtid : ca . 2 timmar

Boende Lomas del Volcán i ett standardrum. Frukost inkluderad.

DAG 6 La Fortuna

Vulkanen Arenal är inaktiv sedan 2010. Den väl utvecklade staden La Fortuna har ett lugnt läge, omgiven av berg och den vackra 30 km långa sjön Arenal. Ett brett utbud av hotell, restauranger, barer, klubbar och butiker finns runt vulkanen.
Denna dag kan ni välja mellan många intressanta valfria aktiviteter (mot extra kostnad) som erbjuds i La Fortuna till exempel koppla av i de många varma källor som finns, vandra genom kalla lavafält i Arenal nationalpark, ta en äventyrlig promenad över Arenals hängbroar, fågelskådning, en tur med mountainbike, utflykt på hästryggen, forsränning, vandring (eller ridning) till La Fortuna vattenfall, en adrenalinpumpande canopy tour och mycket mer.

Boende Lomas del Volcán I ett standardrum. Frukost inkluderad.

DAG 7 La Fortuna – Monteverde

Idag åker ni runt den natursköna Arenal sjön vidare mot Monteverde. Den sista delen av resan går längs en ganska krokig väg. Monteverde ligger ca 1600 m över havet och nätterna kan vara mycket kalla.
Väl framme i Monteverde, rekommenderar vi att ni besöker Don Juan kaffeplantage för att lära er om detta ” svarta guld ” och dess historia. Hur Costa Ricas kvalitetskaffe odlas, bearbetas och exporteras. Det är en mycket intressant och informativ tur som avslutas med en provsmakning av olika kaffeprodukter (mot extra kostnad)

Antal kilometer : ca 116 Km
Total körtid : ca . 03:45 timmar

Boende Cloud Forest Lodge I ett standardrum. Frukost
inkluderad.

DAG 8 Monteverde

Utvecklingen av området började för många århundraden sedan, med en samling nordamerikanska kväkare som hade ett lugnt och tillbakadraget liv i harmoni med naturen. Förutom mjölkproduktion, skyddade de den numera världsberömda molnskogen. När turismen kom har fler och fler små rustika hotell, främst drivs av invånarna själva, vuxit upp här.

I början var Monteverde Reserve den ”enda” stora turistattraktion i området, men under de senaste åren har fler intressanta sätt att uppleva den fascinerande naturliga variation utvecklats.

Förutom Monteverde Reserve kan även den mindre kända Santa Elena Reserve och många små privata reserves, en fjärilsträdgård, ormmuseum och canopy -turer avnjutas.
I Selvatura Naturpark finns ett system av hängbroar som gör att besökarna ser över taket i djungeln och får uppleva det hela ur ett helt nytt perspektiv. För besökare som söker äventyr, är en canopy tur ett måste! Med linor och ordentligt säkerhetsriggad svänger man från plattform till plattform mellan trädtopparna och möter de tropiska fåglarna öga mot öga.

Med lite tur kan ni under vistelsen i Monteverde Reserve, även få en glimt av den mystiska Quetzal , som en gång dyrkades av mayafolket. Den lokala byn Santa Elena, har många restauranger och barer som garanterar en trevlig stund (turer erbjuds mot extra kostnad).

Vi rekommenderar er att besöka ert favoritreservat och ta en promenad längs den vackra molnskogen området erbjuder.

Boende Cloud Forest Lodge I ett standardrum. Frukost inkluderad.

DAG 9 Monteverde – Rincón de la Vieja

Idag fortsätter resan ner från Monteverde tills ni kommer till Panamerican Highway, som ni följer norrut. Efter att ha passerat genom Liberia slår ni in på en krokig men intressant väg mot Rincón de la Vieja Volcano .
På eftermiddagen kan ni nyttja hotellets ägda naturliga termalbad, som är i närheten av hotellet (öppet till 18:00). Hotellet erbjuder gratis transfer från/till hotellet 4 gånger om dagen. De termiska baden ligger cirka 5 km från hotellet.

Antal kilometer idag : ca 136 Km
Total körtid idag : ca . 03:40 timmar

Boende Hacienda Lodge Guachipelin i standard Room. Frukost inkluderad.

DAG 10 Rincón de la Vieja

I dag är en perfekt dag för att besöka Rincon de la Vieja National Park (stängt på måndagar). Lederna här är väl kända för sin utmärkta observation av djur. Sluttningarna i Rincón de la Vieja Volcano är täckta med rika skogar, som skyddas av Rincón de la Vieja nationalpark. Tack vare närheten till vulkanen, kan ni märka spår av vulkanisk aktivitet mitt inne i skogen. Varma källor, gejsrar och kokande lerhål är en riktig höjdpunkt i denna park (tur mot extra kostnad).
Andra valfria aktiviteter som kan erbjudas mot extra kostnad är : ridturer , vandringar till de varma källorna och vattenfall , canopy och ”tubing” turere (tillval turer, som inte ingår i detta erbjudande).

Boende Hacienda Lodge Guachipelin i ett standardrum. Frukost inkluderad.

DAG 11 Rincón de la Vieja – San José

Idag fortsätter ni resan tillbaka till San José. Staden är belägen i centrala delarna av landet, ca 1’100 meter över havet i det så kallade ” Meseta Central ”, den centrala dalen.

San José är den obestridliga mitten av landet och har snabbt växt under de senaste åren. Det finns många olika arkitekturstilar i staden, postkontoret, till exempel, är en av de sista byggnaderna i koloniala stil som man byggt i San José.

Vissa platser kan ni besöka till fots i San Jose centrum. Bland annat Nationalteatern en av de mest attraktiva sevärdheter. Plaza de la Cultura, som ligger precis intill den nationella teatern, är en färgstark plats för alla . Ibland kan man njuta av ljudet av ett Marimba Band som spelar på Plaza. Marknaden finns i centrum av staden och är ett perfekt ställe för att köpa några souvenirer till vänner, familj och även till dig själv.

San José har också några museer samt ett attraktivt nattliv. Gott om restauranger, barer, diskotek och kasinon finns över hela staden . Endast på söndagar är det lite lugnare , och då är det ganska svårt att hitta en öppen restaurang . Men från måndag till lördag finns många alternativ för att äta ute eller njuta av lite latinska rytmer.

Antal kilometer idag : ca 228 Km
Total körtid idag : ca . 04:30 timmar

Boende Park Inn standard Room. Frukost inkluderad.

DAG 12 Hemresa

Efter frukost checkar ni ut och hämtas på hotellet av en transferchaufför som tar er till flygplatsen. Det är dags att säga adjö till denna fantastiska destination.

INGÅR PAKETPRIS:
• Flyg till San José tur och retur inkl flygskatt
• Flygskatter & bränsletillägg
• Bokningsavgift
• 11 nätter/12 dagar transfer, boende och utflykter i Costa Rica enligt program ovan

INGÅR EJ:
• Dricks
• Avreseskatt i San José , US $ 29 – . Per person
• Valfria aktiviteter
• Personliga utgifter

Paketpris avser per person i delat dubbel- eller trippelrum, tillägg singelrum (eget rum). Barnrabatter finns 0-11 år. Pris avser lägstaprisperioder i mån av platser lediga, tilläggsperioder förekommer på flyg & boende. Kampanjer med lägre flygpriser förekommer också.

// Tracker från Sami