Indcen ResorIndcen Resor
Forgot password?

Den Vilda Södern i Costa Rica (San José, Orosi Valley, San Gerardo de Dota, Dominical, Puerto Jimenez & La Leona)

Costa Rica

19.500 kr

Intresseanmälan

Costa Rica – Den Vilda Södern

Vill du bort från de vanligaste turiststråken och upptäcka det mer genuina Costa Rica ? Gör dig redo med hyrbil och karta och bege dig söderut. Detta upplägg ger er en spännande resa i storslagen natur.

Dag 1 Flyg till San José
Dag 2 San José – Orosi Valley
Dag 3 Orosi – San Gerardo de Dota
Dag 4 San Gerardo de Dota
Dag 5 San Gerardo de Dota – San Isidro del General – Dominical
Dag 6 Dominical
Dag 7 Dominical – Osa halvön / Puerto Jimenez – Carate
Dag 8 och 9 La Leona
Dag 10 Carate – Puerto Jimenez – San José
Dag 11 Hemresa

DAGSPROGRAM:

Dag 1 Flyg till San José

Vid ankomst till Costa Rica, efter passkontrollen, kommer vår representant att vänta på er och följa er genom bagageutlämningen och tullen till utgången av flygplatsen.

Transfer till hotell Park Inn.

Dag 2 San José – Orosi Valley

På morgonen, efter frukost, levereras er hyrbil till hotellet. Du behöver ett kreditkort ( Visa, Mastercard , American Express eller Diners) för depositionen samt ett giltigt nationellt körkort för detta.

Idag börjar ni resan mot Orosidalen. Istället för att köra direkt dit, rekommenderar vi att ni tar vägen via en av de mest kända vulkaner i Costa Rica , Irazú. Medan ni vandrar i vulkanområdet, kan ni njuta av det vackra landskapet med kaffe fält, mjölkgårdar och olika plantager.

På vägen till Orosi, kan ni också planera ett stopp i Cartago, den tidigare huvudstaden i Costa Rica (fram till 1823) med sin berömda ” Basilica de Los Ángeles ” med Svarta Madonnan. Denna plats är ett mycket viktigt religiöst landmärke i Costa Rica .

Väl framme i Orosi kan ni koppla av i de varma källorna och/eller njuta av de vackra omgivningarna.

Antal kilometer i dag : ca 40 km
Total körtid idag : ca . 1 timme

Boende Rancho Rio Perlas Spa & Resort i en juniorsvit inklusive frukost.

Dag 3 Orosi – San Gerardo de Dota

Idag kommer ni att fortsätta mot regionen San Gerardo de Dota, som dels är välkänd för sin molnskog och det rika fågellivet, men framför allt är området känt för den berömda quetzal. Vid ankomst kan ni njuta av hotellets naturstigar och utforska de lugna och vackra omgivningarna på egen hand.

Antal kilometer i dag : ca 85 km
Total körtid idag : ca . 2 timmar

Boende på Savegre Lodge i en juniorsvit inklusive frukost.

Dag 4 San Gerardo de Dota

I dag går ni upp tidigt för att gå på upptäcktsfärd, på jakt efter den mystiska quetzalen.
.
Boende på Savegre Lodge i en juniorsvit inklusive frukost.

Dag 5 San Gerardo de Dota – San Isidro del General – Dominical
Idag fortsätter ni längs Cerro de la Muerte, som är Costa Ricas högsta bergspass, till San Isidro del General. Därifrån börjar vägen gå sakta neråt till ni är framme mot strandbyn Dominical.

Den klimatförändring som du upplever idag kommer att bli mycket intressant – att notera hur den tropiska floran förändras mellan en höjd av 3 400 meter och havsnivån är riktigt spännande.

Antal kilometer i dag : ca 95 km
Total körtid idag : ca . 2 timmar

Boende på Villas Rio Mar i ett superiorrum inklusive frukost.

Dag 6 Dominical

Denna dag tillbringar ni helt på egen hand. Området kring Dominical är fortfarande relativt outforskat och många aktiviteter erbjuds, från delfin och valturer till besök av vattenfall, surfing och mycket mer.

Boende på Villas Rio Mar i ett superiorrum inklusive frukost.

Dag 7 Dominical – Osa halvön / Puerto Jimenez – Carate

Idag fortsätter ni till Osa Pensinsula som är ett mycket avlägset område av landet.

Ni kör först till Puerto Jiménez, där ni lämnar tillbaka bilen. Härifrån kommer ni att plockas upp med ett fyrhjulsdrivet fordon och köras över en krokig väg och korsa flera floder för att sedan komma fram till Carate. Därifrån kan ni njuta av en vandring längs stranden och slutligen nå La Leona Eco Lodge.

Bagagebegränsning per person : 12 kg
För att minska bagagevikten för den häst som kommer att bära era väskor till och från lodgen, ber vi er att resa lätt och ta med endast den utrustning som du verkligen behöver för att bo på La Leona Ecolodge. Ni kan lämna eventuellt extra bagage på kontoret i La Leona Ecolodge i Puerto Jiménez eller Carate.

Tidtabell för gratis ”hästtransfer” som transporterar ditt bagage är enligt följande; Carate till La Leona : 08:30 , 16:00 , La Leona till Carate : 07:00 , 14:00 . Ni själva promenerar den här vägen (ca 40 minuter) längs stranden.

Antal kilometer idag till Puerto Jimenez , : ca 165 km
Total körtid i dag till Puerto Jimenez , : ca . 3 timmar
Transfer till Carate tar cirka 2 timmar för 44 km

Boende på La Leona Tentcamp Ocean Front Tält inklusive frukost och middag.

Dag 8 och 9 La Leona

En del av charmen med La Leona är dess läge. Om du vill komma utanför turiststråken, bort från allt och njuta av orörd natur, är detta platsen för dig. Tänk dig att ha tillgång till 9 hektar av fantastisk Stilla strandtomt plus 75 hektar av primär regnskog. Det finns massor av hängmattor på området, så att du kan observera fåglar medan du kopplar av, eller kanske bara ligga och gunga i skuggan och läsa en pocketbok. Tälten är byggda i rader ut mot Stilla havet.

Dessa två dagar kan avnjutas i lugn och ro. Ni bestämmer på plats vad ni vill göra. Kanske känner ni bara för att koppla av på den vackra stranden. Om ni är den mer äventyrliga typen kan ni alltid boka en guidad promenad genom Corcovado National Park som är känd för att vara en av de mest biologiskt intensiva platser på jorden. Annars kanske en ridtur eller lite trädklättring (på en plattform med utsikt över djungeln) låter som en bra plan för hur ni vill spendera er dyrbara tid på.

Skogen är så inbjudande och luften så frisk att ni kanske blir så inspirerade att ni vill göra alla sorters aktiviteter. Turerna är valfria och betalas direkt på plats om ni önskar deltaga.

Boende på La Leona Tentcamp Ocean Front Tält inklusive frukost, lunch och middag.

Dag 10 Carate – Puerto Jimenez – San José
Idag kommer ni att ta er tillbaka till Carate . Er fyrhjulsdrivna transfer kommer att vänta på er för att köra er till Puerto Jiménez, där ni kommer att flyga till San Josés inrikesflygplats. På väg tillbaka till San José kan ni beskåda de platser ni besökt från höjderna.

Observera! Nature Air som flyger er tillbaka till San José tillåter bara 21 kg bagage (inklusive handbagage) per person . Övervikt måste betalas på plats, men transporten kan inte garanteras för att komma med samma dag.

Boende på Park Inn i ett standardrum inklusive frukost.

Dag 11 Hemresa

Efter frukost blir ni hämtade för transfer till flygplatsen.

INGÅR PAKETPRIS:
 Flyg till San José tur och retur inklusive flygskatt
 10 nätter boende på hotellen som nämns i programmet i rum med privat badrum
 Transfer och måltider enligt beskrivning
 6 dagar hyrbil hämtas dag 2 @ 08:00 i San Jose , lämnas dag 7 @ 13:00 i Puerto Jimenez. SUV Economic/J – 4WD – Suzuki Jimny eller liknande, manuell växellåda inkl LDW, SPP, GPS.
 Inrikesflyg från Puerto Jimenez till San José
 Delad transfer in/ut San José samt transfer Puerto Jimenez – Carate – Puerto Jimenez på privat basis

INGÅR EJ:
 Dricks
 Avreseskatt i San José , US $ 29 – . Per person
 Valfria aktiviteter
 Personliga utgifter
 Kostnader i samband med hyrbil (drop off avgift 110 $ i Puerto Jimenez , ev ytterligare försäkringar, parkeringsavgifter, väganvändningsavgifter, GPS , bensin etc)

Paketpris avser per person i delat dubbel- eller trippelrum, tillägg singelrum (eget rum). Barnrabatter finns 0-11 år. Pris avser lägstaprisperioder i mån av platser lediga, tilläggsperioder förekommer på flyg & boende. Kampanjer med lägre flygpriser förekommer också.

// Tracker från Sami