Indcen ResorIndcen Resor
Forgot password?

Äventyrliga Costa Rica (San Jose, Pacuare, Turrialba, La Fortuna & Rincon de la Vieja)

Costa Rica

18.500 kr

Intresseanmälan

Äventyrliga Costa Rica

När det kommer till äventyr och sportaktiviteter, är Costa Rica en idealisk plats att besöka. Här finns ett stort utbud med olika aktiviteter, vilket ger er en adrenalinkick för er som vill ha lite utmaning på er resa. På denna tur kommer ni att få möjlighet att åka på en forsrännings tur, rida på hästrygg, vandra och mycket mer. Kom och upplev vackra Costa Rica med oss!

DAGSPROGRAM:

Dag 1 Ankomst San Jose:
Vår guide möter er utanför terminalen och eskortera er till ert hotell. Vid ankomsten kommer ni att få en välkomstpaket som inkl. information om Costa Rica, en korta och rekommendationer på vad man ska ha med er under utflykterna.
Övernattning i Presidente Hotel

Dag 2 Pacuare:
Idag tidigt på morgonen reser vi österut mot Karibien och korsar den fantastiska Braulio Carrillo National Park. Ni kommer fram till vårt Rios Tropic Operations Center för en rejäl ”Tico” en traditionell frukost, har ni också tid att byta kläder för forsränning. Ni kommer att åka på en private rafting tur på Pacuare floden i San Martin. Ni kommer att paddla djupt i hjärtat av regnskogen. Medan era guide förbereder en härlig picknick lunch vid flodstranden, kan nu njuta av en promenad genom djungeln till ett förtrollande vattenfall och pool för att simma.
Efter lunch kommer ni fram till unika Rios Tropic Lodge här kan ni tillbringa eftermiddagen med att vandra, eller bada i pooler eller njuta av vattenfallen. Inbäddat i djungeln på 2.000 tunnland privat reserv, erbjuder denna lodge er alla bekvämligheter ni kan tänkas i ”Cabecar Indian” stil bungalows.
Viktigt: maximalt bagage tillåtna på denna tur är 9 kg per person (1 st koli). (Extra bagage kan man förvara vid driftcentralen)
Övernattning i Rios Tropic Lodge. ( Frukost/Lunch/Middag)

Dag 3 Pacuare:
Efter frukost packar ni ihop era grejer och laddar allt på era flottar för paddling nedför Pacuare ravinen förbi forsande vattenfall, fridfulla pooler och bultande forsar. Ett kort stopp vid flodbanken låter er utforska fler vattenfall och naturliga vattenrutschbanor. Ett adrenalin packade eftermiddag då vi upptäcker forsar som Övre och Nedre Huacas, Cimarron, Dos Montañas och många fler. En bil väntar på er som tar er till staden Siquirres, där ni åker till vår Operations Center endaste en kort resa upp längs vägen där en rejäl varm lunch väntar på er. Efter lunch väntar er nästa destination: Turrialba.
Övernattning på Guayabo Lodge. (Frukost/Lunch)

Dag 4 Turrialba:
Idag blir ni hämtade för er nästa äventyr.
Denna tur tar dig med på ett äventyr på Explornatura s canyoning plats. Beläget i Calle Chirraca, en liten, blygsam, men ändå frodig plats nära staden Turrialba (en och en halv timme från San Jose). Turen börjar med säkerhetsorientering som förmedlas av era guider samt information om hur man andvänder er utrusning. Redskapen som ni kommer använda (rep, selar och karabinjär) är samma redskap som används i bergsklättring. NI börjar ert äventyr, med att rappellera ner fyra vattenfall, zip line ner fem kapell kablar, och gå över en 40M lång hängbro.
Turen är på ca 3 timmar.

Inkluderar: Transport från Turrialba området, lunch, särskild utrustning, och tvåspråkig guide

Att ta med: T-shirt, shorts eller byxor (inga jeans), baddräkt, tennis eller vandringsskor, insektsmedel. Extra kläder och handduk kommer att behövas i slutet av turnén.
Övernattning i Guayabo Lodge (Frukost/Lunch)

Dag 5 La Fortuna, Arenal:
Efter frukost bilfärd till La Fortuna, närmast byn till vulkanen Arenal.
Resterande av dagen till vila eller njuta av hotellets faciliteter.
Övernattning i Lomas del Volcan eller liknande (Frukost)

Dag 6 La Fortuna, Arenal:
Idag blir det en tur på hästrygg till vackra Fortuna vattenfallet. Ni åker ifrån ett mordernt stall där en av guiderna kommer att ge er en genomgång för er resa med all relevant information om rutten ni kommer att rida på.
Ridturen varar i ca 3 timmar. Ni börjar vid foten av berget, korsa regnskog terräng, fält, och korsa en fantastisk Naturskog innan ni kommer fram till en vacker lagun. Här kommer hästarna att få vila lite innan ni fortsätter er resa på hästrygg. Vi rider upp för att få en imponerade utsikt över området. Ni gör ett stopp vid en brun där hästarna får dricka lite innan den slutliga uppstigningen. Ni kommer att nå toppen av berget och dess utsiktspunkt. Denna plats är det närmaste plats tillåten till vulkanen Arenal. Efter att ha tagit en den vackra utsikten kommer ni att börja er resa ner för berget. Turen avslutas vid La Fortuna Vattenfall där ni kan njuta av en uppfriskande dopp i dem naturliga pooler.
Turen är på ca 3 ½ timmar
Inkluderar: transport, guide, hästar och utrustning och tilltugg
Att ta med: byxor, löparskor, solkräm, badkläder och handduk.
Övernattning i Lomas del Volcan eller liknande (Frukost)

Dag 7 Rincon de la Vieja:
Efter frukost transfer till Rincon de La Vieja. I närheten av Rincón de la Vieja nationalpark, i den norra delen av Guanacaste, är en av de mest speciell i landet. Här finns både tropiska torra skogar med förtrollande vattenfall, området präglas av bubblande lera krukor, ångande ventiler i jorden, varma källor, och en mängd vilda djur. Fortfarande relativt oupptäckta, har regionen börjat locka till sig fler besökare. Inom område finns det olika fågel arter, liksom däggdjur.
Eftermiddag tid för vila.
Övernattning i Rincón de la Vieja eller liknande (Frukost)

Dag 8 Rincon de la Vieja:
Idag njuter ni av en vandring till Chorreras Vattenfall som är en dubbel vattenfall som går ihop med Blanco floden och tillsammans bildar en naturlig blå dam. En utmärkt plats att njuta av ett dopp i vattnet eller bara beundra landskapet.
Övernattning i Rincón de la Vieja eller liknande (Frukost)

Dag 9 Rincon de la Vieja – San Jose:
Transfer tillbaks till San Jose. Resterande dagen till egna strövtåg.
Övernattning på Presidente Hotell eller likande. ( Frukost)

Dag 10 Hemfärd:
Transfer till flygplatsen för flyg hemåt. (Frukost)

INGÅR PAKETPRIS:
 Flyg t/r reguljärt San Jose
 Flygskatter & bränsletillägg
 Boende enligt program eller likande i standard rum
 Private ochd delad transfer enligt program
 1 dag/1 natt Pacuare Äventyr
 Canyoning & Canopy Tur
 Hästridning till La Fortuna Vattenfall
 Vandring till Las Chorreras Vattenfall
 Måltider enligt program

INGÅR EJ I PAKETPRIS:
 Visum (om det behövs)
 Personliga utgifter
 Övriga måltider som inte är nämnd i programmet
 Måltidsdryck
 Airport departure tax 29 USD
 Border taxes or fees
 Avbeställningsskydd
 Reseförsäkring
 Övrigt som inte är nämnd ovan

TILLVALSMÖJLIGHETER:
 Extranätter på utvalda hotell (även andra rumstyper)
 Förlängning på resan för sol o bad

Paketpris avser per person i delat dubbel- eller trippelrum, tillägg singelrum (eget rum). Barnrabatter finns 0-11 år. Pris avser lägstaprisperioder i mån av platser lediga, tilläggsperioder förekommer på flyg & boende. Kampanjer med lägre flygpriser förekommer också.

// Tracker från Sami