Indcen ResorIndcen Resor
Forgot password?

Resa med barn

Resa med barn

Barnrabatt på flyget

Baby, 0-23 månader, utan bokad flygstol, erhåller rabatt 90% på reguljärpris. För barn, 2-11år varierar rabatten beroende på flygbolag samt även mellan låg-/högsäsong. Normal rabatt är 25% (ingen rabatt på skatter).  Barnrabatt på hotell

Barn 2-11år som bor med två vuxna i dubbelrum, barnet på extrabädd, erhåller vanligtvis 50% rabatt på vuxenpriset. Sover barnet i de vuxnas säng kan det bli ännu fördelaktigare. Hör med oss om det fins generösare hotellrabatter på ert resmål. Små barn under 2år bor vanligtvis utan kostnad tillsamans med vuxen.

OBS! Hotellen har begränsningar på det antal barn per rum alt. per vuxen.

Barnvagn

De flesta flygbolag tillåter att hopfällbar paraplysulky/vagn tas med ombord förutsatt att de får plats i garderoben ombord. Större vagn måste checkas in som bagage och räknas in i familjens totala bagagevikt.

Barnmat/blöjor

Barnmatsburkar och blöjor finns att köpa i de flesta länder i Fjärran Östern och på Indiska Oceanens öar. Smaken på maten kan dock skilja sig från de barnet är vant vid, varför vi rekommenderar att ta med matburkar och välling hemifrån.

Barn under 2år på flyget

Eftersom barn under 2år betalar 10% av vuxenpriset så får denne inte egen flygstol. Barn upptill 6mån. ålder kan få ligga i en babykorg som hängs i taket eller på väggen. Större barn, vilka ej ryms i korgen får sitta i knät på medföljande. Vissa flygbolag tillåter bokning av flygstol för små barn men kostnaden är ca50-67% av vuxenpriset.

Bagageregler för barn

Barn under 2år får checka in 10kg bagage. Barn över 2 år alt barn som betalat för egen flygstol får samma bagagevikt som vuxna  (kolla biljett).

// Tracker från Sami