Indcen ResorIndcen Resor
Forgot password?

Rundresa Myanmar (Burma) Explorer

Myanmar
Kulturresor 🙏Rundresor 🏯

18.500 kr

Intresseanmälan

Myanmar – Spännande Myanmar Explorer

Under denna rundresa upptäcker ni ett land med massor av gamla kungadömen, pagodas och ett vackert naturlandskap.

 

DAGSPROGRAM 

Dag 1: Yangon:
Ankomst Yangon, transfer till hotell.

Dag 2 Yangon – Heho – Inle Lake:
Flyg till Heho. Bilfärd från Heho till Inle Lake. Transfer med båt.
Utflykt med kanot genom kanalerna för att besöka de olika byar vid sjön
Inbäddat bland Shan-bergen, ligger det glasartade blåa vattnet Inle Lake. Sjön har en magisk atmosfär, vilket gör att besökarna känner lugn och stillhet. Vi tar en båttur på sjön för att uppleva det lokala livet med möjlighet att se hur fiskaren ror båtar stående på ett ben. Passa på att besöka de olika byarna vid sjön.

Dag 3 Inle Lake:
Båtutflykt på Inle Lake till Indein och SAE Ma by.
Fortsätt till den västra stranden av sjön till en trappa som leder till den dolda INDEIN tempel komplex. Belägen vid på stranden av sjön, består detta tempel komplex av hundratals små stupas omgiven av mossa och greener. Vidare till fots passerar vi risfält innan vi når byn SAE MA, här stannar vi för att utforska byn och den lokala skolan. På eftermiddagen möter vi de lokala byborna på väg över sjön till ett av klostren för att iaktta den monastiska verksamheten. Besök vid Phaung Daw Oo Pagoda.

Dag 4 Inle Lake – Kalaw:
Transfer med båt och sedan med bil till Shwe Nyaung och vidare med tåg till Kalaw. Stadsrundtur i Kalaw med en lättare trek till närliggande byar.
Kalaw ligger högt upp på den västra kanten av Shan Plateau. Det är fortfarande en lugn och tyst plats med en atmosfär som påminner om kolonialtiden. Den lilla befolkningen är en blandning av Shan, indiska muslimer, Bamar och Nepali. Vi besöker Thein TAUNG Paya: tempel uppe på kullen med utsikt över Thazi-Taunggyi Road. Aung CHANG THA ZEDI: glittrande stupa (buddhistiska religiösa monument) som ingår i guldfärgade mosaiker. Dhamma YON: två våningars tempel och från övervåningen fin utsikt över staden, Dhamma Yanthi Paya och ruinerna av Hsu Taung Pye Paya. HSU TAUNG PYE Paya: ruiner och nu ett fält av sönderfallande stupas bakom Dhamma Yon mot Kalaw Hotel. NEE Paya: ligger väster om staden, har en guldlackerad bambu Buddha. Kristus Konungs KYRKAN: en tegelstenbyggd katolsk kyrka under överinseende av den burmesiska Fadern Paul, och den italienska Fadern Angelo Di Meo, som har varit i Burma sedan 1931. Trekking: platån i närheten av Kalaw bebos av människor från Palaung och Pao stammar. Intha, Shan, Taungthu, Taung-yo, Danu. Kayah, Danaw och Bamar människor ockupera bergen i norr och öster. En av de viktigaste inkomstkällorna är odling av ”thanaq-hpeq” (stort blad som används för att linda in burmesiska cigarrer).

Dag 5 Kalaw – Heho – Mandalay:
Bilfärd från Kalaw till Heho med sightseeing i Pindaya
Pindaya Caves: dessa grottor är inbäddad i en kalksten kant med utsikt över sjön. Inne i grottan finns det mer än 8000 Buddha bilder – gjorda av alabaster, teak, marmor, tegel, lack och cement – och är arrangerade på ett sådant sätt så att bildarna är en labyrint genom de olika rumen i grottan. Flygfrån Heho till Mandalay.
Ankomst transfer till hotell.

Dag 6 Mandalay:
Stadsrundtur i Mandalay.
Den sista kungliga huvudstad i Burma, är Mandalay fortfarande en av de största städerna i Myanmar, och ett kulturellt och andligt centrum. Intilliggande Sagaing är dem hem till över 60 procent av landets munkar, medan hantverkare i Mandalay fortsätter att visa sig de finaste hantverk i Myanmar. På morgonen, beger vi oss tilll Mahamuni Paya. Den Mahamuni Bilden inskriven här är kanske den mest vördade bild i Myanmar, täckt i över 15 cm guldblad. Tillbedjare flockas dagligen till helgedomen klockan fyra på morgonen för att följa den unika ansikts tvätt ceremoni. På väg till pagodan, stanna till för att observara hur det mödosamma arbetet med GOLD-LEAF Beating, där guld omsorgsfullt hamras in i vävnadens tunna rutor. Innan det blir dags för lunch besök en Craft WORKSHOP specialiserad på konsthantverk som staden är känd för: brons-gjutning, marmor- snideri , träsnideri, eller dockteater.
Eftermiddags turen innehåller några av stadens mest intressanta tempel och palats. Börja vid SHWENANDAW Kyaung eller Golden Teak kloster. Helt byggt av gyllene teak, var detta intrikat snidade klostret en gång en del av Mandalay Palace, men som privata lägenheter för kung Mindon och hans drottning. Fortsätt sedan till KYAUKTAWGYI Paya, känd för sin monumentala sittande Buddha, huggen ur ett enda block av marmor. Färden fortrsätter till Kuthodaw Paya, även känd som ”världens största bok”. Runt den centrala stupan finns det små paviljonger, som tidigare användes som förråd till marmorplattor med numrering av hela 729. Dessa plattor är inskrivna med hela Tripitkata eller buddhistiska skrifter. Slutligen besöker vi Shwe Kyin Old Monastery, ett gammalt kloster vid foten av Mandalay Hill som byggdes under kung Mindon.

Besök Mandalay Hill för solnedgången.

Dag 7 Mandalay – Monywa:
Bilfärd till Monywa. Utflykt till Pow Win Daung Grottor.
Korsa Chindwin floden med lokal färja och vidare med öppen jeep västerut mot Pow Win Daung grottorna. POW WIN DAUNG: detta berg innehåller en rad grottor som ligger vid backen längs en slingrande stig och innehåller Buddha bilder och vackra bevarade väggmålningar från 1416. Shwe BA TAUNG Payá. Helgedomar och paviljonger som är huggna i sandsten, färgglatt dekorerad med mosaiker och Buddha bilder. Nyckfulla skulpturer pryder vägen och väggar, såsom en gigantisk gyllene groda som sitter vid vägen eller en elefant ristade att bilda ett tempel dörröppning.

Dag 8 Monywa – Pakkoku – Bagan:
Stadsrundtur i Monywa.
Monywa: belägen på östra stranden av Chindwin floden är Monywa nu den näst största staden i Övre Myanmar och fungerar som en viktig handelscentrum för jordbruksprodukter från den omgivande Chindwin Valley, i synnerhet bönor, baljväxter och palmsocker. THANBODDHAY KAT KYAW Paya: varje ledig yta på detta tempel, inifrån och ut, är täckt med tusentals små Buddha bilder (nästan 600.000 totalt), den kumulativa effekten är spektakulärt färgstark. Boddhi TATAUNG: en lund med Banyan träd och en Buddha bild på basen av var och en.

Bilfärd till Pakkoku. På vägen stanna vid Ma-U Village. Ta kort promenad och besök en traditionel familj verstad som tillverkar inscent pinnar. Sedan vidare till Pakkoku. Stadsrundtur i Pakkoku
Utforska den livliga staden Pakokku, med ett besök (kanske genom trishaw) till den lokala marknaden med ett stopp till CIGARILL fabriken, där besökare kan följa tillverkningen av denna typisk mild Burmesesk cigar. Sedan med båt till Bagan och ankomst transfer till hotell.

Dag 9 Bagan:
Stadsrundtur i Bagan.
Bagan är ett spektakulärt slättland som sträcker sig från Irrawaddyfloden, översållat med tusentals 800 år gamla tempelruiner från Pagans guldålder som började år 1057 då kungadömet Thaton besegrades.
Kung Anawrahta påbörjade bygget av Schwezigon pagoden för förvaring av några av Buddhas reliker. Bygget avslutades av han efterträdare ca 1090. Stupans graciösa klockform bildade norm för samtida och senare stupas över hela Burma.
Gubyaukhyi templet vid Wetkyi-Inn, uppfördes i början av 1300-talet och har färgranna målningar från Buddhas liv.
Ananda Pahto uppfördes år 1105 och är en av de finaste, största och bäst bevarade av templen i Bagan.
Gubyaukgyi templet i Myinkaba byggdes år 1113 och är berömt för ytterväggarnas välbevarde stuckaturerna från 1200-talet samt för de äldsta originamålningarna i Bagan.
År 1057 lät Manuha, den fängslade kungen av Thaton, bygga Manuha templet. Det är hem för den ovanliga kombinationen av tre sittande och en liggande Buddha.
Schwesandaw Paya är det första monumentet i Pagan med trappor som leder upp till Stupans runda bas. Detta är en idealisk plats för att beskåda solnedgången.

Dag 10 Bagan – Yangon:
Flyg till Yangon. Stadsrundtur i Yangon.
Besök Chaukhtatgyi Pagoda. Den liggande Buddhan i CHAUKHTATGYI Pagoda i Rangoon, är nästan lika stor som den enorma skulptur Shwethalyaung Buddha i Bago. Det är inrymt i en stor metall-tak skjul på Shwegondaing Lan, bara en kort sträcka utanför Shwedagon Paya.

Besök Sule Pagoda, en gyllene åttakantiga pagoden, beläget i stadens centrum. Därefter National Muséet, för att erhålla insikt om landet.

Dag 11 Hemfärd:
Transfer till flygplatsen för flyg hemåt.

 

INGÅR PAKETPRIS 
• Flyg Sverige t/r samt flighterna imellan enligt program
•  Del i dubel rum
•  Frukost
•  Båtbiljett enligt program
•  Transfer i a/c bil
•  Stadsrundtur och inträdes avgift enligt program

INGÅR EJ 
•  Flygskatter & bränselavgift (från 3.400 kr)
•  Airport tax
•  Visum
•  Övriga måltider
•  Personliga utgifter
•  Avbeställningskydd
•  Reseförsäkring
•  Övrigt som inte är nämnd ovan

 

Visum till Myanmar behövs!

https://www.myanmaronlinevisa.org

// Tracker från Sami