Indcen ResorIndcen Resor
Forgot password?

Kultur kombinerat med sol- & bad Myanmar (Burma)

Myanmar
Kulturresor 🙏Rundresor 🏯

11.500 kr

Intresseanmälan

Myanmar – Kultur kombinerat med Sol- & Bad

Denna kombinationsresa till Burma (Myanmar) tar er till Yangoon (Rangoon), Bagan för kulturupplevelser samt till Ngapali för skön avkoppling med sol och bad. Befolkningen i Burma möter besökare med vänlighet och värme. I Yangoon finns ännu många koloniala byggander men det är det gyllene, 98 meter höga helgedomen Shwedagon som är stadens i särklass största attraktion. Bagan är upptagen på UNESCOs världsarvlista. Hundratals gamla tempel och pagoder minner om den forntida huvudstad som låg här. Ngapali är en lugn och stillsam badort, med långa oexploaterade sandstränder, beläget väster om Yangoon. Rabatterat pris erhålls då fler än två personer reser tillsammans.

 

DAGSPROGRAM 

Dag 1: Yangoon
Ankomst till Yangoon.
Chafför möter vid flygplatsen och tar er till hotellet.
Yangoon är beläget i Yangoonflodens fertila delta, i södra Burma (Myanmar).
Staden genomkorsas av alléskuggade boulevarder med glittrande toppar av stupas som skymtas ovan trädtopparna.
Staden blev huvudstad 1885 efter att britterna hade erövrat övre Mandalay ändat Mandalays korta period som huvudstad i det sista burmesiska kungadömet.
Stadsrundtur.
Turen går till Sule Pagoden, en gyllene åttakantiga pagoden, beläget i stadens centrum. Därefter National Muséet, för att erhålla insikt om landet. Se den åtta meter höga Sihasana Lion tronen, vilken användes av landets siste konung, samt andra fascinerande konstskatter från Burmas historia och kultur. Avslutningsvis fortsätter turen till Shwedagon, höjdpunkten på Yangoonbesöket. Den 98 meter höga gyllene pagoden är beläget på en kulle och höjer sig över staden och är landets störta helgedom. Shwedagon och de kringliggande helgedomarna gör sig allra bäst vid tiden för solnedgången då de skiftande färgerna reflekteras av den gyllene stupan.
Övernattning på hotell i Yangoon.

Dag 2: Bagan
Frukost på hotellet. Därefter transfer till flygplatsen för flygresa till Bagan, upptagen på UNESCOs världsarvlista.
Transfer till hotellet.
Sightseeing.
Bagan är ett spektakulärt slättland som sträcker sig från Irrawaddyfloden, översållat med tusentals 800 år gamla tempelruiner från Pagans guldålder som började år 1057 då kungadömet Thaton besegrades.
Kung Anawrahta påbörjade bygget av Schwezigon pagoden för förvaring av några av Buddhas reliker. Bygget avslutades av hans efterträdare ca 1090. Stupans graciösa klockform bildade norm för samtida och senare stupas över hela Burma.
Gubyaukhyi templet vid Wetkyi-Inn, uppfördes i början av 1300-talet och har färggranna målningar från Buddhas liv.
Ananda Pahto uppfördes år 1105 och är en av de finaste, största och bäst bevarade av templen i Bagan.
Gubyaukgyi templet i Myinkaba byggdes år 1113 och är berömt för ytterväggarnas välbevarde stuckaturerna från 1200-talet samt för de äldsta originalmålningarna i Bagan.
År 1057 lät Manuha, den fängslade kungen av Thaton, bygga Manuha templet. Det är platsen för den ovanliga kombinationen av tre sittande och en liggande Buddha.
Schwesandaw Paya är det första monumentet i Pagan med trappor som leder upp till Stupans runda bas. Detta är en idealisk plats för att beskåda solnedgången.
I byarna runt Bagan tillverkas landets finaste lackprodukter. Stopp vid en av verkstäderna för att studera tillverkning och dekorering av produkterna.
Övernattning på hotell i Bagan.

Dag 3:
Frukost på hotellet.
Utflykt till Mount Popa, ett egendomlig cylinderformat berg som reser sig ur den omgivande slätten. Mount Popa betecknas som hem för Burmas mest betydelsefulla Nats (andar). Aporna iakttar intreserat besökarnas vandring uppför de vindlande, övertäckta trapporna. På toppen finns ett tempelkomplex med kloster och en spektakulär utsikt över omgivningarna.
Därefter studerar vi livet i en oförstörd Burmesisk stad, Salay. Besök på Yoke Son Kyaung, det äldsta träbyggda klostret med vackra reliefer, marknaden, samt ett annat kloster som även används som barnhem.
Övernattning på hotell i Bagan.

Dag 4: Ngapali
Frukost på hotellet.
Transfer till flgplatsen och flyresa till Thandwe.
Kärt barn har många namn, Britterna kallade platsen Sandaway.
Transfer till hotellet i Ngapali.
Nagapali har oexploaterade vackra sandstränder.
Thandawe, ca fem km därifrån är en liten stad med marknaden kan vara en utflykt. Marknadsbyggnaden tjänade som fängelse under kolonialtiden. De strimlade, soltorkade fiskarna ser spännande ut.
Övernattning på hotell i Ngapali.

Dag 5: Ngapali
Frukost på hotellet.
Hela dagen fri för egna aktiviteter. Förutom sol, bad och avkoppling, kanske en promenad på stranden mot klipporna i väster. Där finns märkliga formationer av stelnad lava som sträcker sig ut i havet.
Övernattning på hotell i Ngapali.

Dag 6: Ngapali
Frukost på hotellet.
Hela dagen fri för egna strövtåg. Förutom sol bad och avkoppling, kanske ett besök i någon närbelägen fiskeby.
Övernattning på hotell i Ngapali.

Dag 7: Ngapali
Frukost på hotellet.
transfer till Thandawe flygplats och flygresa till Yangoon.

 

INGÅR PAKEPRIS 
• Hotellvistelse turistklass, del i dubbelrum.
• Frukost enligt program.
• Samtliga transporter och utfärder enligt program.
• Entréavgifter.
• Lokal engelsktalande guide.

Högre hotellstandard kan erhållas mot tillägg.

ANSLUTNINGSRESA 
Köp till flygresan till Yangoon. Våra resekonsulter erbjuder dig engagemang, personlig rådgivning och det bästa dagspriset på flygresan. En god framförhållning är en viktig förutsättning för att få det allra lägsta priset på resan. Flygpriser är färskvaror som ändras över tid.

 

Visum till Myanmar behövs!

https://www.myanmaronlinevisa.org

// Tracker från Sami