Indcen ResorIndcen Resor
Forgot password?

Yangon & Sol- och bad i Ngapali Myanmar (Burma)

Myanmar
Kulturresor 🙏

21.000 kr

Intresseanmälan

Myanmar – Yangon & Sol och Bad i Ngapali

Mycket trevlig och efterfrågad kombinationsresa med 2 stopp i Myanmar: Yangon & badorten Ngapali. I vårt skräddarsydda paketförslag så ingår flyg t/r reguljärt till Myanmar samt komplett transferspaket 4 st landtransfers & 3 nätter i Yangon samt 11 nätter i Ngapali med frukostpension.

Yangon, denna forna huvudstad är helt överväldigande. I den gamla delen av staden och nere längs floden är det nästan som att komma 80-100 år tillbaka i tiden. Här kör fortfarande gamla bilar man inte trodde existerade idag och det finns gott om burmesiska cykeltaxi där förarna bär den traditionella longyi-sarong. Nyligen förbjöds mopeder och motorcyklar i staden vilket har lett till en väl fungerande och lugnare trafik. I gamla stan vid floden sker nästan all handel utomhus där återförsäljarna sitter på trottoarer med de många varorna framför sig. Här finns mängder av annorlunda dofter, inte minst de underbara från de många kaffe- och tehus som finns överallt. Det finns förvånansvärt få turister, så du skapar snabbt uppmärksamhet vart du än går.

Ngapali Beach ligger i provinsen Rakhine i Myanmar. Det är den mest kända stranden i landet och besöks av många turister från hela världen varje år. Ngapali Beach ligger vid Indiska oceanen och är tre kilometer lång.Det finns många små byar längs huvudvägen där den livligaste är fiskebyn Mya Pyin Village som man inte får missa att besöka. Längs huvudvägen finns också mängder av lokala barer och restauranger där turismen blandas med lokalbefolkningen.

Den vita sandstranden, det rena vattnet vid Indiska oceanen och de läckra färska skaldjuren som serveras till mycket låga priser, gör bara detta värt resan hit. För den som vill aktivera sig lite rekommenderas starkt att hyra en cykel och bege sig ut i omgivningarna.

Indcen Resor är Reseskräddaren sedan år 1990!

Hotell Yangon

INGÅR PAKETPRIS 
• Flyg t/r reguljärt Yangoon Myanmar
• Flyg t/r Yangon – Thandwe
• Flygskatter & bränsletillägg
• Bokningsavgift
• Transferspaket komplett (4 st landtransfers)
• 3 nätters vistelse på The Inya Lake Hotel (4*)
• 11 nätters vistelse på Amanta Resort & Spa (4*)
• Frukost samtliga dagar

TILLVALSMÖJLIGHETER 
• Extra nätter & andra rumstyper på utvalda hotell (alt. andra hotell)
• Kombination med rundresa inom Myanmar (vi har flera alternativ)
• Utflykter m m

Observera att pris avser per person i delat dubbel- eller trippelrum, tillägg singelrum. Barnrabatter finns 0-11 år. Pris avser lägstaprisperioder i mån av platser lediga, tillägg förekommer på flyg samt boende.

The Inya Lake Hotel (4*)
Adress: 37 Kaba Aye Pagoda Road, Yangon, Myanar
Web: https://www.inyalakehotel.com/

Inya Lake Hotel ligger 20 minuters bilresa från Shawedagong-pagoden och marknaden Bog Yoke. Här erbjuds rum med gratis Wi-Fi och en egen balkong. Detta 4-stjärniga hotell har en utomhuspool, ett fitnesscenter och en resedisk.

Hotellet ligger 25 minuters bilresa från flygplatsen Mingaladon och 30 minuters bilfärd från Sule-pagoden.
Rummen har parkettgolv, luftkonditionering, en TV, minibar och värdeskåp. I badrummet finns badkar och hårtork.

I 24-timmarsreceptionen erbjuds valutaväxling och bagageförvaring. Här finns även möteslokaler, ett businesscenter och tvättservice.
Du kan njuta av västerländska rätter på Orchid Cafe. Drycker serveras i Lake View Bar and Pool Bar.

Hotell Ngapali

Amanta Resort & Spa (4*)
Adress: Mya Pyin Village, Ngapali, Thandwe, Ngapali Beach, Myanmar
Web: https://www.amataresort.com/

Amata Resort & Spa är ett charmigt hotell med avslappnad atmosfär. Hotellet ligger strategiskt mitt på den långa Ngapalistranden. De låga träbyggnaderna inramas av tropisk djungelgrönska och gångvägar av sand. Här kan du ägna dig åt promenader på stranden, spa-behandlingar och att bara koppla av.
Amata har ett av områdets bästa lägen. Här bor du nära områdets restauranger och små kiosker som ligger bakom hotellet. På strandsidan finns ett stort trädäck där du kan flanera eller sätta dig i restaurangen och njuta av havsutsikten.

Vill du varva dopp i havet med dopp i sötvatten kan du slå dig ner i solstolarna vid poolen. Intill ligger bekvämt nog restaurangen. Beställ gärna några av de asiatiska smårätterna tillsammans med en kall öl och njut av den oslagbara solnedgången. I hotellets Spa kan du boka in alltifrån massage till välgörande tvåtimmarsbehandlingar för hela kroppen.

// Tracker från Sami