Indcen Resor | Flyg, hotell, skräddarsyttIndcen Resor | Flyg, hotell, skräddarsytt
Forgot password?

Klassiska Rundresan Myanmar (Burma)

Myanmar
Kulturresor 🙏Rundresor 🏯

Myanmar – Klassiska Rundresan

Upplev huvudstaden Yangoon (Rangoon), Bagan, Mandalay och Inle Lake. I Myanmar (Burma) möts man av vänlighet och värme.

 

DAGSPROGRAM 

Dag 1: Yangoon
Ankomst till Yangoon flygplats och transfer till hotell.

Dag 2: Yangoon
Frukost på hotellet.
Yangoon är beläget i Yangoonflodens fertila delta, i södra Burma (Myanmar).
Staden genomkorsas av alléskuggade boulevarder med glittrande toppar av stupas som skymtas ovan trädtopparna.
Staden blev huvudstad 1885 efter att britterna hade erövrat övre Mandalay ändat Mandalays korta period som huvudstad i det sista burmesiska kungadömet.
Stadsrundtur till bl.a Sule Pagoden, en gyllene åttakantig pagod, beläget i stadens centrum. Därefter National Muséet, för kunskap om landets historia. Se den åtta meter höga Sihasana Lion tronen, vilken användes av landets siste konung, samt andra fascinerande konstskatter från Burmas historia och kultur. Besök Bogyoke (Scott) marknaden, en övertäckt marknad med utbud av hantverk från hela landet, halvädelstenar, tyger m.m. Marknaden är stängd på måndagar och helgdagar.
På eftermiddagen besök de berömda pagoderna Botatalinung, uppkallad efter de 1000 militärledarna som eskorterade Buddhas reliker från Indien för mer än 2000 år sedan, Ngadatkyi Paya som är hem för en gigantisk sittande Buddha. Avslutningsvis fortsätter turen till Shwedagon, höjdpunkten på Yangoonbesöket. Den 98 meter höga gyllene pagoden är beläget på en kulle och höjer sig över staden och är landets störta helgedom. Shwedagon och de kringliggande helgedomarna gör sig allra bäst vid tiden för solnedgången då de skiftande färgerna reflekteras av den gyllene stupan.
Övernattning på hotell i Yangoon.

Dag 3: Bagan
Frukost på hotellet. Därefter transfer till flygplatsen för flygresa till Bagan, upptagen på UNESCOs världsarvslista.
Transfer till hotellet.
Sightseeing.
Bagan är ett spektakulärt slättland som sträcker sig från Irrawaddyfloden, översållat med tusentals 800 år gamla tempelruiner från Pagans guldålder som började år 1057 då kungadömet Thaton besegrades.
Kung Anawrahta påbörjade bygget av Schwezigon pagoden för förvaring av några av Buddhas reliker. Bygget avslutades av hans efterträdare ca 1090. Stupans graciösa klockform bildade norm för samtida och senare stupas över hela Burma.
Gubyaukhyi templet vid Wetkyi-Inn, uppfördes i början av 1300-talet och har färggranna målningar från Buddhas liv.
Ananda Pahto uppfördes år 1105 och är en av de finaste, största och bäst bevarade av templen i Bagan.
Gubyaukgyi templet i Myinkaba byggdes år 1113 och är berömt för ytterväggarnas välbevarde stuckaturerna från 1200-talet samt för de äldsta originalmålningarna i Bagan.
År 1057 lät Manuha, den fängslade kungen av Thaton, bygga Manuha templet. Det är platsen för den ovanliga kombinationen av tre sittande och en liggande Buddha.
Schwesandaw Paya är det första monumentet i Pagan med trappor som leder upp till Stupans runda bas. Detta är en idealisk plats för att beskåda solnedgången.
I byarna runt Bagan tillverkas landets finaste lackprodukter. Stopp vid en av verkstäderna för att studera tillverkning och dekorering av produkterna.
Övernattning på hotell i Bagan.

Dag 4: Mandalay
Frukost på hotellet. Transfer till flygplatsen för flygresa till Mandalay.
Transfer till hotellet.
Sightseeing.
Mandalay, den sista huvudstaden i kungadömet Burma, är fortfarande en av landets största städer och ett kulturellt och spirituellt centrum. I Sagain, beläget 20 km från Mandalay är sextio procent av landets munkar bosatta. Myanmars hantverkare är kända för att vara de skickligaste i landet.
I Mahamuni Paya är helgonet är täckt av 15 cm tjockt lager av mycket tunna guldblad. Här samlas de bedjande redan klockan fyra på morgonen för att beskåda när helgonfigurens ansiktet tvättas.
Besök en verkstad för tillverkning av de tunna guldbladen, ett mycket tungt arbete eftersom guldet hamras för hand. Besök hantverkare. specialiserade på bronsfigurer, marmor- och träsnideri samt dockor.
På eftermiddagen besök Shwenandaw Kyaung, det Gyllene Teakklostret. Byggt helt i gyllene teak, var detta kloster en del av Mandalay Palace och användes som privat bostad av kungen och hans favoritdrottning.
Kyaukawgyi Paya är känt för den stora sittande Buddhan som skulpturerats ur ett enda marmorblock.
Avslutningsvis besök på Kuthodaw Paya, även känd som världens största bok. Stupan är kringgärdad av minipaviljonger. Dessa innehåller tillsammans 729 marmortavlor med inskriptioner av hela Tripitkata, de buddhistiska skrifterna.
Besök Mandalay Hill och beundra solnedgången över bergen i fjärran, väster om Irrawaddyfloden.
Övernattning på hotell i Mandalay.

Dag 5: Pindaya
Frukost på hotellet. Transfer till flygplatsen för flygresa till Heho. Bilfärd från Heho till Pindaya.
Grottbesök, Pindaya Caves.
Grottan vid klippans krön bjuder på utsikt över Inle Lake. I grottan finns mer än 8000 buddhafigurer, av alabaster, teak, marmor, lack och cement. Figurerna är arrangerade så att de bildar en labyrint genom de olika grottrummen.
Nedanför, inte långt från grottorna finns låga stupas. Vid fullmåne (Tabaung, feb/mar) är Pindaya värd för en färggrann festival som firas vid Shwe U Min.
Övernattning på hotell i Pindaya.

Dag 6: Inle Lake
Frukost på hotellet. Bilfärd till landets näst största sjö, Inle Lake, därefter båttransfer.
Inle Lake, vackert belägen i Shanstaten, är översållad med flytande täppor och fiskekanoter. Höga kullar omger hela sjön. På stränder och öar finns 17 byar på styltor, de flesta innehas av Inthafolket.
Förundras av den ovanliga tekniken att ro kanot med ett ben kring en åra, stående i kanotens akter på det andra.
Besök flytande trädgårdar samt en marknad i någon Inthaby. Notera att ingen marknad hålls vid ny- eller fullmåne. Turen omfattar även besök av Phaung Daw OO pagoden, byn Inn Paw Khon samt klostret Nga Phe Kyaung.
Övernattning på hotell i Inle Lake.

Dag 7: Inle Lake
Frukost på hotellet.
Båtfärd till sjöns västra strand till trapporna som leder till det dolda tempelområdet Indein. Vid stranden finns hundratal små stupor som blivit övervuxna av mossa och växter. Vandring utmed risfält till byn Sae Ma och besök på den lokala skolan. På eftermiddagen möter vi byborna vid sjön och besöker ett kloster för att studera klosterlivet. Återfärd per båt till hotellet.
Bilfärd till Heho, därefter flygresa till Yangoon.
Transfer till hotellet.
Övernattning på hotell i Yangoon.

Dag 8: Yangoon
Frukost på hotellet.
Transfer till flygplatsen.

 

INGÅR PAKETPRIS 
• 
Hotellvistelse turistklass, del i dubbelrum.

• Frukost enligt program.
• Samtliga transporter och utfärder enligt program.
• Entréavgifter.
• Lokal engelsktalande guide.

ANSLUTNINGSRESA 
Köp till flygresan till Yangoon. Våra resekonsulter erbjuder dig engagemang, personlig rådgivning och det bästa dagspriset på flygresan. En god framförhållning är en viktig förutsättning för att få det allra lägsta priset på resan. Flygpriser är färskvaror som ändras över tiden.

 

Visum till Myanmar behövs!

https://www.myanmaronlinevisa.org

Indcens Nyhetsbrev!

Registrera dig, bli inspirerad och ta del av våra exklusiva specialerbjudanden! Vi skickar enbart ut relevant information!