Indcen ResorIndcen Resor
Forgot password?

Klassiska Rundresan Myanmar (Burma)

Myanmar
Kulturresor 🙏Rundresor 🏯

20.600 kr

Intresseanmälan

Myanmar(Burma) – en klassisk rundresa

Vänliga Burma – en historisk skattkammare


Myanmar eller Burma, vad heter landet egentligen? Det är lite knepigt, Myanmar är militärens officiella namn på landet men burmeserna säger fortfarande Burma. Vad du än väljer att kalla landet så kommer du fascineras av det vackra. Ett land fullt av tempel, gigantiska Buddha-statyer och en natur med böljande kullar och sjöar. Möt Burmas vänliga befolkning och bekanta dig med ett land fullt av mystik.

Ge dig ut på en rundresa där du bland annat besöker Burmas kändaste stad Yangon, Inle Lakes härliga sjösamhälle och Bagan med sitt oändliga utbud av tempel. 

Resplan & höjdpunkter
Dag 1: Ankomst Yangon
Dag 2: Yangon (rundtur i staden)
Dag 3: Bagan (besök bland tempelruinerna)
Dag 4: Mandalay (sightseeing i staden)
Dag 5: Pindaya (grottbesök)
Dag 6: Inle Lake
Dag 7: Inle Lake
Dag 8: Avgång Yangon

Dag 1: Yangon
Ankomst till Yangon flygplats och transfer till hotell.

Dag 2: Yangon
Yangon är beläget i Yangonflodens delta i södra Burma (Myanmar).
Staden präglas av alléskuggade boulevarder med glittrande stupas som skymtas ovan trädtopparna.

En heldag med sightseeing där ni besöker några av stadens mest populära sevärdheter! Besök bland annat den åtta meter höga Sihansa Lion-tronen, marknaden Bogyoke och flera kända pagodas, t.ex. Chaukhtatgyi Pagoda som är hem för en gigantisk Buddha. Höjdpunkten under turen är Shwedagon – den 98 meter höga gyllene pagoden som höjer sig över staden. Shwedagon och de kringliggande helgedomarna gör sig allra bäst vid tiden för solnedgången då de skiftande färgerna reflekteras av den gyllene stupan. Övernattning på hotell i Yangon.

Dag 3: Yangon – Bagan
Transfer till flygplatsen för resa till Bagan. Transfer till hotell.

Bagan är ett spektakulärt slättland översållat med tusentals 800 år gamla tempelruiner från Bagans guldålder. Spendera dagen i området och lyssna till fascinerande historier. Besök bland annat Schwezigon-Pagoden som med sin graciösa klockform blev normen för samtida och senare stupas över hela Burma. Gubyaukhyi-templet från 1300-talet med sina färggranna målningar från Buddhas liv och Ananda Pahto som är ett av de finaste, största och bäst bevarade templen i Bagan. En perfekt plats för att se solnedgången! Övernattning på hotell i Bagan.

Dag 4: Bagan – Mandalay
Transfer till flygplatsen för flygresa till Mandalay. Transfer till hotellet.

Sightseeing i Amarapura och Mandalay. Mandalay är en av landets största städer och ett kulturellt och spirituellt centrum. I Sagain, en bit utanför Mandalay är 60% av landets munkar bosatta. Besök klostret Mahagandayon, på morgonen tar munkar emot sina dagliga allmosor från trofasta buddhister. Paus för att njuta av atmosfären av U Bein Bridge, en pittoresk teakbro som sträcker sig över en kilometer över Taungthaman Lake, och höjdpunkten i Amarapura!

Besök Mahamuni Paya, helgonet som är täckt med ett lager av mycket tunna guldblad! Guldet fylls hela tiden på och nu är lagret 15 cm tjockt. Här samlas de bedjande redan klockan fyra på morgonen för att beskåda när helgonfigurens ansikte tvättas. Besök en verkstad för tillverkning av de tunna guldbladen, ett mycket tungt arbete eftersom guldet hamras för hand. Fortsätt till det Gyllene Teakklostret, Kyaukawgyi Paya med sin sittande Buddha i marmor och avsluta på Kuthodaw Paya, även känd som världens största bok. Besök Mandalay Hill och beundra solnedgången över bergen. Övernattning på hotell i Mandalay.

Dag 5: Pindaya
Frukost på hotellet. Transfer till flygplatsen för flygresa till Heho. Bilfärd från Heho till Pindaya.

Grottbesök till Pindaya Caves, med utsikt över Inle Lake. I grottan finns mer än 8000 Buddhafigurer i flera material, arrangerade så att de bildar en labyrint genom de olika rummen. Nedanför, inte långt från grottorna finns låga stupas. Vid fullmåne i februari mars är Pindaya värd för en färggrann festival. Övernattning på hotell i Pindaya.

Dag 6: Pindaya – Inle Lake
Frukost på hotellet. Bilfärd till landets näst största sjö, Inle Lake, därefter båttransfer.

Inle Lake är vacker med sina flytande täppor och fiskekanoter. Höga kullar omger hela sjön. På stränder och öar finns 17 byar på styltor, de flesta innehas av Inthafolket. Förundras av den ovanliga tekniken att ro kanot med ett ben kring en åra, stående i kanotens akter på det andra. Besök flytande trädgårdar samt en marknad i någon Inthaby. Notera att ingen marknad hålls vid ny- eller fullmåne. Turen omfattar även besök av Phaung Daw OO pagoden, byn Inn Paw Khon samt klostret Nga Phe Kyaung.
Övernattning på hotell i Inle Lake.

Dag 7: Inle Lake
Frukost på hotellet. Båtfärd till sjöns västra strand till trapporna som leder till det dolda tempelområdet Indein. Vid stranden finns hundratal små stupas som blivit övervuxna av mossa och växter. Fortsätt med besök i Mine Thauk Village. Övernattning i Inle Lake.

Dag 8: Avgång Yangon
Transfer med båt, transfer med bil från Nyaung Shwe till Heho.
Flyg Heho – Yangon
Hemfärd

INGÅR
Flyg till Yangon t/r (Myanmar/Burma)
Alla inrikesflyg
All transfer
Boende i dubbelrum, enligt nämnda hotell
Frukost enligt program
Porteravgift på flygplatsen
Entréavgifter
Lokal engelsktalande guide

INGÅR EJ
Visum
Dryck
Personliga utgifter

HOTELL
Yangon – Jasmine Palace Hotel (3+*)
Bagan – Amata Garden Resort Bagan (4*)
Mandalay – Yadanarpon Dynasty Hotel (3*)
Pindaya – Pindaya Inle Inn (3*)
Inle Lake – Amata Garden Resort Inle Lake (4*)

TILLÄGG
Våra resekonsulter erbjuder dig engagemang och personlig rådgivning. Vi hjälper dig att skräddarsy din resa efter dina önskemål – hör alltid med oss!

 

Visum till Myanmar behövs! 

https://www.myanmaronlinevisa.org

// Tracker från Sami