Indcen ResorIndcen Resor
Forgot password?

Stora Rundresan Nepal

Addu Atoll Nepal
Kulturresor 🙏Rundresor 🏯

15.900 kr

Intresseanmälan

Stora Rundresan Nepal

En resa genom ett av världens vackraste länder

Nepal är utan tvekan ett av världens vackraste länder. Med sitt spektakulära landskap, uråldriga tempel och utmärkta vandringsleder blir Nepal ett resmål som har något för alla. Landet har även utsetts till en av världens bästa eco-turistdestinationer, vilket göra att vi gillar det lite extra.

Många besökare återvänder gång på gång för att uppleva landets natur och kultur och på den stora rundresan får du uppleva några av de mest intressanta platserna i Nepal – Kathmandu, Pokhara, Tansen, Lumbini, Chitwan, Daman och Nagarkot.
Det går även att förlänga resan med sol och bad i södra Indien (Goa/Kerala) eller enligt önskemål.

Resplan & höjdpunkter
Dag 1 – Ankomst Kathmandu
Dag 2 – Kathmandu (city tour)
Dag 3 – Kathmandu – Pokhara
Dag 4 – Pokhara (city tour) 
Dag 5 – Pokhara – Tansen
Dag 6 – Tansen – Lumbini
Dag 7 – Bhairahawa – Chitwan (chitwan nationalpark)
Dag 8 – Chitwan (safari)
Dag 9 – Chitwan – Daman
Dag 10 – Daman – Nagarkot
Dag 11 – Nagarkot – Kathmandu (city tour Bhaktapur)
Dag 12 – Avfärd Kathmandu  

 

Dag 1
Ankomst till Kathmandu International Airport.
Ni blir hämtade på flygplatsen för färd till hotellet. Övernattning på hotellet.

Dag 2
Förmiddag: Börja förmiddagen med en rundtur i Katmandu! Ni besöker bland annat Katmandu Durbar Square från 1600-talet. En otrolig plats för arkitektur och Newarikonstnärer i Katmandudalen. Det är trångt med gamla tempel och palats som speglar folkets kungliga historia, religiösa och kulturella liv. Runt 2000 år gammalt ligger templet Swayambhunath uppe på en kulle. Kallas även för ”monkey temple” tack vare att det är bebott av apor – ett måste när du besöker Katmandu! Här ifrån får du dessutom en vacker utsikt över staden.

Eftermiddag: Besök av Pashupati Nath-området med berömda Lord Shiva-templet och Hinduiska begravningsområdet. Trots att endast hinduer får besöka templet kan ni tydligt beskåda både templet och religiösa aktiviteter från Bagmatiflodens östra strand. Templet med det gyllene taket i två våningar och silverdörrar är vida berömt. Färden går vidare till Bouddhanath, en 2500 år gammal Stupa med fyra par Buddha-ögon, vilka håller ett evigt vakande öga på befolkningen i de fyra väderstrecken. Pilgrimer från Tibet vandrar runt Stupan och sätter bönerullarna i spinn. Övernattning på hotell i Katmandu.

Dag 3
Å
k vidare mot Pokhara! Den sällsynta kombinationen av snöklädda toppar, sjöar och floder gör Pokharadalen till en av de mest pittoreska naturupplevelserna i landet. Övernattning i Pokhara.

Dag 4
Tidig väckning, beskådande av soluppgången vid Sarangkot. Åter till hotellet för intagande av frukost.
Halvdag sightseeingtur i Pokhara till basarerna, David’s fall och Seti Gorge. Båttur på Phewa-sjön samt besök av Tal Barahi. Övernattning på hotel i Pokhara.

Dag 5
Avresa till Tansen som är en liten forntida stad, beläget 4300 meter över havet. Här får du veta mer om den forntida kulturen! Utsikten över bergen är fantastisk, atmosfären fridfull och befolkningen vänlig. En härlig upplevelse! Vid klart väder syns topparna på flera av traktens höga berg. Middag och övernattning på hotell i Tansen.

Dag 6
Använd förmiddagen till att utforska på egen hand!

På eftermiddagen reser ni till Bhirahawa, Lumbini. Bhairahwa, även känt som Sidhartha Nagar är beläget vid den västra gränsen mot Indien, det är också porten till Buddhas födelseplats i Lumbini dit färden går vidare. Lumbini är en helig plats för alla buddister i världen – i likhet med Jerusalem för kristna och Mecka för muslimer. Här föddes år 623 f.Kr. Buddha, fredens och ljusets apostel. Denna bördiga slätt vid foten av berget Churia beskrevs som en charmig och vacker trädgård redan på Buddhas tid, och vi kan än idag hålla med. Middag och övernattning på hotell i Bhairahawa.

Dag 7
Avresa till Chitwan nationalpark, incheckning och lunch på resorten. Eftermiddagsvandring i den frodiga djungeln för att studera flora och fauna. Här lever många djurarter såsom tigrar, leoparder, schakaler och antiloper. Middag och övernattning på hotellet i Chitwan.

Dag 8
Ridande på elefanter beger vi oss på safari i naturreservatet och spanar bl.a. efter Asiens sista noshörningar. Lunch på hotellet. Jeepfärd mot Raptifloden där vi spanar efter fåglar och krokodiler.
Middag och övernattning på hotellet i Chitwan.

Dag 9
Avresa till Daman, en stad som ligger på 2300 meters höjd och som bjuder på de mest storslagna vyerna över Himalaya. Pröva teleskopet i utkikstornet för en billig peng. Middag och övernattning på Everest Panorama Resort i Daman.

Dag 10
Avresa till Nagarkot, en populär plats för weekendturister som lockas av vyer över bergen, bekvämligheter och avkoppling. De överväldigande panoramavyerna över Himalayas högsta toppar omfattar Mount Everest, Manaslu, Ganesh Himal, Langtang, Choba Bhamre, Gauri Shanker. Missa inte soluppgången över topparna tidigt imorgon bitti. Middag och övernattning på hotellet i Nagarkot.

Dag 11
Efter frukost fortsätter färden till Kathamndu. Incheckning på hotell. På eftermiddagen en halv dag stadsrundtur i Bhagtapur.

Dag 12
Frukost på hotellet. Transfer till Kathmandu International Airport.

INGÅR
• Bra mellanklasshotell (del i dubbelrum)
• Måltider enligt program
– helpension(frukost/lunch/middag) i Chitwan

– halvpension(frukost/middag) i Tansen, Lumbini, Daman och Nagarkot
– frukost i Kathmandu och Pokhara

• Transporter och utflykter enligt programmet
• Entréavgifter till monumenten enligt programmet
• Engelsktalande guide i Kathmandu

 

ANSLUTNINGSRESA 
Köp till flygresan till Nepal. Våra resekonsulter erbjuder dig engagemang, personlig rådgivning och det bästa dagspriset på flygresan. En god framförhållning är en viktig förutsättning för att få det allra lägsta priset på resan. Flygpriser är färskvaror som ändras över tiden.

 

VISUM
Visum ingår ej.

Visum till Nepal ska anskaffas av resenären i god tid före avresan genom landets konsulat. Utförlig information, se www.nepalsgeneralkonsulat.se

Visum kan sökas även vid ankomsten, dock endast på Kathmandus flygplats.

Passet ska vara giltigt i sex månader från den tidpunkt då den resande anländer till Nepal samt ha minst två tomma sidor.

RESEFÖRSÄKRING
Vi rekommenderar att en riktig reseförsäkring tecknas för hela restiden. Den kan tecknas som komplement till grundreseskydd i hemförsäkring alt. som komplett försäkring om grundreseskydd saknas. Försäkringen måste tecknas före avresan och går ej att köpa när resan redan påbörjats.

// Tracker från Sami