Indcen ResorIndcen Resor
Forgot password?

Magisk naturupplevelse Nepal

Magisk naturupplevelse i Nepal

Nepal – ett fantastiskt land med vackra vyer, kultur och historia. Under en vecka får du ut maximalt av din vistelse, du bor bekvämt och upplever allt från livliga Katmandu till djungeläventyr och magiska Phewa-sjön. Upplev något annorlunda och låt dig häpnas av vad det mytomspunna Nepal har att erbjuda! Förutom att vara en av världens bästa eco-turistdestinationer så blev Nepal nyligen rankat som världens mest prisvärda land att semestra i, så passa på att boka din drömresa!

*Resan går även att boka utan flyg – hör med oss för pris! Vi skräddarsyr helt efter dina önskemål. 

Resplan & höjdpunkter
Dag 1: Flyg till Katmandu
Dag 2: Ankomst Katmandu
Dag 3: Katmandu (Bla. Swayambhunath & Patan)
Dag 4: Katmandu – Chitwan (djungelaktivitet)
Dag 5: Chitwan (djungelaktivitet)
Dag 6: Chitwan – Pokhara (båtutflykt)
Dag 7: Pokhara (Sarangkot)
Dag 8: Pokhara – Katmandu
Dag 9: Avresa Katmandu

Dag 1: Flyg till Katmandu

Dag 2: Ankomst Katmandu
Välkommen till Nepals huvudstad – att landa på Katmandus flygplats är en häftig känsla och en upplevelse i sig! Vid ankomst, transfer till hotell där du checkar in och blir informerad om veckans aktiviteter. Middag och övernattning på hotell i Katmandu.

Dag 3: Katmandu
Himalayas huvudstad, det gamla hippiemeckat där Cat Stevens hämtade inspiration. Idag är Katmandu en riktig kulturstad full av religiösa sevärdheter, du besöker bland annat Katmandu Durbar Square, Swayambhunath och Patan.

Katmandu Durbar Square – Se hur duvorna täcker taken och besök gamla tempel och palats, det här är en fantastisk plats för arkitektur. 

Swayambhunath – Runt 2000 år gammalt ligger detta buddhistiska tempel ovanför staden. Kallas även för ”monkey temple” tack vare att det är bebott av apor – ett måste när du besöker Katmandu! Utsikten över staden är en bonus.

Patan – Beläget ca 5 km söder om Katmandu ligger Patan, en destination för konstälskare! Fylld med fantastiska sniderier, statyer, dussintals buddhistiska och hinduiska tempel och över 1200 monument.  Middag och övernattning på hotell i Katmandu.

Dag 4: Katmandu – Chitwan
Upptäck ett av Nepals vackraste naturreservat. Chitwan nationalpark är stor och vacker, hem till bland annat den utrotningshotade bengaltigern och den indiska pansarnoshörningen. Parken användes sorgligt nog som jaktreservat för nepalesiska kungligheter och utländska aristokrater under 1800-talet, i en berömd jaktexpedition lyckades kung George V och hans son att slakta 39 tigrar och 18 noshörningar under en enda eftermiddag. Tyvärr sjunker antalet tigrar och noshörningar än idag. Idag är parken hem åt bland annat apor, tigrar, leoparder, slothbjörnar, hyenor, rådjur och elefanter. Mångfalden är stor med 50 arter av däggdjur, 450 arter av fåglar och 67 arter av fjärilar. Detta är ett av de vackraste naturreservaten på den indiska subkontinenten! Checka sedan in på hotell i Chitwan. 

Tharu Village-besök: Tharu är ursprungsbefolkningen i Terai (området där ni befinner er). Här bygger man sina hus med de naturliga material som finns i området – halm, trä och lera. Tharu-dans: En melodisk dans som utförs med rim eller trummor, stavarnas sammanstötning visar hur man håller noshörning och andra vilda djur borta från byn. Middag och övernattning på hotell i Chitwan.

Dag 5: Chitwan
Tidig morgon för att börja dagen med fågelskådning! Chitwan är en fågelskådares dröm – parken är hem åt fler än 450 arter av exotiska fåglar som Oriental Pied Hornbill, Paradise Flycatcher och Lesser Adjutant Stork. Våra erfarna guider tar med dig till perfekta platser, återvänd sedan till hotellet för frukost.

Dagen fortsätter med Dugout canoe ride, flyt nedför Rapti River med en dugout kanot, vilket är en kanot byggd av en urholkad trädstam – det bästa sättet att upptäcka krokodilernas livsmiljö! Det är dessutom avkopplande och ett bra sätt för att se fåglar och andra djur när de kommer till floden för att dricka. Senare besök till Crocodile Breeding Centre. Krokodilerna i området har fått svårt att överleva och centret jobbar för att arten inte ska dö ut. Hittills har över tusen krokodiler släppts ut i floder, både i Nepal och utanför. Lunch, middag och övernattning på hotell i Chitwan. Lunch, middag och övernattning på hotell i Chitwan.

Dag 6: Chitwan – Pokhara
Åk vidare mot Pokharadalen. Böljande gröna kullar, skimrande sjöar och bergväggar som sträcker sig mot himlen – en sagolik plats som blivit känd för sin vandring i världsklass. Idag är det en äventyrshubb och ett andra hem för turister världen över. Incheckning på hotell.

Se hur reflektionerna av Annapurna och Machhapuchhare tornar upp sig i Phewa-sjön, vattnet är stilla och åt söder ligger skogen som en tjock grön matta längs berget. Håll utkik efter fiskar och se hur färgglada båtar lättsamt glider fram – det är helt enkelt svårt att inte känna av sjöns magiska dragningskraft! Middag och övernattning på hotell i Pokhara.

Dag 7: Pokhara
Vakna tidigt för soluppgången i Sarangkot, här får du också se Annapurnaområdet på nära håll. Sarangkot är den populäraste platsen för utsikt över Pokharadalen och bergen. Se hur solens strålar faller över snöklädda bergstoppar och njut av luften som är frisk och svalare än nere i dalen. Sarangkot nås enkelt med 45 minuter bilresa till toppen och sedan en 45 minuters vandring.

Efter frukost på hotellet går dagen vidare med en omfattande sightseeingtur. Besök vattenfallet Davi’s Fall, ett tibetanskt flyktingläger, Gupteshwor Cave och Bindabasini-templet. Middag och övernattning på hotell i Pokhara.

Dag 8: Pokhara – Katmandu
Nu börjar resan närma sig sitt slut och du åker tillbaka till Katmandu med minnena av Pokhara i hjärtat. Checka in på hotellet, vila ut och tillbringa eftermiddagen på egen hand. Passa på att shoppa i livliga Thamel! Avskedsmiddag. Övernattning på hotell i Katmandu.

Dag 9: Avresa från Katmandu
Nu är det dags att lämna Nepal, transfer från hotellet till flygplatsen.

INGÅR
• Flyg t/r Katmandu.
• Boende, del i dubbelrum för 7 nätter enligt program.
• Boende inkluderar halvpension.
• All transport.
• Engelsktalande guide under sightseeing/ utflykter.
• Entréavgift vid monument.
• Soluppgång i Sarangkot vid Pokhara.
• Båttur vid sjön Phewa, Pokhara.
• Chitwan, inklusive djungelaktiviteter.
• Avskedsmiddag på Bhojan Girah i Katmandu.
• Obegränsat vatten under lång körning.

HOTELL (4*)
Kathmandu – Tibet International
Chitwan – Tigerland Safari Resort
Pokhara – Hotel Pokhara Grande

INGÅR EJ
• Visum.
• Personliga kostnader.
• Kameraavgift vid monument. Eventuella Porterage-tjänster vid flygplatsen.
• Annat som inte nämns ovan.

Vänligen notera
Om hotellets normala kategori av rum är utsålt så ersätts det med likvärdigt hotell/ rumskategori och vi håller dig informerad om det aktuella tillägget/minskningen av priset. Priser baseras på grundläggande kategori av rum inkl. alla aktuella skatter. Skulle det bli någon förändring i statliga skatter så ändras priset efter det. 

För ytterligare information eller frågor vänligen kontakta oss!

VISUM
Visum till Nepal ska inskaffas av resenären i god tid före avresan genom landets konsulat. Utförlig information, se Department of Immigration

Visum kan även vid ankomsten – dock endast på Katmandus flygplats.

Passet ska vara giltigt i sex månader från den tidpunkt då den resande anländer till Nepal samt ha minst två tomma sidor.

RESEFÖRSÄKRING
Vi rekommenderar att en riktig reseförsäkring tecknas för hela restiden. Den kan tecknas som komplement till grundreseskydd i hemförsäkring alt. som komplett försäkring om grundreseskydd saknas. Försäkringen måste tecknas före avresan och går ej att köpa när resan redan påbörjats.

// Tracker från Sami