Indcen ResorIndcen Resor
Forgot password?

Annapurna Sanctuary Base Camp Trekking Nepal

Addu Atoll Nepal
Rundresor 🏯

24.000 kr

Intresseanmälan

Annapurna Sanctuary Base Camp Trekking Nepal

Base Camp, även känd som Annapurna Sanctuary är en måttlig nivå av trekking vilket betyder att det är ansträngande på en mellannivå, en relativ kondition krävs. Teboende är av mellanstandard. Dag för dagprogrammet innebär en bra acklimatiseringstakt och en chans för dig att njuta av det dramatiska landskapet som det utvecklar sig.

Detta är en lättillgänglig vandring, som leder er från den vackra grönskande terrasser i Pokharadalen, genom charmiga byar upp till Poon Hill som erbjuder fantastisk utsikt över Kali Ghandaki Gorge och Dhaulagiri. Därefter går ni genom vackra dalar innan ni kommer upp till höjderna med de mest dramatiska och vackra vyerna.

 

DAGSPROGRAM 

Dag 1
Flyg till Kathamandu

Dag 2
Kathmandu ankomst Övernattning på hotell (frukost)
Vår samarbetspartner möter er vid ankomst och ni får transfer till ert hotell. Här kommer ni att formellt introduceras för er guide och de aktiviteter som kan avnjutas under de närmaste dagarna . Guiderna kommer också att be om dina passfoton och andra detaljer som behövs för era trekkingtillstånd, i detta skede.

Dag 3
Kathmandu sightseeing. Övernattning på hotell (frukost)

Efter frukost startar en intressant rundtur runt Kathmandu. En engelsktalande guide ger er en rundtur och introduktion av Nepals rika kultur bland den gamla och fascinerande historian och religion . I sightseeingturen besöker ni Swayambhunath ( Monkey tempel ), Pashupatinath ( hinduiska pilgrimsfärd tempel ), Katmandu Durbar square (gamla kungliga palatset och hem för levande gudinna ) & Baudhanath ( största stupa i södra Asien).

Dag 4
Kathmandu till Pokhara (960 m / 6 timmar buss alt ½ timme med flyg) Övernattning på hotell (frukost)
Ni åker buss eller flyger till Pokhara beroende på era tidigare önskemål . Pokhara ligger på sidan av sjön Fewa , det är ett vackert område med Fishtail mountain, Machhapuchhare inte så långt därifrån. Det ligger endast 200 km från Kathmandu men det kan ta 6/8 timmar på väg beroende på säsong.

Dag 5
Trek till Ulleri (2.070 m) Övernattning i Trekking lodger (frukost, lunch och middag)
Ni börjar med en 90 minuters bilresa till Nayapul där ni börjar gå igenom den lummiga, gröna Modi Dalen , förbi vattenfall med djupa pooler som inbjuder er att simma . Ni kommer snart att börja uppstigningen där ni kommer till vackra stenvägar och trappor som oklanderligt vårdas av lokalbefolkningen . Efter 4 timmars vandring når ni Ulleri där ni kommer att belönas med fantastisk utsikt över dalen nedanför och toppar Annapurna South och Hiunchuli .

Dag 6
Ulleri – Ghorepani (2.850 m) Övernattning i Trekking lodger (frukost, lunch och middag)
En mild stigning i höjd sker när ni går genom betesmark och odlade fält . Allt eftersom leden går allt högre, passerar ni forsande flod och genom uppfriskande sval ek och rhododendronskog till ni kommer till Ghorepani.

Dag 7
Ghorepani – Poon Hill – Tadapani (2.660 m) Övernattning i Trekking lodger (frukost, lunch och middag)
Ni vaknar tidigt och klättrar upp till Poon Hill där kan se från Dhaulagiri till Ganesh Himal vid bra väderlek. Under soluppgånge erbjuds ni fantastisk panoramautsikt med färgglada berg . En underbar start på dagen som följs av frukost för att sedan åka tillbaka till ert hotell . Härifrån har ni en kort klättring genom rhododendronskogar till en annan fin utsiktspunkt. Ni går därefter vidare till Deurali innan ni går ner mot floden och upp på andra sidan för att komma till Tadapani, där ni belönas med en fantastisk utsikt över Fishtail och den idealiska platsen för att titta på solnedgången .

Dag 8
Tadapani – Chhomrung (2.030 m) Övernattning i Trekking lodger (frukost, lunch och middag)
Leden går lite ner från Tadapani , genom tät rhododendron skog till Ghandruk och Komrong som ger en härlig utsikt över den övre Modidalen . Leden börjar nu stiga igen högt ovanför den västra stranden av Modi Khola och fortsätter fram till byn Chhomrung. Ovanför byn tornar den mäktiga toppen av Annapurna South upp sig.

Dag 9
Chhomrong – Himalayan Hotel (2.920 m) Övernattning i Trekking lodge (frukost, lunch och middag)
Ni går genom den vackra skogen till Kuldi Ghar, innan vägen går brant ner mot en bank av sten för att sedan plana ut, och löper genom flodbambusnår längs basen av ravinen . Därefter slingar sig leden brant upp genom djup bambu och rhododendronskogen till byn Doban .

Dag 10
Himalaya – Machhapuchere Base Camp (3.720 m) Övernattning i Trekking lodge (frukost, lunch och middag)
Leden fortsätter längs Västbanken av Modi , som nu flyter genom en mer öppen dal, och fortsätter så småningom vidare till the Sanctuary. Rakt fram är den södra Annapurnaglaciären och Modi följer en klippa till höger. Detta är platsen för Machhapuchhre basläger där ni kan njuta spektakulär panoramautsikt av bergen .

Dag 11
Machhapuchhre – Annapurna baslägret (4.130 m) Övernattning i Trekking lodge (frukost, lunch och middag). Dagsrutten börjar på en bred gräsbevuxen stig , innan ni klättra över sidomoränen ner till den vackra ablation dalen . Nii når snart den brittiska expeditionen Annapurna South Face Base Camp ( 4234m. ) Den bästa utsikten erhålls troligen från krönet av morän, som ni följer tills den skär igenom glaciären och går ner från Himal Chuli mot norr.

Dag 12
Annapurna Base Camp – Bambu (2.300 m) Övernattning i Trekking lodge (frukost, lunch och middag)

Denna morgon behöver ni vakna tidigt för att se soluppgången över Annapurna I och South, synen är helt magisk. Efter frukost börjar nedstigningen längs Modi mot Bamboo.

Dag 13
Bamboo – Jhinuwa eller Hot Spring (1.400 m) Övernattning i Trekking lodge (frukost, lunch och middag).

Leden passerar den lilla byn Khuldi Gar , innan du fortsätter genom rhododendron -och bambufält till den byn Chhomrong . Här blir leden lite stenig och brant när ni beger er till Kabre Chautara. Snart svänger ni av mot Landrung och lämnar Ghandrung. Ni spenderar natten i Jhinuwa, där det finns härliga varma källor.

Dag 14
Jhinuwa – Pothana (1.900 m) Övernattning i Trekking lodge (frukost, lunch och middag)
Efter en enkel nedstigning till floden kommer sedan en brant stigning till Gurung byn Landrung , och leden korsas av vägen mot Pothana. Härifrån kommer du förhoppningsvis att få en härlig vy av bergen och dess helhet.

Dag 15
Pothana – Pokhara ( drive ) . Övernattning på hotell (frukost och lunch)
Det är en kort vandring ner till Phedi via Dhampus by med bra utsikt över bergen, där ni kommer fram till vägen. Ni åker tillbaka till Pokhara med privata transporter.

Dag 16
Pokhara – Kathmandu
kör bil eller flyga. (1.300 meter / 6 timmar eller ½ tim ) övernattning på hotell (frukost)
Efter frukost på morgonen du säga adjö till Pokhara och gå tillbaka till livliga Katmandu med bil eller privat buss ( Det finns en möjlighet att flyga ). Eftermiddagen har ni till eget förfogande. Övernattning på hotell.

Dag 17
Katmandu fri dag på egen hand.
Övernattning på hotell (frukost och middag).

Detta är det ledig dag och du kan använda den t ex för att shoppa eller att bara ta det lugnt. På kvällen kommer ni blir hämtade för transfer till er avskedsmiddag med kulturell dans.

Dag 18
Hemresa (frukost).

 

INGÅR PAKETPRIS 
 Flyg till Kathmandu tur och retur inklusive flygskatt

 Privat transfer från flygplatsen till hotellet i Kathamandu tur och retur
 Boende i delat dubbelrum på hotell i Kathmandu och Pokhara,nkl frukost
 Sightseeing i Kathmandu med engelsktalande guide, inkl privat transfer och entré
 Kathamandu / Pokhara / Kathamandu med buss. Önskas flyg blir priset + 1100 kr/person.
 Pokhara Birethanti & Phedi Pokhara transport med privat fordon
 Boende i tehus under vandringen
 Måltider (frukost med te kaffe , lunch , middag ) på vandring
 Sovsäck
 Annapurna vandringskarta för grupp
 All nödvändig formalia & tillstånd
 ACAP & TIMS (Annapurna Conservation Area Park & – Trekking Information management System)
 Första hjälpen samt Eco utbildad och av regeringen licensierad engelsktalande guide
 En porter (bärare) per två deltagare under vandringen ( 1 porter bär maximal vikt på 24 kg )
 Logi , måltider , löner , utrustning , transport och försäkring av trekking personal
 Första hjälpen låda
 Resor och övriga arrangemang enligt färdplan
 Alla statliga skatter .
 Avskedsmiddag

INGÅR EJ 
 Visum till Nepal (US $ 40 per person för 30 dagar )

 Inrikes avreseskatt Rs 200 och avgift för eventuell övervikt
 Lunch / Middag i Kathmandu och Pokhara
 Vatten (förslagsvis vattenreningstabletter )
•  Dricks
• Avbeställningsskydd
• Reseförsäkring
• Övrigt som inte är nämnt ovan

Flygresan är baserat på plats i lägsta bokningsklass på flyget. En god framförhållning är en viktig förutsättning för att få det allra lägsta priset på resan. Flygpriser är färskvara som ändras över tiden.

 

VISUM 
Visum till Nepal ska anskaffas av resenären i god tid före avresan genom landets konsulat. Utförlig information, se www.nepalsgeneralkonsulat.se

Visum kan sökas även vid ankomsten, dock endast på Kathmandus flygplats.

Passet ska vara giltigt i sex månader från den tidpunkt då den resande anländer till Nepal samt ha minst två tomma sidor.

RESEFÖRSÄKRING 
Vi rekommenderar att en riktig reseförsäkring tecknas för hela restiden. Den kan tecknas som komplement till grundreseskydd i hemförsäkring alt. som komplett försäkring om grundreseskydd saknas. Försäkringen måste tecknas före avresan och går ej att köpa när resan redan påbörjats.

// Tracker från Sami