Indcen ResorIndcen Resor
Forgot password?

Sigiriya, sol & bad!

Sigiriya, sol & bad!

Upptäck Sri Lanka – en fantastisk ö i Indiska Oceanen. På en kombinationsresa besöker du Sigiriya med sin vackra natur, nationalparker och spännande historia. I Passikudah och Negombo ges chans till sol & bad med ett stort utbud av spännande utflykter! Ni bor på fina, 4-stjärniga hotell med pool genom hela resan. 

*Resan går även att boka utan flyg – hör med oss för pris! Vi skräddarsyr helt efter dina önskemål. 

Resplan & höjdpunkter
Dag 1: Flyg till Sri Lanka
Dag 2: Ankomst Colombo, Sri Lanka – Sigiriya
Dag 3: Sigiriya (Lejonklippan & Minneriya National Park)
Dag 4: Sigiriya (utflykt Anuradhapura)
Dag 5: Sigiriya – Passikudah
Dag 6 – 8: Passikudah (sol & bad)
Dag 9: Passikudah – Negombo
Dag 10: Avresa hem

Dag 1: Flyg till Sri Lanka

Dag 2: Ankomst Sri Lanka
Välkomna till Sri Lanka, ni möts upp på flygplatsen med transfer till Sigiriya! Checka in på hotell.

Besök Dambulla Cave Temple på eftermiddagen. Dambulla är känt för sina fem grottempel som innehåller statyer, målningar och konst relaterat till Buddha och hans liv – en riktig guldgruva för den kulturintresserade! Det finns totalt 153 Buddhastatyer, tre statyer av Sri Lankas kungar och fyra statyer av gudar och gudinnor. Skildringar på grottornas väggar inkluderar demonen Mara och Buddhas första predikan. Övernattning i Sigiriya.

Dag 3: Sigiriya
Efter frukost är det dags att besöka Lejonklippan! Stig in genom de gigantiska lejontassarna, utsikten här är otrolig. Besök museet och lär dig historian om slott, dammar och bevattningssystem som pumpade vatten med ett genialt system som var ett underverk i Asien i århundraden. Att bestiga klippan kan vara en utmaning, men belöningen är stor! Glöm inte att ta med vatten. 

Eftermiddag: Game drive i Minneriya National Park.
Om du är ute efter ett riktigt djungeläventyr så är Minneriya något för dig! På över 8800 hektar så är detta är en fristad för elefanter. Minneriya är hem för hjortar och det finns gott om fågelliv, men strålkastaren är fortfarande på svängande snablar och flappande öron. Parkera jeepen och se flockar med flera hundra elefanter åt gången. Detta är faktiskt den största samlingen elefanter i världen – så det är lätt att förstå varför platsen blivit en magnet för djurälskare! Övernattning i Sigiriya.

Dag 4: Sigiriya – Anuradhapura – Sigiriya
Efter frukost transfer till staden Anuradhapura! Anuradhapura är en av de äldsta civilisationerna i världen. Den absolut största sevärdheten är det heliga Sri Maha Bodhi-trädet, vilket är mer än 2200 år gammalt. Övernattning i Sigiriya.

Dag 5: Sigiriya – Passikudah
Transfer till Passikudah. På vägen besöker ni Polonnaruwa – en stad full av tempel, vackra Buddhastatyer, bevattningskanaler och fantastiska hinduiska skulpturer! Efteråt fortsätter resan mot Passikudah, incheckning och övernattning på hotell.

Dag 6 – 8: Passikudah
Nu ges tid för sol och bad! Passikudah ligger vid östra Sri Lankas kust och byn är känd för sin gyllene vik med sitt klara, långgrunda vatten. Om du tillhör den mer rastlösa typen så finns det massor att göra! Gör en utflykt till Batticaloa, där du till exempel kan besöka ett historiskt nederländsk fort. Om du gillar att dyka så finns det några perfekta platser, bland annat vraket av HMS Hermes, ett brittiskt skepp från WW2. Du kan också utforska Maduru Oya nationalpark och besöka den antika staden Polonnaruwa. Övernattning på hotell i Passikudah.

Dag 9: Passikudah – Negombo  
Efter frukost åker ni vidare till Negombo, incheckning på hotell. Negombo är en stor kuststad – känd för sin massiva, gamla fiskeindustri med livliga fiskmarknader. Arkitekturen i Negombo är spännande, det koloniala förflutna och den katolska kyrkan har satt sina spår. Sevärdheter är ofta från den nederländska perioden, t.ex. den nederländska kanalen och den gamla holländska fortporten. Det finns flera gamla kyrkor och små fiskebyar i närområdet och några intressanta tempel lite längre inåt landet. Övernattning i Negombo.

Dag 10: Avgång hem  
Transfer till flygplats efter frukost.

INGÅR
• Flyg t/r Sri Lanka
• Boende i dubbelrum inkl. frukost
• Börjar med frukost på dag 3 & slutar med frukost på dag 10 på nämnda hotell.
• Transport i en bekväm AC-salongbil.
• Engelsktalande chaufför/ guide.
• Minneriya Jeep.
• Flaskvatten kommer att ges under hela turen.
• Inträdesavgifter till: Dambulla Cave Temples, Sigiriya Rock Citadel, Polonnaruwa, Anuradhapura & Minneriya National Park.

HOTELL (4*)
Sigiriya – Paradise resort & spa (Deluxe)
Passikudah – Amaya Beach (Superior)
Negombo – Suriya resort & spa (Deluxe)

Vi erbjuder både mer exklusiva & enklare hotell – Hör med oss! 

INGÅR EJ
• Personliga utgifter.
• Lunch & middag.
• Övriga tjänster som inte anges ovan.

// Tracker från Sami