Indcen ResorIndcen Resor
Forgot password?

Magiska Namibia

Namibia

23.200 kr

Intresseanmälan

Magiska Namibia

Upptäck hemligheterna i den 80 miljoner år gamla Namiböknen när ni utforskar de majestätiska sanddynerna i Sossusvlei, innan färd vidare till Swakopmund – äventyrets kuststad i Namibia. Den här turen ger er möjlighet att klättra några av de högsta sanddynerna i världen och se den otroliga Dead Vlei med sina spruckna vita lergolv och skelettliknande törnträd. Utforska Sesriem Canyon som erbjuder en välkommen paus från värmen i öknen. Sedan fortsätter ni till kusten där du kan njuta av närheten till havet och besöka någon av de trevliga fisk och skaldjursrestaurangerna runt piren i Swakopmund.

DAGSPROGRAM:

Dag 1 Windhoek:
Ankomst till Windhoek International Airport där ni möts av en representant som visar dig tiill din transfer och färd in till staden och ditt boende för natten. Övernattning på Olive Grove inkl frukost.

Körtid: ca 1 timme och avståndet är ca 45 km

Dag 2 Windhoek till Sossusvlei:
Efter att hyrbilen har leverererats till hotellet kör du söderut till Sossusvlei, i hjärtat av Namiböknen. Utforska Sossusvlei området och se de otroliga sanddyner innan du avslutar med Deadvlei, ett annorlunda vidsträckta område med synligt sprucken vit lera sträckta spruckna vit lera och kamel träd skellet. På kvällen titta på solen som går ner över världens äldsta öken. Övernattning på Desert Homestead inkl frukost.

Körtid: Ca 4,5 timmes bilresa från Windhoek till Sossusvlei. Avståndet är ca 340 km

Dag 3 Sossusvlei:
Idag måste ni stiga upp tidigt för att köra till sanddynerna för en utflykt som ni aldrig kommer att glömma. Sossusvlei är normalt mycket torr (dock under goda regnperioder kan det fyllas med vatten), och det är nästan helt omgiven av stora vass kantad sanddyner, det okända som är mest imponerande är det det är en hav av sand som träcker sig så långt som Atlantkusten i väster. Du får möjlighet att klättra några av dessa sky-skrapa sanddynerna – utsikten från toppen är hisnande.

Efter en spännande morgon vid sanddynerna kan du utforska Sesriem Canyon. Ravinen erbjuder en skön paus från värmen i det hårda och torra öken miljö, eftersom det ofta har vatten långt in den torra årstiden eftersom den är så djup och skyddad.

Återvänd till din lodge och tillbringa resten av dagen vid poolen eller njuta av en uppfriskande drink i baren. Övernattning på Desert Homestead inkl frukost.

Dag 4 Sossusvlei till Swakopmund:
Skaka sanden ur era stövlar och förstätt färden till Swakopmund, Namibias främsta semesterort, där ni kommer att tillbringa de kommande två nätterna. Swakopmund är känt för sina palmkantade gator, promenadstråket vid havet, tysk stil arkitektur, trevlig sommar klimat och rena, säkra stränder. Om du älskar att gå, erbjuder staden en fotgängare vänlig miljö för att utforska olika butiker, sevärdheter och underbara kaféer längst trottoaren. Senare ta en skön promenad längs stranden och njuta av en fantastisk solnedgång. Övernattning på Namib Guesthouse inkl frukost.

Körtid: Ca 5 timmars bilresa från Sossusvlei till Swakopmund. Avståndet är ca 365 km

Dag 5 Swakopmund:
Slappna av och njut av staden Swakopmund på egen hand. Swakopmund erbjuder ett brett utbud av äventyr och fritidsaktiviteter för dig att välja mellan, inklusive delfiner och sälturer, natursköna flyg, ökenutflykter, fyrhjuling, sand bording och mycket mer. Eller varför inte prova en marin kryssning från närliggande Walvis Bay, där sälar och delfiner leker runt båten och pelikaner flyger längs båten. Passa på och besök den berömda lagunen innan ni beger er tillbakas till Swakopmund.
Övernattning på Namib Guesthouse inkl frukost.

Dag 6 Swakopmund till Na/a’nkuse
Lämna kusten bakom er och kör tillbaks mot Windhoekområdet. Straxt öster om huvudstaden ligger Na/a’nkuse lodge. Här kommer ni tillbringa era sista två nätter på denna resa med att njuta av vackra omgivningar, fantastiska djurupplevelser och boende av första klass. Övernattning på Na/a’nkuse lodge inkl helpension och en aktivtiet per natt bokad.

Körtid: Ca 5,5 timmes bilresa från Swakopmund till Na/a’nkuse lodge. Avståndet är ca 405 km

Dag 7 Na/a’nkuse
Denna dag ingår turen Behind the scenes (måste förbokas och är i mån av plats).Övernattning på Na/a’nkuse lodge inkl helpension och en aktivtiet per natt bokad.

Dag 8
Om tiden tillåter så ingår denna dag en promenad med en Cacharal eller gepard som aktivitet på lodgen, innan du checkar ut för vidare äventyr eller ditt flyg hem. Hyrbilen lämnar du på flygplatsen.

Körtid: Ca 1 timmes bilresa från Na/a’nkuse lodge till flygplatsen. Avståndet är ca 60 km.

INGÅR PAKETPRIS:
 Flyg till Windhoek t/r inkl flygskatt.
 Boende del i dubbel rum inkl frukost på 4* guesthouse och lodger. På Na/a’nkuse bor ni med helpension (frukost, lunch och middag) inkl en aktivitet per dag.
 Hyrbil Nissan 4 x 4 single cab el liknande med a/c o CD, med självriskeliminering samt extra däck och vindruteförsäkring.

INGÅR EJ:
 Visum
 Övriga måltider aktiviteter och dryck som inte anges
 National Park Inträde
 Personliga utgifter
 Övriga tjänster
 Avbeställningskydd
 Reseförsäkring
• Övrigt som inte är nämnt ovan

// Tracker från Sami