Indcen ResorIndcen Resor
Forgot password?

Äventyrsresa till Namibia

Namibia

28.500 kr

Intresseanmälan

Äventyrsresa till Namibia Desert & Caprivi

Äventyrsresa där ni besöker höjdpunkterna i norra Namibia. Vi besöker de mäktiga Victoriafallen innan vi färdas vidare till Namibia. Njut av djurlivet i Etosha, landskapet i Damaraland, och sanddynerna i Namiböknen. En allomfattande resa genom norra Namibia.

DAGSPROGRAM:

Dag 1-2 LIVINGSTONE:
Vid ankomst blir Du mött för transfer från flygplatsen till ditt boende för natten. Vi träffas kl. 14.00 för möte och genomgång av kommande tur. Victoriafallen är en av de naturliga underverk i världen och vi kommer vara där i 2 dagar för att utforska detta område. Äventyrsaktiviteter finns i överflöd, elefant safari, forsränning på mäktiga Zambezi eller en 111m Bungi hopp (egen bekostnad). Boende i permanenta tält

Dag 3 – 4 CAPRIVI:
Idag åker vi ut i Zambia till Caprivi Strip, en smal del av Namibia som sträcker sig mellan Angola, Zambia och Botswana. Vi tillbringar två dagar med game drives och reser västerut genom det rika djurlivs områden. Övernattning i Chalets. ( Frukost/Lunch/Middag)

Dag 5 RUNDU:
Efter en förmiddag då vi njutit av den rika fågellivet som omger lägret, fortsätter vår väg längs Kavango floden. Byar av gräshyddor och lokala trähantverk och sniderier är en vanlig syn. Vi stannar för natten på Riverside Lodge i Rundu som ofta erbjuder en spektakulär solnedgång. Övernattning i Chalet. (Frukost/Lunch/Middag)

Dag 6 – 7 ETOSHA NATIONAL PARK:
Vi beger oss djupare in i Namibia till Etosha nationalpark. Nationalparken omger Etosha Pan, som lokalt kallas ”den stora vita platsen av torrt vatten”. Vattenhål omger pannan och lockar till sig djurlivet. Etosha är känt för stora iakttagelser av elefant, antilop och lejon. Vår lodge ligger på gränsen av parken och vi spenderar våra förmiddagar och eftermiddagar med game drives. Övernattning i lodge. (Frukost/Lunch/Middag)

Dag 8 TWYFELFONTEIN:
Världsarvet Twyfelfontein är vårt nästa stopp. Cirka 2000 hällristningar pryder kullarna i detta område. Vi utforskar bergen till fots med våra lokala guider. Övernattning i permanenta tält. (Frukost/Lunch/Middag)

Dag 9 BRANDBERG:
Vår resa går längs vackra ökenlandskap när vi beger oss söderut mot Brandberg Mountain. Den torra Ugab River är hem till sällsynta ökenelefanter. Vi besöker den förstenade skogen och målningarna på berget i området. Övernattning i Lodge. (Frukost/Lunch/Middag)

Dag 10 – 11 SWAKOPMUND:
Vi korsar den öppna platta slätten förbi Spitzkoppes granit kupoler och åker vidare till kusten där vi besöker Cape Cross sälkoloni. Längre söderut ligger den charmiga kuststaden Swakopmund. Dagen fri att utforska staden eller prova fyrhjuling / dynåkning på bräda (aktiviteter på egen bekostnad). På kvällen njuter vi våra måltider på restaurang (egen bekostnad). Övernattning i Chalet (2 Frukost/ 1 lunch)

Dag 12 – 13 NAMIB DESERT:
Mån landskap omger staden Swakopmund och vi besöker dessa som innan vi lämnar för vår resa till Namiböknen med dess höga röda sanddyner. Vi kommer att gå till Sossusvlei, utforska Sesriem Canyon och titta på dem dramatiska solnedgångar / soluppgångar över världens högsta sanddyner. Övernattning i permanenta tält. (Frukost/Lunch/Middag)

Dag 14 WINDHOEK:
Windhoek är huvudstad och den största staden i Namibia. Windhoeks charm ligger i sin harmoniska blandning av afrikanska och europeiska kulturer och vänligheten hos stadens invånare. Det är en intressant blandning av moderna och tyska kolonialtiden som påverkat stadens arkitektur. Vi utforskar staden och äter på en restaurang (på egen bekostnad). Övernattning i Guest House ( Frukost / Lunch)

Dag 15 Avfärd:
Turen avslutas ca. Kl 08.00. Transfer till flygplatsen.

Programmet kan med fördel förlängas om Du önskar besöka även andra delar av Nambia eller kombinera med t ex Sydafrika.

INGÅR PAKETPRIS:
• Flyg ut till Livingstone och hem från Windhoek
• Flygskatter
• Transfer från/till flygplatsen vid ankomst och avresa.
• 14 nätters boende i chalet, permanenta tält & Guest house
• Inträdes avgift
• Användning av utrustning ( inkl. Sovsäck & Kudde)
• Transport i minibus/safari bil
• Måltider enligt program
• professionella guider
• Game drives i Etosha National Park

INGÅR EJ:
• Visum
• Local payment ca. 1200 kr pp
• Avbeställningskydd
• Reseförsäkring
• Övrigt som inte är nämnt ovan

Olika avresedatum, hör med oss!

// Tracker från Sami