Indcen ResorIndcen Resor
Forgot password?

Ingrid

Svenska och engelska. Har även studerat franska och spanska och har kunskaper i danska.
E-post: ingrid@indcen.se
Telefon: 08-562 65 004

Specialitet:

Kommunikatör med ansvar för blogg, pressfrågor, sociala medier osv.

Bakgrund:

Har arbetat som frilansjournalist under många år, bland annat för flera resetidningar. Givit ut en bok om resande och turism. Drivit turistbyrå. Utbildad antropolog och internationell reseagent.

Varför jobbar du inom resebranschen? Resandet har varit en passion sedan tonåren och jag har bott, studerat och arbetat i ett antal länder. Att få möjligheten att kombinera ett arbete inom resor och turism med skrivande och journalistik är en fantastisk chans för mig där jag känner att jag kan dra nytta av min erfarenhet från båda branscherna.

Vilka resmål i Indcens program har du själv besökt?

Indien, Bali, Thailand, Malaysia och USA.

Vart reser du själv helst och vad gör du helst på resan?

Jag är en ganska värdelös kund för en resebyrå såtillvida att jag har ganska svårt för att vara turist och åka på vanlig semester. Helst köper jag bara en flygstol och fixar boendet själv på plats eller via nätet. Sen jobbar jag också gärna på resan, till exempel skriver resereportage eller jobbar som volontär, eller besöker vänner som är bosatta utomlands och försöker leva som lokalborna. Mitt andra hemland är Spanien, och i synnerhet Katalonien. Dit reser jag så ofta jag kan. Genuina möten med människor är mer intressant för mig än att pricka av sevärdheter från en lista.

Vart drömmer du om att resa?

Min absoluta drömresa är en jorden-runt-resa där jag besöker mina vänner och bekanta i Moskva, Peking, Mumbai, Kalifornien, Florens, Riga och Budapest. Jag skulle samtidigt passa på att göra intervjuer med dem för min nya bok, en uppföljning av den bok jag gav ut 2013 som handlar om turister från hela världen som hyrde min soffa under sin semester i Stockholm.

Bästa resminne:

En liten charmig ö utanför Lanzarote som heter La Graciosa. Knappt några turister (sånär som på några ensamma tyska nudister), otroligt lugnt och fridfullt med fantastiska badlaguner, utmärkt fiske och tre restauranger med samma tre fiskrätter på menyn. Att jobba som volontär på ett nunnekloster i indiska Dharamsala var också en otrolig upplevelse, samtidigt som det var bland det jobbigaste jag gjort.

Har jag alltid med mig på resan:

Så lite som möjligt. Reser nästan alltid enbart med handbagage, en liten ryggsäck som innehåller det absolut mest nödvändiga. Gillar inte att släpa på en tung väska, vill inte betala extraavgift på flyget för incheckat bagage och vill så snabbt som möjligt komma ut från flygplatsen när jag landat.

// Tracker från Sami