Indcen ResorIndcen Resor
Forgot password?

En resa genom Vietnam

En resa genom Vietnam

Ho Chi Minh – Mui Ne – Hanoi – Pu Luong – Ninh Binh – Halong Bay

Följ med på en resa genom underbara Vietnam – ett mångsidigt land som charmar besökaren med sin rika kultur, vänliga befolkning och brokiga historia.

Från det pulserande livet i Ho Chi Minh-staden till den historiska charmen och kulturella rikedomen i Hanoi, erbjuder en resa mellan dessa två städer en fascinerande kontrast genom Vietnams mångskiftande landskap och historia. En perfekt äventyrsresa för familjer med lite äldre barn.

Program översikt
Dag 1: Meet & greet Ho Chi Minh flygplats, transfer till hotell
Dag 2: Ho Chi Minh- Cu Chi tunnlarna & motorcykeltur genom staden
Dag 3: Ho Chi Minh- Båttur i Mekong Deltat
Dag 4: Ho Chi Minh- Mui Ne med tåg 
Dag 5: Mui Ne- kuststad med strand och sanddynor
Dag 6: Mui Ne- Hanoi med flyg 
Dag 7: Hanoi 
Dag 8: Hanoi- Pu Luong
Dag 9: Pu Luong
Dag 10: Pu Luong- Ninh Binh & Tam Coc
Dag 11: Ninh Binh- Hanoi
Dag 12: Halong Bay- dagskryssning
Dag 13: Avresa från Hanoi                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

Dagsprogram:

Dag 1: 

Meet & greet och privat transfer till ert hotell. Beroende på när ni landar kan ni upptäcka staden eller vila på hotellet.

Dag 2: Frukost ingår

Ho Chi Minh -stadens höjdpunker. Efter frukost besök i Cu Chi- tunnlarna – ett nätverk med över 200 km tunnlar som blev legendariska när de spelade en viktig roll i kriget. Under sin storhetstid fungerade tunnlarna som underjordiska städer med många falluckor, specialbyggda bostadsområden, lagerlokaler, vapenfabriker, fältsjukhus, kommandocentraler och kök. Efter en kort introduktionsvideo som visar hur tunnlarna konstruerats, bjuds ni in i en del av tunnlarna och dess hemligheter.

Eftermiddagen bjuder på ett äventyr längst stadens gator bakpå en motorcykel. Våra guider hämtar upp er på hotellet och efter en kort instruktion är det dax att hoppa upp på motorcyklarna och upptäcka Ho Chi Minh- staden. Besök stadens främsta attraktioner i distrikt 1, inklusive Saigon Notre Dame- katedralen, Independence Palace och Saigons gamla postkontor. Det blir även ett stopp vid en Banh mi- butik för att se hur de gör en fantastisk vietnamesisk smörgås med krispig skorpa och fantastiska fyllningar. Sväng in på de lokala cafeerna som gömmer sig i stadens gränder. Där kan ni slå er ner runt ett bord och i lugn och ro prata med guiden och lokalbefolkningen, njuta av en drink och lära er att göra en kopp kaffe. Fortsätt sedan färden till den lokala marknaden med tusentals färgglada blommor, färska grönsaker, levande djur och många ovanliga spännande föremål.. Därefter flyr ni de bullriga och livliga gatorna och beger er till Thien Hau-templet för att lyssna på mystiska historier, lära om den unika arkitekturen och det religiösa livet. På väg tillbaka till hotellet stannar ni till vid ett matställe för att lära er hur kocken skickligt gör tunna, stora och krispiga pannkakor.

Dag 3: Frukost och Lunch ingår

Ho Chi Minh – båttur i Mekongdeltat (My Tho – Ben Tre). Efter frukost beger ni er till My Tho, kokosnötens hemland och lokala produkter som kokosgodis och rispapper bla. Vid ankomst går ni ombård på båten som kryssar på den mäktiga Mekongfloden och ser livet för lokalbefolkningen som bor längst stränderna.. Ni stannar till vid en av öarna för lite sightseeing, fortsätter till Xep-kanalen i Ben Tre-provinsen för att ro en liten båt (sampan) längs en vacker naturlig kanal och njuta av den fridfulla atmosfären på landsbygden. Äta tropiska frukter, honungste och njuta av traditionell musik… Ta en tuk-tuk eller trampa din cykel längs byvägen för att besöka en kokosnötsgodisverkstad. Lunch på en lokal restaurang (fast meny) inklusive Mekongs signaturrätt – friterad elefantörafisk. På vägen tillbaka till Saigon stannar du på vägen för att besöka Vinh Trang-pagoden, en av de största pagoderna i regionen. Den vackra strukturen har en blandning av kinesiska, vietnamesiska och Angkor (kambodjanska) arkitektoniska stilar. Övernattning i Saigon.  

Dag 4: Frukost ingår

Ho Chi Minh-staden – Binh Thuan station – Mui Ne 

Hämtning på ert hotell i Saigon för att åka till Saigon Station och ta tåget till Binh Thuan järnvägsstation, som ligger i Phan Thiet City. Vid ankomsten möter ni er chaufför och körs till ert hotell i Mui Ne. (ca 1 timmes resa)

Dag 5: Frukost ingår

Mui Ne – en kuststad känd för sina långa sandstränder, spektakulära sanddyner och gynnsamma förhållanden för vattensportaktiviteter som kitesurfing och windsurfing. Här finns också en charmig fiskehamn där man kan se de traditionella fiskebåtarna komma in med dagens fångst. Mui Ne lockar även besökare med Fairy Stream, en naturlig vattendragsvandring där man kan utforska färgglada klippor och små vattenfall. (Inget arrangerat program denna dag)

Dag 6: Frukost ingår

Mui Ne – Saigon – Hanoi  Efter frukost, ledig tid på egen hand tills det är dags att träffa er chaufför för transfer till Tan Son Nhat flygplats (ca 3 timmars bilresa) och flyg till Hanoi. Vid ankomsten i Hanoi möter ni er guide och chaufför för transfer till hotellet. 

Dag 7: Frukost ingår

Hanoi – stadens höjdpunkter. Efter frukost besök på Ho Chi Minh-komplexet, inklusive Ba Dinh-torget, Ho Chi Minhs mausoleum, samt hans privata bostad från 1954 till 1969. Trähuset i etnisk minoritetsstil, som byggdes på pålar, är omgivet av vackra fridfulla trädgårdar. I samma komplex kan du se One Pillar Pagoda, som grundades av kung Ly Thai To år 1049. Denna struktur har blivit en viktig symbol för folket i Hanoi. Sedan besöker ni Litteraturens tempel, Vietnams första universitet. Trädgårdarna och den välbevarade arkitekturen byggdes 1070 och erbjuder en inblick i Vietnams förflutna.  Om du är intresserad kan du besöka Etnologiska museet, som allmänt anses vara det finaste moderna museet. Denna fantastiska samling som relaterar till Vietnam’s etniska minoriteter innehåller väl presenterad stamkonst, artefakter och vardagliga föremål som samlats in från hela landet och exempel på traditionella byhus. Fortsätt att besöka den pittoreska Hoan Kiem-sjön och ta sedan en cyclo tur runt Hanois gamla kvarter, ett fascinerande nätverk av smala gränder och butikshus som också kallas ”De 36 gatorna” – varje gata är uppkallad efter de varor som traditionellt säljs där, allt från tyger, mediciner till hantverk. Ni kommer sedan att besöka Train Street – en liten smal gata gömd på en av Hanois bakgator och omgiven av höga smala hus som ligger tätt intill varandra. Dessa familjers bakgårdar är järnvägen där tåget passerar några gånger per dag. Därefter återvänder ni till ert hotell eller fortsätter utforska staden och kanske smaka på gatumaten, på egen hand innan ni återvänder till hotellet.

Dag 8: Frukost ingår

Hanoi – Pu Luong. Efter frukost hämtning och bilfärd till Pu Luong. Ni kommer in i Pu Luong naturreservat via ett hisnande bergspass som ger er en panoramautsikt över hela dalen. Ni anländer till ert boende i tid för en utsökt lunch, följt av ledig tid att utforska den vackra tillflyktsorten med sin fängslande panoramautsikt och lugna miljö. På eftermiddagen kan ni gå runt på egen hand för att komma nära bylivet och interagera med lokalbefolkningen som bor i bergen ovanför resorten. Få en glimt av det dagliga livet, gå runt på jordbruksmark och risfält och lär dig mer om den lokala kulturen. Övernattning i Pu Luong. 

Dag 9: Frukost och Lunch ingår

Pu Luong – En lätt promenad runt den vackraste dalen med risterrasser framför resorten. Ni börjar gå ner i dalen som vetter mot resorten och går runt tumlande risterrasser. Sedan går ni genom små stigar höljda i vegetation för att långsamt avslöja en pittoresk Uoi-by som ligger vid foten av ett högt berg. Var beredda med kameran när ni upptäcker panoramautsikten över byn från ovan. Fortsätt att gå nerför backen till ett lokalt hem, där ni kan vila och sedan ta en cykel för att cykla runt byn Lan. Om tiden tillåter kommer ni att besöka en familj där ni kan lära er om deras traditionella brokadvävning. Cykla genom risfälten från by till by, bro till bro för att utforska mer av de natursköna landskapen. Ni kommer att hamna i Hieu Village (den fantastiska byn i området) där ni kan stanna och njuta av Hieu-vattenfallet. Åk tillbaka till det lokala hemmet där er chaufför hämtar upp er och kör tillbaka till Puluong resorten. 

Dag 10: Frukost och Lunch ingår

Pu Luong – Ninh Binh  Efter frukost upphämtning på hotellet för en ca 3 timmars bilfärd till Ninh Binh.

Vid ankomsten börjar ni den 2 timmar långa båtturen för att besöka Tam Coc. Tam Coc är känd som ”Halong Bay on land” och är tre kalkstensgrottor som sträcker sig längs Ngo Dong-floden. Båtturen är en trevlig resa längs floden med fridfullt landskap av kalkstensberg, risfält och tempel längs vägen från Hang Ca (första grottan) till Hang Hai (andra grottan) och Hang Ba (tredje grottan).  Upptäck Mua-grottan, som byggdes efter modellen av ”miniatyr Great Wall” i Kina med nästan 500 trappsteg upp till berg att erövra. Det tar cirka 30 minuter att vandra till toppen av Ngoa Long-berget, men den imponerande panoramautsikt över berget, vattnet och risfältet är värt varje ansträngning. Transfer till ditt hotell i Ninh Binh för incheckning.

Dag 11: Frukost ingår

Ninh Binh – Hanoi. Ledig tid tills det är dags att åka tillbaka med bil till ert hotell i Hanoi. Övernattning i Hanoi.  

Dag 12: Frukost och Lunch ingår

Hanoi – Halong Bay – Hanoi 

07:30 – 08:00: Hämtas från ert hotell med kryssningens pendelbuss. 

10:00 – 10:15 Anländer till hamnen – där ni blir guidade till kryssningen. Ni välkomnas och erbjuds en välkomstdrink medan kaptenen introducerar kryssningen, säkerhetsinstruktioner och resplanen för resan.

10:15 Kryssningen sätter segel och ni får möjlighet att beundra och utforska den magnifika skönheten hos de tusentals kalkstenskarstarna medan kryssningen navigerar genom Halongbukten.

11:45 – 12:30 Ni besöker Sung Sot Cave, en av de mest fantastiska grottorna i Halong Bay. Här möts ni av det hisnande landskapet och de intrikata formationerna av de gnistrande och förtrollande stalaktiterna och stalagmiterna.

12:40 Skäm bort era smaklökar med en förstklassig kulinarisk upplevelse som kombinerar essensen av det europeiska och asiatiska köket, noggrant tillagad av våra begåvade kockar, medan kryssningen seglar genom kända landmärken som Ho Dong Tien Cave, Me Cung Cave och Trong Cave. Ta er tid att koppla av och varva ner innan ni fortsätter resan.

14:00 Nästa stopp är Luon Cave-området. Här kan ni delta i en av två spännande aktiviteter: kajakpaddling eller en tur med bambubåt. Utforska de fängslande omgivningarna och fördjupa er i områdets naturliga skönhet.

15:30 Besök Titop Island, en fantastisk ö med pittoresk natur och en vacker strand som liknar en halvmåne. Här kan ni njuta av det kristallklara vattnet eller vandra upp till toppen av Titop Island, där kan ni beundra panoramautsiken över bukten med ett 360-graders perspektiv.

16:30 Ta en kopp afternoon tea på soldäck och beundra de vackraste platserna i Halongbukten under kryssningens återresa. Dessa inkluderar Heaven’s Gate, Dog Stone Islet, Incense Burner Islet och Fighting Cock Islet.

17:30 Kryssningsfartyget lägger till i hamnen, vilket markerar slutet på resan. Transfer tillbaka till hotellet i Hanoi med kryssningens pendelbuss.

Övernattning i Hanoi.

Dag 13: Frukost ingår

Hanoi – Privat transfer från ert hotell till flygplatsen.

INGÅR:

 • Engelsktalande reseguider för transfer och sightseeing (stationsguider)
 • Boende 12 nätter: Hotell med dubbelrum/tvåbäddsrum
 • Måltidsplan enligt program
 • Inrikesflyg: Ho Chi Minh – Hanoi
 • Privat bil med chaufför 
 • Tågresa: Saigon – Binh Thuan 
 • Privat båttur i Ninh Binh, Mekongdeltat
 • Båttur i Halongbukten (grupptur)
 • Cyclo tur runt Hanois gamla kvarter
 • Vatten under transfer
 • Inträdesavgift och zonavgift
 • Flerspråkig 24/7 Hotline support under hela resan

 

INGÅR EJ:

 • Internationellt flyg och flygplatsavgångsskatt
 • Måltider som inte nämns i program
 • Vietnam Visumarrangemang och stämpelavgift (om någon)
 • Tidig incheckning, sen utcheckning tilläggsavgift
 • Dricks för guider, förare och annan lokal personal
 • Övriga kostnader som inte nämns i programmet
 • Tilläggsavgift för högtider (jul, nyår, nationaldag, helgdag,…)

 

* Priset är baserat på 2 personer som reser tillsammans perioden okt – nov och feb – april

HOTELL & BOENDE (eller liknande)

Saigon: Queen Ann (Deluxe-rum)

www.queenannhotelvn.com/

Mui Ne: Tien Dat resort (Deluxe-rum med havsutsikt)

https://tiendatresort.com.vn/vi/

Hanoi: La Dolce Vita (Superior-rum)

https://ladolcevita-hotel.com/vi/

Pu Luong: Pu Luong Valley Home (Deluxe Bungalow)

https://www.facebook.com/puluongvalleyhome/

Ninh Binh: Tam Coc Rice Field (Bungalow Garden View)

http://tamcocricefields.com/

// Tracker från Sami