Indcen ResorIndcen Resor
Forgot password?

Khmerernas Rike Rundresa (Vietnam, Kambodja & Laos)

Rundresa Khmerernas Rike – Vietnam, Kambodja & Laos

En spännande kombinations resa.

Upptäck de fantastiska länderna – Kambodja med Angkor Wat – världens största tempelkomplex, Vietnam och det frodiga Mekongdeltat & Laos, med gamla tempel, prunkande tropisk urskog och karga bergsområden som endast befolkas av folkgrupper som har levt isolerade här i hundratals år.

DAGSPROGRAM 

Dag 1 Siem Reap
Ankomst Siem Reap och transfer till hotell för incheckning och vila.

Dag 2 Siem Reap
Stadsrundtur i Angkor. Besök de arkeologiska platserna i Angkor Thom. Templet Bayon, med otaliga torn, prydda med Buddhas ansikte i de fyra vädersträcken, uppfördes på 11-hundratalet. Leprakungens Terrass, Elefantterrassen, Phimeanakas och Baphuon.

Dag 3 Siem Reap – Phnom Penh
Flyg till Phom Penh och transfer till valt hotell. Phom Penh stadsrundtur. Upplev en kaotisk, energisk och alltid fascinerande stad. Att promenera genom trädkantade boulevarder och längs med floden påminner om förgången tid. Idag är staden fylld av liv och aktiviteter. Se bl a Wat Phnom, stadens födelseplats. Phnom Penh betyder egentligen Änkan Penhs berg. Namnet härstammar från ett tempel på en kulle i Phnom Penh, som man idag räknar alla avstånd i Kambodja ifrån. Besök det kungliga slottet, fortfarande tjänstebostad för kungen Norodom Sihamoni, den intilliggande Silver Pagoda, även känd som Emerald Buddha. Besök även den eleganta National Museum, med en omfattande samling av Khmer konst.
Besök TUOL SLENG MUSEUM (Museum of Genocide). Skolan Tuol Svay Prey High School, blev 1975 en anläggning för förhör och tortyr under Röda khmerernas regim, tidigare känt som Security Prison 21, Prison 21, eller helt enkelt S-21, och i stort sätt oförändrad. Möjlighet att se fotoutställningen om de tusentals offer som passerade genom dessa dörrar varav endast sju personer överlevde. Central Market, som ligger i en distinkt välvt Art Deco byggnad eller besök den utbredda ryska marknaden, som säljer allt från CD och DVD till silke, hantverk, smycken och mycket mer.

Dag 4 Phnom Penh – Saigon
Flyg till Saigon och transfer till valt hotell. Stadsrundturen börjar med Reunifikation Palace, förra presidentpalatset som stormades av stridsvagnar den 30 April 1975. Ett 60 tals byggnader har bevarats och de ursprungliga stridsvagnarna står kvar. Vidare till den historiska stadskärnan och besök kejsaren av JADE Pagoda, en av Saigons mest intressant. Därefter ett kortare besök på neo-romanska Notre Dame Katedralen och Centralposthuset. Passera klassiska landmärken som den utsmyckade City Hall (Hotel de Ville) och det gamla Operahuset, båda i europeiskt stil. Avslutningsvis upplev den centrala Ben Thanh Market, med brett spektrum av varor och hantverk, som tilltalar alla smaker.

Dag 5 Saigon – Hanoi
Flyg till Hanoi och transfer till valt hotell. Hanoi stadsrundtur. Besök Temple of Literature, ett välbevarat exempel på traditionell vietnameisisk arkitektur,. landets första universitet och grundades år 1070. Besök minipagoden One Pillar Pagoda som uppfördes på 1000-talet men förstördes av fransmännen 1954, nu återuppbyggd. Ho Chi Minh Memorial Complex och Mausoléet (stängt eftermiddagar mån/fre samt okt-nov för årlig restauration), Presidentpalatset samt huset där Ho Chi Minh bodde mellan 1958-1969. Hans enkla hem, med två rum är bevarad i original skick och kan ses genom fönstren. Vid intresse, besök även en av Hanois berömda museer, Museum of Ethnology (Stängt på måndagar och Vietnam nyår). Upplev den etniska mångfalden i landet, med konst och artefakter från de 54 olika etniska grupper med detaljerade beskrivningar och exemplar av traditionella kläder och livsstil. Utanför kan man se rekonstruktioner av traditionella långhus, kyrkogårdar och andra distinkta etniska byggnader. Besök sedan Hoan Kiem Lake och Ngoc Son-templet, i hjärtat av Hanoi, beläget på en liten ö med den lilla TORTOISE Pagodan.

Dag 6 Hanoi
Efter frukost utflykt till Halong Bay med ankomst ca. 12.00 och gör en kryssning på e charmig traditionell Djonk för kryssning. Lunch på båten. Under resan besöker vi två underbara grottor., Thien Cung (Heavenly Villa Grotto), Dau Go (Driftwood Grotto). Åter till bryggan ca 16.30 och vidare till hotellet i Hanoi.

Dag 7 Hanoi – Vientiane
Flyg till Vientiane och transfer till valt hotell. Stadsrundtur i huvudstaden Laos, en sömnig stad med avslappnad charm, trädkantade boulevarder intressanta pagods och färgstarka marknader. Stadens höjdpunkter är bl.a. Pha That Luang, en glimmande gyllene stupa som kanske är det viktigaste nationella monumentet i Laos, HO PHA KEO. Det formella kungatemplet, nu ett museum med vackra exempel på buddhistiska skulpturer, Wat Si Saket; och Patuxai, en monumental valvbåge inspirerad av Triumfbågen, men utförts med Lao motiv.

Dag 8 Vientiane – Luang Prabang
Flyg till Luang Prabang och transfer till valt hotell. Stadsrundtur. Staden ligger mellan Nam Khan och Mekong floden, fylld med historiska tempel och koloniala byggnader. Hela staden förklarades som världsarv 1995. Besök WAT Visoun (Wat Wisunalat). Den äldsta templet är fortfarande i drift. Wat Visoun frånl 1513 innehåller en samling av antika trä Buddhas. Avsluta me ett besök till den närliggande Wat AHAM och till Wat Xieng Thong, en pärla med kloster och tempel. Dess många utsmyckade byggnader med utsökt mosaik och guldpläterade stenväggmålningar. Promenad nedför huvudgatan (Wat Street) i Luang Prabang. Om tiden tillåter, stanna vid några av de många templen som kantar dess sidor, inklusive WAT SIBOUNHEUANG, Wat Si MOUNGKHOUN, Wat SOP och Wat Sene.

Dag 9 Luang Prabang
Upplev den lokala marknaden och dess morgon aktiviteter. Vidare till Nationalmuseum (Royal Palace), en blygsam men graciösa byggnad som kombinerar traditionella Lao och franska Beaux-Arts stil. Det kungliga residenspalatset har bevarats och ger en unik inblick i Laos historia. (Stängt på tisdagar). Därefter besök Wat MAI. Utflykt med båt till Tham Pak Ou grottorna. Åk upp till de branta kalkstensklipporna vid Mekong floden med utsikt över Mekong och Nam Ou floden, Unika grottor med Buddha bilder i stil och material som man kan tänka sig. På återresan stanna vid BAN Xang HAI Village, en by välkänd för tillverkning av Lao Lao, den lokala risvin whiskyn samt även byn Ban Xang Khong som är känd för sin traditionella handvävda bomull och silkes tyger, och SA (Mulberry) pappersproduktion.

Dag 10
Transfer till flygplatsen för flyg hemåt. (Frukost).

INGÅR PAKETPRIS 
• Flyg Sverige t/r samt flighterna imellan enligt program
• Flygskatter & bränsletillägg
• Bra boende i delat dubbelrum (enkelrum mot tillägg)
• Engelsk talande guide
• Halvpension (frukost+ middag)
• Båtturer enligt program
• Samtliga flygplatstransfers i luftkonditionerad bil
• Stadsrundtur enligt program inkl. inträdesavgifterna

INGÅR EJ PAKETPRIS 
• Visum
• Avbeställningskydd
• Reseförsäkring
• Personliga utgifter
• Övrigt som inte är nämnd ovan
• Tillvalsmöjlighet: Flyg t/r reguljärt i Business Class

Paketpris avser per person i delat dubbel- eller trippelrum, tillägg singelrum (eget rum). Barnrabatter finns 0-11 år. Pris avser lägstaprisperioder i mån av platser lediga, tilläggsperioder förekommer på flyg & boende. Kampanjer med lägre flygpriser förekommer också.

Indcens Nyhetsbrev!

Registrera dig, bli inspirerad och ta del av våra exklusiva specialerbjudanden! Vi skickar enbart ut relevant information!