Indcen ResorIndcen Resor
Forgot password?

Vårresa till Tanzania

Tanzania
Safariresor 🐾

Vårresa till Tanzania

I norra Tanzania mellan Kilimanjaro och Victoriasjön finns några av Afrikas mest intressanta vildmarks områden. Denna resa till Tanzania passar dig som vill se savannens vilda djur och även uppleva vildmark. Under denna resa besöker ni regnskogen i trakterna av sjön Manyara, och Ngorongoro som är en slocknad vulkan med en jättekrater, där flamingor och noshörningar lever sida vid sida, avlsutningsvis blir det sol o bad på fantastiska Zanzibar. En storslagen och fascinerande resa som inte lämnar någon oberörd!

 

DAGSPROGRAM:

Dag 1:
Avresa från Sverige

Dag 2:
Ankomst på Kilimanjaro International Airport. Ni hämtas på flygplatsen för transfer till Outpost Lodge för övernattning.

Dag 3:
Ni hämtas på er lodge och åker till Lake Manyara National Park för game drive en heldag med piocknicklunch i parken.

Lake Manyara är en sodasjö som är hem för vattenfåglar och flamingon. Parken är känd för sina trädklättrande lejon men här kan man även se flodhästar, elefanter, babianer med flera. Parken ligger längs med The Great Rift Valley och bjuder på ett oerhört vackert landskap.

Middag samt övernattning på Ngorongoro Serena Safari Lodge. Helpension

Dag 4:
Efter tidig frukost åker ni ner i den fantastiska Ngorongoro Crater, världens största hela kaldera, för game drive en heldag (ca 6 tim).

Kratern, som har en yta på 210 kvadratkilometer och en diameter på cirka 20 km, är hem till den största koncentrationen av landlevande däggdjur; detta på grund av den goda vattentillgången och det svalare vädret. Ngorongorokratern är även med på UNESCO’s världsarvslista.

Lunch avnjuter ni på kraterns picknicksajt med utsikt över flodhästpoolen. Middag samt övernattning på Ndutu Safari Lodge eller Tingitana Wilderness Camps Ndutu. Helpension

Dag 5:
Efter frukost har ni en dags game drive i området kring Lake Ndutu.

Lake Ndutu är en sodasjö och området runtomkring gränsar till Ngorongoro Conservation Area samt Serengeti National Park. Migrationen av gnuer, thomson gaseller samt zebror uppehåller sig i området under denna period. Området kring sjön har stor djurkoncentration och chanserna för att se kattdjur såsom lejon, geparder och leoparder är mycket stora här under svenska senvintern/våren. Dessutom är off-road körning tillåtet i Lake Ndutu vilket bjuder in till en oförglömlig upplevelse.

Picknicklunch avnjuter ni i Ndutu, omringade av gnuer, zebror och thomson gaseller. Middag samt övernattning på Ngorongoro Farm House. Helpension

Dag 6:
Efter frukost lämnar ni Karatu och åker direkt till Arusha Airport med lunchboxar för inrikesflyg ca klockan 14.00 till Zanzibar International Airport
Zanzibar är en delvis självstyrande arkipelag utanför Tanzanias kust. Ön har en lång historia som handelsnation i Indiska Oceanen då den utgjorde ett viktigt stopp längs kryddhandelsvägen mellan Indien, Afrika och Arabländer. På Zanzibar kan ni njuta av kryddorna, kulturen, historien samt Zanzibars paradisvita stränderna med sand mjuk som bomull och vatten med mängder av nyanser av turkos.

Framme på Zanzibar blir ni hämtade på flygplatsen för transfer till ert hotell Breezes Beach Club & Spa för 6 nätter med halvpension

 

INGÅR PAKETPRIS:
 Flyg till Kilimanjaro hem från Zanzibar
Flygskatter & bränsletillägg
 Alla parkavgifter
 Allt boende som nämnts i programmet
 Alla måltider som nämnts i programmet
 All transfer som nämnts i programmet
 Flyg Arusha – Zanzibar
 4×4 safaribil med popup-tak PRIVAT SAFARI
 Engelsktalande, professionell förarguide
 1 flaska vatten/dag under safarin
 Te och kaffe under safarin

INGÅR EJ I PAKETPRIS:
• Visum $50 per person (betalas och erhålles på JRO vid ankomst)
• Dricks till förarguide (rek 10-15 usd per person i sällskapet/ per dag)
• Personliga utgifter
• Avbeställningsskydd
• Reseförsäkring
• Övrigt som inte är nämnd ovan

Resan avser för 4 personer som reser tillsammans. Pris ovan avser när resan sker mellan 16 Mars – 30 April i mån av plats lediga

MISSA INTE VÅRA NYHETER!
Indcens Nyhetsbrev
Registrera dig för vårt nyhetsbrev, bli inspirerad och ta del av våra exklusiva specialerbjudanden!
JA TACK!
Vi skickar enbart ut relevanta nyheter och delar inte dina uppgifter.

Indcens Nyhetsbrev!

Registrera dig, bli inspirerad och ta del av våra exklusiva specialerbjudanden! Vi skickar enbart ut relevant information!
JA TACK!