Indcen ResorIndcen Resor
Forgot password?

Upptäck livet vid Inle Lake Myanmar (Burma)

Myanmar
Kulturresor 🙏

5.900 kr

Intresseanmälan

Myanmar – Upptäck det lugna livet vid Inle Lake (Påbyggnadspaket)

Inle Lake, som ligger i Shan delstaden, är vacker, med mycket lugna vatten prickade med fläckar av flytande vegetation och fiske kanoter. Höga kullar kantas sjön på alla sidor. Sjöns strand och öar bär 17 byar på styltor, som mestadels bebos av Intha folket. Vi skräddarsyr Er drömresa!

 

 

 

DAGSPROGRAM 

Dag 1 Inle Lake:
Utflykt med båt på Inle Lake med sightseeing i Mine Thauk Village

Inle Lake: Njut av spektakulära landskap och observera skicklig fiskare med sin teknik ben rodd för att driva sig runt sjön. Besök dem flytande trädgårdar, en flytande marknad och en Intha by runt sjön. I dagens sightseeing ingår också ett besök på PHAUNG DAW OO Pagoda och NGA PHE Kyaung kloster och Mine Thauk by.
Transfer till / från Red Mountain Restaurant and Winery med vinprovning
Övernattning i Inle Lake. ( Lunch på lokal resturang)

Dag 2 Inle Lake:
Trekking utflykt till Kyar Tun byn och U Daung Hill

Efter frukost, transfer med båt till byn Indein. Ta en kort promenad runt byn, passerar en lokal skola och bege er till en täckt trappa till det vackra Alaung Sitthou område (Indein Temple komplex) där dussintals gamla stupas står i en övervuxen djungel. Börja vandring till Kyar Tun by med stora vidvinkel panoramautsikt via foten av U Daung Thaung, som ni kommer att gå förbi.
En timme från foten av U Daung Thaung tar er till Kyar Tun byn. Invånarna i byn är Pa O och Taung Yoe etniska stammar. Ni kommer att gå igenom byn och observera deras dagliga liv. Sedan går ni tillbaka till foten av U Daung Thaung ( ca 45 min). Från denna punkt, går ni uppför till ett kloster ( ca. 45 min). Ibland är stigningen ganska brant. På vägen stannar ni regelbundet för en paus, för vissa unika ögonblicksbilder, och framför allt att njuta av en oavbruten klar panoramautsikt över hela södra sjön område. Besök U Daung Thaung kloster och begravningsplats av den berömda munken, som hedreas i denna region för hans meditation och hängivenhet till Sasana (spridning av Budddhist Lärdomar). Om tur kan vi få möjlighet att träffa Pa O etniska stammar som kommer för Sabbath day och erbjuder en eller annan religiös ceremoni där, det är också fallet när vi vandrar till och från Kyar Tun byn. Njut av en picknick lunch. Vi går ner U Daung Thaung och fortsätter tillbakas till Indein tempel komplex (ca 60 min.). Besök närliggande Sae Ma byn och efter transfer till Inle med båt. (Totalt promenad tid är ca. 4 timmar och 30 min.)
Övernattning i Inle Lake.

Dag 3 Inle Lake:
Trekking utflykt till Pa O by med ett besök i Kakku.

Efter frukost transfer med båt till Nampan brygga på östra stranden av Inle Lake. Starta en trevlig vandring mot det höga berg genom djupa Pa O territorium i Shan bergen, vi passerar bosättningar som Ma Gyi Pin by, Moe Kaung byn, Dong Ta Khawh byn, HTI Ne byn och Naung Khe byn. Efter ungefär en timmes vandring från Nampan, når vi Dong Ta Khawh byn där ni kan följa deras huvudsakliga dagliga ekonomiska verksamhet, huvudsakligen CIGARILL produktionen. Rätt bortom denna punkt följer den mest utmanande delen av vandringen med en brant stigning under ca en timme upp till HTI Ne byn med fantastiska vidsträckta utsikter över en del av den södra Inle Lake-området och byar. Efter en kort vila och en snabb titt runt i HTI Ne berger vi oss av igen. Den sista delen av vandringen som är ytterligare ca. 90 minuter. tar er från HTI Ne till Naung Khe byn genom böljande landskap där en rad olika jordbruksaktiviteter äger rum.
Ni blir bemötta av en bil som kör er från Naung Khe till Kakku Temple komplex, en samling med över 2000 buddhistiska stupas med anor från 12 och 1300 århundradena och koncentreras inom loppet av en kvadratkilometer.
Njut av en Lunch. Bilfärd tillbaka till Nyaung Shwe via Taunggyi med ett kort stopp för att besöka den stora lokala Taunggyi marknad. Återgå med båt till Inle från Nyaung Shwe.
Övernattning i Inle Lake.

Dag 4 Inle Lake:
Utflykt till Sangkha och Thakong Pagoda

Avresa från ert hotell och börja resa med motordriven-båt i ca 3 timmar till Sangkha, en pittoresk stad på nedre Inle Lake, bebod av Pa-O och Intha folket. Utforska denna byn, och observera den traditionella kulturen och livsstil i dessa etniska grupper. Vandring genom Sangkha byn för att observera lokala metoder för att producera hög grad av alkohol jäst och extraheras från Bran Ris. Dagens lunch serveras på en restaurang nära Thakong Pagoda. I dagen utflykt ingår även ett besök på marknaden i Shan byn Kyauk Taing, som främst lever på arbeten med lergods keramik.
Övernattning i Inle Lake.

Dag 5 Inle Lake:
Cykling utflykt till Kyae Sar Gone (flytande trädgård) By (inkluderar lunch)

Starta dagen med en halv dags tur till några Intha byar. Efter en kort stund stanna och klättra uppför kullen till Taung Chay Taw Ya klostret där vi har några fina vyer över omgivningen (ca. 30 min.). Fortsätt norrut genom bambu skog. Efter en timmes ridning, stanna vid Taung by och utforska Intha livsstilen. Om tur får ni även uppleva Taung Village Market (5 dagars roterande marknaden) och observera deras produkter och handel. Fortsätt till Nwar Dhama byn ca 30 minuter. Stanna vid Intha Village House i Nwar Dhama Village där eran cykel äventyr avslutas. Här kan ni njuta av en traditionell Intha lunch men förstärks av en Fine Cuisine koncept. Efter lunch, slappna av och gå runt för att utforska lite mer. Det finns också möjlighet att utforska Kyae Sar Gone by (flytande trädgård) med kanot inklusive ett besök av en typisk stilthus. Fortsätt med båt till Inle lake.

INGÅR PAKETPRIS 
• Del i dubbel rum
 Måltider enligt program
 Båtbiljetter enligt program
 Transfers enligt program

INGÅR EJ 
 Visum
 Övriga måltider
 Personliga utgifter
 Avbeställningskydd
 Reseförsäkring
 Övrigt som inte är nämnd ovan

Visum till Myanmar behövs!

https://www.myanmaronlinevisa.org

 

// Tracker från Sami