Indcen ResorIndcen Resor
Forgot password?

Tusen & en natt med lyxigt ökenäventyr

Tusen & en natt med lyxigt ökenäventyr 🏜

Bara ett stenkast från Spaniens kust ligger det mytomspunna Marocko. Just den här resan går från Marrakech över Atlasbergen. Via serpentinvägar, raviner och berber-byar når ni Erg Chebbi där ni omsvepta av magiska sanddynor bor i ett lyxigt nomad-camp, avsluta sedan resan i storstaden Casablanca. Ni bor på genuina ställen med vackra takterrasser, pooler och utsmyckade rum. Resan är full av färgexplosioner, gästvänliga människor och minnesvärda städer. En lyxig, intensiv resa bortom charterns stråk!

Har du redan bokat flyg till Marocko? Kolla med oss för prisavdrag! Vi skräddarsyr alltid helt efter dina önskemål.

Resplan & höjdpunkter
Dag 1: Flyg till Marrakech

Dag 2: Marrakech (Jardin Majorelle, Palais Bahia, Jama el fnaa)
Dag 3: Marrakech – Dades (Ait Benhaddou) 
Dag 4: Dades – Merzouga (luxury camp)
Dag 5: Merzouga – Ouarzazate
Dag 6: Ouarzazate – Marrakech (Atlas Film Studios & berber-byar)
Dag 7: Marrakech – Casablanca (Mosque Hassan II)
Dag 8: Avgång Casablanca

Dag 1: Flyg till Marrakech
Ni tar flyget till Marrakech och vid ankomst möts ni på flygplatsen med transfer till ert hotell! Ni bor på en vackert utsmyckad riad i hjärtat av medinan. En riad är ett traditionellt hus, ofta med ett fåtal rum, vacker innergård och takterrass. En del av charmen med riads är att du nästan aldrig vet vad som väntar bakom – från utsidan ser det ofta ut som vilken fasad som helst, men innanför så döljer sig inte sällan en vacker, lugn oas.
Boende på Riad El Houma 

Dag 2: Marrakech
Vakna upp i drömlika Marrakech. Grändernas rosa väggar sträcker sig mot himlen och utanför riaden håller staden på att vakna till liv – barn är på väg till skolan, dammet yr från mopeder som sicksackar sig fram och tusentals små butiker öppnar upp för dagen. Marrakech är livligt, charmigt, traditionellt och modernt – allt på samma gång. En salig blandning av intryck som gör staden till den unika plats det är. I den nya delen (Gueliz) kan du shoppa märkeskläder och gå ut och dansa natten lång, och i den gamla delen (medinan) spenderar du tiden bäst genom att gå vilse i souken (basaren) och ta en kopp te på en av alla vackra takterrasser.

Efter frukost besöker ni oasen Jardin Majorelle, en vacker trädgård med bland annat kaktusar, palmer och bambu. Trädgården anlades 1924 av konstnären Jaques Majorelle. Designern Yves Saint Laurent köpte platsen 1980 tillsammans med Pierre Bergé, de hade spenderat mycket tid i trädgården och gjorde allt i sin makt för att platsen skulle slippa rivas – vilket vi är tacksamma för idag! Fortsätt vidare till Koutoubia-moskén som är Marrakechs största. Ingen byggnad får vara högre än minareten, vilket gör att du ofta enkelt kan lokalisera moskén om du promenerar runt i staden.  Nästa stopp blir Bahia-palatset från slutet av 1800-talet, arkitekturen är typisk marockansk och riktigt vacker. Det finns även anslutande trädgårdar med fruktträd och fontäner. Ät en marockansk lunch innan ni fortsätter till torget Jama el fnaa! Jama el fnaa är magiskt. Fullt av hennamålare, sagoberättare, ormtjusare och försäljare så tar platsen dig bakåt i tiden. På kvällen fylls torget av härlig street food och ett moln av matos lägger sig över platsen – ett måste när man är i Marrakech!
Boende på Rial El Houma

Dag 3: Marrakech – Gorges du Dadés
Lämna Marrakech bakom er och åk vidare mot Atlas-bergen. Kör genom Tizi n Tichka varifrån ni får en otrolig utsikt över bergen, fortsätt genom små traditionella berber-byar där fåraherdar vallar sina flockar på samma sätt som de gjort i tusen år. Nå tillslut staden Ait Benhaddou, insup atmosfären och ät lunch med utsikt över kasbahn – en kasbah är enkelt förklarat en gammal fortliknande stad gjord av lera. Besök Taourirte Kasbah som är en populär mötesplats för befolkningen i Atlasbergen runt omkring. Fortsätt sedan färden genom Dadés raviner, ravinerna sträcker sig högt mot himlen jämte kasbahs och traditionella berber-byar. Tillslut når ni Boumalne du Dadés, var ni spenderar kvällen och natten.
Boende på Hotel Xaluca Dades

Dag 4: Dades – Merzouga
Åk vidare mot Tineghir som är känt för sin grönska, en sprudlande oas mitt i öknen. Ät lunch på vägen mot staden Erfoud som är känd för sin fossila marmor. Nu börjar vägen bli lång, och sista anhalten blir slutligen Merzouga! Sanddynorna i Erg Chebbi matchar förhoppningsvis era förväntningar av Sahara, sanningen är att det är så här långt man behöver ta sig för att uppleva det ordentligt sandiga ökenlandskapet. Det finns öken närmre, men då består den till största del av sten och stepp. Ni når campet med kameler, vilka ni lämnar för att leta upp den högsta sanddynan för att åka sandboard! Se solen gå ner och spendera sedan en magisk kväll med musik och mat, upplev berber-kulturen i mitten av Sahara.
”Glamping” i Sahara. (Boende på lyxig camping)

Dag 5: Merzougha – Ouarzazate
Vakna tidigt för att se soluppgången över sanddynorna, sedan börjar resan tillbaka som går genom berberbyarna Alnif, Tazarine och N´kob. Kom fram till Ouarzazate lagom för lunch, koppla av och spendera resten av dagen på egen hand.
Boende på Ksar Ighnda 

Dag 6: Ouarzazate – Marrakech
Mitt i det ödsliga ökenlandskapet vid Ouarzazate så gömmer sig världens största filmstudio – Atlas film studios. Studion byggdes på 80-talet då man insåg att omgivningen var perfekt för alla filmer som på något sett skulle innehålla ökenlandskap. Genom åren har många filmer spelats in här, bland annat Gladiator, Kingdom of Heaven, Vikings och nu senast Game of Thrones. Åk sedan den sista vägen till Marrakech. Spendera sedan resten av dagen på egen hand, kanske vill ni bara hänga på någon takterrass eller shoppa det där sista ni haft span på!
Boende på Riad El Houma 

Dag 7: Marrakech – Casablanca
Lämna Marrakech för Marockos största stad Casablanca! Casablanca är intressant och den franska arkitekturen är påtaglig i hela staden. Här ligger Marockos största moské, med världens högsta minaret – Mosque Hassan II. Den är enorm och vackert belägen med utsikt över Atlanten. Ät lunch i staden och gå sedan förbi Rick´s Cafe, känt från filmen Casablanca. Spendera resten av dagen och kvällen på egen hand.
Boende på Sofitel Casablanca

Dag 8: Casablanca – avgång hem
Nu är det dags att lämna Marocko för den här gången, transfer till flygplatsen från hotellet.

Priset är per person baserat på att 2 personer reser tillsammans, är ni fler så blir det billigare.
*3 personer fr. 17.500 /per person 
*4 personer fr. 16.000/per person

INGÅR

• Flyg t/r till Marocko
• Välkomnande och assistans vid flygplatsen
• Boende 7 nätter inkl. frukost, del i delat dubbelrum (enligt program, eller liknande beroende på tillgång)
• All transfer enligt program
• Engelsktalande lokal guide
• Entréavgifter till: Palais Bahia, Jardin Majorelle, Kasbahs & Atlas studios
• Lunch 5 av dagarna
• Sandboarding i öknen

• Kamelridning i öknen

HOTELL 

Marrakech – Riad El Houma 
Dadés – Hotel Xaluca Dades
Merzougha – Lyxigt nomad bereber-camp (glamping)
Ouarzazate – Ksar Ighnda
Casablanca – Sofitel Casablanca Tour Blanche

INGÅR EJ

• Personliga kostnader & övrigt som inte nämns ovan 

Riad El Houma
Quartier Riad Zitoune Jdid 49 Kaa El Houma
I hjärtat av medinan ligger Riad El Houma. El Houma är en vacker, lugn oas där du får chans att slappna av efter en heldag ute i staden. En kombination av traditionell arkitektur och moderna faciliteter gör riaden till bekväm och oemotståndligt charmig. Taket är mysigt inrett med jacuzzi och utemöbler, innergården med öppet tak har en svalkande liten pool som passar perfekt under sommaren. Rummen är rymliga och fräscha. Läget är perfekt med ett gångavstånd på 10 minuter till torget Jama el Fnaa.

Xaluca Dades
N10, Boumalne Dades, Marocko
Omringat av majestätiska berg och ökenlandskap ligger Xaluca Dades, ett lyxigt hotell med panoramavy över dalen. Inredningen är en blandning från Afrikanska länder, väggarna i rummen är av sten och utomhus kan du slappna av vid poolen. Ett riktigt paradis mitt i bergen. Det finns bland annat gym och hammam, takterrass, bar & restaurang.

Ksar Ighnda
Ksar-ighnda, Dr. Asfalou – Amerzane, Ouarzazate

I Ouarzazate ligger lyxiga, mysiga Ksar Ighnda. Med bara 40 rum är hotellet genuint och personligt, trädgården är vacker med pool, solstolar, kaktusar och palmer. En riktig oas!

Sofitel Casablanca Tour Blanche
Rue Sidi Belyout 

5-stjärnig lyx får du på Sofitel Casablanca! Ett modernt hotell på 24 våningar bara ett par minuter från Mosque Hassan II. Rummen är modernt inredda, rymliga och har utsikt över staden. Ta en drink på terrassen eller slappna av i hotellets SPA som är på två våningar!

Indcens Nyhetsbrev!

Registrera dig, bli inspirerad och ta del av våra exklusiva specialerbjudanden! Vi skickar enbart ut relevant information!