Indcen ResorIndcen Resor
Forgot password?

Rundresa Tastes of Vietnam

Vietnam
Kulturresor 🙏Rundresor 🏯

25.500 kr

Intresseanmälan

Vietnam – Tastes of Vietnam

Vietnam är känt för sin goda och varierande smaksatta mat. Det finns en mängd rätter som erbjuds, med en mängd färska örter som spelar en stor roll i dagens vietnamesiska måltider. Lär dig mer om de varierande smakerna i de olika regionerna och få praktisk erfarenhet genom att ta en vietnamesisk matlagning klass så att du kan imponera på dina nära och kära hemma – samt bli en Masterchef!

DAGSPROGRAM 

Dag 1 Ankomst Hanoi
Efter ankomsten i Hanoi, kommer ni att gå med i en cyclo tur genom Hanoi Old Quarter, ni stnnar vid Lan Ong en tradiotionell medicin äffar. Här kommer ni att lära er om hur dem naturliga växter och örter har spelat en stor roll i medicin på dem gamla tider. Efteråt forsätter färden till Hang Be Market där ni får se dem färska örter som avnänds i medicinska behandlingar och hälsokost. Avsluta dagens sightseeing genom att provsmaka på en läcker kyckling rätt som får små koka i kinesisk medicin soppa (Gatan Thuoc Bac). Övernattning i Hanoi.

Dag 2 Hanoi – Halong
Efter frukost åker ni på en halvdags sightseeing tur i Hanoi, ni kommer att besöka tar vi dig
Ho Chi Minh komplex, Temple of Literature och få en blick på Hoan Kiem Lake och Ngoc Son-templet. Till lunch rekommenderar vi ni ni provar Cha Ca La Vong – en specialitet i Hanoi. Efter denna kulinariska glädje, beger ni er söderut mot Halong Bay. På vägen stannar ni till i Hai Duong för att besöka en lokal risvins fabrik. Vinet är mycket stark, och populära bland bönder. En kopp vin på kvällen hjälper dem att sova gott på natten! Övernattning i Halong City.

Dag 3 Halong – Hue
Idag kommer ni att åka på en 4 timmars kryssning runt den magnifika Ha Long Bay,
späckat med sina tusentals naturliga kalksten holmer som stiger upp från den spektakulära lugna kristallklara vatten. Under resan har ni möjlighet att prova färska skaldjur från viken. Efter denna tur återvänder ni till Hanoi för att flyga vidare till Hue. Övernattning i Hue .

Dag 4 Hue
Idag kommer ni att ge er ut för att se de mest ikoniska platser i denna gamla huvudstad. Ni besöker den gamla citadell, Khai Dinh och Tu Duc grav och Thien Mu-en pogoda som rymmer en av de största klockor i landet. Till lunch, smaka på lokala specialiteter såsom: Banh Nam, Banh Beo, Banh Khoai. Innan ni avslutar dagen besöker ni Dong Ba Market. För att avsluta denna härliga dag, nujt av en kunglig middag på gamla Vinh Tu Garden
House. Övernattning i Hue.

Dag 5 Hue – Hoi An
På morgonen bilfärd till Hoi An, ni passerar över den spektakulära Hai Van
pass som markerar klimat gränsen mellan Norra och södra Vietnam. På eftermiddagen, blir det en guidad rundtur i Hoi An’s gamla stan. Som en höjdpunk kommer ni att lära hemligheterna bakom den lokala specialitet, ’Cao Lau ”- en traditionell nudel maträtt som endast kan framställas med vattnet från en särskild källa för att ge den dess unika smak! Övernattning i Hoi An.

Dag 6 Hoi An
Ni börjar dagen med att resa till Tra Que Organic Village, där lokala bönder jobbar med sina ekologiska trädgårdar i månghundraårig tradition. Här kommer ni att på en matlagnings kurs där ni få lära er de traditionella sättet att förbereda och laga vietnamesisk mat från grunden. Efter att ni har lagat maten kommer ni att äta dem rätter som ni har förberett.
Övernattning i Hoi An.

Dag 7 Hoi An – Nha Trang
Transfer till Da Nang flygplats för flyg till Nha Trang. Ni kommer att åka på en utflykt med båt till Nha Trang – bukten, där har ni chans att simma och snorkla i det kristallklara vattnet. Efter båtresan besöker ni Dam Market där olika typer av färska och torra skaldjur och fisk såser säljs.
Övernattning i Nha Trang.

Dag 8 Nha Trang – Dalat
Tidigt på morgonen åker ni på en en cyclo tur till Tran Phu Bridge där ni kan ta bilder på fiskare som säljer sin fångst till de lokala handlarna. Efteråt bilfärd till Dalat, där ni besöker den iste kejsaren sommar bostad och Truc Lam Zen Monastery- den största Zen kloster i Vietnam. Ni kommer också få chansen att prova på den lokala produkten från en lokal vingård.
Övernattning i Da Lat.

Dag 9 Dalat – Saigon
Idag blir det bilfärd till Saigon. Ni kommer att stanna till vid Bao Loc, en destination
mest känd för sin silke och te produktion. Ni kommer dessutom att lära känna hemligheten bakom den berömda kaffe ” Chon” – en lokal specialitet! Övernattning i Saigon.

Dag 10 Saigon – Cu Chi
På morgonen besöker mo Cu Chi Tunnlarna, en viktigt bas för Vietcong
under det amerikanska kriget, p.g.a strategiska läge. Efter lunch bilfärd till Chinatown för att besöka Cho Lon, den stora grossist marknaden och Museum of Traditional Vietnamesiska Medicin (FITO). Övernattning i Saigon.

Dag 11 Saigon – Vinh Long – Can Tho
På morgonen, bilfärd till Cai Be och besöka en familj som gör popcorn, tårta och rispapper . Sedan besöker ni den livliga flytande marknaden.
Efter lunch fortsätt med båt till Vinh Long-provinsen och lära sig om
livet i deltat och de olika fiske tekniker. Under en avkopplande eftermiddag promenad kommer ni att sluta vid en lokal fruktträdgård där ni kan få smaka på dem olika sötta frukter som odlas här. Fortsätt med båt och besök en fabrik som gör fisk sås innan ni åker vidare till Can Tho. Övernattning i Can Tho.

Dag 12 Can Tho – Saigon
Efter att ha besökt den flytande marknaden på morgonen kommer ni att äta lunch på Mrs. Muoi Xiem lokala restaurang som är nationellt känt för sin speciella
pannkakor. Transfer tillbaka till Saigon. Övernattning i Saigon.

Dag 13 Saigon
Idag kommer ni att besöka Reunification Palace, Notre Dame Cathedral,
Central Post Office, the War Museum & Ben Thanh Market. Efter rundturen transfer till flygplatsen för flyg hemåt.

INGÅR PAKETPRIS 
 Flyg t/r reguljärt till Vietnam

• Inrikesflyg enligt program
• Flygskatter & bränsletillägg
• Boende på mellanklass hotell i dubbelrum med frukost
• Alla transfers med private a/c bil enligt program
• Inträdes avgift enligt program
• Helpension Basis (Frukost/Lunch/Middag)
• Engelsktalande lokal guide

INGÅR EJ PAKETPRIS 
 Visum

• Dricks
• Airport tax
• Personliga utgifter
• Avbeställningskydd
• Reseförsäkring
• Övrigt som inte är nämnd ovan
• Tillvalsmöjlighet: Flyg t/r reguljärt i Business Class

Paketpris avser per person i delat dubbel- eller trippelrum, tillägg singelrum (eget rum). Barnrabatter finns 0-11 år. Pris avser lägstaprisperioder i mån av platser lediga, tilläggsperioder förekommer på flyg & boende. Kampanjer med lägre flygpriser förekommer också.

Indcens Nyhetsbrev!

Registrera dig, bli inspirerad och ta del av våra exklusiva specialerbjudanden! Vi skickar enbart ut relevant information!