Indcen ResorIndcen Resor
Forgot password?

Strand, Berg, Historiska Slag & Safari đŸŸ Sydafrika

Sydafrika
Rundresor 🏯Safariresor đŸŸ

Sydafrika – Beach, Berg, Historiska Slag & SafariÂ đŸŸ

Sydafrika Ă€r ett av de mest mĂ„ngfasetterade lĂ€nderna i vĂ€rlden, en plats dĂ€r du hittar exotiska kombinationer av landskap, mĂ€nniskor, historia och kultur som ger resenĂ€ren en helt unik upplevelse. FrĂ„n de orörda strĂ€nderna i Durban och det majestĂ€tiska Drakensbergen, till historiska slagfĂ€lt i kombination med spĂ€nnande viltsafari norra Kwa – Zulu Natal och den vackra Simangaliso Wetland Park som Ă€r med pĂ„ UNESCO: s vĂ€rldsarvslista. Denna fascinerande resa som Ă€r baserad pĂ„ att ni reser runt pĂ„ egen hand med hyrbil, ger er en fin kombination av den naturliga skönheten, kulturell mĂ„ngfald och afrikanska naturupplevelser i överflöd.

Börja med nĂ„gra avkopplande nĂ€tter vid havet i Umhlanga och sedan beger ni er mot Drakensbergen över de majestĂ€tiska bergen för att t ex vandra och rida. UpptĂ€ck slagfĂ€lten i Isandlwana, Rorkes Drift och Spioenkop och njut av fantastiska safariupplevelser i KwaZulu – Natal med boende pĂ„ exklusiva Leopard Mountain Game Reserve. Har ni tur fĂ„r ni hĂ€r se ”the Big Five” (de fem stora). Besök VĂ€rldsarvet i Simangaliso Wetland Park och ni kommer verkligen att fĂ„ se all magi och mĂ„ngfald Sydafrika har att erbjuda.

đŸŸ DAGSPROGRAM ⬇

Dag 1 & 2 – Ankomst Johannesburg flygplats – flyg till Durban Airport – Umhlanga

Vid ankomst till Johannesburg kommer ni att vÀlkomnas av en representant som kommer lÀmna över och gÄ igenom alla resehandlingar avseende kommande landarrangemang. Ni kommer sedan att eskorteras till ert inrikesflyg som tar er till Durban flygplats. Vid ankomst till Durban hÀmtar ni hyrbilen och beger er mot Umhlanga. Umhlanga ligger bara cirka 20 minuters bilresa norr om Durban och stÄtar med en underbar strandpromenad och uteserveringar. HÀr rÄder en avslappnad stÀmning trots att omrÄdet betraktas som lite av en lekplats för jetset folket.

UppvĂ€rmt av Indiska oceanen sĂ„ Ă€r Umhlanga varmt pĂ„ sommaren och har fantastiskt milda vintrar, men orten har fĂ„tt sitt rykte som en varm plats för mycket mer Ă€n sitt magnifika klimat. InĂ„t landet frĂ„n Umhlanga sett, fĂ„r sockerrörsfĂ€lten ger vik för det kuperade landskapet i ”Valley of thousand hills”, det massiva Inanda Dam och de mystiska dolda dalarna runt Zululand. Med Gateway Shopping Centre, som Ă€r ett av de största köpcentrumen i landet, finns ytterligare tidsfördriv i den mĂ„n man gillar shopping. O’Connor, strandpromenaden, som strĂ€cker sig frĂ„n Durban View Park hela vĂ€gen till Breakers och början av Umhlanga Lagoon Naturreservat, ger en fantastisk möjlighet att strĂ€cka pĂ„ benen. Den gĂ„r förbi den berömda Umhlangafyren , och de mĂ„nga utmĂ€rkta restaurangerna, som kan ge det ljuva dilemmat att vĂ€lja plats för kommande middag. Under de tvĂ„ kommande dagarna har ni tid att pĂ„ egen hand utforska denna vackra kuststad och dess sevĂ€rdheter.

Ni bor 2 nÀtter pÄ Zeranka Lodge inklusive frukost.
Resa AvstÄnd: ca 15 km & körtid ca 15 minuter.

Dag 3 & 4 – Umhlanga till Drakensberg

Efter frukost sÄ ger ni er av inÄt landet genom Midlands Meander för en tvÄ timmar och 30 minuters biltur genom böljande kullar och grönskande landskapet pÄ vÀg till Drakensbergen. Fyll lungorna med den friska fjÀlluften, rensa ditt sinne och varva ner, omgiven av den vackra naturen. Föryngra din ande och upplev det magnifika och gamla Drakensberg, ett vÀrldsarv. Ert boende Àr belÀget i Champagnedalen i centrala delarna av Drakensberg, strax under tre högsta topparna i Sydafrika. Mafadi (högst vid 3.450 m), Injisuthi Dome (nÀst högsta pÄ 3.410 m) och den majestÀtiska Champagne Castle (tredje högsta pÄ 3.377 m). De kommande tvÄ dagarna tillbringar ni med att se er omkring i de vackra omgivningar som finns kring detta vackra VÀrldsarv.

Ni bor 2 nÀtter pÄ Ardmore Guest Farm inklusive frukost.
Resa AvstÄnd: ca 240 km & körtid: 2 timmar 30 minuter.

Dag 5 & 6 – Drakensberg till Dundee

Idag lĂ€mnar ni landskapet kring Drakensberg bakom för en kort bilresa till Dundee och nĂ„gra historiska slagfĂ€lt i Sydafrika. Dundee Ă€r den perfekta platsen för att utforska slagfĂ€lten i norra KwaZulu – Natal. KĂ€nda slagfĂ€lt Ă€r belĂ€gna inom högst tvĂ„ timmars bilresa frĂ„n Dundee och inkluderar Isandlwana, RorkeÂŽs Drift, Blood River, Talana, Ladysmith och Spieonkop. Alla ligger pĂ„ perfekt avstĂ„nd för en dagsutflykt.

Det finns mycket att göra i och runt Dundee, frÄn att bese slagfÀlt till platser för att göra safari game drives, frÄn att besöka museer till att handla i present och inredningsaffÀrer. Det finns nÄgot för alla, Àven de sportiga medlemmarna i familjen som kan njuta av en golfrunda, en timme eller tvÄ för fiske eller en tur över mot jordbruksmarkerna och njuta av den friska luften pÄ landet .

Vandra i fotspĂ„ren av kĂ€nda militĂ€ra strateger – Shaka , Winston Churchill, Mahatma Gandhi och General Louis Botha – de var alla del av KwaZulu – Natals slagfĂ€lt. Vinden suckar och viskar hemligheter och sorger om de stora striderna och synliggöras av ensamma fort och smĂ„ kyrkogĂ„rdar pĂ„ dessa böljande landskap ringmĂ€rkta med klippformationer. Arvet frĂ„n vĂ„r Zulu kungarikets blodindrĂ€nkta konflikter, dĂ€r man idag lever fredligt – förenas i denna fascinerande regions otaliga platser för slag, historiska stĂ€der, nationella monument och museer. Ni har kommande tvĂ„ dagar pĂ„ er att utforska och absorbera historierna om dessa berömda strider och platser.

Ni bor 2 nÀtter pÄ Sneezewood farm inklusive frukost.
Resa AvstÄnd: ca 150 km & körtid ca 1 timme 45 minuter.

Dag 7 & 8 – Dundee till Leopard Mountain Game Reserve (Hluhluwe)

Ni vaknar till soluppgÄngen över slagfÀlten innan ni Äker vidare mot prisbelönta lodgen Leopard Mountain Game Lodge, belÀgen nÀra Hluhluwe. Denna vackra lodge har de mest spektakulÀraa vyerna i Zululand, frÄn floden som slingrar sig nedanför till de avlÀgsna Lebombobergen. Ni beger er ut för att skÄda efter The Big Five och er guide tar er genom vÀlfylld, orörd bush och passerar Àndlösa floder som slingrar sig genom skogen, som Àr ett paradis för fÄgelskÄdare. En guidad safari till fots erbjuder ett intimt möte med den afrikanska bushen och dess djur pÄ platser bortom rÀckhÄll för fordon. En sak som inte bör missas Àr turen till vattenhÄlet mitt pÄ dagen, för att titta pÄ samlingen av djur som kommer för att dricka ur vÄrt unika vattenhÄl.

PÄ dagen kopplar ni förslagsvis av i hÀngmattan eller vid er privata plunge pool, tittar pÄ nÀr örnarna svÀvar över slÀtten nedanför. PÄ natten njuter ni av naturens ljud och förundras över den magnifika afrikanska natthimlen. Detta paradis kommer vara er bas de kommande tvÄ dagarna och ni har mÄnga aktiviteter som djurskÄdningsturer och bushvandring t ex som ingÄr.

Ni kommer att spendera 2 nÀtter pÄ Leopard Mountain Game Lodge med helpension (inkl game drives).
Resa AvstÄnd: ca 190 km & körtid ca 3 timmar.

Dag 9 & 10 – Leopard Mountain Game Reserve (Hluhluwe) till St. Lucia

Idag Äker ni till den vackra staden St. Lucia via Hluhluwe Umfolozi Game Reserve. Ni kommer att ha tid att köra pÄ egen hand genom den vÀrldsberömda Hluhluwe Umfolozi Game Reserve. Med sina böljande kullar, grÀsmarker och öppna savann Àr det ett mycket natursköna reservatet och med det har alla möjligheter att bli en fantastisk dag för safari. Med 96.000 hektar att utforska reser ni genom det Àldsta proklamerade viltreservatet i Afrika. Reservatet Àr vÀrldskÀnt för sitt bevarande av svart och vit noshörning. För mindre Àn 120 Är sedan fanns fÀrre Àn 100 noshörningar i hela vÀrlden. Nu finns i reservatet hundratals svarta noshörningar och man har Àven det största bestÄndet i vÀrlden av vit noshörning.

Efter era upplevelser i viltreservatet fortsÀtter ni till St. Lucia. Sydafrikas första vÀrldsarv proklamerades 1999. OmrÄdet som kallas iSimangaliso Wetland Park startar frÄn söder (St. Lucia) och strÀcker sig till grÀnsen till Moçambique i norr. Det Àr ett enormt omrÄde med varierande ekosystem och biosfÀrer. St. Lucia i sig Àr fortfarande ett vilt paradis, med flodhÀstar som gÄr omkring pÄ gatorna pÄ natten och man kan ocksÄ höra bushbabies rop. Vid enstaka tillfÀllen observeras hÀr Àven leopard.

Omgiven av vatten sÄ kan St. Lucia nÀstan kallas för en ö. En flodmynning grÀnsar vÀstra delen av staden och Indiska oceanen pÄ den östra sidan av staden. Denna flodmynning Àr hem för de flodhÀstar som ofta gÀstar stadens gator pÄ natten i jakt pÄ grönare betesmarker och ocksÄ för de Nilenkrokodiler som kan observeras nÀr de solar sig i solen. Indiska oceanen erbjuder möjlighet till iakttagelser av knölvalar, som passerar förbi strÀnderna frÄn mitten av juni till slutet november. Karetthavssköldpaddan och HavslÀdersköldpaddan ÄtervÀnder hit för att lÀgga sina Àgg frÄn november till slutet av mars. Fina vandringsleder grÀnsar till staden dÀr man kan skÄda nataldykare (en sorts antilop), manguster, vervet apor och mycket mer. Med ungefÀr 450 fÄgelarter som kan skÄdas under Äret utgör det en fin destination för fÄgelskÄdning.

Inget besök i St. Lucia Àr komplett utan ett besök pÄ Cape Vidal. Cape Vidal har det bÀsta av tvÄ vÀrldar med tillgÄng till den östra stranden av Lake St. Lucia dÀr det finns en mÀngd vilt, inklusive reedbuck och andra antiloper, flodhÀstar, krokodiler och buffel , spektakulÀra vatten, skogs- och grÀsmarksfÄglar och den underbara Indiska Oceanens strandlinje med dess hÀpnadsvÀckande samling av marina djur. Denna marina livsmiljö Àr den vÀg som anvÀnds av knölvalar pÄ sin nordliga vandring till Moçambique för att kalva. Ni kommer att ha tvÄ dagar till ert förfogande för att uppleva denna naturliga plats.

Ni bor 2 nÀtter pÄ Lidiko Lodge inklusvie frukost.
Resa AvstÄnd: ca 150 km & körtid cirka 2 timmar och tiden i parken.

Dag 11 – Avresa Durban International Airport
Idag ÄtervÀnder Ni till Durban flygplats för flyget tillbaka hem eller alternativt för att flyga vidare till Er nÀsta destination.
Resa AvstÄnd: ca 250 km & körtid ca 2 timmar och 45 minuter.

INGÅR PAKETPRIS ⬇
‱ Flyg t/r reguljĂ€rt Durban
‱ Flygskatter & brĂ€nsletillĂ€gg
‱ Meet & Greet vid ankomst till Sydafrika
‱ 2 nĂ€tter pĂ„ Zeranka Lodge i Umhlanga inklusive frukost
‱ 2 nĂ€tter pĂ„ Ardmore Guest Farm nĂ€ra Winterton inklusive frukost
‱ 2 nĂ€tter pĂ„ Sneezewood gĂ„rd i Dundee inklusive frukost
‱ 2 nĂ€tter pĂ„ Leopard Mountain Game Lodge nĂ€ra Hluhluwe med Helpension och 2 Game aktiviteter/dag
‱ 2 nĂ€tter pĂ„ Lidiko Lodge i St Lucia inklusive frukost
‱ Hyrbil VW Polo Hatch eller liknande för hela resan enligt ovan fĂ€rdvĂ€g inkl Premium Cover innehĂ„ller PAI – Personlig olycksfallsförsĂ€kring, GPS DĂ€ck och vindrute Damage Waiver samt kostnad vid en extra förare

INGÅR EJ I PAKETPRIS ⬇
‱ Drycker & mĂ„ltider som inte nĂ€mns ovan
‱ Dricks, Portier & Serviceavgift
‱ Avgift för intrĂ€de i Zululand Game Reserve som betalas vid gaten: Pris till slutet av December 2017: ZAR 40 per person och 50 ZAR per fordon intrĂ€desavgift
‱ Deposition med kreditkort R2200.00 per hyrbil: anvĂ€nds för eventuell uppfyllning av tank, böter & hanteringsavgifter etc. Kontrakts avgift pĂ„ ZAR 65

Paketpris avser per person i delat dubbel- eller trippelrum, tillÀgg singelrum (eget rum). Barnrabatter finns 0-11 Är. Pris avser lÀgstaprisperioder i mÄn av platser lediga, tillÀggsperioder förekommer pÄ flyg & boende. Kampanjer med lÀgre flygpriser förekommer ocksÄ.

Zeranka Lodge – Det hĂ€r Ă€r en högkvalitativ lodge som ligger i en avskild, tropisk trĂ€dgĂ„rd med direkt tillgĂ„ng pĂ„ de vita sandstrĂ€nderna och varma vattnet i Indiska oceanen. Lodgen Ă€r belĂ€ge nĂ€ra företagsparker och bara 10 minuter frĂ„n ICC. HĂ€r erbjuds ni en perfekt miljö bĂ„de för affĂ€rsresenĂ€ren och semesterfirare. Lodgen har vackert anlagda trĂ€dgĂ„rdar med en stor pool och grillmöjligheter för alla gĂ€ster. HĂ€r finns en bar med en stor platt-TV för att förvissa oss om att gĂ€sterna aldrig missar sitt favoritlag i aktion. Zeranka ligger bara 30 meter frĂ„n nedre La Lucias strĂ€nder som kan nĂ„s bara genom att passera grinden pĂ„ lodgens omrĂ„de. PĂ„ natten kan gĂ€sterna ligga i sĂ€ngen och lyssna pĂ„ lugnande vĂ„gor och skvalpet frĂ„n Indiska oceanen.

Ardmore Guest Farm – Ardmore Guest gĂ„rd ligger i den förtrollande Champagnedalen i centrala Drakensberg, strax nedanför de majestĂ€tiska tre högsta topparna i Sydafrika. Mafadi (3.450 m) , Injisuthi Dome (nĂ€st högsta 3.410 m) och den majestĂ€tiska Champagne Castle (3.377 m). Ert vĂ€rdapar Sue och Paul Ross kommer att konspirera med den storslagna naturen och lugna atmosfĂ€ren för att göra ditt besök till en minnesvĂ€rd upplevelse. Det finns eldstĂ€der i alla rum vilket ger en extra mysig kĂ€nsla. Ardmore har en swimmingpool med utsikt mot bergen, en stor damm för fiske och fĂ„gelskĂ„dning, ett omrĂ„det för volleyboll & badminton och möjlighet att utforska de omgivande bergen till fots eller pĂ„ mountainbikes. Cyklar och fiskespön finns tillgĂ€ngliga för gĂ€ster utan extra kostnad. Om ni Ă€r intresserade av konst finns hantverkscentrum pĂ„ gĂ„rden. TvĂ„ minuters promenad bort ligger en keramisk konststudio. Ni kan Ă€ven passa pĂ„ att utforska konsten och hantverkscentren lĂ€ngs Drakensberg Drive.

Sneezewood Farm – Sneezewood gĂ„rd Ă€r ett exklusivt bed & breakfast som erbjuder överlĂ€gset boende i Dundee, Kwazulu – Natal, Sydafrika. Det Ă€r belĂ€get 5 km frĂ„n centrum i Dundee. GĂ€sterna kan njuta av en lantlig idyll men med stadens bekvĂ€mligheter bara 5 minuter bort. BelĂ€get pĂ„ en farm i Dundee Ă€r Sneezewood Farm den perfekta platsen för att utforska slagfĂ€lten i norra KwaZulu – Natal. KĂ€nda slagfĂ€lt som Ă€r belĂ€gna som mest tvĂ„ timmars bilfĂ€rd frĂ„n Dundee inkluderar Isandlwana, RorkeÂŽs Drift, Blood River, Talana , Ladysmith och Spieonkop. SĂ„ det Ă€r ett perfekt lĂ€ge för att nĂ„ pĂ„ en dagsutflykt.

Leopard Mountain Game Lodge – Denna lodge Ă€r en idealisk tillflyktsort, dĂ€r gĂ€ster njuter av fascinerande naturupplevelser. Denna safarilodge ligger högt upp i de vilda avskilda bergen inom ett 23.000 hektar stort noshöringsreservat i Zululand. Koppla av i den unika stenpoolen med en fantastisk utsikt över den oförstörda skönheten omkring er. NĂ€romrĂ„det till denna safari lodge erbjuder ett omfattande utbud av fĂ„glar och ett rikt djurliv, inklusive noshörning, gepard och leopard.

Lidiko Lodge – Lidiko Lodge ligger i byn St. Lucia Zululand i KwaZulu Natal, omgiven av Greater St Lucia Wetland Park (iSimangaliso Wetland Park) som Ă€r ett av UNESCO VĂ€rldsarv. BelĂ€get ovanför den stora St.Luciasjön, intill kustnĂ€ra sanddyner, erbjuder den huvudbyggnaden bed & breakfast boende i 16 vĂ€lutrustade luftkonditionerade rum. Alla rum har en privat uteplats och vetter ut mot tropiska poolomrĂ„det eller parkliknande trĂ€dgĂ„rd. PĂ„ Lidiko bor du bekvĂ€mt och med stil. Rummen Ă€r utrustade med antingen enkelsĂ€ngar eller KingsizesĂ€ng. Rummen har TV, fĂ„töljer, bar/kylskĂ„p, hĂ„rtork, vĂ€rdeskĂ„p och te/kaffe kokare.

Indcens Nyhetsbrev!

Registrera dig, bli inspirerad och ta del av vÄra exklusiva specialerbjudanden! Vi skickar enbart ut relevant information!