Indcen ResorIndcen Resor
Forgot password?

Strand, Berg, Historiska Slag & Safari Sydafrika

Sydafrika
Rundresor 🏯Safariresor 🐾

Sydafrika – Beach, berg, historiska slag och safari

Sydafrika är ett av de mest mångfasetterade länder i världen, en plats där du hittar exotiska kombinationer av landskap, människor, historia och kultur som ger resenären en helt unik upplevelse.

Från de orörda stränderna i Durban och det majestätiska Drakensberg, till historiska slagfält i kombination med spännande viltsafarii norra Kwa – Zulu Natal och den vackra SimangalisoWetland Park som är med på UNESCO: s världsarvslista.

Denna fascinerande resa, som är baserad på att ni reser runt på egen hand med hyrbil, ger er en fin kombination av den naturliga skönheten, kulturell mångfald och afrikanska naturupplevelser i överflöd.

Börja med några avkopplande nätter vid havet i Umhlanga, sedan beger ni er mot Drakensberg över de majestätiska bergen för att t.ex vandra och rida. Upptäck slagfälten i Isandlwana, Rorkes Drift och Spioenkop och njut av fantastisk safariupplevelse i KwaZulu – Natal med boende på exklusiva Leopard Mountain Game Reserve. Har ni tur får ni här se ”the Big Five”. Besök världsarvet i iSimangaliso Wetland Park och ni kommer verkligen att se all magi och mångfald Sydafrika har att erbjuda.

DAGSPROGRAM:

Dag 1 & 2 – Ankomst Johannesburg flygplats – flyg till Durban Airport – Umhlanga

Vid ankomst till Johannesburg kommer ni att välkomnas av en representant som kommer lämna över och gå igenom alla resehandlingar avseende kommande landarrangemang. Ni kommer sedan att eskorteras till ert inrikesflyg som tar er till Durban flygplats.

Vid ankomst till Durban hämtar ni hyrbilen och beger er mot Umhlanga. Umhlanga ligger bara cirka 20 minuters bilresa norr om Durban och ståtar med en underbar strandpromenad och uteserveringar. Här råder en avslappnad stämning trots att området betraktas som lite av en lekplats för jetset folket.

Uppvärmt av Indiska oceanen, är Umhlanga varmt på sommaren och har fantastiskt milda vintrar, men orten har fått sitt rykte som en varm plats för mycket mer än sitt magnifika klimat.

Inåt landet från Umhlanga sett, får sockerrörsfälten ger vik för det kuperade landskapet i ”Valley of thousand hills”, det massiva Inanda Dam och de mystiska dolda dalarna runt Zululand.

Med Gateway Shopping Centre, som är ett av de största köpcentrumen i landet, finns ytterligare tidsfördriv i den mån man gillar shopping. O’Connor, strandpromenaden som sträcker sig från Durban View Park hela vägen till Breakers och början av Umhlanga Lagoon Naturreservat, ger en fantastisk möjlighet att sträcka på benen. Den går förbi den berömda Umhlangafyren , och de många utmärkta restaurangerna, som kan ge det ljuva dilemmat att välja plats för kommande middag. Under de två kommande dagarna har ni tid att på egen hand utforska denna vackra kuststad och dess sevärdheter.

Ni bor 2 nätter på Zeranka Lodge inklusive frukost .
Resa Avstånd : ca . 15 km , körtid ca . 15 minuter

Dag 3 & 4 – Umhlanga till Drakensberg

Efter frukost, ger ni er av inåt landet, genom Midlands Meander för en två timmar och 30 minuters biltur genom böljande kullar och grönskande landskapet på väg till Drakensbergen.

Fyll lungorna med den friska fjälluften, rensa ditt sinne och varva ner, omgiven av den vackra naturen. Föryngra din ande och upplev det magnifika och gamla Drakensberg, ett världsarv. Ert boende är beläget i Champagnedalen i centrala delarna av Drakensberg, strax under tre högsta topparna i Sydafrika. Mafadi ( högst vid 3450 m), Injisuthi Dome (näst högsta på 3410 m) och den majestätiska Champagne Castle (tredje högsta på 3377 m). De kommande två dagarna tillbringar ni med att se er omkring i de vackra omgivningar som finns kring detta vackra världsarv.

Ni bor 2 nätter på Ardmore Guest Farm inklusive frukost.
Resa Avstånd : ca . 240 km , körtid : 2 timmar 30 minuter

Dag 5 & 6 – Drakensberg till Dundee

Idag lämnar ni landskapet kring Drakensberg bakom för en kort bilresa till Dundee och några historiska slagfält i Sydafrika. Dundee är den perfekta platsen för att utforska slagfälten i norra KwaZulu – Natal . Kända slagfält är belägna inom högst två timmars bilresa från Dundee och inkluderar Isandlwana , Rorke s Drift , Blood River , Talana , Ladysmith och Spieonkop . Alla ligger på perfekt avstånd för en dagsutflykt!

Det finns mycket att göra i och runt Dundee, från att bese slagfält till platser för att göra safari game drives, från att besöka museer till att handla i present och inredningsaffärer. Det finns något för alla, även de sportiga medlemmarna i familjen som kan njuta av en golfrunda , en timme eller två för fiske eller en tur över mot jordbruksmarkerna och njuta av den friska luften på landet .

Vandra i fotspåren av kända militära strateger – Shaka , Winston Churchill , Mahatma Gandhi och General Louis Botha – de var alla del av KwaZulu – Natals slagfält . Vinden suckar och viskar hemligheter och sorger om de stora striderna och synliggöras av ensamma fort och små kyrkogårdar på dessa böljande landskap ringmärkta med klippformationer.

Arvet från vår Zulu kungarikets blodindränkta konflikter, där man idag lever fredligt – förenas i denna fascinerande regions otaliga platser för slag, historiska städer , nationella monument och museer. Ni har kommande två dagar på er att utforska och absorbera historierna om dessa berömda strider och platser.

Ni bor 2 nätter på Sneezewood farm inklusive frukost .
Resa Avstånd : ca . 150 km , körtid ca . 1 timme 45 minuter

Dag 7 & 8 – Dundee till Leopard Mountain Game Reserve (Hluhluwe )

Ni vaknar till soluppgången över slagfälten innan ni åker vidare mot prisbelönta lodgen Leopard Mountain Game Lodge, belägen nära Hluhluwe. Denna vackra lodge har de mest spektakuläraa vyerna i Zululand, från floden som slingrar sig nedanför till de avlägsna Lebombobergen.
Ni beger er ut för att skåda efter The Big Five och er guide tar er genom välfylld, orörd bush och passerar ändlösa floder som slingrar sig genom skogen, som är ett paradis för fågelskådare. En guidad safari till fots erbjuder ett intimt möte med den afrikanska bushen och dess djur på platser bortom räckhåll för fordon. En sak som inte bör missas är turen till vattenhålet mitt på dagen, för att titta på samlingen av djur som kommer för att dricka ur vårt unika vattenhåls.

På dagen, kopplar ni förslagsvis av i hängmattan eller vid er privata plunge pool, tittar på när örnarna svävar över slätten nedanför. På natten njuter ni av naturens ljud och förundras över den magnifika afrikanska natthimlen .
Detta paradis kommer vara er bas de kommande två dagarna och ni har många aktiviteter som djurskådningsturer och bushvandring t.ex. som ingår.

Ni kommer att spendera 2 nätter på Leopard Mountain Game Lodge med helpension (inkl game drives).
Resa Avstånd : ca . 190 km , körtid ca . 3 timmar

Dag 9 & 10 – Leopard Mountain Game Reserve (Hluhluwe) till St Lucia

Idag åker ni till den vackra staden St Lucia via Hluhluwe Umfolozi Game Reserve. Ni kommer att ha tid att köra på egen hand genom den världsberömda Hluhluwe Umfolozi Game Reserve .
Med sina böljande kullar, gräsmarker och öppna savann är det ett mycket natursköna reservatet och med det har alla möjligheter att bli en fantastisk dag för safari . Med 96 000 hektar att utforska reser ni genom det äldsta proklamerade viltreservatet i Afrika . Reservatet är världskänt för sitt bevarande av svart och vit noshörning. För mindre än 120 år sedan fanns färre än 100 noshörningar i hela världen. Nu finns i reservatet hundratals svarta noshörningar och man har även det största beståndet i världen av vit noshörning.

Efter era upplevelser i viltreservatet fortsätter ni till St Lucia . Sydafrikas första världsarv proklamerades 1999. Området som kallas iSimangaliso Wetland Park startar från söder (St Lucia) och sträcker sig till gränsen till Moçambique i norr. Det är ett enormt område med varierande ekosystem och biosfärer. St Lucia i sig är fortfarande ett vilt paradis, med flodhästar som går omkring på gatorna på natten, och man kan också höra bush babies rop. Vid enstaka tillfällen observeras även leopard.

Omgiven av vatten St Lucia kan nästan kallas en ö. En flodmynning gränsar västra delen av staden och Indiska oceanen på den östra sidan av staden. Denna flodmynning är hem för de flodhästar som ofta gästar stadens gator på natten i jakt på grönare betesmarker och också för de Nilenkrokodiler som kan observeras när de solar sig i solen. Indiska oceanen erbjuder möjlighet till iakttagelser av knölvalar, som passerar förbi stränderna från mitten av juni till slutet november. Caretta sköldpaddan och havslädersköldpaddan återvänder hit för att lägga sina ägg från november till slutet av mars . Fina vandringsleder gränsar till staden där man kan skåda nataldykare (en sorts antilop), manguster, vervet apor och mycket mer. Med ungefär 450 fågelarter som kan skådas under året utgör det en fin destination för fågelskådning.

Inget besök i St Lucia är komplett utan ett besök på Cape Vidal. Cape Vidal har det bästa av två världar med tillgång till den östra stranden av Lake St Lucia där det finns en mängd vilt, inklusive reedbuck och andra antiloper, flodhästar, krokodiler och buffel , spektakulära vatten , skogs -och gräsmarksfåglar och den underbara Indiska oceanen strandlinje med dess häpnadsväckande samling av marina djur. Denna marina livsmiljö är den väg som används av knölvalar på sin nordliga vandring till Moçambique för att kalva. Ni kommer att ha två dagar till ert förfogande för att uppleva denna naturliga plats.

Ni bor 2 nätter på Lidiko Lodge inklusvie frukost.
Resa Avstånd : ca . 150 km , körtid : cirka 2 timmar och tiden i parken

Dag 11 – Avresa Durban International Airport
Idag återvänder ni till Durban flygplats för flyget tillbaka hem, alternativt för att flyga vidare till er nästa destination .
Resa Avstånd : ca 250 km , körtid ca. 2 timmar och 45 minuter

 

INGÅR PAKETPRIS:
• Flyg t/r reguljärt Durban
• Flygskatter & bränsletillägg
• Meet & greet vid ankomst till Sydafrika
• 2 nätter på Zeranka Lodge i Umhlanga inklusive frukost.
• 2 nätter på Ardmore Guest Farm nära Winterton inklusive frukost.
• 2 nätter på Sneezewood gård i Dundee inklusive frukost.
• 2 nätter på Leopard Mountain Game Lodge nära Hluhluwe med helpension och 2 game aktiviteter/dag
• 2 nätter på Lidiko Lodge i St Lucia inklusive frukost.
• Hyrbil VW Polo Hatch eller liknande för hela resan enligt ovan färdväg inkl Premium Cover innehåller PAI – Personlig olycksfallsförsäkring, GPS Däck och vindrute Damage Waiver samt kostnad vid en extra förare.

INGÅR EJ I PAKETPRIS:
• Drycker , måltider som inte nämns ovan
• Dricks , Portier , Serviceavgift
• Avgift för inträde i Zululand Game Reserve som betalas vid gaten : Pris till slutet av December 2014 : ZAR 40 per person och 50 ZAR per fordon inträdesavgift .
• Deposition med kreditkort R2200.00 per hyrbil : används för eventuell uppfyllning av tank, böter, hanteringsavgifter etc. Kontrakts avgift på ZAR 65.

Paketpris avser per person i delat dubbel- eller trippelrum, tillägg singelrum (eget rum). Barnrabatter finns 0-11 år. Pris avser lägstaprisperioder i mån av platser lediga, tilläggsperioder förekommer på flyg & boende. Kampanjer med lägre flygpriser förekommer också.

Zeranka Lodge – Det här är en högkvalitativ lodge som ligger i en avskild , tropisk trädgård med direkt tillgång på de vita sandstränderna och varma vattnet i Indiska oceanen. Lodgen är beläge nära företagsparker och bara 10 minuter från ICC.

Här erbjuds ni en perfekt miljö både för affärsresenären och semesterfirare. Lodgen har vackert anlagda trädgårdar med en stor pool och grillmöjligheter för alla gäster. Här finns en bar med en stor platt-TV för att förvissa oss om att gästerna aldrig missar sitt favoritlag i aktion. Zeranka ligger bara 30 meter från nedre La Lucias stränder som kan nås bara genom att passera grinden på lodgens område. På natten kan gästerna ligga i sängen och lyssna på lugnande vågor och skvalpet från Indiska oceanen.

Ardmore Guest Farm – Ardmore Guest gård ligger i den förtrollande Champagnedalen i centrala Drakensberg, strax nedanför de majestätiska tre högsta topparna i Sydafrika. Mafadi (3450 m) , Injisuthi Dome (näst högsta 3410 m ) och den majestätiska Champagne Castle (3377 m ). Ert värdapar Sue och Paul Ross , kommer att konspirera med den storslagna naturen och lugna atmosfären för att göra ditt besök till en minnesvärd upplevelse. Det finns eldstäder i alla rum vilket ger en extra mysig känsla.

Ardmore har en swimmingpool med utsikt mot bergen, en stor damm för fiske och fågelskådning , ett området för volleyboll / badminton och möjlighet att utforska de omgivande bergen till fots eller på mountainbikes . Cyklar och fiskespön finns tillgängliga för gäster utan extra kostnad. Om ni är intresserade av konst finns hantverkscentrum på gården. Två minuters promenad bort ligger en keramisk konststudio. Ni kan även passa på att utforska konsten och hantverkscentren längs Drakensberg Drive.

Sneezewood Farm – Sneezewood gård är ett exklusivt bed & breakfast som erbjuder överlägset boende i Dundee , Kwazulu – Natal, Sydafrika. Det är beläget 5 km från centrum i Dundee. Gästerna kan njuta av en lantlig idyll men med stadens bekvämligheter bara 5 minuter bort.

Beläget på en farm i Dundee är Sneezewood Farm den perfekta platsen för att utforska slagfälten i norra KwaZulu – Natal. Kända slagfält som är belägna som mest två timmars bilfärd från Dundee inkluderar Isandlwana , Rorke s Drift , Blood River , Talana , Ladysmith och Spieonkop. Så det är perfekt läge för att nå på en dagsutflykt.

Leopard Mountain Game Lodge – Denna lodge är en idealisk tillflyktsort, där gäster njuter av fascinerande naturupplevelser. Denna safari lodge ligger högt upp i de vilda avskilda bergen inom ett 23 000 hektar stort noshöringsresevat i Zululand. Koppla av i den unika, stenpoolen med fantastisk utsikt över den oförstörda skönheten omkring er. Närområdet till denna safari lodge erbjuder ett omfattande utbud av fåglar och ett rikt djurliv, inklusive noshörning, gepard och leopard.

Lidiko Lodge – Lidiko Lodge ligger i byn St.Lucia , Zululand i KwaZulu Natal, omgiven av Greater St Lucia Wetland Park ( iSimangaliso Wetland Park) som är ett av UNESCO Världsarv. Belägetl ovanför den stora St.Luciasjön, intill kustnära sanddyner, erbjuder den huvudbyggnaden bed & breakfast boende i 16 välutrustade luftkonditionerade rum.

Alla rum har en privat uteplats och vetter ut mot tropiska poolområdet eller parkliknande trädgård. På Lidiko bor du bekvämt och med stil. Rummen är utrustade med antingen enkelsängar eller Kingsizesäng. Rummen har TV, fåtöljer , bar kylskåp , hårtork, värdeskåp och te /kaffe kokare .

MISSA INTE VÅRA NYHETER!
Indcens Nyhetsbrev
Registrera dig för vårt nyhetsbrev, bli inspirerad och ta del av våra exklusiva specialerbjudanden!
JA TACK!
Vi skickar enbart ut relevanta nyheter och delar inte dina uppgifter.

Indcens Nyhetsbrev!

Registrera dig, bli inspirerad och ta del av våra exklusiva specialerbjudanden! Vi skickar enbart ut relevant information!
JA TACK!