Indcen ResorIndcen Resor
Forgot password?

Rovos Rail 🚉 Lyxtåg Sydafrika

Sydafrika – ROVOS RAIL 🚉 Påbyggnadspaket
3 Dagar/2 Nätter

Upplev Afrikas höjdpunkter medan du är omgiven av oslagbar Lyx på Rovos Rail  🙂  som utan jämförelse är världens mest Exklusiva Tåg. Med Rovos Rail finns det sju olika resvägar. Man kan exempelvis resa mellan Pretoria och Kapstaden, som är den mest populära rutten, eller så kan man resa längre upp i Afrika till Victoriafallen och ända upp till Indiska Oceans kust i Tanzania. En annan resrutt går upp till Namiböknen, världens äldsta öken, via Atlantkusten och nationalparken Etosha. Alla sträckor med Rovos Rails kan göras i omvänd riktning. Rovos Rail kombinerar tågresandet under guldåldern med moderna bekvämligheter, vilket skapar en oförglömlig och extravagant resa i en svunnen tid. En upplevelse Ni inte får missa!

INGÅR PÅBYGGNADSPAKET 
• 3 dagar/2 nätters Tur Komplett
• Boende i delad Kupé
Rovos Rail (Pullman Kupé)
• Samtliga Måltider
• Alla alkoholhaltiga och andra/övriga drycker
• 24-timmars rumsservice och obegränsad tvätt medans ombord på tåget
• Utflykter som åtföljs av en kvalificerad guide enligt program (kan ändras)

TILLVALSMÖJLIGHETER 
• Deluxe Kupé eller Royal Kupé
• Flyg t/r reguljärt till Sydafrika

• Avbeställningsskydd
• Reseförsäkring

Pris avser lägstaprisperioder i mån av platser lediga, tilläggsperioder förekommer. Valutor och priser kan ändras med kort varsel.

 

🚉 DAGSPROGRAM ROVOS RAIL

Dag 1 Fredag
15:00 Avresa från Rovos Rail Station, stig ombord på ”Pride of Africa”  där resan tar er söderut via Johannesburg genom guldfälten av Witwatersranden.

16:30 Te serveras i loungen och i utsiktsvagnen

19:30 Middag serveras i restaurangvagnen

Övernattning på tågen

Dag 2 Lördag

07.0 Frukost serveras fram till kl. 10.00

10.00 Anländ i Kimberley. Ni besöker Big Hole Diamond och Diamond Mine Museum.

12.30 Tågen rullar vidare till Matjiesfontein via De Aar.

13.00 Lunch serveras i restaurangvagnen

16.30 Te serveras i loungen och i utsiktsvagnen

19.30 Middag serveras i restaurangvagnen

Övernattning på tågen

Dag 3 Söndag

07.00 Frukost serveras fram till kl. 10.00

08.15 Besök den historiska byn Matjiesfontein.

10.30 Tåget avgår till Kapstaden via Worcester.

13.00 Lunch serveras i restaurangvagnen

16.30 Te serveras i loungen och i utsiktsvagnen

18.00 Ankomst Cape Town Station, plattform nr 24

Observera att turen & programmet kan justeras något och kan även tas i omvänd riktning för samma pris. Kolla alltid med oss.

Tågen tar max 72 passagerare med 36 Kupéer. Alla vagnar bär en historia och har omsorgsfullt byggts om i viktoriansk stil med traditionell möblering och inredning. Längst bak i tåget finns en panoramavagn med extra stora fönster och en balkong där man får röka. Tåget är i övrigt rökfritt. Det finns möjlighet att slappna av i någon av de sköna fåtöljerna i loungevagnen. Det finns två restaurangvagnar som dukas upp tre gånger om dagen med linnedukar och silverbestick för att rymma de 72 passagerarna i en sittning. Till trerättersmenyn komponerad med lokala delikatesser och färska och säsongsbetonade råvaror serveras några av de bästa vinerna Sydafrika har att erbjuda.

Det finns 3 olika klasser på Rovas Rail. Pullman  är den minsta kupén med sina 7 kvadratmeter och privata badrum med dusch. Under dagen fälls sängen ihop till en soffa.

Deluxe  kupén mäter 11 kvadratmeter. Förutom sängarna så har Deluxe-kupén 2 extra sittplatser. I badrummet finns en dusch.

Royal  är den största kupén med sina 16 kvadratmeter. Kupén upptar en halv vagn och har en liten lounge samt badrum med separat dusch och badkar.

Samtliga kupéer har dubbelsäng eller två enkelsängar, skrivpulpet, säkerhetsskåp och minibar som fylls efter dina önskemål. Kupéerna saknar dock TV i en strävan att efterlikna dåtidens atmosfär. Rumsservice är tillgängligt dygnet runt.

Indcens Nyhetsbrev!

Registrera dig, bli inspirerad och ta del av våra exklusiva specialerbjudanden! Vi skickar enbart ut relevant information!