Indcen ResorIndcen Resor
Forgot password?

Övre Mustang Trekk via Pokhara Nepal

Nepal
Kulturresor 🙏Rundresor 🏯

33.500 kr

Intresseanmälan

Övre Mustang Trekk via Pokhara

Mustang är en av de få platser i världen som, tills nyligen, varit oåtkomlig för utomstående. Denna isolering har hjälpt folket i Mustang att behålla sin livsstil och arv som var nästan oförändrad i århundranden.

Gömd bakom det majestätiska delarna av Himalaya i form av Dhaulagiri och Annapurna, är Mustang fylld med vackra vandringsområden. Speciellt Area Trekking Tillstånd krävs av vandrare när de besöker den här regionen och en s. k Liason Officer medföljer varje vandring till Mustangområdet.

 

DAGSPROGRAM 

Dag 1: Flyg till Kathmandu

Dag 2: Kathmandu ankomst. Övernattning på hotell (frukost)
Vår samarbetspartner möter er vid ankomst och ni blir visade till er transfer för färd till ert hotell. Här kommer ni formellt att introduceras till er guide och de aktiviteter som kan avnjutas under de närmaste dagarna. De kommer också att be om dina passfoton och andra detaljer som behövs för ert trekktillstånd i detta skede.

Dag 3: Kathmandu sightseeing. Övernattning på hotell (frukost)
Efter frukost blir ni hämtade för en intressant rundtur runt Kathmandu med engelsktalande guide. Ni får en introduktion till Nepals rika kultur, med sin gamla och fascinerande historia och religion. Under denna sightseeingtur besöker ni Swayambhunath (aptempel), Pashupatinath (hinduiskt pilgrimsfärds tempel), Katmandu Durbar square (gamla kungliga palatset och hem för levande gudinna) & Baudhanath (största stupa i södra Asien).

Dag 4: Kathmandu till Pokhara (960 m / 6 timmar eller ½ tim). Övernattning på hotell (frukost)
Ni åker buss eller flyger till Pokhara. Pokhara ligger på sidan av sjön Fewa. Det är ett vackert område med Fishtail mountain (Machhapuchhare) som ligger i Annapurna området. Phokara ligger endast 200 km från Kathmandu men det kan ta 6/8 timmar bilvägen, beroende på säsong.

Dag 5: Pokhara till Jomson (2.700 m) med flyg och vandring (2 timmar) till Kagbeni (2.810 m). Övernattning i trekking lodge (frukost, lunch och middag).
Flyget tar bara 25 minuter och är en spektakulär resa. Vid landning i Jomson börjar ni er vandring och beger er mot Kagbeni. Efter Kali Ghandaki floden är leden grov och karg, men är mestadels platt. Ni kommer kunna njuta av härlig utsikt över bergen såsom Dhaulagiri och Annapurna. Ni kommer så småningom fram till Kagbeni som är belägen likt en liten oas.

Dag 6: Kagbeni – Chele (3.100 m / 6 timmar ) Övernattning i trekking lodge (frukost, lunch och middag)
Det finns en stig upp från den östra stranden av Kali Gandaki som slingrar sig över flertalet åsar medan den leder norrut och så småningom når Tangbe byn. Staden är en labyrint av smala gränder mellan vitkalkade hus, fält av bovete, korn, vete och äppelodlingar. Bortom Tangbe, når ni byn Chhusang och korsar floden, för att sedan fortsätter uppåt och norrut, till en stor röd bit av konglomerat som har fallit från klippan ovan och bildar en tunnel genom vilken Kali Gandaki flöden. Vandringsleden lämnar nu Kali Gandaki dalen och klättrar brant uppför en stenig ravin att Chele på 3.030 m . Kulturen förändras från Manangi kultur till den tibetanska kulturen i Lo.

Dag 7: Chele – Geling (3.570 m / 8 timmar ) Övernattning i Trekking lodge (frukost, lunch och middag)
Trekkingen fortsätter längs brant, trädlös och vattenlös terräng. Ni går längs sidan av en brant ravin till ett pass och röse av sten på 3.540 m. Leden gör därefter en lång gradvis nedstigning till några chortens på en ås, för att sedan fortsätta neråt vidare på en trevlig stig till Samar. Annapurna, som fortfarande domineras av Nilgiri, syns långt i söder. Vägen klättrar kraftigt upp och ned över en serie av höga pass, innan den slutliga nedstigningen sker till Geling.

Dag 8: Geling – Charang (3.560 m / 7 timmar). Övernattning i trekking lodge (frukost, lunch och middag)
Från Geling, börjar leden närma sig de mest intressanta delarna på vandringen, Nyi La. Ni går ned under blå, grå och röda klippor över dalen till en bro över Tangmar Chu (flod) sedan går ni förbi den kanske längsta och mest spektakulära mani ( bön vägg ) i Nepal. Ni tar er över ett annat pass på 3.600 m och därefter kommer en lång mild nedstigning till Charang. Det stora fem våningar höga och vita Dzong (fort) och röd gompa (buddistiskt tempel) innehåller en fascinerande samling av statyer och Thankas liksom många stora målningar av sittande Buddhor.

Dag 9: Charang – Lo Manthang (3.840 m / 5 timmar ) Övernattning i trekking lodge (frukost, lunch och middag)
Det är värt att utforska Charang på morgonen om ni inte redan har gjort det. När det är dags att lämna byn ni sikta in er på dalen som ligger vid gränsen mellan Charang och Lo. Här breddar sig leden och snart kommer ni att få syn på Lo Manthang, som endast har en ingång, i nordöstra hörnet.

Dag 10: Lo Manthang vila Övernattning i trekking lodge (frukost, lunch och middag)
Som hem till endast 150 hushåll och ett antal Lamaresidens är Lo Manthang mycket intressant att gå runt i. I maj månad (exakt datum fastställs av tibetanska munkar) varje år är det en bloddrickarfestival här. Värt en titt för den mindre blödiga..

Dag 11: Lo Manthang – Ghami (3.520 m / 6 timmar ) Övernattning i Trekking lodge (frukost, lunch och middag)
Idag får ni möjlighet att besöka två andra byar under vandringen tillbaka. Leden stiger stadigt till dess att passet präglas av ett röse , som erbjuder en sista glimt av Lo Manthang. Ni korsar en ås på 4.070 m och sedan fortsätter leden, som är lite gropigare nu, till Gekar . Lo Gekar Gompa är en av de äldsta gompas i Nepal och är även äldre än den berömda Samye Gompa i Tibet. Ni passerar byn Tamar och slutligen når den branta stigen Ghami.

Dag 12: Ghami – Samar (3.540 m / 6 timmar ) Övernattning i trekking lodge (frukost, lunch och middag)
Från Ghami går ni till Nyi La och ner till Samar.

Dag 13: Samar – Kagbeni (2.800 m / 5 timmar ) Övernattning i Trekking lodger (frukost, lunch och middag)
Ni vandrar tillbaka till Kagbeni .

Dag 14: Kagbeni – Jomsom (2.700 m / 4 timmar ) Övernattning i Trekking logder (frukost, lunch och middag)
Ni vandrar tillbaka till Jomsom.

Dag 15: Jomsom – Pokhara flyga (960 m / ½ tim ) Övernattning på Hotel (frukost)
Ni tar morgonflyget och kommer tillbaka till Pokhara, där ni blir mött för transfer till ert hotell.

Dag 16: Pokhara – Kathmandu med buss/bil eller flyg. (1.300 m / 6 timmar eller ½ tim ) övernattning på hotell (frukost)
Efter frukost på morgonen tar ni farväl av Pokhara och ni far tillbaka till livliga Katmandu med bil eller privat buss alternativt flyg. Eftermiddagen tillbringar ni på egen hand . Övernattning på hotell.

Dag 17: Katmandu fri dag på egen hand. Övernattning på hotel (frukost och middag)
Denna dag har ni helt till eget förfogande. På kvällen kommer ni att hämtas av en transferchaufför som kör er till avskedsmiddagen med kulturell dans.

Dag 18: Hemresa (frukost)
Det är dags att ta farväl av Nepal och ni blir hämtade på ert hotell för transfer till flygplatsen.

 

INGÅR PAKETPRIS 
 Privat transfer från flygplats till hotellet i Kathmandu tur och retur

 Boende i delat dubbelrum i Kathmandu inklusive frukost
 Sightseeing i Katmandu med engelsktalande guide, privat transport & Entré
 Flyg Kathmandu / Pokhara / Kathmandu för deltagare och guide
 Pokhara Jomsom Pokhara flyg för deltagare och guide
 Boende i tehus under vandringen
 Måltider (frukost inkl te/kaffe, lunch, middag ) under vandringen
 Sovsäckar
 Annapurna vandringskarta för gruppen
 All nödvändig formalia för trekkingen samt tillstånd
 ACAP (Annapurna Conservation Area Park Fee)
 Tillstånd för Övre Mustang (10 dagars USD 500 per person)
 En engelsktalande guide under vandringen
 En porter per två deltagare under vandringen
 Logi, måltider , löner , utrustning , försäkring för trekking stavar
 First Aid Kit

INGÅR EJ 
 Visum till Nepal (US $ 40 per person för 30 dagar )

 Inrikes flygplats avresa skatt Rs 200 samt kostnad för ev. övervikt
 Lunch / Middag i Kathmandu och Pokhara
 Kaffe/te i anslutning till lunch och middag under vandringen
 Personliga redskap och kläder
 Dricks, eventuella kostnader av personlig karaktär , kundens försäkringar
 Vatten / läsk / alkoholhaltiga drycker
 Kostnader på grund av missöden, jordskred , strejker, politiska oroligheter etc. I sådana fall extra debiteras enligt faktisk kostnad
 Övrigt som inte är nämnt ovan

// Tracker från Sami